Casa noua si alergia
Salut!
Noi ne-am nutat in luna mai in casa noua, si tot de atunci eu, sotul si fetita noastra avem manifestari care seamana cu o alergie la ceva. Simptomele ar fi: durere/inflamare a gatului, tuse productiva(flegma adunata in gat - scuze de detalii ). Miei mi-e uscat gatul cand ma trezesc. Simptomele astea tot apar la intervale destul de dese, pe mine ma tin mai mult (ca nici nu prea pot sa iau mare branza), dar sotul si fetita isi revin mai repede.
Acum, sa va zic de casa: e proaspat zugravita, cu lavabila, tavanul e acoperit cu polistiren decorativ de 8 sau 10 mm, lipit cu adeziv special pt. polistiren, pe jos avem parchet melaminat, si dedesubt placi de polistiren, din acela compact. Pe exterior avem polistiren, din acela dalmatian.
Am scis toate astea pt. ca vreau sa va rog sa ma ajutati cu o idee, un sfat: ce ar putea cauza simptomele astea alegice? De unde sa incep cautarile? Ce sa fac ca deja e prea mult... ce analize sa facem (medicale ma refer, sau chiar probe luate de prin casa... eu stiu, orice!). Imi puteti recomanda ceva dezinfectante sau alte produse antibacteriene, antialergice?
Multumesc!
CorinaDani spune:
primul pas ar fi sa va faceti toti cate un exudat nazal si faringian, sa depistati care este microbul care genereaza acea secretie din gat.
apoi sa va testati, sa vedeti la ce sunteti alergici.
pana atunci, poate ar fi util sa va interesati daca exista filtru sau purificator de aer si, daca nu costa o avere, sa va procurati asa ceva, pentru a va curata aerul din casa.
aer conditionat aveti in casa ?
in podul casei, cum/cu ce fost facuta izolatia la acoperis ?
luna mai a fost o luna destul de friguroasa din ce imi amintesc eu, poate in casa nu s-a uscat toata umezeala si s-a format pe undeva igrasie/mucegai, intr-un loc mai ascuns privirilor voastre, cum ar fi sub polistirenul de pe tavan.
diana_jors spune:
Ca om trecut prin asa ceva recomandarea numarul 1 e sa va faceti panelul de alergii macar tu (costa ceva analiza asta), si e mai relevanta la adult decat la copil de 3 ani.
Eu am alergie la cateva mucegaiuri. Acestea pot exista chiar daca e lavabila... Daca aveti de unde imprumuta - incercati un www.google.ro/search?hl=ro&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=purificator aer&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1152&bih=749&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi" target="_blank">purificator de aer si va va lamuri daca e alergie la ceva din casa (dispar brusc simptomele dupa cateva ore de functionare a aparatului).
Aveti aer conditionat cumva? e o gradinita/scoala veritabila de mucegaiuri, oricat de bine ar fi curatat...
Bafta, sa gasiti cauza.
Rufus spune:
Ciudata alergie la toti trei.
Exista o explicatie, daca este o casa veche, cu pereti din caramida si tencuiala nerefacuta, chiar daca zugraveala e noua.
Dar e cam tras de par: chiar toti-toti?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
dia_filipas spune:
Multumesc de raspunsuri!
Nu avem aer conditionat, casa e noua,prospat construita din temelii si terminata in mai.
Da Rufus, toti, toti....
La Miruna am tot crezut ca e racita, dar la doctor nu iesea nimic, numai mucisori, de unde am dedus ca si la ea e tot ceva de genul asta (mai ales ca tuseste cam la fel). Culmea e ca pe sot si pe fata ii apuca deodata simptomele...La mine nu s-au mai oprit .
O sa incerc sa fac rost de un purificator de aer, si categoric ne facem un exudat faringian (de ce nu m-am gandit sa incep de aici?...buna idee).
Pana una alta imi recomandati ceva dezinfectant de camera bun? Ceva anti bacterian, anti-mucegai? Ma gandesc sa reiau curatenia si smotrul general cu ceva produs de genul asta...
Multumesc!
Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
28+ cu shmoo mic "pisicutz verde"
diana_jors spune:
Eu am luat solutie anti-mucegai din Hornbach, gasesti in toate magazinele de profil. A curatat ce mucegai vizibil am avut, in rest, despre cel invizibil, nu stiu sa iti spun la noi purificatorul de aer e la putere
JuliaSM spune:
Chiar in seara asta vorbeam cu sotul meu despre reinnoirea tavanelor in casa in care locuim de cateva luni.Sunt din polistiren decorativ (we hate it,dar asta e!) si am auzit si noi ca nu e deloc sanatos climatul creat in casa izolata interior cu polistiren.Daca nu ai fi pomenit despre tavane in postarea ta,oricum te-as fi intrebat,ca asta ne framanta si pe noi...Cu copii mici,nu prea ne vine sa ne jucam cu sanatatea lor si incercam macar in casa sa aiba parte de un mediu relativ sanatos,fara mucegai,acarieni si praf si alte cele.
Investigheaza putin si pe panta asta,poate de la polistirenul acela vi se trage,cauta orice cuibusor de mucegai,chiar in parchet sau in mobile.
dia_filipas spune:
Diana mersi de sugestie!
Julia sa stii ca si eu suspectez polistirenul ca ar fi cauza...nu stiu de ce, ca nu am citit despre asta, dar mi se pare ca in casa e un aer inchis, sufocant cateodata si ca polistirenul ar fi devina (bine...mai pote fi si sarcina devina pt. starea mea de "sufoceala").
Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
28+ cu shmoo mic "pisicutz verde"
diana_jors spune:
BTW, sarcina poate accentua alergiile (a mea s-a intensificat foarte tare incepand cu luna a 7-a de sarcina; problema e ca apoi n-a mai trecut, s-a mai intensificat putin cate putin pana am ajuns sa nu mai simt mirosurile si am hotarat ca situatia necesita analize si tratament).
adriuta spune:
Nu cumva e prea etansh totul acolo la voi? Incearca sa aerisesti dimineata si seara, sa pui geamurile pe verticala. Nu stiu ce sa cred...eu suspectez fie o substanta care s-a folosit, fie ca sunt prea multe chimicale noi care inca emit vapori... sau o fi mucegai undeva.
Pentru mucegai stiu ca sunt firme cu un aparat care are un monitor unde in functie de culoare poti vedea pete de mucegai si de asemenea se colecteaza aer din diferite camere care se analizeaza. Poate fi si o alergie la ceva din perdele, lemnarie, palul melaminat....nu stiu, incerc si eu sa iti dau idei. Ai ceva ce miroase asa mai suspect? O mobila, un covor, o draperie...o saltea?
Vb lui Rufus...chiar toti e bai mare...ne cam scarpinam in ceafa dar nu stim cum v-am putea ajuta.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adriuta Nu cumva e prea etansh totul acolo la voi? Incearca sa aerisesti dimineata si seara, sa pui geamurile pe verticala. Nu stiu ce sa cred...eu suspectez fie o substanta care s-a folosit, fie ca sunt prea multe chimicale noi care inca emit vapori... sau o fi mucegai undeva. |
Asta a mai ramas in final...ceva substanta noua. Nu cred mucegai, daca zice Dia ca-i casa noua.
Dar am ciulit urechea: care-i treaba cu polistirenul pe interior (la tavane sau chiar toti peretii)?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010