deget in gura

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madamami spune:

sta in patut cat doarme,in rest ne jucam, ne plimbam, avem activitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
...
Cu ce e mai buna o bucata de plastic/cauciuc, decat propriile degete? Daca asta e modul ei de a se linisti, inseamna ca asta e modul ideal pentru ea, asta e solutia potrivita pentru ea, ai incredere in ea, oricat de incredibil ar putea sa para unora si sugarii-copii mici sunt perfect capabili sa ia decizii pentru ei insisi, ca de exemplu cand si cat sa doarma, ce mancare sa accepte si ce sa refuze, cand anume sa manance, daca sa doarma invelit sau nu, daca sa suga degete sau suzeta etc. Nu trebuie sa le impunem noi totul sau sa-i "dezvatam" de ceva ce lor le vine natural si nu are cum sa fie rau sau "urat".

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Fiica-mea dintotdeauna a adormit jucandu-se cu unghiile mele; chiar si noaptea cand se trezeste (dormim impreuna) daca doarme cu spatele la mine, ridica doar un brat si zice "Nails!" si tre sa ii dau mana sa se joace iar cu unghiile pana adoarme ( 10 secunde, poate) Si cand e suparata tot la unghiile mele 'apeleaza'.

Dar degetul in gura poate acum e ok, dar mai tarziu ii poate deforma dintii si ar fi pacat. Madamami, nu am sfaturi, nu stiu ce sa zic. Victoria a avut suzeta cat timp am alaptat. La vreo doua saptamani dupa ce am orpit alaptatul, a renuntat ea singurica la suzeta. La unghiile mele cred ca renunta cand merge la universitate.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Nu-ti fa nicio problema, deformatul dintilor apare daca-si suge cu putere degetele muuulte ore pe zi, 3-4 ani...unii dentisti spun ca de fapt suptul degetelor nu afecteaza dantura de lapte.
A mea are 2 ani si 4 luni, isi suge degetele de la 3 luni cand a refuzat total suzeta, are toti dintisorii (primii doi i-au aparut inainte de 5 luni si pana la 8 avea toti incisivii) si crede-ma ca are dantura foarte frumoasa si dreapta. Cel mai mult si-a supt degetele cand ii tot ieseau pe rand dintii, cred si io, si daca asta-i calma mancarimile, de ce sa n-o las? Am observat ca-si suge degetele asa:
- cand ii e foarte somn;
- cand vrea tzitzi (atunci are si privirea aia nespus de explicita, cum zici tu, eladea; e o privire provocatoare de-a dreptul, parca ar zice:"inca n-ai sarit, femeie?!":))
- cand se simte inconfortabil/ nesigura pe ea intr-un mediu nou sau in prezenta unor persoane necunoscute, pana se adapteaza (cateva minute).
Ei, insumat, cat poate da intr-o zi incat sa zici ca vaaai, va face dinti de castor? Sa fim serioase si sa ne relaxam E modul lor de a-si gasi alinare/ liniste/ comfort/ de a se adormi etc, e natural, e normal...parerea mea e ca nu avem ce cauta solutii, caci nu exista nicio problema!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Uite si explicatia. Multumesc. Ignora mesajul de mai sus.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Apro legat de subiectul bagat degete in guritza.. am trecut si noi prin acesta. Noi de cand ne-am descoperit degetele,., cred ca la aprox 2 luni de cand s-a intamplat sa descopere degetele.. pentru ea a fost povestea unui sir lung de evenimente unele frumaose, altele mai putin frumoase. Noi am refuzat din start susezeta.. nici nu a dorit sa "guste" si altele... aceeasi reactie a avut-o cu trei tipuri de suzete. Din start a scuipat-o.. a gasit ea ceva mai interesant.. sa bage degetele in guritza. I s-a parut ca asa are "gust" mai bun. E... si din acea zi a inceput sa stea momente dese cu degetul in guritza cand ii era foame. Isi prinsese obicei din asta. Deja ne-am facut maricele si am inceput sa mergem si de la 9 luni si trei saptamani de cand a inceput sa mearga singura in picioruse.. au inceput si povestile noastre mai putin placute. A inceput episoadele de stomatita aftoasa care din cauza bagatului degetului in gura frecvent aduceam si microbii, in ciuda faptului ca tot timpul ii stergeam degetele. Dar ce sa ii faci.. cu o imunitate nu tocmai formata si inca scazuta... eram tot timpul predispuse la acest episod. Am incercat multe metode sa o determinam sa nu mai bage degetele in guritza, dar in zadar... tot ca ea facea. Asa ca..aceasta "lupta" a durat pana acum cateva luni, chiar si dupa 2 ani... aceste episoade de stomatita sa le facem, in ciuda faptului ca ii dadeam si preventiv cu glicerina in toate combinatiile posibile si alte solutii naturiste ca sa impiedicam aparitia aftelor in guritza inainte sa se faca mai mari. In zadar totul.. ne-am "luptat" luni in sir... pentru ca chestia ciudata este faptul ca le faceam aleatoriu... o dta la trei .. patru luni.. nu inteleg .. am facut si inainte de a intra in colectivitate si dupa.. asa ca nu pot da vina pe ceva anume care sa determine acest episod de stomatita. Nasol este faptul ca aceste sunt foarte urate.. cauzand multe dezavantaje. Asa s-a intamplat la noi.. din cauza bagatului degetelui in gura sau mai degraba a degetelor. Acum pit spune ca am scapat.. de acest obicei. Sper sa ne indreptam in directia buna.. nebagarea acum a degetelro in gura se datoreaza si faptului ca a mai crescut.. intelege multe si imunitatea cat de cat a mai crescut.. dar inca ii dam pentru imunitate ceva. Am intrebat mai multi doctori.. de ce nu putem preveni sau de ce nu putem face ceva care sa nu determine aparitia stomattiei aftoase. Precizez ca nu suntem purtatori.. tot timpul a fost ceva viral.. am facut si analize dese in acest sens sa vedem daca nu sunetm chiar purtator, dar din fericire nu sunetm si ca aceste eposoade de aparitie a acesor afte se datoreaza din mai multe aspecte care nu pe toate el poti preveni. Raspunsurile doctorilor de ce apar acestea au fost.. din cauza imunitatii scazute, din cauza colectivitatii.. si este normal.. din cauza ca avem vrei carenta la vreo vitamnia.. tins a precize ca analize am facut frecvent sa urmarim daca are vreo carenta.. si cam in tot timpul am fost intre intervale.. din cauza. bagarii degetelor in gura.. fapt ce determina aducea microbilor in gura.. si mai departe aparitia aftelor. ... si deci.. bagatul degetelor in gura nu este tocmai favorabil din acest punct de vedere.... si multe altele.
Acum fiecare copil are felul lui de a se apara cu factorii de risc din jur. O zi buna va doresc.

Mergi la inceput