Strumfi&prichindei iul-aug2011(3)SANATATE GABRIEL!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Multumesc mult, Mamutz si Ilida pentru urari si vi le intorc inmiit! Sunt foarte mandra si incantata de puiul meu, care a implinit (ieri) doua luni!
Din pacate, n-am apucat sa intru chiar pe 7 sept, ca sa-l sarbatoresc cu voi, si nici nu l-am sarbatorit prea mult acasa, ca iar am de terminat documente. De-abia astept sa se termine...
Din ce-am observat eu pana acum, colicile nu sunt deloc influentate de ce mananc. Poate au fost un pic, la inceput, in primele trei saptamani, dar acum, la doua luni, repet ce-am mai spus: am reusit sa scapam de ele, aproape in totalitate, cu Infacol. Am incercat cu grija diverse alimente: am mancat niste salam, mere, pepene, un pic de Sprite cu multa apa, cafea (slaba), crema de cacao. Nu am observat decat ca la pepene eu ma deranjam la stomac (el nu), ca atunci cand mananc mai mult zahar e mai agitat si ca nu s-a simtit deloc bine cand am mancat acea imitatie de Nutella (crema de cacao), dar am mancat cam multa - am avut o mica depresie si din pacate asa m-am gandit sa o tratez...
Cu laptele branzit si cu vomatul in general , am inteles ca nu e problema, cata vreme copilul e fericit si ia in greutate. Cum zice Dr. Spock: toti copiii fac asta si toti parintii se dau de ceasul mortii sa afle de ce, dar nu e nimic grav. CA intotdeauna insa, daca instinctul tau de parinte iti spune sa ceri sfatul unui medic, mai bine fa-o.
Robert a vomat foarte putin, a regurgitat destul de des in prima luna, acum foarte rar. Deci as zice sa asteptati luna a doua, sa vedeti schimbarile si va veti linisti.

Acum am si eu niste dileme
1. Voiam sa-mi cumpar un wrap, dar pisicul meu are momente cand sta cu ochii in tavan sau la mine si gangureste, dar protesteaza daca in momentele alea vreau sa fiu si eu tandra si sa-l iau in brate. Vrea pe canapea/pat. Mai are sens wrapul?

2. As vrea niste marturii deosebite pentru botez, dar la un pret accesibil. Nu vreau sa le iau gata facute din comert, au devenit destul de banale batoanele de scortisoara cu floricele... voiam ceva special. Stiu ca marturiile astea sunt un obicei catolic, la ortodocsi n-am prea intalnit pana recent, dar ma gandeam ca poate ar fi un gest frumos. Nu sunt sigura, mai stau pe ganduri, dar mi-ar placea niste sugestii, daca aveti.
Eu ma gandeam sa ma uit prin magazine sa iau niste seturi de jucarele, acasa sa le separ si sa dau cate una fiecarui invitat. Ce ziceti?
Multumiri si!

Mami de Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilida spune:

Bun gasit!

Intai - multumesc mult feteloc care mi-au dat sfaturile despre "scosul mesei" (Laura13, adra_bell, roxybarbu, lisssa, Ireth, miha, Burtocika...) O sa continui sa ii dau papa atunci cand cere, cu speranta ca se va regla in timp.

Azi dupa o noua cotizatie la al treilea medic, am un al treilea diagnostic pentru mana: "sindromul deQuervain". Mi l-a pus un medic ortoped, si inclin sa ii dau dreptate. Dupa ce mi-a palpat si miscat usurel mana in diverse pozitii (ca sa imi capete increderea si sa ma relaxeze) mi-a miscat mana brusc mana in una din pozitiile dureroase, in care degetul mare imi sare de pe os. Am tipat de s-au spe riat cred si alti pacienti si instant am inceput sa plang de dure re, imi curgeau lacrimile pana pe gat si doctorul saracul nu mai sctia cum sa isi ceara scuze. Mi-a explicat ca este singura manevra prin care se diagnosticheaza corect boala asta. Care apropos este pe lista de boli rare in ro.
Ca urmare - am o manusa care imi imobilizeaza mana stanga si degetul mare, limitandu-mi f mult miscarile, trebuie sa fac sedin te de recuperare, daca nu cedeaza in 3 saptamani - injectii cu corticosteroizi, si daca nici dupa - operatie!

Hai ca v-am scris un pomelnic, dar ma intrebasera unele fete de status

O zi faina!

am deja un cavaler!
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Alina Oprea, Evei i-am facut Infanrix si n-a facut niciodata vreo reactie adversa
Savvy, wrapul este pentru afara, mai ales. M-as mira sa aud de un bebelus care nu vrea in brate. Dar bravo voua, si Eva statea cuminte in carucior, si vad ca si Filip sta. Uite aici un wrap bun la pret super si banii merg la Bibi, un baietel care face tot timpul transfuzii sangvine, pana cand o sa stranga bani de operatie
Florina, noi nu fierbem apa pentru baie, eu ii fac baie la cadita o data la 3 zile, in rest il spal la chiuveta, un fel de dus. Plus dupa fiecare kk la chiuveta

Am stat sa ma uit la Grey's Anatomy si Filip se partaie de la 5 dimineata cu gemete, deci am dormit doar 4 ore

La multi ani tuturor Mariilor si Marinilor!

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Citat:
citat din mesajul lui v_florina

Morenna, pediatrul ne-a recomandat tobrex de 3 ori/zi in ambii ochi, 5-7 zile. Azi am reusit sa-i pun o picatura intr-un ochi, si doua in celalalt. Nu prea reusesc sa-l gasesc cu ochii deschisi si linistit.

In rest, sters cu comprese sterile si ser fiziologic ori de cate ori este nevoie. De la exterior la interior, cate o compresa pt fiecare miscare. Pediatrul a spus sa-l stergem de la interior la exterior, dar eu am inteles ca asa se poate extinde o eventuala infectie.

Dupa cum arata, mie imi suna a canal lacrimal infundat, si atunci mai bun ar fi masajul ochiului. De cate ori plange (si plange!!!), ii curge ochiul cu pricina.

Ireth, deja faceti baie in cada? Cum procedati, de cand ati inceput? Cat de multa apa puneti in cada?

Fetelor, voi fierbeti apa pt baie? Noi deocamdata da, cred ca facem asta pana la o luna.

Mami de Pusculeanu mic si foarte plangacios (24 aug 2011)

neata mamicute
Am facut cafeluta si cine doreste este calda in canita pusa, fac si un ceai , capuccino pentru cine pofteste
Am avut o noapte tare linistita, doar papa si somn la 2, 5 si acum la 7.30 asta dupa ce am iesit aseara afara si dupa ce a papat la 8 a inceput sa urle, dar urlat de am speriat tot parcul, noroc ca eram f aproape de casa, am dezbracat-o, am crezut ca ii era cad, am pus haine pe ea, poate este frig, i-am dat ceai, plangea si nu era de la colici( nu se strangea) cand am dat pampersuljos am inlemnit, un gogoloi de kk , ct o nuca ...constipata . I-am pus imediat jumatate de supozitor si in 2 min era calma , am putut sa facem linistiti baita si apoi nani . Ce ar putea sa o constipe? ceaiul ? espumisanul? i-am facut ceai de chimen cu anason ca asta vad ca ii place .
asaaaa, Florina noi nu am fiert apa niciodata , si baita i-am facut total din prima zi in care am ajuns acasa , chiar daca nu avea buricul cazul, nu balaceala, dar peste tot si mai repejor . Legat de stersul la ochisor asa stiu si eu de la interior spre exterior cu ser fizioloic si comprese sterile....( eu am o problema cu compresele astea de zic ei sterile, ai vazut ca sunt 5-10 buc in pachet, si cand il desfaci s iei prima compresa, pana la ultima nu cred ca mai este steril restul pachetului...) . Uite am o prietena care la fel baietelul ei a avut canalul infindat la ochiul stang si cu masaj si ceva picaturi a trecut, dar pe la 2-3 luni .

de buburuza Ruxandra Ioana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dya27
este cineva care ia galactogil? intreb fiindca nu stiu ce sa zic dar la mine nu prea am sesizat nici o diferenta.

parca mai voiam sa spun ceva dar nu mai stiu..mai revin,

noapte usoara si somn dulce, bebici si mamici

Iti multumesc Doamne pentru cel mai minunat cadou Ianis-Stefan (4 iulie 2011)

Dya eu am luat siiii galactogil , la fel nu a dat rezultate deloc

Mergi la inceput

LA MULTI ANI TUTUROR CE ISI SERBEAZA ASTAZI ZIUA DE NUME

[red][size=3][

Mergi la inceput

va rog sa iti spune-ti si mie daca este ok sau nu . Maine avem 5 saptamani si in wk as vrea sa mergem sa alegem invitatiile pentru botez si sa le comandam. as vrea sa mergem si cu buburuza pentru ca nu vreau sa apelez la cineva sa stea cu ea 2-3 ore. Pot sa o pun in marsupiu cu fata spre mine? cat o pot tine maxim acolo ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufi79 spune:

Alexia matinala ca de obicei ca sa ne intampini cu cafeluta.

Multumesc de grija fetele .

Florina este tot medic pediatru dar unul mai priceput caci medicul nostru e aerian rau, astept sa vina cel recomandat de Roxi si sa vedem daca are loc sa ne primeasca si pe noi.

Roxi ai PM

Anaemi sper sa fi reusit sa te odihnesti, vroiam sa te intreb de Colief, i-l dadeai lui Petru in lingurita? Ieri am cumparat si noi dar mai mult se pierde, azi i-am dat cu seringa si tot a scuipat

Ilida multa sanatate !

Eu inca nu i-am scos masa de noapte, cum spuneam a avut o perioada in care a renuntat singur, acum a revenit la masa de 2. Il mai las pana pe la 4-5 luni si daca nu renunta de la sine voi lua masuri.

Mai stiti ceva de Roberta? Tare ma mai gandesc la ei.

Azi avem sedinta foto acasa sper sa nu-mi faca circus Eduard sa putem face cateva poze mai artistice .

mami de strumf mult iubit Eduard-Gabriel
Doamne ai grija de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Neatza...eu sunt tare suparata pe colicii astia,copilul meu nu are deloc un somn linistit poate la inceput,prima juma de ora,dar apoi tot timpul se screme,si daca nu ii iese nici macar un part il apuca plansul...asta si noapte si zi...infacolul nu are nici un efect, linex baby il ajuta sa traga parturi dar imi lasa senzatia k pe el tot il doare burtica,as incerca de azi niste debridat...habar nu am!

Ilida lasa mama copilul...Razvi a baut laptic la ora 2 noaptea pana la 2 ani,cand m-am hotarat eu sa i-o scot...pana atunci nici nu m-am stresat!

Miha e cam complicat iarna sa vii cu un bb asa mic,poate mai gasesti ceva bilete prin primavara!

anaemi cum ami e petru acum?

Deci eu nu prea pap,tot ce mananc e cartofi,orez,supa,banane, carnita, biscuiti, compot si cereale.altceva nu stiu ce as putea manca...

o zi linistita!

Mami de Razvan (09.05.2007) si Rares (12.08.2011)

Mergi la inceput

Savvy o idee, poti cumpara niste carucioare micute , am vazut unele din sticla tare dragute de maxim 2 -3 cm pe la bamboo ( daca imi aduc bine aminte) si le poti lega cu o panglica aurie , argintie sau ce culoare vrei tu
Corry sa iti spun o treaba ...daca mergi la 3 pediatrii toti vin cu o alta parere si alt sfat , eu am patit-o si nu imi mai trebuie, zau ...am ramas la una singura si merg pe mana ei chiar daca ma face sa ma intreb cateodata daca are toti 'piticii' acasa
Cred ca pentru ecografia de sold o sa mergem la Grigore Alexandrescu . Mamutz am sunat la Titan la Medlife si mi-au zis ca pot face eco dar nu au pediatru pentru interpretare...deocamdata
ps: mi-am facut de cap azi de dimineata ! ma duc la cafeluta

Mergi la inceput