Nasterea la Arcadia - Iasi (18)
Raspunsuri - Pagina 6
claumarcoci spune:
Legat de nastere si eu am aflat ca majoritatea dr. colaboratori nu le prea convine naturala, motivul ar fi ca ar pierde mult timp...povestea cineva ca dr i-a zis din start ca la naturala in arcadia nu vine
Eu cred ca e si din considerente financiare ....
Declar prima zi de ceai de marar, voi ati baut inainte de nastere???
Claudia 38+
ionelamaria spune:
Fost la Arcadia
Bebe bine, mare, deja peste 2500 gr la 33 sapt. Capul maaare, DBP 9,3 deja si mai creste. daca nu era si frate-su asa.... ma manca cezariana
Am intrebat la consiliere despre taxa de vizionare pentru tati. Mi s-a confirmat ca e vb de 1000 de lei, DAAAAAAAR am intrebat si dr. Mi-a spus scurt: daca tata e sau nu prezent e decizia noastra si ne trebuie doar acordul medicului. Ca ea nu a auzit de asa o taxa sau ceva si ca nici nu se gandeste la asa ceva. ca ea are doar rugamintea ca la expulzie sa intelegem si tati sa iasa daca se precipita lucrurile, dar asta va fi in functie de cum va decurge atunci travaliul/nasterea.
Concluzia mea e ca: Nu mai intrebati asta la consiliere... mergeti pe mana medicului... siu gaaaataaa. eu asa voi face.
Dr mi-a promis intarzierea taierii cordonului ombilical cat mai mult atat timp cat bebe si eu suntem ok.
CDespre alaptat: am spus ca nu vreau LP. A spus ca vb cu neonatologul. Mi-a propus 2 variante posibile: 1. storc colostru in timpul travaliului si bebe va primi ala. 2. punem bebe la san imediat dupa nastere si apoi pleca la neonatologie daca e totul ok cu el.
probabil vom face ambele chestii ca sa fim siguri.
Pana aici sunt multumita de cum sta treaba. sper sa fie asa si mai incolo. Ar fi tare fain sa ne iasa si chestia cu alaptatul si ce legata de cordon.
Despre epiziotomie am vb si, in functie de cum va evolua treava si cum reusesc sa colaborez decidem pe moment ( cam asta si imi doream) . Despre occitocina vedem in timpul travaliului si "negociem"
cam alandala prezentate lucrurile, dat sunt cam ametita asa
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 32+ cu
madline82 spune:
Fetelor nu vreau sa ziceti ca eu tin cu lupul, vorba lui copiloi,si eu cand am fost la primul consult la Arcadia, tot cu dr Cacicovschi mi-a zis ca nu sunt dureri usoare la nastere, adica "destul de mari" citez.Iar asistenta, o dna muca de statura, blonda, cu parul prins in jur la 45-50 ani mi-a zis ca mai bine fac cezariana si scap!!!Dar dupa vizita asta , la celelalte vazandu-ma f motivata nu mi-au mai "pus bete-n roate" ca sa zic asa. Important e sa fii bine determinata, realista si sa ai incredere in echipa medicala!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
LenaC spune:
Ionela, ma bucur ca ai doar vesti bune :*
Noi am fost la doctor.
Bebe e bine. Are 2283 gr la 33w4d. A pus 400 gr in 2 saptamani.
Am vazut-o si 4d... era asa dulce cu manutele in fata se juca.
Azi sunt foarte fericita. Mi-a mai spus doctorul ca mai sunt bebelusi mai mici si sanatosi. Ca nu vede nici o malformatie, dar nu exclude ca ar fi, pentru ca nu poate garanta 100% (asta e evident).
Oricum, e bine ca a crescut si sta cu capul in jos, colul e ok. Deci daca o sa continue asa o sa avem liber la nastere naturala .
Am vrut sa ii zic si de cordon, dar am zis ca mai aproape cand e mai sigur ca e nastere naturala. Si despre alaptare tot atunci.
Si doctorul meu a zis ca e studipa taxa cu 1000 ron pentru travaliu. el a zis ca nu a avut pana acum vreun tatic care sa asiste la nastere, dar ca nu e impotriva, ci chiar i-ar place .
De ceaiul de frunze de zmeur a spus. citez "va dau nr lui taica-miu ca el e cu ceaiurile". .
Cred ca o sa beau deocamdata 1 cana pe zi, apoi dupa sapt 35 o sa trec la un litru
Mi-a placut azi de el, ca a vorbit fain. Adica a spus ceva de genu "nasterea naturala nu e usoara, sunt femei care cand au dureri nu le mai pasa nici de copil, fug dupa mine sa le fac cezariana sau sa punem edipurala. Dar daca dv. sunteti sunteti hotarata si echilibrata, va setati pe faptul ca vreti sa nasteti natural totul o sa fie bine" nu stiu cat de bine am reprodus, dar in esenta vreau sa spun ca m-a incurajat. I-am spus ca luam in considerare si nasterea la Cuza. El a spus pentru el nasterea e aceiasi, ori la cuza ori la arcadia. Ca la cuza acum e mai complicat cu renovarea, dar o sa gasim o solutie, cum gasesim si pentru celelalte. Am mai aflat ca nu mai exista acele rezerve VIP, ca se face nu stiu ce altceva in locul lor. Something like that.
Pupici la toate
Lena - 35+
!!! AMR un pic !!!
LenaC spune:
Azi am trecut pe langa acest magazin si daca aveti nevoie de produse bio, le gasiti aici, au si site: http://vianaturalia.ro/
E in spate la hala.
Au preturi cam piperate, dar poate aveti nevoie.
Stie cineva de unde pot cumpara ulei de tea tree in Iasi? Ca vreau sa ma apuc de scuteceala si ma informez de acum
Lena - 35+
!!! AMR un pic !!!
madline82 spune:
Bravo fetelor pentru vestile foarte bune despre voiniceii din burtica!
In sfarsit incheiem ziua intr-o nota de optimism!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
claumarcoci spune:
Ionela si Lena ma bucur ca totul e Ok cu bebei si ca sunt in grafic.
O intrebare ptr Ionela, chestia cu cordonul oare e valabila si la cezariana??? Stiu ca s-a discutat la un moment dat, atunci eram setata pe naturala dar am ajuns intre timp la opus..si nu am retinut aspectele legate de cezariana.
Multumesc
Claudia 38+
claumarcoci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Azi am trecut pe langa acest magazin si daca aveti nevoie de produse bio, le gasiti aici, au si site: http://vianaturalia.ro/ E in spate la hala. Au preturi cam piperate, dar poate aveti nevoie. Stie cineva de unde pot cumpara ulei de tea tree in Iasi? Ca vreau sa ma apuc de scuteceala si ma informez de acum Lena - 35+ !!! AMR un pic !!! |
Parca zicea Ionela ca la plafarul din mall ar fi, sper sa nu ma insel
Am facut si eu shoping la Via naturalia anul trecut au chestii bune, eu am luat tot felu de faini si tarate ptr o dieta, iar acum cu alaptatul ma gandeam sa mai iau ca ar merge.
Sunt produse frantuzesti...
Claudia 38+
claumarcoci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Este plafar in Mall...? Cam unde e plasat? Lena - 35+ !!! AMR un pic !!! |
La parter, pe partea dreapta,pe partea cu farmacia
http://www.plafar.net/
Claudia 38+