De care patut folosim la 2-2,6 ani?

De care patut folosim la 2-2,6 ani? | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor..am o mare dilema...dar ma intai sa va explic situatia:
Cand l-am nascut pe Iustin, o cunostinta ne-a imprumutat un patut primit la randul ei de la altcineva, acum persoana al careia e patutul este gravida in 4 saptamani..inca nu a zis ca vrea patutul inapoi, dar e posibil sa il vrea..este un patut de lemn ff solid si bine intretinut..Problema mea e ca Iustin doarme numai in acest patut si daca persoana il va vrea inapoi va trebui sa cumpar altul pt Iustin...Sa zicem ca mi-l mai lasa 7-8 luni..dar dupa aia tre sa cumpar patut..de care sa cumpar tinand cont ca Iustin va avea in jur de 2 ani? Sa cumpar tot genul tarc sau patut normal de 1 persoana la care sa atasez o laterala sa nu cada??Cum ar fi mai bine pt un copil de 2 ani??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

poti trece linistita la pat normal de o persoana, cu aparatoarele de siguranta necesare, sau ii faci pe comanda(asa am procedat noi) tot in genul unui pat de o persoana dar la dimensiunile care vrei sau ai spatiu, noi am facut patul de 80/140 si salteaua aferenta tot pe comanda la o fabrica de saltele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai da, asa ar fi bine...dar oare e ok sa il las singur in camera de la 2 ani? Ca acum in camera avem mobila de tineret cu pat mare (1,60m /2,00 m) pe mijloc, daca e sa ii fac lui pat noi trebuie sa ne mutam in alta camera..problema mea e , oare nu-i cam mic sa il las singur?
Er mai fi solutia sa-l culcam cu noi in pat o perioada, dar asta nu-mi surade pt ca ma tem ca se va dezobisnui sa doarma singur in patul lui... off-offf..cate probleme..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

daca ai loc, faci un pat pe masura spatiului disponibil si il pui in camera cu voi, dar in patul lui.

Mergi la inceput

ok, cred ca asa fac mai ales ca sotul chiar cu asta se ocupa..face mobila.Merci pt raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

o alta varianta ar fi sa incercati sa va faceti un drum pana in bucuresti, la ikea, acolo gasesti paturi pentru copii, atat varianta tarc, cat si varianta patului pe care il "lungesti" pe masura ce copilul creste; aceste paturi au aparatoare laterala pe jumatatea lungimii patului. ca sa-ti faci o idee despre ce vorbesc, intra pa site-ul ikea si vizualizeaza catalogul lor actual, la sectiunea cu mobila pentru camera copilului.

acum o luna-doua a fost o promotie super in carrefour, la pretul de 500 ron un pat pentru "baieti mari", avea forma masinutei Fulger MCQueen din filmul Cars. cred ca era potrivit pentru copilasi cu varsta pana la 5 ani. poate un patut personalizat il va atrage atat de mult incat o sa accepte sa doarma in el, chiar si singur in alta camera...
daca nu, ramane varianta unui pat facut pe comanda.
fetita mea are 4 ani si 2 luni si inca mai doarme in patutul ei facut pe comanda, stil tarc. dar este mai mare (lung) decat un patut normal de bebelus. si l-am rugat pe mester sa-l faca astfel incat sa pot detasa partea frontala cu "gratii", astfel incat copila sa se poata urca/cobori singura. deocamdata nu i-am scos partea frontala, mi-e teama sa nu cada noaptea, ca se cam foieste in somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Mic la 2 ani sa stea singur ?! Joshua doarme singur de la 4 luni.

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Pai da, poate al tau doarme de la 4 luni si s-a obisnuit, al meu are deja 1,3 ani si ni stiu daca ar dormi singur, probabil ar dormi, dar inca se trezeste de 2-3 ori pt lapte si daca nu suntem in camera riscam sa se trezeasca de tot pana il auzim noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Oana, daca aveti spatiu, nu e deloc mic sa aiba camera lui.
Eu vorbesc din punctul meu de vedere,fetita mea a avut camera ei din prima zi si a dormit din prima zi, pana la 1 an si jumatate, in patul ei.
Dupa un an si jumatate s-a smecherit si a inceput sa vina in patul nostru, in timpul noptii, dar asta e alta poveste

Poti sa-i iei patut normal, eventual cu o aparatoare laterala.

La noi a fost asa:

1. dupa un an si jumatate, i-am rabatat o latura a patutului de lemn. (patutul avea o latura rabatabila la jumatate, astfel incat, se putea catara sau cobori fara sa fie riscul de cadere/lovire)

2.Dupa 2 ani, o latura i-am scos-o de tot. (Edit: partea aceea rabatabila) Nu a cazut niciodata din el.

3.La 2 ani si jumatate i-am luat pat normal, fara aparatoare, nimic.
Nu a cazut niciodata din el.

daca se trezeste noaptea si ii e urat fara noi, vine peste noi in pat.

Corina, patut din acela la promotie i-am luat si eu fetitei mele, dar de fetite, Disney, cu casuta.
E super incantata fi-mea de el si eu la fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

da, alexandra, si mie mi-a placut cel de fetite, chiar voiam sa-l cumpar, insa nu ar fi avut loc in dormitorul nostru, mai exact nu mai ramanea spatiu de trecere intre patul nostru si patul de printesa.
noi, din pacate, avem apartament cu doua camere, asadar fetita doarme cu noi in dormitor, de cand am adus-o de la maternitate. cautam ap cu 3 camere, in viitorul apropiat vrem sa ne mutam si atunci va avea si ea camera ei, chiar isi doreste (teoretic vorbind, ca practic nu stim cum se va acomoda)
scuze de off-topic !

Mergi la inceput

Ce dimensiuni au patuturile alea personalizate pt copii gen Cars?

Mergi la inceput