Bulgarasi de ian-feb 2012 (16) Alaturi de Chri70!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Iaura, am intrebat acum la personal si la contabilitate si nu e adevarat, nu au taiat din aia 85%.
Bine insa ca banii astia nu depind de cei de la firma altfel ar cauta n motive sa ti-i taie.
Oricum, o sa ma intalnesc astazi si cu avocata firmei si o sa o intreb asa ca daca si ea imi spune ca nu s-au taiat inseamna ca 100% asa este. Te tin la curent oricum sau va tin la curent cum e cu banutii pe care o sa-i luam.

Aerlilian ma bucur ca ai simtit puiutul. O sa avem parte de o gramada de momente frumoase de acum inainte. Incet incet trecem de jumatatea sarcinii. Eu chiar nu realizez cand au trecut ultimele 10 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iaura21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Matzaila_81

Iaura, am intrebat acum la personal si la contabilitate si nu e adevarat, nu au taiat din aia 85%.
Bine insa ca banii astia nu depind de cei de la firma altfel ar cauta n motive sa ti-i taie.
Oricum, o sa ma intalnesc astazi si cu avocata firmei si o sa o intreb asa ca daca si ea imi spune ca nu s-au taiat inseamna ca 100% asa este. Te tin la curent oricum sau va tin la curent cum e cu banutii pe care o sa-i luam.





mersi ,ma mai binedispui cu asta...mie asa mi-a spus una din cele 2 de la personal ,cealalta nu stia,poate a inteles gresit ca nu am mai stat sa caute in hartii,oricum era prea de tot dintr-o suma deja taiata sa mai taie ceva procente...dar uite ca am muscat-o

minunea mea 22+

"Intr-o zi un om a murmurat:Doamne vorbeste-mi, si un copac si-a framantat frunzele,dar el nu a auzit.Apoi a intrebat mai tare:Doamne de ce nu imi vorbesti? si un tunet a zguduit cerul,dar el din nou nu a auzit. Omul a privit in jurul lui si a spus:Doamne lasa-ma sa te vad,si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat.Apoi a inceput sa strige,Doamne fa o minune ,si in clipa aceea s-a nascut un copil ,dar el nu a stiut. Disperat a strigat mai tare: atinge-ma Doamne si arata-mi ca esti langa mine! Acestea fiind spuse Dumnezeu a coborat si l-a atins dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Pai, iaura, de taiat iti taie acei 15% dar din salariul brut, ceea ce inseamna ca tu oricum vei lua mai multi bani stand acasa in pre- si postnatal, decat acum, cand lucrezi. Mie mi se pare super, ce n-as da sa fie si aici legea asta. Asa as sta acasaaaa...nici n-ai idee.
Alina, da, si eu tot maine merg la control. Succes, sa vii cu vesti bune!
Si bebele meu vine acolo unde pun mana pe burtica, la Maria era exact invers, daca puneam mana intr-un loc, se ducea in partea opusa. Ma bucur ca bebele asta e mai lipicios. Totusi, cand misca, daca pun mana, nu simt miscarea si la mana, o simt doar in burtica, astfel ca nici tati nu poate simti nimic inca. De burta nici nu mai zic, nu se vede nicio miscare si toti cei care stiu ca sunt insarcinata ma intreaba unde mi-e burta. Fac ochii mari cand le spun ca sunt deja in luna a 5-a.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 20+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Iaura, ma bucur ca ti-am facut ziua mai buna

Fetele care au deja un bebe, am inceput sa ma uit dupa carucioare, de fapt am intrat in panica si am inceput sa ma uit dupa tot. Am insa cateva nelamuriri si evident apelez la experienta voastra
Pentru carucior, e mai bine sa caut carucior 3 in 1 sau sa iau separat scaunul de masina si sa cumpar carucior 2 in 1?
Voi cum ati facut la capitolul asta?
Separat de asta, sa mai cumpar cosmonaut, respectiv salopeta groasa pentru bebe? Trebuie sa nasc la inceput de februarie, o luna stiu ca nu e voie sa-l scoti afar si dupa suntem deja in martie cand teoretic nu e asa frig. Ma gandeam sa-i cumpar o paturica groasa , am vazut la un magazin de langa birou. E ca o pilota si se face ca un sacut de infasat si pot pune copilul acolo in cele zece minute cat o sa ies cu el la inceput.
Ce parere aveti?
Dupa nastere in casa trebuie sa-l tin neaparat cu caciulita?

Iertati-ma ca vin mereu cu puhoiul de intrebari

Nu stiu daca v-am spus dar pana la urma o sa nasc la Elias. Doctorita mea mi-a zis ca e cel mai bine acolo altfel oricat de atragator mi s-a parut Sanadorul am zis "pas". Oricum, financiar ar fi fost efort maricel si cum nici nu-mi puteau garanta fondurile de la casa de Asigurari si cum oricum la sfarsit mai bagau in plus si niste consumabile am zis ca mai bine ma las pe mana doamnei doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancabia spune:

Matzaila de ce nu e voie sa il scoti o luna afara? Este fals. Daca bb e bine il poti scoate afara de la inceput. Cate 10 min cum zici tu, in primele zile, imbracat bine, poti sa il scoti linistita. In casa eu nu i-am pus caciulita nici dupa baie, avand o temperatura optima a incaperii. Acum la cap. caciulita nu ma bag mai mult ca pareri sunt multe. Eu nu i-as pune in casa.

Bianca ALEXIS-ARIAN si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Bianca, adevarul e ca si mie mi s-a parut mult rau o luna. Am auzit de la cunostinte altfel pediatra nu mi-a spus nimic. Si eu ma gandisem sa-l scot macar dupa prima saptamana cate 10 minute pe terasa casei infofolit bine la mine in brate.
Nici eu nu i-as pune caciulita in casa. Nu i-as pune nici vara afara. Plimbandu-ma prin Herastrau m-am intalnit cu o veche colega care-si tinea pe caldurile alea fetita de 7 saptamani cu caciulita pe cap si infofolita intr-o patura. Iar cand am luat-o in brate imi tot atragea atentia sa-i tin urechile acoperite.
Am fost tare mirata dar cum nu ma pricep....am zis ca o fi normal.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

Chri70 - totul va fi bine... trebuie sa fie bine!!! incearca sa fii optimista... este singurul lucru pe care poti sa-l faci! bebelul tau are nevoie de o mamica puternica; oricum, daca el este bine, este un semn pozitiv! contractiile la ce intreval se repeta?
fetele... chri70 are nevoie de noi! va rog sa cititi ultimul mesaj din Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (15)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Chri70, acum am citit ce ai scris.
Doamne ajuta sa fie totul ok draga mea, ma rog pentru tine si pentru puiul tau. Trebuie sa-si faca medicamentele efect si sa-l ti pe bebe in burtica.
Curaj, suntem alaturi de tine si asteptam vesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Chri70, va fi bine, trebuie sa fie bine! Suntem alaturi de tine si ne rugam pentru voi! Doamne ajuta, sa vii cu vesti bune!

Matzaila, eu voi lua carucior 2 in 1, dar asta pentru ca scoica o cumpar separat. Poti lua linistita un carucior 3 in 1. Dupa parerea mea, cand cumperi un carucior din asta trebuie sa fii atenta mai intai la greutate (mai ales pentru fetele care stau la bloc), sa aiba roti rezistente si sa fie usor de manevrat, adica sa-l poti misca cu usurinta in orice directie vrei. Eu am ales un model care are rotile din fata mai mici si se rotesc la 360 de grade, iar cele dinspre mine sunt mari si fixe. Tot pentru fetele care stau la bloc si trebuie sa urce/coboare cu liftul, cand alegeti caruciorul aveti grija sa fie suficient de ingust/scurt ca sa incapa in lift.
Nu este adevarat ca in prima luna nu ai voie sa scoti copilul afara. poate cei care ti-au spus asta, au facut-o in ideea ca bebe se va naste la sfarsitul iernii cand e inca frig afara. Sigur, daca sunt -20 de grade afara, mai bine nu-l scoti sau daca bate vantul foarte tare, dar altfel nu vad de ce nu l-.ai scoate. Cand am iesit din maternitate cu fii-mea, asistenta neonato mi-a spus asa: dupa 8 zile de la nastere incepi sa scoti copilul afara. In prima zi il scoti 5 minute, in a doua zi 10, in a treia 15 si tot asa pana ajungi la o ora si jumatate. Asta a fost sfatul unui specialist, l-am urmat intocmai si a fost ok. Am avut si noroc de o vreme absolut superba in acea toamna, tin minte ca era noiembrie si eu ieseam in maneca scurta.
Caciulita nu i-as pune decat daca e foarte frig in casa. Mariei i-am pus pentru ca era sfarsit de septembrie-inceput de octombrie iar in casa era mai frig decat afara, erau cam 17-18 grade. Si degeaba tineam geamul deschis, ca tot aia era. Casa fiind mare (in prima luna am stat la maica-mea, la bloc), radiatorul nu facea fata, mie una mi se parea chiar frig, asa ca da, i-am pus caciulita. Pe urma, la socrii, ii tineam caciulita doar de gura soacra-mii, nu mai aveam forta sa ma cert si cu ea pe tema asta. Acum, la bebe 2, cum va disparea soacra-mea din peisaj (ca nu vreau sa stea mai mult de 1 luna...) ii si scot caciulita.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 20+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

O doamne, acum am vazut mesajul lui Chri...Sper sa fie totul bine si astept vesti cu sufletul la gura.

Chri tinem pumnii sa treci peste acest hop si ne rugam pentru tine si pentru bebe

Olga, mamica lui David iepurasul si 16+

Mergi la inceput