Am gasit un pui de vrabiuta, va rog sa ma ajutati!

Am gasit un pui de vrabiuta, va rog sa ma ajutati! | Autor: bobocel_07

Link direct la acest mesaj

Ieri am gasit un pui de vrabiuta, are piciorul rupt si e foarte mic.Am fost cu el la veterinar insa veterinarul nu era la datorie si vine tocmai poimaine.I-am dat sa manance niste galbenus de ou cu malai si cu apa.Nu vrea sa deschida ciocul si nu stiu cum sa fac sa ii dau sa manance.M-am chinuit extraordinar de mult sa o fac sa inghita cateva picaturi de mancarica.Acum e neastamparata si vrea sa zboare dar nu poate si ciripeste intr-una.Are vreo sansa sa se faca bine si sa zboare daca n-are un piciorus?Astazi este mai vioaie ca ieri sper sa supravietuiasca.M-am gandit sa ma duc sa caut cuibul de vrabiute la locul unde am gasit-o si s-o pun in cuib dar o mai primesc parinti dupa 2 zile?Cum sa fac, ajutati-ma cu un sfat!

alexia_07

Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Si inca ceva, ce ii mai dau sa manance?

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Alexia, in primul rand, bravo pentru ceea ce faci, nu multa lume ar fi luat acel pui de vrabiuta acasa, pentru a incerca sa-l salveze.

Are deja puiutul penele din coada? Daca da, are cu siguranta cam o luna.

Din pacate, nu stiu ce sa zic despre piciorus, unii fac atele minuscule pentru pasarile ranite la picior, dar e important de stiut daca este vreun oscior rupt si daca da, care. Pentru ca o atela pusa aiurea, ar putea provoca mai mult rau decat bine.

Pentru hrana, cred ca daca ai incerca sa ii dai acelasi amestec, un pic mai lichid, cu o pipeta, ar putea sa se hraneasca un pic mai bine.

Faptul ca ciripeste si vrea s-o ia la sanatoasa este pozitiv : inseamna ca este, inca, in forma. Dar, din pacate, pasarelele sunt foarte fragile, mai ales cand sunt pui si deci, e posibil ca in ciuda ingrijirilor tale, situatia sa i se inrautateasca si sa moara.

Eu iti doresc succes sa-l vindeci!

Oricum, ceea ce faci e grozav!

Uitasem: e foarte important sa bea si apa. Tot cu pipeta, daca nu poate sa bea singur.

Mergi la inceput

Multumesc Ari pentru sfaturi.Are doar 2 pene in coada si nu stiu daca sunt crescute sau smulse am uitat sa mentionez ca puisorul era in gura unui catel,am gonit catelul si l-am recuperat.Acum 10 minute i-am dat sa manance si deja incepe incet incet sa desfaca ciocul.L-am scos afara si nu statea locului nici o clipa, a trebuit sa il bag in casa si a facut multe tumbe din pacate intr-un singur picior dar nu mi se pare ca il pune prea mult in pamant, se sprijina de el si sare dar nu tinele gherutele cum trebuie.Asa este normal sau are probleme si la celalalt piciorus?Din pacate nu prea ma pricep la pasari.

alexia_07

Mergi la inceput

Poate nu are neaparat ceva la piciorus...nu stiu ce sa zic...In mod normal o pasare ranita grav, nu prea are energie sa sara...Pe de alta parte, din cate am citit, cand sunt bolnave, pasarile au instinctul de a se comporta ca si cum n-ar fi, de teama rapitoarelor...De aceea e tare greu sa-ti dai seama daca pare sau chiar e in forma...

Tu fa ce poti, mai departe...nu prea stiu ce sa-ti spun. Deja e mare lucru ca ai salvat-o din gura catelului, daca n-ai fi facut-o, ar fi fost deja moarta, biata de ea...

Eu ma pricep mai mult la pasarelele domestice, si mai ales la papagali.

Sa ai succes cu micuta ta protejata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

uite aici toate informatiile de care ai nevoie
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153274&SearchTerms=vrabiuta

Mergi la inceput

Vai, ce poveste frumoasa, cea a lui cl si a vrabioiului ei!!!

M-a apucat duiosia...

Mergi la inceput

Vrabiuta mea are diaree, ce sa ii fac ca sa isi revina,azi i-am dat painica,cateva muste prinse cu greu si amestec de galbenus cu malai.Deja a inceput sa intinda cioculetul sa ii dau sa manance si cere foarte des.Am prins drag mare de ea vrea sa zboare se agata de mine si de pe piciorele mele ajunge singura pe umar.
Mi-a placut povestea lui cl sper ca si povestea noastra sa aiba un sfarsit la fel de frumos.

alexia_07

Mergi la inceput

Din pacate vrabiuta a murit.
Aseara a ciugulit singura mancarica de pe jos si cerea intruna.Azi de dimineata era mai apatica,nu mai avea diaree dar nu mai primea mancarica decat putina.Am facut treaba prin casa si la un moment dat am gasit-o pe jos cu gherutele in sus .Am luat am dus-o la aer dar din pacate era prea tarziu.Credeam ca toata povestea asta o sa aiba un final fericit dar din pacate nu a depins de mine.Eu am facut ce am putut.

alexia_07

Mergi la inceput

Da, Alexia, tu ai facut tot ce-ai putut. Din pacate, pasarelele sunt tare fragile...

Imi pare rau pentru vrabiuta ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

alexia acum am citit povestea ta de viata, m-a emotionat foarte tare.Pacat de pasarica, mica de ea,d ar macar atat cat a trait fost ingrijita si a simtit ca e iubita.Cine stie cum i-ar fi mers daca o lasai in cuib si nu mai era acceptata de pasarile adulte...asa ranita cum era.Tu ai facut o fapta extraordinara .

Mergi la inceput