Strugurasi S-O11-Hai Irinush,Andr@,Hayat (110)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

May ,eu ma confrunt cu insomnia de 2-3 luni,nu inchid un ochi toata noaptea dar nici ziua nu pot dormi .
M-am dus plangand la medic ,mi-a prescris niste medicamente sa pot dormi si ciu-ciu ,parca bausem aspirina ,nu aveau nici un efect la mine si n-am mai luat .
Am incercat variantele cu ceai ,cu lapte cald si miere,dus caldut inainte de somn,masaj etc ,nimic nu a mers .
De vreo 2-3 zile incerc sa stau departe de pat,pierzandu-mi timpul prin salon , ma uit la filme online pe internet ,ma rasfoiesc niste reviste ,ies la plimbare seara si simt o schimbare ,vine mos Ene pe la 2am asa .
Incearca sa faci cat mai multa miscare si nu sta in pat toata ziua ,poate merge ceva

Cand se lasa burta?????? La mine parca e din ce in ce mai sus ,ajunge intre sani

Maria ,tinem pumnii

36+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea2011

fetelor, am si eu rugaminte. Lamuriti-ma si pe mina cand aveti timp, in legatura cu concediul si indemnizatiade crestere a copilului. Doctorul de familie nu stie dc trebuie sa-mi dea concediu pe 42 de zile sau mai mult. Eu am nascut pe 5 august. initial mi-a dat pe toata luna august. Acum cum trebuie sa-mi dea , pana pe 15 septembrie , cand fac 42 zile, sau pe toata luna septembrie?

iti poate da minim 42 de zile.. daca tu vrei sa-ti dea pana la 126 ( cu tot cu prenatal) si asta te avanteaza, e ok... oricum la indemnizatie nu va conta luna nasterii.. se pune de 2 ori luna anterioara nasterii la calcul :)

39+ cu Albert si mami de Andy 3 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

May, ptr somn dr mi-a prescris diazepam (de 10mg parca). Mi-a zis sa iau la nevoie si nu in fiecare seara. In spital, in perfuzii se pune si diazepam. Si Hayat a primit diazepam si o sunam si era pe jumatate adormita

Incearca si Sedatif-PC, e homeopat. La mine a functionat, la genul ca am luat pastila, dupa 10min ii spun sotului suparata ca nu au nici un efect, iar dupa 5min -buf!am picat in bratele somnului!

36+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +

Mergi la inceput

alayna, burta se lasa spre final.. in ultimele zile.. dar nu e regula.. eu la prima sarcina m-am dus la spital la 41 de sapt cu ea sus :))))))) si acum o amcoborata de cateva zile..

multumesc! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea2011 spune:

Multumesc mult , Maria!
Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Andreea2011 , banuiesc ca te referi la cel de maternittate (pre si post natal). Acesta este de 126 zile, din care minim 42 zile sunt dupa nastere. Daca pe 15sept se termina cele 42 de zile, atunci iti va da un certif medical cu codul aferent ptr concd de maternitate ptr perioada 1-15sept, iar din 16sept esti in concediu crestere copil.

Acum vezi cate zile ti-ai luat inainte de nastere din cele 126, si cate ti-au ramas ptr dupa nastere.

Citat:

fetelor, am si eu rugaminte. Lamuriti-ma si pe mina cand aveti timp, in legatura cu concediul si indemnizatiade crestere a copilului. Doctorul de familie nu stie dc trebuie sa-mi dea concediu pe 42 de zile sau mai mult. Eu am nascut pe 5 august. initial mi-a dat pe toata luna august. Acum cum trebuie sa-mi dea , pana pe 15 septembrie , cand fac 42 zile, sau pe toata luna septembrie?

36+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea2011 spune:

KORA_B, eu am nascut la 36 saptamani si nu mi-am luat deloc concediu inainte. Sa inteleg ca acum imi va da pe 126 zile. Eu nu prea pricep. Mai stiu ceva legat de un termen de 42 de zile in care nu stiu ce trebuie facut. Contabila mi-a zis ca pana la 42 de zile sa stau linistita si dupa aceea voi face dosarul la primarie. Dar mi-e teama ca nici ea nu e bine informata ca nu prea a avut gravide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

Mersi Ionela mult de tot pt toate sfaturile, vad ca incepe sa stea din ce in ce mai mult la san...adik a stat maxim o juma de ora si a tras cand si cand

Zubi, mami cu AYAN

Mergi la inceput

Citat:

KORA_B, eu am nascut la 36 saptamani si nu mi-am luat deloc concediu inainte. Sa inteleg ca acum imi va da pe 126 zile. Eu nu prea pricep. Mai stiu ceva legat de un termen de 42 de zile in care nu stiu ce trebuie facut. Contabila mi-a zis ca pana la 42 de zile sa stau linistita si dupa aceea voi face dosarul la primarie. Dar mi-e teama ca nici ea nu e bine informata ca nu prea a avut gravide.

poti lua pana la 126 de zile.. eu zic ca e mai avantajos sa ai alocatia copilul + 85% din brut decat alocatia copilului + 75% din net ( cat e indemnizatia) decizia e a ta... oricum, iti pregatesti dosarul pentru primarie si trebuie depus atunci cand ti se termina concediul medical ( mai precis cu cateva zile inainte).. apoi astepti sa-ti vina decizia acasa... sa stii ca indemnizatia va intarzia la inceput... cel putin o luna si jumatate :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:

Andreea, din cate stiu eu, daca nu ai luat nici o zi inainte de a naste; le poti lua pe toate dupa ce ai nascut. Chestia cu 42 de zile, este ca trebuie sa lasi minim 42 de zile dupa nastere (in cazul in care iti iei concediu prenatal). Cum tu nu l-ai luat, o sa iei toate 126 zile dupa nastere. Eu asa vroiam sa fac initial, dar nu am mai rezistat la serviciu si am iesit in concediu. Bine, deocamdata sunt in concediu de odihna, dar de pe 16 septemnbrie trebuie sa imi iau prenatal.

Lena - 36+

!!! AMR un pic !!!

Mergi la inceput