Preluarea unui restaurant
Raspunsuri - Pagina 3
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 acum facem schimb de politeturi si aprecieri? Deci, trebuie sa estimezi si: -cate ore pe zi tii deschis -cate zile pe sapt -poti tine 1 singur bucatar programul asta? -poti servi tu clientii singura in programul asta? (tine cont ca un pipi poti sa faci intre clienti, dar o pauza de 15min... mai greu) |
doar o zi pe saptamana este inchis.
da, merge cu un bucatar si dupa amiaza si la sfarsit de saptamana un ajutor.
cam da, daca e full nu prea.
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 Cat despre rezistenta fizica, nu iti cunosc 'aliura', muschii, varsta, si nici problemele medicale. Dar nu uita, cand e afacerea ta, si pui suflet, ai alt spor. Inca un lucru: -pe ce perioada semnezi contractul -daca iti dais eama ca nu poti face fata, in ce conditii poti face un pas inapoi, si sa revii in stadiul de acum? -te poate ajuta si sotul 1-2 ore pe zi? -cat de greu/usor angajezi inca pe cineva part time? (ma gandesc un student ar fi dispus sa lucreze 20 ore pe sapt. ) -aprovizionarea cum ti-o faci? -propritarul actual are un raport si ti-l poate da si tie: cat intra intr-o sapt, si ce profit are? (vb pe o sapt.) -ce ma omoara pe mine in ro: impozite impozite impozite. Iti tre un contabil care sa tina afacerea - propritarul actual il are? |
sanatatea nu ma ajuta, ca vointa si suflet am destul.
eu voi fi patron, deci daca nu mai pot sau altceva, trebuie sa vand.
sotul nu ma poate ajuta prea mult.
pot angaja pe minijob oricand pe cineva.
la jobul de acum pot reveni oricand.
ce ma omoara pe mine este sanatatea si teama ca nu voi face fata oboselii fizice.
dar plec intr-o minivacanat, merg la intalnirea de 20 de ani de la terminarea facultatii si am timp de reflectie.
multumesc inca o data tuturor ptr raspunsuri.
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Burtocika spune:
Eu inteleg ca tu acum muncesti part-time la acest restaurant, servind clientii ?
Tine cont ca, in calitate de patron, vei avea si alte responsabilitati in afara servitului, si nu stiu daca vei avea timp si energie ... Eu as porni de la premiza ca va trebui sa angajezi pe cineva pt servit, ia si asta in calcul in buget.
*****************************
Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
ariel_7000 spune:
vrei sa-i pastrezi structura? sau te gandesti sa pastrezi doar elemente? iti dau un pm cu o idee pe care vreau sa o pun in aplicare cand voi pleca din tara. mi se pare super, e ceva ce se muleaza pe gusturile fiecarui tip de client, investitie minima, personal numeric redus, timp de executare a "preparatelor" rapid, plus ca rezultatul este delicios
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
kariguld spune:
din pacate nu ma voi implica in acel restaurant. e prea mult ptr mine, iar sanatatea nu-mi perimte sa stau ore intregi in picioare. trebuie sa invat ca nu tot ce-mi doresc sa fac, voi si face intr-o buna zi.
daca as avea un buton magic, sa fac lucrurile sa functioneze asa cum imi doresc....ehe, vise maica, vise....
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariel_7000 vrei sa-i pastrezi structura? sau te gandesti sa pastrezi doar elemente? iti dau un pm cu o idee pe care vreau sa o pun in aplicare cand voi pleca din tara. mi se pare super, e ceva ce se muleaza pe gusturile fiecarui tip de client, investitie minima, personal numeric redus, timp de executare a "preparatelor" rapid, plus ca rezultatul este delicios mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008) " SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!" |
Please,trimite pm-ul ala la mine!!
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
hannen spune:
Kari,imi pare rau ca nu-ti poti realiza dorinta asta.Insa pe o parte ma bucur ca ai realizat la timp ca nu vei face fata,ca ai avut taria sa spui NU.
Ti-am zis,eu am momente cind simt ca da,momente cind simt ca nu.Mi-e teama dar cred ca ieri am zis da.Ma gandesc cu groaza ...dar asta e,vreau sa incerc,sa nu raman cu regretul ca n-am facut-o si pe asta.
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
Esthera2011 spune:
Unul da un sut in minge....si altul suteaza in poarta!
Multumesc Kari ca ai deschis acest post.
Eu m-am hotarat sa deschid un bar (care in timp se poate transforma in restaurant). Exista locatia (pe malul marii), exista si cladirea (in conditii foarte bune plus ca as fi chiriasa la cumnat...asa ca pentru inceput post sa fiu scutita de chirie), exista si ceva banutii...dar sunt motivata si dispuna 100%!
Nu ma dau batuta in fata crizei (chiar daca locuiesc in Grecia) si recunosc ca in trecut era visul meu!
...am prins din zbor ce s-a scris aici...asa ca va multumesc!
Sanatate sa am, clienti voiosi...ca de putere de munca nu ma plang!
kariguld spune:
hannen, Esthera bafta va doresc.
eu am invatat si inca invat ca nu tot ce vreau si-mi doresc voi putea realiza. trebuie sa pastrez moderatia in toate, asta pana se va descoperi pilula aceea care le vindeca pe toate.
luisa1983 spune:
Deschiderea unui restaurant de succes este cu siguranta unul dintre lucrurile cele mai dificile. Exista restaurante in franciza si cele mai simple fast-food care au o rata de esec destul de mare.
In primul rand trebuie gasit un loc bun. Sigur, exista multe restaurante in locuri indepartate care sunt de succes dar aceste cazuri sunt nesemnificative in comparatie cu acele restaurante care nu reusesc din cauza ca sunt prost plasate. Deci este bine a se deschide un restaurant in locuri aglomerate chiar daca spatiile sunt mai scumpe.Gresit ideea de a alege un loc doar pentru ca este ieftin sau preferabil ar fi ceva intre.Important in alegerea spatiului este sa se concentreze pe locuri/lucruri care aduc turisti. Satisfacerea clientilor implica mult mai mult decat a avea mancare si atmosfera buna. Mancarurile delicioase cu atmosfera buna vor aduce clienti zi de zi dar si o promovare , un site facute de un profesionist va face ca restaurantul sa aibe succes. Pentru un restaurant generic este foarte dificil sa spui ca va avea succes, de fapt, potentialul pentru un restaurant de succes este exprimata atunci cand acesta din urma este dedicata intr-o nisa specifica.
Pentru o pizzerie de exemplu, care serveste cele mai bune pizza sau un restaurant unde portiile sunt imense sau poate intr-un oras la malul marii, produse locale, daca suntem intr-o destinatie turistica, calitatile gastronomice, un sushi local, prepararea carnii ca in Argentina si asa mai departe.
Restaurantul vegetarian de exemplu atrage o sectiune variata de consumatori, care serveste un meniu in care produsele de origine animala sunt excluse. Acest tip de restaurant , conceput pentru a satisface doar o mica parte din consumatori , are succes deoarece exista persoane care au nevoi nutritionale , exista persoane care apreciaza felurile de mancare(vegetariene) pregatite cu atentie si care sunt mult mai aromate decat cele traditionale. Este o dovada certa ca un produs ( felul de mancare) este judecat nu numai prin prisma ingredientelor folosite ci si modul in care aceste sunt pregatite.
Daca restaurantul se afla in centrul orasului este preferabil sa creezi un mediu in care consumul are loc rapid, in scopul de a face fata numarului mare de clienti potentiali .
Foarte importante sunt acordurile avantajoase cu furnizorii, reglementarile care guverneaza produsele alimentare sunt destul de complicate.Avand incredere in furnizori puteti conta pe ei,trebuie gasiti furnizori de produse alimentare pe care te poti baza,furnizori de produse alimentare care pot aduce rapid produse proaspete, de calitate, astfel incat sa se poata servi produse gustoase si de neuitat. Chiar si furnizorii de servicii pentru restaurante sunt importanti de exemplu te va ajuta atunci cand se va termina fetele de masa, servetele, etc. si va trebui sa le inlocuiasca rapid.
Personalul trebuie sa fie ales cu grija. Multe restaurante prefera sa se bazeze pe oameni lipsiti de experienta dar clientii care sunt pregatiti sa plateasca, sunt si pregatiti sa ,,taxeze” restaurantul facandu-i o reclama proasta. In cazul in care masa este servita rapid, clientul are de a face cu oameni cumsecade , probabil va reveni, sau cel putin ii va face publicitate pozitiva.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Esthera2011 Unul da un sut in minge....si altul suteaza in poarta! Multumesc Kari ca ai deschis acest post. Eu m-am hotarat sa deschid un bar (care in timp se poate transforma in restaurant). Exista locatia (pe malul marii), exista si cladirea (in conditii foarte bune plus ca as fi chiriasa la cumnat...asa ca pentru inceput post sa fiu scutita de chirie), exista si ceva banutii...dar sunt motivata si dispuna 100%! Nu ma dau batuta in fata crizei (chiar daca locuiesc in Grecia) si recunosc ca in trecut era visul meu! ...am prins din zbor ce s-a scris aici...asa ca va multumesc! Sanatate sa am, clienti voiosi...ca de putere de munca nu ma plang! |
Esthera,mult succes si...impozit platit ,itzi doresc!
Din experientza prorpie mi-as permite sa-tzi spun...nu te incurca niciodata cu rudele in afaceri,indiferent d egradul lor!
Daca te hotarasti sa faci pasul,plateste chirie,crede-ma ca e mai fair asa si mai safe!Cu chitantza si stampila!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit