Licurici de ianuarie-februarie 2009 (152)
Raspunsuri - Pagina 5
sdcristian spune:
anul asta la stat ca dupa 3 ani la privat devine 800 de lei - si na, finantele mele nu cresc
o nebunie mare azi de dimineata, parinti, bunici, copii. sunt 33 dincolo erau 10si parintii stateau in hol, nu aveau voie in sali. poate demaine va fi mai lejer dimineata. e la program lung, pana pe la 15.30
asa am niste emotii, ca au wcuri, si lui ii e tare frica de wc. crisspy kk si noi doar in pampi facem si in picioare, dar am noroc ca l-a facut de dimineata, pana diseara sper sa nu mai faca, si le-am rugat la pranz la somn sa ii puna scutec
pat are 6 kg, 59 de cm, e mare si gras si cumine in principiu, desi e mai demanding decat era carol
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
roxanaz spune:
ziua buna dragelor
un an nou bun si plin de bucurii pentru gradinari si scolari!!! sa va mearga totul din plin si sa fie copilasii fericiti!!
Aalina spune:
Urez si eu bafta scolareilor si micilor gradinari. Si mamicilor emotii tinute in frau.
alinuk spune:
heeeeii
ziua buna mamici si licurici!!!
Stiu ca nu am mai apucat sa ma conectez la discutiile cu voi cam de multisor, dar revin oricand cu drag aici
Iar azi e un moment important pentru multi licurici, prima zi de gradi!
Eu sunt emotionata maxim de fiecare data si ma bucur sa fiu langa micutzi atunci cand se iveste vreo ocazie.
Deocamdata Teo este la gradi al doilea an, iar Andu va incepe cam peste cateva saptamani (la stat desigur).
Unde anul trecut voinicul meu dorea sa mearga numai cu mine (in primele zile) astazi.... intreba:
de ce mergeti amandoi cu mine?
nu va duceti la serviciile voastre?
(deja cred ca am un baietel cu accese de independenta...ma bucura pe de o parte, pe de alta am o strangere de inima...de 'mama elicopter')
Mi-am amintit brusc ca de la un moment dat incolo (din scoala) si eu preferam sa merg singura la zile importante din viata de scolar.
La examene cel putin, stiu sigur ca interziceam alor mei sa vina sa ma duca sau sa stea pe la porti ...cum mai obisnuiau alti parinti.
Va doresc:
un nou an scolar cu multe reusite!
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">timpul vacantei...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
sdcristian spune:
prima bulina rosieeeee
era in patut cand ne-a vazut nici nu isi putea aduna destul de repede lucrurile sa vina la noi
dar nu vroia acasa, vroia la mici (am fost in weekend la o terasa)
si avea hainele curate desi nu i-au pus scutec la nani
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
Naty spune:
Noi ... am inceput scoala. Cu emotii mari (eu), cu multa bucurie (fata)...
A fost foarte frumos si emotionant.
veronica75 spune:
Buna fetelor,
Urez si eu succes noilor scolari si celor care merg la gradi
Sanatate bolnaviorilor
Alice e si ea racita, doar cu muci(sper sa ramana atat) si din pacate parca ma incearca si pe mine raceala
La scoala e ceva mai bine, nu mai plange decat foarte putin cand o lasam. In rest cand vine acasa ne povesteste ce a facut la scoala si pare destul de fericita .
In ce priveste antrenamentul la olita... e destul de nasol, face la oala daca o punem noi,daca nu, face pe ea ...deja miroase la mine ca la wc sunt efectiv disperata , nu stiu cum o sa mai scot mirosul si imi e rusine cand vine cineva la mine ma tot scuz...
Fetelor cat dureaza????????? imi vine sa abandonez , daca aveti ceva sfaturi sau sugestii, poate o alta metoda prin care ati renuntat la pampers, va rog spuneti-mi si mie.
Rox - am vazut pozici frumoase cu voi la mare Eva e din ce in ce mai frumoasa
Micola - imi pare rau de job...dar iti doresc bafta sa gasesti unul mai bun;
Bebelusi - Bravo pt Vladut si sanatate micutei Irina ;
Ledi - sanatate lui David si o imbratisare pentru tine
Fetelor se dicuta despre comportamentul copiilor vizavi de venirea bb-ilor. Va povesteam ca Alice se comporta destul de bine (in aparenta) pentru ca eu cred ca in sufletelul ei totusi e ceva
Intr-o dimineata se trezeste si vine la mine in camera unde eu dormeam cu bebe Leo in pat...Alice a deschis usa a facut un pas si cand a vazut ca dorm cu bb a dat cu spatele, a iesit si a inchis usa....degeaba am strigat eu dupa ea ca nu a mai venit...
Astazi la amiaza dormeam cu ea si a inceput Leo sa planga. Alice s-a uitat cu tristete in ochii mei si ma apucat de mana parca incercand sa ma opreasca sa nu plec...
Fetelor chiar daca "nu se arata" ceva totusi se petrece in sufletelul ei , e normal, si in al meu e la fel ...simt ca si cum as trada-o si totusi nu vreau sa neglijez pe nici unul incerc sa ma joc si cu ea...doar ca nu mai avem acelasi timp...
Ma intreb daca nu cumva si acest lucru "ii incetineste" atrenamentul cu olita.
Deci copii simt ceva si fiecare se comporta diferit...cred ca majoritatea se razvratesc si cer mai multa afectiune, mai multa atentie.
Acum ca am scris paragraful de mai sus, ma gandesc serios ca poate si Alice face intentionat pe unde apuca pentru ca stie ca va avea parte de atentie...
In alta ordine de idei Leo e bine, creste vazand cu ochii, mananca cand apuca si cand vrea, e destul de cumintel si cred ca l-am invatat in brate si binenteles ca de comoditate si din cauza oboselii pe la 2, 3 noaptea cedez si ma culc cu el
Cam atat despre noi
Va pup pe toti
" target="_blank">http://community.webshots.com/user/veronica75margarint Fotografii noi si vechi
miereamara spune:
Vero...pfuuuu mi se rupe sufletul cand te citesc, tare mi-e frica de reactia lui A.
Asa este, multi copii am citit ca au regresie in privinta antrenamentului la olita atunci cand vin fratiorii/surioarele. Probabil in mintea lor e ceva de genul, daca fac din nou in diaper/cer biberon/etc...mama o sa-mi acorde mai multa atentie. tot de aia incep si cu comportamente nedorite.
Cu olita te inteleg perfect. Probabil nu e inca pregatita, dar daca e musai la scoala atunci trebuie sa continuati desi nu stiu care sunt sansele de reusita. am avut si noi aceeasi problema cu A. oricat de mutl am incercat daca el nu a a vrut, nu s-a putut face nimic..el nici macr nu statea pe olita/wc, refuza/plangea.
Intr-o buna zi insa a inceput sa faca singur, fara sa-l puna nimeni si de atunci asa a ramas.
Sa stii ca si la noi a facut pe jos. Am inchiriat un aspirator cu apa si am spalat mocheta (mirosea ingrozitor)
Bafta multa si nervi tari. ma bucur mult ca nu mai plange la gradi.
Tiny baby gator
Baby gator
bebelusi spune:
Micola felicitari pentru olita
Veronica, draga mea, e normal ca Alice sa se comporte asa, o sa ii treaca vei vedea. Si eu cred ca din cauza asta se intarzie cu olita, dar e mult prea repede, nu ai nascut de mult. Incearca sa le dai amandurora atentie si se va obisnui. Eu il implicam pe Vlad in tot si ii ziceam mereu "uite mama ca ea e mica mica mica...si noi tre sa avem grija de ea......uite mama ca rade cu tine (chiar daca nu o facea), faceam asta ca sa ii arat ca de fapt de el ii e drag pe el il iubeste irina cel mai mult, ca de fapt irina se invarte in jurul lui.....si uite asa s-a acomodat. Cu olita stai relaxata si ai rabdare, lasa sa miroase a pisu....ce conteaza....o sa trewaca si perioada asta si va mirosi in casa a parfum ....
Vlad e un scump, a plans la gradi dupa ce am plecat dar nu cred ca a plans mult. Am gasit copii plangand si cand m-am dus sa il iau, in schimb el era super entuziasmat. Sa vedeti faza:cum intru pe usa, vine la mine repede "Mama am stat singurel mama!!!!" la care educatoarea care e si directoarea gradinitei zice "cum ai stat singurel?ca m-am jucat cu tine, dar am mai stat si cu alti copii". Femeia era jenata saraca de nu mai putea....ea neintelegand ca de fapt vlad se lauda ca a stat singurel adica fara noi, el era de fapt mandru de el.
Imi zice "mama, doamna educatoale a zis ca se duce sa ia o pastila ca o doale capul de cat plang eu " am crezut ca ma prapadesc de ras....spune tot ce face. "Mama eu nu am facut nani, am stat asa in patutul ala mic mic, cu capul asa in sus....si m-am odihnit, dar nu am facut nani"
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"