Posibilitati de a termina liceul la ff sau seral??
Buna dragii mei, daca puteti, stiti cumva si ati vrea sa ma ajutati cu un sfat v-as fi recunoscatoare. Pentru cineva la 30 de ani care a facut scoala profesionala si vrea sa isi termine liceul stiti cumva ce posibilitati ar fi la momentul actual in Romania?
Am inteles, nu stiu daca este adevarat ca nu mai exista optiunea seral gratuit, ci doar a liceelor particulare, scoli private sau altele de acest gen.
Ideala ar fi optiunea de liceu la distanta sa mearga sa isi dea numai tezele, examenele...etc.
Care v-ati confruntat cu o asa situatie de curand sau ati avut pe cineva care si-a terminat liceul printr-o optiune din asta si imi puteti spune, va multumesc.
Raspunsuri
boticelina spune:
Eu am o colega care a terminat liceul acum vreo 2 ani, avea 40 de ani. A facut la seral, fara taxa. Trebuie sa te interesezi ce licee din orasul tau ofera astfel de cursuri. Nu stiu daca exista si forma fara frecventa/la distanta.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Serialbastre spune:
In unele orase exista si posibilitatea frecventei reduse. Cel mai bine e de mers/sunat la Inspectoratul Scolar al judetului respectiv. De acolo va indruma la liceele care au astfel de cursuri.
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
adriuta spune:
Va multumesc mult pentru raspunsurile voastre Si eu am lucrat in invatamant in Ro si tot asa am gandit prima data ca si voi, ca primul drum ar trebui facut la inspectoratul scolar judetean. Dar am inteles ca nu se mai face deloc la stat numai la privat...si zic, ia sa intreb pe forum poate stiu colegii mei de forum mai multe.
Am sa transmit si va mai tin eu la curent cu ce s-a decis. Mie personal mi-e greu sa cred ca ar fi putut min. invatamantului face asa o prostie, sa desfinteze clasele la seral gratuite...pfff apai daca e adevarat BILA NEAGRAAA
Multumesc
nikol24 spune:
eu am terminat anul acesta liceul la fara frecventa in bucuresti,este gratuit(in princpiu)am platit doar o taxa de 50 ron pe semestru pentru paza atat.cursurile se tin din 2 in 2 saptamani sambata si duminica,daca ai nevoie de alte detalii si daca esti din bucuresti te ajut cu mare placere
jonny1 spune:
buna nikol24
eu vin din strainatate si vreau sami continui si eu studiile liceale in bucuresti la iubitul meu unde vom locui desi sunt in primul an de liceu acolo mar interesa un seral in bucuresti...te rog din suflet daca ma poti ajuta cu orice fel de informatii pe adresa iubitului meu scortanuion@yahoo.com
iti multumesc mult pentru rabdare si sper sa ne auzim.
histamina spune:
exista in fiecare sector al capitalei,in fiecare oras al tarii cel putin un liceu cu frecventa redusa si mai multe care au cursuri la seral.
sunt gratuite.
MIRCLAU spune:
buna ziua
dar pt o fata de la tara care a intrat la un liceu in Bucuresti anul trecut dar din lipsa de atentie a parintilor, din prostia ei,nu a frecventat cursurile la zi,nu are mediile incheiate trimestrul trecut si acum si-a revenit si ar vrea sa faca la FF sau la seral dar oare se mai poate face ceva?
se poate transfera la alt liceu sau ce se mai poate face ?parintii ei sunt disperati ,s-au trezit acum ca fata lor nu a fost deloc la scoala si ei sunt de la tara si nu se pricep si nici eu nu stiu sa ii indrum,este cineva care ma poate ajuta cu informatii?
va multumesc mult
histamina spune:
trebuie sa aiba 16 ani maxim,chiar daca ii implineste pe 1 ian 2012 sau 31 dec 2012.
se poate inscrie din nou la liceu,intra la repartizare din nou, cu media de anul trecut sau s epaote declara repetenta si ramane la acelasi liceu.
cum vrea.
asta dac anu a fost exmatriculata inca/
poate freecvent alinistita cursurile de zi,nu trebuie seral.pt detalii,da-mi te rog pm.
ancamak spune:
Trebuie intrebat la inspectorat. Eu am predat trei ani de zile la un liceu care avea si clase ifr( faceau doar 3 saptamani pe semestru).
Mami cu Andrei Ionut
poze