ce mai citesc copiii de 8 ani?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Cred ca la Jules Verne depinde mult cu ce carte incepe. Unele sunt mai plicticoase pt copii. EU m-am innebunit dupa Prichindel si Capitan la 15 ani. SI m-a mai amuzat Ocolul pamintului in 80 de zile.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Fetita mea are 9 ani si jumatate. La inceput, adica acum vreo 2 ani, nu era foarte pasionata de citit. Cand era mica adora sa ii citesc eu, dar cand a trebuit sa citeasca singura a strambat din nas. O perioada nu am stiut cum sa fac sa o indemn la citit. Aveam senzatia ca percepe lectura ca pe un fel de pedeapsa, repros etc. In timp a inceput sa citeasca mai mult pentru ca atunci cand nu stia cum sa exprime ceva frumos intr-o compunere ii tot spuneam ca daca ar citi mai mult ar sti mai multe cuvinte si ar avea imaginatia mai bogata... Acum citeste singura fara sa ii spun eu. Zilele trecute a citit Robinson Crusoe in 3 zile, iar de 2 zile citeste Legendele Olimpului si aproape a terminat volumul I... sper sa o tina mult noua pasiune. Anul trecut a citit cateva din volumele lui Roald Dahl, apoi Cuore...

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Te intereseaza si altele? Vad ca s-au tradus Gradina secreta si Mica printesa - autor Frances Hodgson Burnett, la fel Charlotte's Web (Panza lui Charlotte) de E.B. White. Nu garantez pt. traduceri, pe primele doua le-am citit si eu , pe ultima doar copiii (le-a placut).

Mai sunt cateva, dar, din diverse motive, se prea poate sa nu se incadreze in cerintele tale: Muc cel Mic, Cheita de aur (sau Buratino, autor A. Tolstoi), tot ce a scris Beatrix Potter apoi Winnie the Pooh si Ursuletul Paddington (poate le-ati citit deja, pe mine, ca adult, inca ma incanta (pe coperta "Paddinggtonului nostru" chiar scrie ca este potrivita pt. copii intre 6 si 90 de ani )), Black Beauty (Anna Sewell) si Uriasul cel egoist (Oscar Wilde) (poate prea triste?), Micul Pateric (Savatie Bastovoi; il gasesti in intregime si online aici: http://www.scribd.com/doc/29319488/Savatie-Ba%C5%9Ftovoi-Micul-Pateric ) si Darul ingerului, povesti crestine pentru copii (religie?, prea triste??...; una dintre povesti, cea mai frumoasa de altfel, o poti citi in josul paginii: http://www.libraria.com.ro/Darul-ingerului-Povesti-crestine-pentru-copii/Carte--1261866184.html ).

Imi vin in minte multe alte titluri, dar nu le gasesc traduse in limba romana.

P.S. Nici mie nu mi-a placut Jules Verne in copilarie

La tzara americana (poze)


"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

La Editura Rao au mutime de carti frumoase, cauta la categoria de varsta 6-9 ani.
Ioana (7 ani) inca nu citeste singura, dar ii citesc eu in fiecare seara. Acum a facut o pasiune pentru seria "In pasi de dans", suntem la vol. IV.
Eu am citit "Cei trei muschetari" pe la 8 -9 ani si mi-a placut asa de mult ca am recitit-o de vreo 100 de ori.
Legendele Olimpului se gaseste reeditata, i-am citit-o si eu Ioanei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Mi-am adus aminte, i-a placut mult si "Print si Cersetor".

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Singur pe lume, Hector Malot
Micul Lord, Frances Hodgson Burnett
David Copperfield, Oliver Twist, Marile sperante, Dickens
Mizerabilii, Victor Hugo
Familia mea si alte animale, Gerald Durrell
Micii salbatici, Ernest Thompson Seton
Winnetou, Karl May
Ultimul mohican, James Fenimore Cooper

Mergi la inceput