Nasterea la Arcadia - Iasi (18)
Raspunsuri - Pagina 10
oana.irina spune:
Noi incercam in linii mari sa respectam cateva reguli de baza, cum ar fi:
- niciodata fructe ca desert dupa masa, ci intotdeauna inainte de masa cu o jum de ora, o ora, sau ca si gustari dupa ce au trecut 1-2 ore de la ultima masa;
- niciodata nu combin mai multe proteine de origine animala, cum ar fi: omleta cu bacon sau cu branza/cascaval, sau tochitura (carne prajita+branza+ou)
-niciodata paine cu orez, cartofi, paste fainoase sau de orez
-niciodata lapte crud si aproape niciodata nepasteurizat.
loredanar spune:
salutare! hop si eu!
despre nascutul natural la Arcadia: eu am fost urmarita pe timpul sarcinii de dr. Samoila. i-am zis de la primele vizite faptul ca mi-as dori sa nasc natural. mi-a spus ok, vorbim asta mult mai tarziu. pt ca am avut colul deschis, discutia despre tipul de nastere a tot fost amanata pana pe la 36-37 saptamani cand si-a dat si doctorita seama ca fetita mea pare a vrea sa stea bine mersi pana la termen cu toata deschiderea colului (si a stat ... pana la 39 de saptamani si 1 zi - dr. Nemescu ma "ameninta" ca e sigur ca nu duc mai mult de 33 saptamani .....!). pt ca dr. Samoila a plecat in concediu fix in ajunul sorocului meu, am ramas pe mana dr. Cacicovschi care m-a si intampinat in ziua nasterii la spital. era informata deja ca vreau sa nasc natural, nici cand am ajuns la spital, nici pe parcursul travaliului absolut nimeni nu mi-a pomenit de cezariana... chiar nu am avut nici o secunda impresia ca ma impinge careva spre cezariana, sau ca sunt zorita sa nasc mai repede.
despre alaptat . hm .. n-as zice ca am primit foarte mare ajutor de la personalul Arcadia in privinta alaptatului. mie nu mi-a curs nici macar o picatura de colostru pana a treia zi dupa nastere. mi-a fost adusa rar fetita in salon pt masa (un motiv era ca din cauza stentorului nazal respira greu si trebuie sa ii fie curatat des nasucul de mucusori - de fapt, motivul era ca se nascusera 14 bebelusi si asistentele nu avea timp sa se plimbe cu ei pe holuri fiind f ocupate) , ba chiar a doua zi infuriata ca se facuse ora 12 ziua si eu nu imi vazusem inca fata m-am dus singura la neonato sa cer explicatii. in concluzie, a trebuit sa cer ajutorul ca sa mi se ofere.
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!
LenaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana.irina Noi incercam in linii mari sa respectam cateva reguli de baza, cum ar fi: - niciodata fructe ca desert dupa masa, ci intotdeauna inainte de masa cu o jum de ora, o ora, sau ca si gustari dupa ce au trecut 1-2 ore de la ultima masa; - niciodata nu combin mai multe proteine de origine animala, cum ar fi: omleta cu bacon sau cu branza/cascaval, sau tochitura (carne prajita+branza+ou) -niciodata paine cu orez, cartofi, paste fainoase sau de orez -niciodata lapte crud si aproape niciodata nepasteurizat. Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011 |
Eu am citit recent o carte de Mencinicopschi, daca ati auzit de el: http://www.librarie.net/carti/148060/Noua-ordine-alimentara-noi-mai-mancam-Vol-Gheorghe-Mencinicopschi si de atunci am incercat sa respect si eu macar cateva reguli:
- fructe/desert intre mese
- carnea doar cu legume, nu leguminoase (asta nu prea reusesc sa o respect)
- paste doar cu legume, fara carne (nici asta nu o respect intotdeauna)
cam atat la mine. La bebe sper sa respect toate regulile si o data cu el sa incerc sa modific si la noi alimentatia. Sotul meu e cam impotriva (el spune ceva de genu... pai peste tot se serveste carne cu garnitura de cartofi, si nenea asta spune k nu e ok sau parintii nostri cum au mancat [bang0]
PS: Daca vrea cineva cartea o am in format pdf.
Lena - 35+
!!! AMR un pic !!!
LenaC spune:
Lore, multumim de informatii pretioase .
Probabil depinde si de cine este in momentul respectiv in maternitate.
Sunt persoane constiente, care isi fac treaba cu drag, altele doar ca sa fie.
Abia astept sa va povestesc si eu experienta mea. Care sper sa fie placuta
Lena - 35+
!!! AMR un pic !!!
LenaC spune:
citat din mesajul lui oana.irina Eu sunt fan Dr Menci. As vrea cartea, te rog! Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011 |
Trimit pe adresa comuna de gmail.
Lena - 35+
!!! AMR un pic !!!
LenaC spune:
Bula ajunge la scoala, Alinuta ii arunca in cap o hartie mototolita strigand: HEAD SHOT !!!... Bula ia cartea si ii plezneste una peste fata: FACE BOOK !!!
Lena - 35+
!!! AMR un pic !!!
DadaIna spune:
Madline, mi-am facut si azi suc de morcov, ca sa vezi ce influenta ai avut... |
LenaC sugestia cu sucul de morcov pentru simularea lactatiei a venit din partea mea .Ma bucur ca il bei si simti efectele.
claumarcoci
Incearca cu portocala sau mar, e muuult mai gustos(eu asa imi fac) |
Daca face amestecatura asta, desi delicioasa, nu isi mai face morcovul efectul.Evident ca e mai bun insa portocala si marul nu stimuleaza lactatia.Noi despre asta vorbeam de sucul de morcov simplu pentru simularea lactatiei.
•Perioada lactatiei - se consuma zilnic suc de morcov, preferabil pe stomacul gol. Morcovul este foarte bogat in vitaminele C, B, A si E, calciu, fier, acid folic, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru, mangan,zinc, seleniu, proteine, lipide, carbohidrati si fibre. Aceasta licoare stimuleaza lactatia, sporeste calitatile nutritive ale laptelui matern, avand efecte foarte bune si asupra sugarului..
oana.irina spune:
Cred ca a venit vremea sa-mi cumpar storcator. Nu mi-am luat pana acum din cauza ca daca as fi avut storcator, nu as fi beneficiat de toate fibrele din fructe. Eu le bag (fructele) la blender. De exemplu pun un mar taiat bucati cu coaja, daca am pun si o bucata de ananas prospat, sau alte fructe, 2-3 biscuiti graham si doua-trei linguri de lapte ca sa prinda cutitele si iese un shake minunat. Am tinut acum 2 ani o cura cu fructe la blender, evident fara sa mai pun biscuiti sau cereale, si m-am simtit grozav. Primele zile fusesera mai nasol, ca ma balonasem si aveam nefiresc de multe gaze, dar apoi, a fost f bine. Mi-am reglat tranzitul pentru o perioada f bine si am slabit si vreo 4 kg pe care le aveam in plus.