deget in gura
fetita mea are 6 luni si sta cu degetele in gura. Isi suge pe rand degetul mare de la fiecare mana. As dori un sfat, cum sa incerc sa o dezvat pana nu e prea tarziu. E pe post de suzeta( pe care ma chinui si nu o accepta, pe post de " impinge" mancarea in gura, intr -un cuvant linistea ei. Eu nu mi doresc sa fie linistita asa.
Va multumesc anticipat
Raspunsuri
Laura25 spune:
Bun venit pe !
Subiecte anterioare pe aceeasi tema:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=160056
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153706
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135954
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146498
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
xxxwoman spune:
Astazi am fost in vizita la pediatrul copiilor pentru avizele necesare la gradinita, respectiv cresa.
Si eu cu cea mica am aceeasi problema (acum are 1,5 ani) - n-a acceptat niciodata suzeta, in schimb degetul mare e calmant principal, mai ales in momentele cand e foarte obosita....
Am intrebat astazi medicul despre lacul acela special de unghii despre care citisem si a spus ca nu recomanda pana la 2 ani. Si, bineinteles, am tras mustrarile de rigoare - "Daca n-ati dezobisnuit-o pana la 8 luni, sunt slabe sanse acum". Mereu mi-a recomandat manusile pe maini cat e mai micuta, astfel incat sa nu aiba acces la degete... (numai ca a mea ori scotea manusa, ori sugea prin ea...).
Daca-ti reuseste vreo magie, astept si eu sfaturi
Ilinca_M. spune:
Gandeste-te la ce-si doreste copilul tau, nu la ce iti doresti TU pentru ea. Sub bunele intentii ale noastre, ale parintilor, nu se ascunde decat o forma de dictatura, cand dorintele noastre incearca sa le anihileze pe ale copilului.
La 6 luni abia si-a descoperit mainile. Fetita mea pe la 3- luni a inceput sa-si bage degetele in gura iar la 5-6 luni isi indesa piciorusele in gura, ah, ce dor mi-e de zilele alea, era asa o imagine scumpa, caraghioasa si induiosatoare in acelasi timp...Dar sa nu cad in sentimentalisme
Cu ce e mai buna o bucata de plastic/cauciuc, decat propriile degete? Daca asta e modul ei de a se linisti, inseamna ca asta e modul ideal pentru ea, asta e solutia potrivita pentru ea, ai incredere in ea, oricat de incredibil ar putea sa para unora si sugarii-copii mici sunt perfect capabili sa ia decizii pentru ei insisi, ca de exemplu cand si cat sa doarma, ce mancare sa accepte si ce sa refuze, cand anume sa manance, daca sa doarma invelit sau nu, daca sa suga degete sau suzeta etc. Nu trebuie sa le impunem noi totul sau sa-i "dezvatam" de ceva ce lor le vine natural si nu are cum sa fie rau sau "urat".
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madamami fetita mea are 6 luni si sta cu degetele in gura. Isi suge pe rand degetul mare de la fiecare mana. As dori un sfat, cum sa incerc sa o dezvat pana nu e prea tarziu. E pe post de suzeta( pe care ma chinui si nu o accepta, pe post de " impinge" mancarea in gura, intr -un cuvant linistea ei. Eu nu mi doresc sa fie linistita asa. Va multumesc anticipat |
e posibil sa-i dea primii dintisori, pe langa noutatea descoperirii manutelor.
cat timp iti tii in brate fetita ? cat timp este lasata in patut ?
eladea2005 spune:
bun subiectul...si eu caut solutia magica... al meu de cand s-a nascut e cu degetelul mare in gurita...si acu are 1 an si 2 luni...cum sa-l dezvat??? cu el adoarme in gurita si cu paturita stransa in manuta... cand vrea tzitzi, isi baga degetelul in gurita, vine la mine si ma priveste intr-un fel anume incat stiu ce vrea... mie mi-e teama daor sa nu-si deformeze dantura...
suzeta a refuzat-o mereu, desi i-o tot bagam pe gat, vorba aceea..
asa incat vreau si eu solutii...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP
ALBUM NOU
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eladea2005 bun subiectul...si eu caut solutia magica... al meu de cand s-a nascut e cu degetelul mare in gurita...si acu are 1 an si 2 luni...cum sa-l dezvat??? cu el adoarme in gurita si cu paturita stransa in manuta... cand vrea tzitzi, isi baga degetelul in gurita, vine la mine si ma priveste intr-un fel anume incat stiu ce vrea... mie mi-e teama daor sa nu-si deformeze dantura... suzeta a refuzat-o mereu, desi i-o tot bagam pe gat, vorba aceea.. asa incat vreau si eu solutii... ********************************************************* Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010) ********************************************************* ERIC SI FILIP ALBUM NOU Printul Eric are... Printisorul Filip creste... BLOG DE PICI... |
Nu-ti fa nicio problema, deformatul dintilor apare daca-si suge cu putere degetele muuulte ore pe zi, 3-4 ani...unii dentisti spun ca de fapt suptul degetelor nu afecteaza dantura de lapte.
A mea are 2 ani si 4 luni, isi suge degetele de la 3 luni cand a refuzat total suzeta, are toti dintisorii (primii doi i-au aparut inainte de 5 luni si pana la 8 avea toti incisivii) si crede-ma ca are dantura foarte frumoasa si dreapta. Cel mai mult si-a supt degetele cand ii tot ieseau pe rand dintii, cred si io, si daca asta-i calma mancarimile, de ce sa n-o las? Am observat ca-si suge degetele asa:
- cand ii e foarte somn;
- cand vrea tzitzi (atunci are si privirea aia nespus de explicita, cum zici tu, eladea; e o privire provocatoare de-a dreptul, parca ar zice:"inca n-ai sarit, femeie?!":))
- cand se simte inconfortabil/ nesigura pe ea intr-un mediu nou sau in prezenta unor persoane necunoscute, pana se adapteaza (cateva minute).
Ei, insumat, cat poate da intr-o zi incat sa zici ca vaaai, va face dinti de castor? Sa fim serioase si sa ne relaxam E modul lor de a-si gasi alinare/ liniste/ comfort/ de a se adormi etc, e natural, e normal...parerea mea e ca nu avem ce cauta solutii, caci nu exista nicio problema!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
eladea2005 spune:
ilinca, ai dreptate in ce zici...nu-si suge degetelul decat in anumite momente...cand ii e somn sau cand vrea tzitzi...daca asta e alinarea lui, ma conformez...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP
ALBUM NOU
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
madamami spune:
asa este, le suge cand ii este somn, cand vrea sa manance, doar ca eram inrijorata de faptul ca poate dura foarte mult acest sup. Oricum sunt un pic mai linistita
multumesc