Greutate normala ?????!?!?!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/patryss_88/patryss_88.jpg)
Buna fetelor !
Va rog , ajutati-ma!!!!!!
L-am nascut pe bebe cu 4000 gr si papa lapte praf NAN
La 1 luna avea 5400
La 2 luni avea 690
Acum la 2 luni si 3 saptamani are 7300
Am fost la medic si la fel ca alte mamici am primit replica ca e " grasut" . Ma refer aici la medicul de familie. La pediatru nu am mers insa deoarece bebe a fost super ok din toate punctele de vedere.
El papa cam 120 -180 la interval de 4-5 ore , noaptea la interval de 6 ore, si seara ce-i drept papa putin mai mult , dar repartizat in doze mai mici si pe o durata mai lunga.
Insa nu imi iese din cap: nu e cam gras bebe ????
Cat cantareau ai vostri pe la aceasta varsta si daca v-ati facut probleme in legatura cu asta ?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/natalia_nica/natalia_nica.jpg)
natalia_nica spune:
Iti raspund eu. Copilul meu cam tot asa a crescut in primele luni, si il hraneam DOAR la san. Nu a baut/mancat NIMIC altceva pana la 5 luni. Dar, nu vreau sa te ingrijorez, acum (5 ani) e cam plinut . Inca nu e gras, dar asta pentru ca avem grija ce mananca... Nu e si nu a fost genul de copil subtire decat atunci cand a fost bolnav (avea o anemie feripriva destul de severa). In alta ordine de idei, nici nu cred ca ai ce face pana cand veti incepe diverificarea, in nici un caz nu-i poti taia ratia de la laptic. Dar va trebui sa ai grija la diversificare, neaparat cu sfatul unui medic.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
patryss_88 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natalia_nica Iti raspund eu. Copilul meu cam tot asa a crescut in primele luni, si il hraneam DOAR la san. Nu a baut/mancat NIMIC altceva pana la 5 luni. Dar, nu vreau sa te ingrijorez, acum (5 ani) e cam plinut ![]() "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de ![]() |
Mersi mult Natalia, intr-adevar la diversificare voi avea mare grija , insa acum nu am cum sa nu ii dau sa pape cat vrea, pentru ca urla si plange pana se inroseste ( am incercat o data si sincer... nu mai vreau sa vad cum plange pana se ineaca de foame )
Vad ca nu sunt singura in aceeasi situatie ... deci m-am mai linistit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eladea2005/eladea2005.jpg)
eladea2005 spune:
draga mea, orientativ poti urmari niste curbe de crestere ale bebelusilor...stii si tu ca fiecare copil e unic, nu? nu stiu sincer ce-ai putea face acum, ca doar e mic...n-o sa-l pui la cura de slabire...chair sunt curioasa care ar fi opinia unui pediatru...mie mi se pare cam accelerat ritmul lui de crestere, dar na, nu e o parere avizata...
va doresc numai bine si sanatate!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP
ALBUM NOU
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
patryss_88 spune:
citat din mesajul lui eladea2005 draga mea, orientativ poti urmari niste curbe de crestere ale bebelusilor...stii si tu ca fiecare copil e unic, nu? nu stiu sincer ce-ai putea face acum, ca doar e mic...n-o sa-l pui la cura de slabire... ![]() va doresc numai bine si sanatate! ********************************************************* Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010) ********************************************************* ERIC SI FILIP ALBUM NOU Printul Eric are... Printisorul Filip creste... BLOG DE PICI... |
O curba de crestere am interpretat-o pe net , si se afla la limita superioara , insa nu iese din grafic ...
Asa e , nu stiu cum l-as putea face sa nu pape . Ideea e ca papa la interval de 4-5 ore , cate 120-180 , iar in total pe zi cam 750 ml .
A crescut mult si in lungime , acus 2 saptamani avea 65 cm , deci e proportionat.
Mi-e teama ca daca merg la pediatru va avea o reactie nepotrivita( asa cum am mai citit pe forum , scria o mamica ca a inceput sa o faca cu ou si otet ca bebe a crescut prea mult ??!?! ) . Pentru ca nu as tolera un astfel de comportament , as dori sa trateze problema cu profesionalism , nu cu o atitudine de genul .
Acum , problema e discutabila : ei zic ca suntem noi de vina ca se ingrasa bebe , noi zicem ca nu putem sa il tinem flamand pt ca plange , si tot asa.
Voi vedea la sfarsitul lunii acesteia cum stam , si daca tot asa vertiginos pune pe el , dau fuguta la pediatru . Nu vreau sa o dau in extreme , sa fiu o mamica panicata , insa nici sa ignor anumite chestii importante .
Eu sunt de aceeasi parere cu tine , insa poate o parere specializata nu ar strica
![](icon_smile_big.gif)
Mersi mult si sanatate la ingerasi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Ma tem ca pediatrul te-ar pune sa ii schimbi formula de lapte de acum cu una pentru copii mai mari,cand necesarul de toate cele din laptele praf nu mai e asa concentrat,asa incat bebele sa fie hranit,dar sa nu mai ia in greutate prea mult.
Mie nici varianta asta nu mi s-ar parea prea buna,desi cea mai avizata parere e tot cea a unui medic pediatru bun, cu experienta si,nu in ultimul rand, cu dragoste pentru bebelusi si pentru parinte...Tare aiurea e cand mergi la un medic si pleci imprastiat de acolo,din cauza atitudinii nepotrivite cu care ai fost tratat si nu neaparat a informatiilor primite,care pot fi competente si de luat in seama. De cele mai multe ori conteaza si forma in care ti se servesc informatiile,nu doar continutul lor.
Sper sa intalnesti un pediatru bun si mai ales sa ti se alunge temerile!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
Daca nu iese din grafic cred ca e ok.Vezi mai incolo cum evolueaza si te orientezi cand incepi diversificarea ,daca e inca tot asa grasut.Si fetita mea a fost la limita la grafice la capitolul greutate,dar la limita inferioara (abia la un an a atins 8 kg,iar acum la 5 jumate are doar 16).Dar macar ... n-a iesit din grafic
Acum ar fi culmea sa te "certe" pediatrul, ca e prea gras/slab copilul la 2 luni.Ce-i poti face la varsta asta ?
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
patryss_88 spune:
citat din mesajul lui JuliaSM Ma tem ca pediatrul te-ar pune sa ii schimbi formula de lapte de acum cu una pentru copii mai mari,cand necesarul de toate cele din laptele praf nu mai e asa concentrat,asa incat bebele sa fie hranit,dar sa nu mai ia in greutate prea mult. Mie nici varianta asta nu mi s-ar parea prea buna,desi cea mai avizata parere e tot cea a unui medic pediatru bun, cu experienta si,nu in ultimul rand, cu dragoste pentru bebelusi si pentru parinte...Tare aiurea e cand mergi la un medic si pleci imprastiat de acolo,din cauza atitudinii nepotrivite cu care ai fost tratat si nu neaparat a informatiilor primite,care pot fi competente si de luat in seama. De cele mai multe ori conteaza si forma in care ti se servesc informatiile,nu doar continutul lor. Sper sa intalnesti un pediatru bun si mai ales sa ti se alunge temerile! ![]() |
Good point Julia
![](icon_smile_big.gif)
patryss_88 spune:
citat din mesajul lui monica70 Daca nu iese din grafic cred ca e ok.Vezi mai incolo cum evolueaza si te orientezi cand incepi diversificarea ,daca e inca tot asa grasut.Si fetita mea a fost la limita la grafice la capitolul greutate,dar la limita inferioara ![]() ![]() Acum ar fi culmea sa te "certe" pediatrul, ca e prea gras/slab copilul la 2 luni.Ce-i poti face la varsta asta ? ![]() MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE "10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla" |
De exemplu , am o prietena care termina medicina , si avand o discutie cu ea despre problema , imi scoate cartea de puericultura si zranc ! imi explica clar ca copilul trebuie sa ia intre 750 - 1000 grame pe luna . Ca o sa fac copilul obez , ca e cam plinut , si chestii de genu' . I-am luat cartea , i-am pus-o inapoi in biblioteca , si i-am explicat ca atunci cand va avea copiii , sa ii tina ea sa planga de foame , si sa vina la mine cu cartea de puericultura si ii voi arata ce sa faca cu ea
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Sunt de acord si cu asta , in GENERAL copiii cresc cu x procent pe luna , sau mananca x cantitate de lapte , insa daca sunt deviatii ( nu foarte mari ) ce ne facem cu toate cartile de puericultura ????? Cu ce ne ajuta sa nu mai fim nelamurite??
Sau , un alt exemplu , o prietena s-a dus la pediatru deoarece i se parea ca bebe papa mult . Pediatrul , medic cunoscut in Arad si cu renume , ii urla ca ce face cu copilul , il omoara de il ingrasa asa??? Acum copilul are 3 ani si e ZVELT . Offfff ..... oare cum e bine ???
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)