Enterocolita

Enterocolita | Autor: steluta25

Link direct la acest mesaj

Buna mamici. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, am ajuns la capatul puterilor.
Totul a inceput lunea trecuta, noaptea, cu 3 scaune diareice, verzi cu mucus, miros ciudat si cu febra. La ora 7.30 eram deja la urgenta, cu perfuzie pt hidratare. La analize-leucocitele mult peste limita, deci infectie.
Suntem transferati la Victor Babes, unde ni se da Smecta, Furazolidon, Biotics si regim. Scaunele s-au reglat, dar mirosul tot a persistat. Mi s-a spus ca e normal, totul e spre bine, iar la indicatia medicului am renuntat la Furazolidon. Mare greseala! Scaunele diareice au revenit, la fel si febra.
Sambata dimineata am mers din nou la Victor Babes, unde un alt medic ne-a dat urmatorul tratament: Antibiotic Epitrim, Debridat, Sanzyme, Saprosan si Biotics.
Febra nu mai face, scaunele s-au reglat in sensul ca a disparut mucusul si sunt mai...legate, dar tot moi. Face insa cate 4- 5 pe zi, in cantitate mica. Mirosul ciudat inca persista.
Deci suntem de sambata pe antibiotic, scaunele se mentin insa ciudate dupa parerea mea.
Medicul spune ca suntem inspre vindecare.
Va intreb daca e normal ca o enterocolita sa dureze atat. In cat timp se regleaza scaunele? Oare nu trebuia sa isi faca antibioticul efectul pana acum?
La coprocultura nu a iesit nimic.
Scuzati mesajul luuuung. Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Si fetele mele au mai avut enterocolite, tot asa cu scaunde diareice, apoase, au avut prin mai-iunie, si au luat una de la alta. A durat cam o saptamana la fiecare luni-duminica, si iar luni-duminica. Au avut si febra vreo 1-2 zile, faceau muuulte scaune "apa", la fel cam miroseau.
Nu prea mancau, erau ff obosite, slabite (mai ales cea mica, se cunoaste diferenta de varsta, cea mare a dus- ceva mai "pe picioare")
Insa noroc ca au baut apa. Si le-am dat biotics, debridat (de la medic) si mancare de regim, atata cat puteau sa pape.
Insa nu le-am dat furazolidon sau antibiotic, nici medicul nu mi-a dat, dar nici eu nu prea vroiam sa le dau...
Acuma... sper sa nu-mi iau rosii in freza, insa eu nu prea sunt de acord (din cate am citit) cu medicamentele care opresc diareea sau cu cele antivomitive, caci este bine copilul sa elimine tot ce este de eliminat prin voma sau kk, virus, bacterie sau ce-o fi...
Eu asa am facut cu fetele, au facut vreo 2-3 zile scaune diareice, si pe urma au inceput sa se "lege", mai miroseau cidat, dupa care a disparut si mirosul si s-au normalizat.
Acuma, nu stiu, in cazuri grave, e altceva... la voi inteleg ca nu a baut nici lichide, daca ati ajuns la perfuzii.. La noi n-a fost cazul, chiar ele imi cereau apa.

Sanatate multa!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

De ce v-a dat antibioticul?
Sa stii ca si antibioticul da un miros ciudat la kk.
Si Matei a facut o enterocolita cu 40 temp. a incepu joia trecuta, debut rapid, stare generala proasta, la analizele din sange a reiesit infectie bacteriana dar nu ne-a dat decat regim si debridat (+perfuziile pentru hidratare), urmand ca dupa ce ies celelalte analize s se vada daca e cazul de alt tratament.
Vineri nu iesise decat analiza urinei, nu releva nimic, am asteptat copro si analiza ptr rota si adenovirus, care au venit abia miercuri(platite la Synevo) deci dupa aproape o saptamana, noroc ca nu avea nimic, si deja era mai bine.
Abia joi a facut si primul kk legat si a revenit pofta de mancare.

De ce am scris ditai polologhia?
Ca daca nu au facut antibiograma, antibioticul e degeaba, iar enterocolita trece, ca si raceala, tratata - in 7 zile si netratata- intr-o saptamana.

Edit, ca am scris probabil in acelasi timp cu Monicabo, dar nu am dat send.

Noi am fost la IOMC si la fel au zis, sa elimine organismul singurel,

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi72 spune:

Am si eu doi copii de 9 si 3 ani si am observat din experienta un lucru si anume ca enterocolita tine foarte mult in functie de noi mamicile si anume de ce le dam sa manance si mai ales de cat de mult tinem regimul dat de doctori. Daca atunci cand copiii se simt mai bine noi mai slabim regimul... din momentul acela orice zi in plus in care copilul are probleme este din vina noastra...De multe ori spunem..."se simte mai bine si vrea copilul putin laptic..sau altceva. Ce doar putin nu-i face rau" dar din pacate nu este asa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxi72

Am si eu doi copii de 9 si 3 ani si am observat din experienta un lucru si anume ca enterocolita tine foarte mult in functie de noi mamicile si anume de ce le dam sa manance si mai ales de cat de mult tinem regimul dat de doctori. Daca atunci cand copiii se simt mai bine noi mai slabim regimul... din momentul acela orice zi in plus in care copilul are probleme este din vina noastra...De multe ori spunem..."se simte mai bine si vrea copilul putin laptic..sau altceva. Ce doar putin nu-i face rau" dar din pacate nu este asa.

Si al meu plangea dupa laptic, dar i-am luat din acelea fara lactoza si am impacat si capra si varza.

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Pai...am primit antibiotic pe baza analizei de sange, unde leucocitele erau 18.000, fata de maxim 10.000, deci semn clar de infectie cu vreun tip de bacterie.
Acum eu am impresia ca nu e bine nici sub tratament, cu kk des si puturos...sau poate ca asa trebuie sa fie pana isi face treaba antibioticul...nu mai stiu.
Cred ca o iau razna, am impresia ca nu il pot ajuta pe micut in niciun fel.
Si daca nu e bun antibioticul...eu de unde sa stiu, din moment ce copro a fost ok? Uffff

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui steluta25

Pai...am primit antibiotic pe baza analizei de sange, unde leucocitele erau 18.000, fata de maxim 10.000, deci semn clar de infectie cu vreun tip de bacterie.
Acum eu am impresia ca nu e bine nici sub tratament, cu kk des si puturos...sau poate ca asa trebuie sa fie pana isi face treaba antibioticul...nu mai stiu.
Cred ca o iau razna, am impresia ca nu il pot ajuta pe micut in niciun fel.
Si daca nu e bun antibioticul...eu de unde sa stiu, din moment ce copro a fost ok? Uffff

Antibioticul se da in fct de antibiograma,adica se verifica la ce e sensibila bacteria respectiva. Se poate face diaree si de la antibiotic.

CAPRA CU 2 IEZI

A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Noi am trecut printr-o enterocolita la inceputul lui august cu ambele fete. La cea mare s-a vazut o imbunatatire chiar de a doua zi (tratament: Ercefuryl - 3 zile, Debridat, Enterol, Hidrasec), dar a tinut regim alimentar strict o saptamana. La cea mica, in schimb, a fost mai nasol. Desi incepusem sa-i dau Debridat, Enterol si Hidrasec, plus regim, pentru ca vomase si avusese un scaun moale si urat mirositor, a doua zi a inceput sa aiba scaune apoase (8 scaune in 6 ore), sa vomite si sa fie apatica. Ne-am internat la Matei Bals si a pus-o pe perfuzii, i-au dat si antibiotic (Axetine). In prima zi a avut, in total, 17 scaune apoase, a doua zi - in jur de 20, a treia zi - 15, a patra zi - 9, moi, dar mai legate putin, iar a cincea zi, cand ne-am si externat, 2 scaune molicele. A mai durat inca vreo 3-4 zile pana cand a facut kk normal. In spital ne-au mai dat Biotics si Imodium (o jumatate de capsula pe zi), plus perfuzii zilnic. Pe perioada spitalizarii n-a vrut sa manance decat san (avea 11 luni si jumatate). Dupa externare a tinut regim alimentar inca o saptamana, pofta de mancare i-a revenit de cum am ajuns acasa, a papat bine mancarica de regim. Doctorita mi-a spus ca dupa o enterocolita poate dura si 10 zile pana la normalizarea scaunelor. Eu eram speriata de cat de multe erau si se iritase rau si la fundulet. Brrr! Bine ca a trecut, ceea ce va dorim si voua cat mai repede! Sanatate multa si tineti regimul strict, va veti face bine!

Mergi la inceput