Strugurasi S-O11- BV Theea ,BV Zubi!! (109)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andr@ spune:

elly ma bag si eu in seama, din ce stiu; la 2. incerci sa-i dai din ambii sani sa pape, de regula 5-10 min la un san, apoi schimbi; la 3. urmatoarea masa o incepi cu sanul din care i-ai dat ultima data; asta stiu eu, sper ca nu vb aiurea

SFINTE NECTARIE AJUTA-NE PE NOI TOATE

AMR 3 zile!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

mikka eu m-am recuperat ffff repede dupa cezariana.parca nici nu am fost operata.

Fetelor, dam ceiut de musetel neindulcit la copiii?Nu stiu ce sa fac.

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Andr@, eu am folosit Sanosan la primul baietel. Acum ptr al2lea nu am cumparat inca nimic de genul asta, dar avem de la fratior daca apare bebe inainte sa cumparam ce tb

Cat despre schimbat noaptea, daca face kk tb sa schimbi scutecul ca oricum nu-ti adoarme asa cu kk la fundulet. Daca face doar pipi, din ce tin minte nu-l schimbam la fiecare masa nici ziua nici noaptea. Ca daca facea acolo un picut, nu avea rost sa-l deranjez si cu manevrarea la schimbat.

Citat:
citat din mesajul lui andr@

buna fetelor; noi tot asa, pe baricade
vreau sa intreb mamicile noastre dragi, ce sapun de bb folositi? si inca ceva, ptr ca soacra mea ma tot seaca cu o chestie : ma sfatuieste sa nu-mi schimb bb noaptea; zice sa-l schimb la ultima masa, seara, si pana dim sa nu-l mai schimb; voi ce ziceti? si......la multi ani dragele mele bujo si alayna !!

AMR 3 zile!!

36+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

andr@, pielea bebeilor e foarte sensibila la inceput. Eu am preferat sa nu folosesc sapun deloc. Am spalat copilul cu infuzue de galbenele si tarate( ambele le puneam intr-o soseta sintetica subtire_ alea de dama, ciorapi transparenti) si puneam saculetul astfel obtinut intr-o olita cu apa clocotita. lasam 10 minute , apoi puneam acea pap in cadita si completam cu apa rece/calda pana ajungeam la cantitatea si temeratura potrivite. Asa am spalat cupilul 6 luni. Mirosea demential, nu s-a iritat deloc, nu a facut cojite sau alte alea. Uleiul folosit pentru masaj a fost ulei de masline neutralizat ( fiert 10 minute pe baie marina)
Despre scutec. Cam pana la 1 luna il schimbam dupa fiecare masa si noaptea, apoi numai daca facea KK peste noapte( ca de la ala se irita rau).
elly_b, daca bebe nu goleste sanul nu il golesti tu ca scoti laptele gras si bebe nu mai primeste din ala si ia mai greu in greutate.
Daca golesti sanul din care a papat bebe organismul va face si pt masa urmatoare tot atat lapte ( cat a papat bebe + ce ai scos tu) Laptele are 3 "stadii"sa le zicem asa. Primele lingurite ( gurite) e laptele cu anticorpi foarte multi, apoi e laptele slab dar cu minerale vitamine care potoleste setea, apoi e laptele gras care ajuta cresterea. daca bebe ia numia primele 2 tipuri de lapte nu e ok

Daca sanul devine prea plin, dureros, scoti laptic la mana/pompa cat sa nu doara.
Sanul nesupt: storci exact cat sa nu doara, sa nu simti ca plesneste. pana ajunge la un nivel suportabil
O pui la in principiu la celalalt san decat a supt masa trecuta. Exceptie fac situatiile cand te trezesti ca fix ala sta sa faca poc... si o pui la el, altfel respecti succesiunea. Nu e o regula sa papa numai dintr-un san, dar, inainte de a trece copilul la celalalt san mai incerci 1 data , de 2 ori sa il pui la sanul din care mananca de la inceput. Copii dau drumul la san nu numai cand e gol ci si cand ejecteaza prea mult si repede laptic sanul si se sperie. Trebuie sa vezi care e cauza pentru care da drumul sanului si apoi sa hotarasti ce faci

NU SE TINE BEBE UN NUMAR DE MINUTE LA UN SAN! NICIODATA! Copiii nu cunosc ceasul, nu mananca in acelasi ritm, sanii nu ejecteaza lapte in acelasi ritm la toate mamele, deci e total inutil ceasul in alaptat. Doar daca te grabesti sa ajungi undeva are sens sa te uiti la ceas.
cat papa un bebe in 5 minute altul papa in 40. Fiecare are ritmul lui. Nu sunt reguli de acest tip. Alaptatul e natural nu e ca matematica

racheel, ceaiul de musetel are proprietati antibiotice si strica flora intestinala. Il dai numai daca are diareeconstipatie ( am editat ca scrisesem prostii) si inclusiv atunci laptele mamei e solutia cea mai buna.... daca trebuie medicamente , ok, dar alaptatul e sursa de hrana, alinare, hidratare pentru bebe... asta nu i se refuza niciodata
Apa si ceaiul in alaptare sun obiceiuri balcanice. Intamplator balcanicii au si cele mai multe cazuri de anemii.
Ideea e asa: daca dai copilului apa si ceai ii umpli stomacelul cu lichid inutil si nu mai papa lapte suficient. Apar probleme de crestere lenta in greutate si , eventual, hipoglicemie. Laptele matern are suficienta apa pentru un bebe. Nu ii trebuie nimic altceva.
Ceaiul indulcit reduce riscul de hipoglicemie dar dulcele impiedica asimilarea calciului si , in paralel, stomacul e plin cu ceai, nu papa lapte si deci ia mai putin in greutate.
ba chiar sunt studii care arata ca apa si ceiutul pot da probleme digestive.
Stiu ce recomanda medicii. Cereti macar argumnente., Eu cand am cerut am fost surprinsa de argumentul pueril: "da tu nu bei apa dupa lapte? nu iti e sete?"na, ca eu sunt dintre cei care beau lapte in loc de apa, asa ca nu m-a convins

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 32+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui andr@

elly ma bag si eu in seama, din ce stiu; la 2. incerci sa-i dai din ambii sani sa pape, de regula 5-10 min la un san, apoi schimbi; la 3. urmatoarea masa o incepi cu sanul din care i-ai dat ultima data; asta stiu eu, sper ca nu vb aiurea

AMR 3 zile!!

esti bine venita sa "te bagi in seama"
cam regula asta o aplicam si eu. problema era ca ea nu golea sanul nici pe jumatate la o masa. si la urmatoarea, daca o puneam la acelasi san poate reusea sa-l goleasca. oricum adormea inainte sa o pun la celalalt. si intotdeuna ramaneam cu un san (de obicei dreptul) care crapa la propriu de plin. de unde si durerile aferente
era un must sa ma mulg si atunci si intrebarea ... "acum la care o pun?"
eu am tras destul de tare cu alaptatul. si atunci, ca si acum eram o milka. am sanii mari de fel. si se maresc pe zi pe trece. la prima nastere din cauza ignorantei si a lipsei de informare + o pediatra peste care acum as da cu masina, de unde as fi avut lapte pt o maternitate intreaga, de la 3 luni 1/2 nu am mai alaptat.
de data asta mi-am propus sa fie altfel

si eu tot sanosan am folosit la annelies. si aveam de gand sa iau tot asta. dar cand am facut oaresce cumparaturi, am luat bepanthen la oferta tub mare + "bepanthon" care este gel dus cu aceleasi proprietati ca bepanthen.

mami de (30.06.2005) si 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Eu am luat sapunel din asta http://www.aldedra.ro/weleda/weleda-sapun-vegetal-cu-extract-de-galbenele . Mai vad dupa daca se merita sa iau sampon. Din cate am citit este mai ok sa folosesti doar sapun natural si pentru par, pana pe la 6 luni.
Pentru sampon si ulei o sa apelez la produsele Bubchen, sunt mai ieftine si fara parabeni and Co.

Lena - 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Eu am luat sapunel din asta http://www.aldedra.ro/weleda/weleda-sapun-vegetal-cu-extract-de-galbenele . Mai vad dupa daca se merita sa iau sampon. Din cate am citit este mai ok sa folosesti doar sapun natural si pentru par, pana pe la 6 luni.
Pentru sampon si ulei o sa apelez la produsele Bubchen, sunt mai ieftine si fara parabeni and Co.

Lena - 35+

si eu folosesc de la bubchen si sampon, gel dus, ulei, crema si sunt f multumita pana acum...

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Ce liniste pe aici...

Ma duc si eu sa mai calc hainute de bebe , nu sunt foarte productiva ; sper sa termin pana nasc

Lena - 35+

!!! AMR un pic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Ionela ce parere ai despre wrap/ sling? ai folosit la mihnea?

eu as lua si nu.. parca imi e cumva de atata material infsurat , si de pozitia copilului, pe de alta parte ar fi comod si la puiuta mica sigur i-ar place sa stea lipita de mami ..

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

am venit de la medic. toate bune, bebe 3.100 gr., col inmuiat, contractii chiar si in timpul ecogafiei. deci, ne pregatim.
racheel de ce sa ii dai ceai? ea se satura cu laptic, mai ales ca o alaptezi. sub nici o forma indulcit. zaharul nu are ce cauta in alimentatia unui sugar iar mierea nici atat.
irinush, sunt sigura ca veti face fata, ca orice alta familie la aparitia unui nou membru. si eu temerile mele, despre cum se va simti Teodora, dar am incredere ca vom gasi cea mai buna cale de comunicare cu ea.
sa nu uit
LA MULTI ANI SARBATORITELOR!

michella mami de Teodora si 37+cu

Mergi la inceput