Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(35)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

buna dimineata tuturor

gata vacanta, am revenit si noi acasa si incercam din rasputeri sa intram din nou in program; asta se traduce prin multa alergatura si Mica purtata dupa mine peste tot. Fac slalom printre programul ei si al sora-sii si daca mai ramane loc si cate ceva personal. Fetele sunt ok, Miruna mai linistita, dar cu "gura mare", Antonia iute ca piperul si cu gura la fel de mare
apropos de gura, avem incisivii centrali de jos si acum, surpriza, au iesit incisivii laterali de sus...o sa arate ca o mica vampiroaica sper sa fie doar ordinea incurcata si sa nu avem alte surprize.
mai sunt copii carora le-au iesit dintii in alta ordine decat cea obisnuita ?

avem si noi muci din belsug la amandoua mandrele, suflam nasurile in duet, Antonia cand ma vede ca ma apropii cu pompita stramba din nas deja...e super caraghioasa!

in rest mancam bine, dormim la fel de bine, joi am programat un control de rutina la pediatru ...de-astea...

am citit mai sus de metode de adormit copiii. fetele mele au adormit intotdeauna singure, in patutul lor, cu suzeta pe care si-o scoteau singure din gura peste noapte, deci nu stiu ce sfaturi sa va dau, dar sustin ideea de creare a unei rutine care sa induca ideea de somn; noi avem/am avut probleme cu adormitul fetelor in brate, in sensul ca luatul in brate si leganatul le creaza disconfort si nu reusesc neam sa adoarma asa; metoda cea mai buna la noi e mangaiatul pe obraz, pe ochisori, pe spate, pusa pe o parte cu o perna la spate si jucaria favorita in brate.

am o intrebare despre "blenduitul" mancarii..si la Miruna am renuntat foarte tarziu la blender, stresata sa nu se inece si mi-a fost greu; voi mai blenduiti mancarea ? sau pasati la furculita ? in mod "normal", cam de la ce varsta ar trebui sa renuntam la masinarie ?

pupacesc mamici si pici
de-acum sunt pe-aproape...

Mergi la inceput

aaa, imunizarea...

am inceput la 3 ani, inainte de intrarea in colectivitate, cu Septilin, au fost rezultate bune. Apoi m-am mai luminat si am trecut la miere cu propolis si de vreo 2 ani ne merge foarte bine cu echinaceea, in diverse combinatii - cu propolis, cu vit.C, etc...

Adi, tu vrei sa incepi de acum ?

pupici speciali pentru ursuletii cu bube/muci/febra. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Bine ati revenit Lorin7774!

Si eu blenduiesc papa printesei, probabil ca o s-o mai fac o vreme, tot de teama de a nu se ineca. Si eu sunt interesata de subiect, ca as vrea s-o invat mai independenta putin. Acum e attachment la mine, de-asta zic.

Mami de printesa Cristiana (29.12.2010)

Mergi la inceput

multumim, Amelia

cred ca trecerea de la pasta perfecta facuta de blender la pasatul cu furculita e prea dura; dar nu stiu nici o metoda intermediara...poate e vreo mamica mai inventiva ...am incercat sa blenduiesc timp mai scurt, dar raman unele bucati intregi.
la Miruna m-a prins 1 an cu blenderul si apoi mi-a fost foarte greu sa trec la furculita...a avut o perioada in care scuipa tot si vroia numai lapte

de ex pe cutia de biscuiti de la Nestle, scrie ca sunt recomandati de la 10 luni sau daca : are deja 2 dintisori, poate sa stea in fundulet, mananca bucatele mici de mancare, mananca deja paine

eu am incercat sa-i dau biscuitele in mana, dar inca se ineaca cu el, desi biscuitii astia in contact cu orice lichid se topesc in 30 de secunde

habar nu am...probabil nu e pregatita inca de mestecat

Mergi la inceput

Loredana, eu incerc sa nu mai blenduiesc totul perfect, ca o pasta. Adica ma opresc cand vad ca este maruntit dar nu de tot. Si vad ca mananca, ii dau mai rar, ca printesa e interesata sa-si bage maini si picioare in gura la greu, sa simta si cu mana/piciorul ce mananca. Incet-incet o sa ajungem sa le si pasam cu furculita, dar depinde si de fruct, daca e copt bine nu-i problema, cred ca se poate. Eu i-am mai dat si piersici pasate cu furculita si i-au placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna tuturor

multumim tuturor pentru pupici si incurajari... de la magarusul tusitor Victor si "fripturica" mucoasa Claudia.

Sanatate muuulta si refacere rapida mucoaselor de Lorin si mucosilor de Adipapazi.

Adi sa sti ca si CLaudia are alergie la piersica,asa ca nu mai primeste de vreo luna de cand am descoperit inamicul...si e ok.SPer sa gasesti si tu repede inamicul la Ioakim.

Regret ca mai sunt copii bolnaviori.MAndra mea a facut aseara 38.7 si toata noaptea a fost "incinsa" si a supt la 2 ore ...la 6 avea 38.5 si am bagat un supozitor in actiune.Eu nu le dau la 4 ore anitermice....mi s epare prea des...incerc sa respect intervalul de 6 ore sau ideal ar fi de 8 ore...in rest bag lichide la greu, dezbracat,comprese cu apa+lapte+otet in parti egale pe frunte,gat,maini si picioare.
Palma CLaudiei arata horror..s-a spart basica si de cate ori o spal cu spray cu Aloe plange pana se invineteste ...
Dimensiunile Claudiei la aproape 10 luni- 75cm si 8.5kg.
Mesele-un dezastru...stau sa sparga incisivii centrali de sus si cei laterali de jos si e d egroaza cu maraitul si rosul...asa ca mananca mult mai putin decat inainte.
Aspectul mancarii- pasat cu furculitza de 1 saptamana.Am inceput cu supa cu galusti.Am pasat morcovul,telina,pulpa de ardei kapia si ceapa pe care le fiersesem bine impreuna cu 2 galusti si a ras tot.De atunci am capatat curaj si ii pasez tot iar carnea de pui o tai fff fin cu cutitul si o amestec cu ele.Singurulpasat a ramas spanacul ca se am intinde frunza si ma tem sa nu se innnece.Azi i-am pus in spanac carne de pui fripta pe tigaia de teflon si a mancat cam 70g dupa ce mancase inainte cca 100 g ciorba de vacutza tot pasata...aici carne am pus f putina ca e mai pacatoasa decat aia de pui.Am inceput sa-i dau orez cu lapte neblenduit si mananca mai bine decat inainte cand il dadeam la blender dar...il fierb in 5 cesti de lapte sa fiarba fff bine.Laptele il fierb inainte cu baton de scortiosara si mai pun si putina glucoza la sfarsit sau 2 g de zahar (1/2 linguritza).

am mai gasit o retzeta.

CREMA DE DOVLEAC CU CHIMEN.
- 200G cubulete de dovleac
- 2 linguri smantana sau iaurt mai dulce (nu Prim ca e acrisor)
- 1 lingurita de unt
- 1 lingurita de seminte de chimen
Se fierb semintele de chimen in 500ml apa 2-3 clocote apoi se lasa la infuzat 15 min cu vasul acoperit.Se strecoara si in aceasta infuzie se fierbe dovleacul.Cand sa inmuiat suficient se strecoara si se face un piure fin cu unt si smantana.Se subtiaza cu zeama in care a fiert pana la consistenta cu care e obisnuit copilul.Se poate servi ca gustare la 10 sau 18 impreuna cu 2 biscuiti.Este pt copii avansati la diversificare
-mai puteti incerca supa-crema de telina cu mere dar doar cele care folositi lapte pasteurizat

sanatate puiutilor

va multumim pentru voturile pe FB

o zi frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

va salut!
hai ca avem muci o miniidee mai putin.
da, vreau sa ii imunizez de raceli macar, ca sunt tare sensibili, dar eptilinul, cum ziceam, e prea nashpa la compozitie.
am luat biscuiti plasmon, a papat ioakim cu iaurt, iar ana gol.
nu le dau inca mancarea pasata, la cat m-am kinuit sa o manance si asa blenduita, acuma as f culmea sa o mai fac si bucatele. astept sa treaca de 1 an si 2 luni.
o sa le dau atunci papa blenduita si cateva lingurite, progresiv, faramitzate. incep cu iaurt cu biscuiti, apoi cu fructe blenduite cu branza faramitzata etc.
da, ordinea eruptiei dentare e cam aleatorie, in sensul ca majoritatea cazurilor primii ies incisivii de jos, apoi Dzeu cu mila, la ghici. asa zice sister stomatoloaga de copii.
asa scrie si amaratu ala de capraru.

corina, everyu day ma gandesc cum alaotai si mai erai si gravida. doamne, ce obosita tre sa fii! si imi zic: daca ea poate, tre sa pot si eu.

tre sa ma organizez cu taiatul motzului!abia astept sa il tund pe ioakim, e vraiste in capul lui.

va pupi, fug la meci!

Mergi la inceput

La multi ani mamicilor Iris-Harieta, Geniusamb si Beatrice!

La multe lunite ursuletilor Maia-Theodora de Rala, Larisa-Elena de Ana_vio si Thomas-Bogdan de Syl! Sa cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Martutza, pupam manutza sa treaca repede bubita!
Patrick a facut aseara primii pasi singur!!! De azi merg cu el in ham, merge cam 1 metru si apoi trebuie sa-l sustin un pic, ca isi pierde echilibrul.
Noi am inceput de mult (de mai bine de 2luni) sa papam paine, biscuiti, fructe din manutza. Ii dau carne rupta d emina cu mana fasii f mici, mancare nu i-o maiblenduiesc deloc, exceptie ficatul care nu-l papa decat frecat cu unt, asa ca il bag la blender. Pt copii care inca nu vor mancare bucatele (acum e bine sa le oferiti si bucatele mici pe care sa le culeaga de pe tavita cu degetele, ca sa se dezvolte motricitatea fina) ar trebui sa pasati la belnder cam 3/4 din mancare si 1/4 la furculita.
La noi mananca chiar mai bine de cand ii dau carnea bucatele, neamestecata cu legumele. Deschide guritza si plescaie de placere. Are zile cd nu vrea sa 'mestece' fructele si trebuie sa i le dau pe razatoare. Mananca cu mare placere biscuiti, paine, covrigi. Nu poti manca nimic in fata lui, ca vine repede si se posteaza in fata ta si deschide gura. Dc nu-i dai, se enerveaza si tipa. Cantitativ, tot nu mananca mult, dar eu sunt multumita ca mananca cu placere. Sa-l vedeti ce plange cd se termina iaurtul/cd arunc cutia la gunoi. Dc o vede pe sorelina, tipa sa-i dai mai repede lui, ca stie ca ea vrea iaurt si incepe lupta pt lingurita Sa ma vedeti inarmata cu 2 lingurite identice si 2 iaurturi, ca si ea vrea sa-i dau tot eu.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Felicitari Corina! Bravo Patrick!

A mea printesa nu se strofoaca sa se deplaseze decat stilul rama. E buna si mami la ceva (a se citi carat copil in brate)...

Mergi la inceput