Clasa I 2011-2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

'Neata,

Copilul meu a marcat azi prima absenta - nu am putut sa o trimit la scoala, aseara era sub orice critica, tusea incontinuu, a vomat de vreo 3 ori de la atata tuse. Azi era mai bine, speram ca maine sa nu mai lipsim.

Sedinta a tinut aseara de la 6 pana la 8.
Am primit orarul, au romana 2 ore/zi luni-joi, matematica 1 ora/zi marti-vineri, 2 ore de sport, cate 1 de stiinte, muzica, educatie plastica, abilitati practice, religie, optional. Optionalul e limba spaniola.
Educatia plastica si abilitatile le au pe ambele vinerea, dar vor lucra cate 2 ore dintr-una prin rotatie - o sapt desen, o sapt abilitati. Ca pana isi scot si isi aranjeaza toate cele se termina ora.

Am primit si lista de materiale pentru abilitati, desen, cam toate caietele speciale (115 lei toate). La abilitati carton colorat, hartie glasata, hartie creponata, plastilina, plansa pentru plastilina, foarfeca, lipici solid, 3 dosare de carton. Cred ca nu am uitat nimic. La desen acuarele in borcanel, o bucata de musama sa nu picteze bancile, pensule de diferite marime, una mai groasa pentru fundal si ceva mai mica/mici de care vrem.

Am primit si cate o foaie de model pentru caietul de scris (le-a rupt din caietele de la seria trecuta ), nu vor lucra pe tip 1, trec direct la tip 2 sau 3. Avem acasa tip 2, dar spatierea e mai mica decat la ce-am primit noi si nu stiu unde gasim caiete din alea ca am inteles ca nu-s prea multe... E posibil sa fie tip 3. Ne-a recomandat sa cumparam mai multe (10-12) cand gasim sa aiba pt tot anul.

Vor avea nevoie de un biblioraft mare cu 100 de chilotei pentru portofoliu.
Au evaluare la clasa a II a - evaluare nationala se pare.
Acum, la clasa I, primele 2 saptamani sunt de cunoastere, preevaluare, apoi perioada preabecedar cam o luna si apoi abecedar. La finalul clasei I trebuie sa fie capabili sa citeasca cursiv si expresiv, sa scrie texte scurte dupa dictare. Ne-a recomandat sa ii indemnam sa citeasca cat mai mult, orice, chiar si benzi desenate, orice vor ei, doar sa citeasca. Si o data pe saptamana sa le dam o dictare scurta. Si sa nu le rupem niciodata foile din caiete .
Daca putem, sa nu-i ducem la afterschool sau la meditatii pentru ca ei trebuie sa invete sa-si faca lectiile singuri. Verificati, dar nu sa stea sa vina cineva sa le puna creioanele in mana.
Vor avea teme pentru acasa din clasa I, vor avea destul de lucru.

Uniforme avem, e uniforma scolii pe care am pozat-o, dar pana la urma eu n-am priceput de la sedinta ce s-a stabilit daca uniforma e obligatoriu zilnic sau numai la inspectii/poze, etc. Doamna a spus ca ea nu tine neaparat sa vina in uniforma, ramane la alegerea noastra.
Se pare ca totusi s-a ajuns la acordul de avea veste, nu sacouri, daca am priceput bine. Mai rau pentru mine e ca azi cica vin sa ia masuri si fiica-mea nu e, o sa vad ce mai pot sa fac.

S-a stabilit si fondul clasei, l-am si platit, si pe fondul scolii de asemenea. Mai trebuie sa platesc caietele speciale si ceva poze care s-au facut, dar alea nu-s obligatorii.

Conform directivelor de la minister, vor avea o ora de lectura obligatoriu, dar inca nu e clar daca e ora distincta dintre cele de romana sau se considera 10-15 minute dintr-o ora de romana in care se face si altceva.

Cam asta.

Tiana mananca dimineata, dar a decretat ca vrea si sandvis la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Ela 2001,nu suntem colegi.Noi suntem la A.Stiu ca initial te gandeai la Dogarel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Revin cu intrebarea. Ati vazut undeva fete de masa protectoare ptr scoala ? Voi ce cumparati ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

anda la noi la sedinta sa discutat de 3 variante sau musama, sau clasicele patarele de pus farfuria in varianta mare sa depaseasca caietul, sau o rola de unica folosinta de hartie (plastifiata cred) care s-ar gasi la kaufland si s-ar tine la dulapul clasei si care a fost preferata de toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna din nou,
Soleil sanatate multa sa sa faca bine repede.
Naty, te pup si iti multumesc pt aprecieri, ca de obicei, o scumpa.
Dar poze cu Ioana? nici pe fb nu am vazut.
La sport, Ilinca i-a placut, au un domn destul de invarsta zic eu, mi l-a aratat dimineata in curtea scolii, mi-a zis ca a facut patinaj de performanta si ca vrea si ea :) , ca e foarte dragut si bun cu ei.
Ieri au facut prima lectie de abecedar au incercuit obiectele asezate sus sau peste ceva, direct pe carte.
Azi mi-a zis sotul meu (ca el culege copiii de la scoala si de la gradi pana reusim sa vedem cum facem cu afterschool) ca are ceva teme pt maine dar nimic special. ce-o mai fi insemnand si asta?!
Sedinta va fi pe 20.09.
Optional va fi engleza.
Ilinca mi-a spus ca ieri 2 copii au fost pusi la colt, ca nu au apucat sa stea mult in pauza afara citat de la ea " Stii cam cat stam noi cu Alma afara, adica putin mama" m-a amuzat foarte tare (Alma e catelusa noastra)

Si s-a mai plans de toaleta, fetelor ca si la voi, nu sapun, nu hartie nu nimic, plus ca mi-a zis ca nu avea cum sa traga apa, ca nu era butonul acolo.
Nici ea nu mananca dimineata, beau cacao cu lapte, sandvis la ea si eventual ceva dulce.
Auxuliarele sau cum s-or numi, culegerile mate si abecedar 120 lei.
Anda, eu nu am auzit de asa ceva, nu ne-au cerut.

pupici si o zi buna

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

SOLEIL - Of, imi pare aru. Insanatosire grabnica urez micii scolarite!

Bia mi-a zis ca-s 27 in clasa...eu chiar nu stiam cati sunt. Are prima tema...de invatat o poezie pana maine. Nu e mare, e parfum fata de ce invata la gradi. Acum a mancat, o las sa se odihneasca un pic si incepem s-o invatam. Am niste emotii parca am de invatat eu pentru bac...

La sport le-a fost prezentata doamna...Biei ii place ca "e tanara si frumoasa". Le-a spus ca baietii vor face fotbal si fetele basket.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Multumim mult!
Da' chiar, tre' sa vad daca or fi primit ceva tema azi ca pana acum nu au avut deloc. Daca merge maine, trebe sa recuperam

M-am lamurit si cu acele caiete de scris, am vorbit cu cumnata-mea care e invatatoare. Sunt caiete tip 2, dar sunt unele cu spatiere mare (5 mmm) si unele cu spatiere mica (4 mmm). Mie imi trebuie cu spatiere mare, cele cu spatiere mica se folosesc cam la clasa a II a, daca nu cumva trec direct la caiete dictando. Asa ca aveti si voi grija cand veti cumpara .
Mi s-au si cumparat aceste caiete, dupa indelungi cautari a gasit o prietena cu care suntem in clasa si am rugat-o sa-mi ia 20 . Sunt si mici, au 16 pagini, cred ca le rontaim ca pe seminte...

anda, noua ne-a zis sa cumparam o bucata de musama lunga cat banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Noua doamna ne-a precizat detailat: "Caiete tip I, spatiere larga, linii oblice". De-alea am luat...eu sunt la primul copil de scoala si-s pe langa subiect...invat din mers.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Am fost acum la mag. Victoria sa cumpar fusta pt scoala, dar erau putine si scumpe (80 lei). :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Adica au spatiere diferita caietele? Auchi! Nu m-am gandit la asta...

Iustina e la fel de vesela, i-a placut si azi la scoala. Cica au lucrat, au scris...o intreb ce: puncte. Intreb: la abecedar? zice: da
O intreb: ce tema ai? ea: de terminat punctele...zic bun, deci ai tema la abecedar. zice: nu, la matematica.
Na, ca la noi la nimeni...

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput