Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(35)
Raspunsuri - Pagina 5
Elfica spune:
La multi ani Ana de Adipapazi, AnaO si ce Ane vor mai fi printre ursoaice! Pentru Anao si pentru ieri, ca a fost Sf. Maria, dar nu am intrat pe net, asa ca acum urari la patrat :)
Martutza: Multumim pentru proportiile indicate, voi incerca si eu cat de curand, adica de saptamana viitoare, ca in weekend plecam din Bucuresti.
Bravegirl: Nu ma uita si pe mine cu raspunsul la intrebarea legata de adormitul Ariannei dupa ce nu ai mai alaptat-o. Cum se intampla, ii dadeai biberonul cu lapte si avea acelasi efect sau cum procedai?
Cred ca am descoperit de ce face Iulia tare si uneori din doua in doua sau din trei in trei zile. Pentru ca nu bea lichide. Si i-am spus pediatrei aceasta, mi-a spus ca laptele contine destula apa si ca poate ii e suficienta cantitatea, dar sa incerc sa ii dau compot facut doar din apa si fructe. Si i-am facut apa + doua prune si a baut mult mai bine. :) Prin urmare azi a facut de doua ori, poate i-am gasit leacul!
Ca sa o impiedic sa se ridice in picioare in scanul de masa i-am pus o perna la spate, care o impinge inspre tablita mesei si nu mai are cum sa se intoarca. Doar ca o apuca nervii, adica tot nu sta, dar cred ca daca o obisnuiesc, o sa fie ok, pana mai creste, incat sa nu mai aiba loc sa iasa. A mea e chiar micuta, avea la 10 luni 70,5 cm, iar pe ceilalti copii ii vad cu 78-79, iar la kg. ea avea 7.200, iar altii au peste 10. Asa ca ma gandesc ca de-asta iese usor. In carut s-a ridicat de cateva ori, dar am sesizat la timp. Pentru a preintampina eventualele accidente ii pun hamul si peste umeri, nu doar peste burta. Este "micuta David Copperfield" si se tot specializeaza :) Ma bucur ca de cazut nu a mai cazut de multa vreme si sper sa nici nu mai cada...Bine, cand va invata sa mearga, cred ca va lua alt fel de cazaturi, ca stiu ca nu sunt atenti, se impiedica, alearga etc. O sa fie greu sa ne tinem dupa ei, cred, dar asta e.
Cand sunt reclame la televizor cu copii imediat ridica privirea, adineauri a fost cea la biscuitii Oreo si mi-am amintit.
Legume crude cand ii vom putea da, cand va avea dinti sa mestece bine si tehnica adiacenta sau dupa o anumita varsta? Stiu ca unele din voi le dau copiilor pufuleti. Dar nu sunt foarte sarati? Sau ce marci folositi? Biscuitii din comert de la marci consacrate: Plasmon, Hip si care or mai fi, ii dati copiilor ca atare sa ii roada sau ii radeti si ii adaugati in mancare ca si cerealele, cat sa ingroase compozitia?
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
Elfica spune:
Cat am scris Iulia era in tarc, la un moment dat s-a plictisit si am luat-o in brate. Se juca cu ceva la spatele meu, a tras perdeaua si totodata era in dreptul clestisorului de par care ii place si cand il vede pe pat, "alearga" spre el razand. Asa face si la mobil si la cartile mele pe care le mai gaseste pe pat. Cand le vede, de oriunde ar fi vine cu zambetul pe buze si cu o viteza impresionanta. Si sa revin: tot tragea de ceva, eu credeam ca incearca sa ia clestisorul din par si nu poate. Cand colo, ea se apucase de o orhidee care sta pe pervaz si a dat-o jos. Noroc ca nu a lovit-o si noroc ca orhideea nu are pamant clasic sau ghiveci din lut, incat sa se imprastie pe jos pamantul si sa se sparga ghiveciul. S-au desprins cateva bucatele din acelea de pamant si atata tot... Ma tot uit si nu imi imaginez cum a reusit sa o dea jos. S-a apucat de radacinile ei, cred, ca alea vin spre mine...
Va pup pe ziua de azi!
Si inca ceva, poate va intereseaza: Pe Magheru, intre Universitate si Unirea pe dreapta, f. aproape de Universitate, e un anticariat deosebit cu multe carti ca si noi si cu preturi ok. Printre ele gasiti si multe carti de Montignac, ca stiu ca multe doreati amanunte. Ca indiciu, din anticariat vedeti Spitalul Coltea, zona din centru, aproximativ.
amelia_ilie spune:
Elfica, depinde si cat sunteti voi de mari, eu zic ca Iulia e binisor cu kg/lungime.
Noi suntem ... eu inalta (1,74m si 62kg), sotul meu mai micut (1,70m si 83 kg). Cu cine o semana printesa ?
Mami de printesa Cristiana (29.12.2010)
Elfica spune:
Amelia: Da, e ok, e bine proportionata, nici slaba, nici dolofana, doar prin comparatie cu alti copii de varsta ei e mica. Dar si noi, parintii, suntem mici si am fost mereu la masuratorile de la scoala sub limitele normale :) La voi... are timp sa recupereze, e posibil unii copii sa fie slabi mici si grasi mari sau invers, iar cu inaltimea la fel, fiecare are perioada sa de crestere. A fost tare sotul meu la un moment dat: l-a vazut pe baiatul nasilor care va implini in octombrie 3 ani si cand l-a vazut sotul acum ceva vreme, a zis ca el in clasa intai era atat . Acum are 1.64, asa ca va dati seama ce mic era cand era mic :)
Va pup, noapte buna! Ma duc sa culc copila, apoi baie, epilat si abia apoi nani. Hainele Iuliei i le-am ales, sa am si mai groase si mai subtiri, sa nu duc lipsa de nimic. Sper sa fie si vremea ok, sa putem sta afara cat mai mult.
adipapazi spune:
vaaai, ce surpriza frumoasa sa gasesc aici felicitarile pt 9 septembrie!
pup cu intarziere anele si mariile!
noi avem muci, nu dormim nopatea, nu ne convine nimic, dar macar mancam de rupem. azi le-am dat pastrav cu cartof, dovlecel si broccoli si s-au batut pe el, apoi pandispan cu iaurt, au ras cate o felie cu cate 1 iaurt, dimineatza fructe cu branzica, lapte la greu, sa nu fie de deoki. muci la greu, altceva nimic.
urasc batista bebelusului. le-am facut si aerosoli, dar numai cu se fiziologic. mai pot pune ceva? sa o sun pe pediatra, ca vad ca colargolul asta nu da cine stie ce roade.
am vzt la farmacie un aspirator nazal de la gracco, cu baterii, e 200 roni. ati folosit? e mai bland ca batista sugarului?
ce kin sa ii aspir: pun un posop imens, ii infas in el, apoi da-i si scoate. se zbat saracii de mi se rupe inima. terminam si facem aerosoli si mie imi dau lacrimile si ioakim sta cuminte si se uita la reclame si sta cu mascutza de imi vine sa-l mananc. azi l-am lasat in putza goala dupa ce i-am luat si temperatura si of course ca fct pishu pe ma-sa, ca doar abia ce frecasem parchetul si moketa. deh, mami nu se supara,poti sa uzi si canapeaua!
am fct tort, luat jucarii, iesit si afara nitzel cu mucii tarash, in seara asta le-am dat si niste nurofen ca pe ioakim il mai kinuie si niste dinti si daca iar nu doarme, ar fi a treia noapte, ma impusc.
va pupacesc
mirela2 spune:
adinule sanatate maxima la anason si chimion
sa creasaca mari si sa te bucuri de ei pana la 1000 de ani
nush ce sa zic de pompa aia de muci,eu am una de la vibrocil, pe care am folosit o tare putin cand erau mici
oricum e belea cu curatatul mucilor, nu sta de loc
la urechi stau ca matzele,la nas...ntz
doamne fereste de muci muciosi, ca nush ce oi face
pupi fata draga
mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)
colacei de inot pentru bebelusi
amelia_ilie spune:
'Neata barlog!
Adi, nici eu nu stiu ce sa zic de aspiratorul ala. Noi cu batista bebelusului, si asta cu chin. Cand era micuta statea cuminte, acum zici ca-i pe jar incins...
Sanatate multa bebeilor !
Ramo_P spune:
Ola barlog!
Vad ca sunt pitici bolnaviori, ii pupam sa treca repede mucalitii, of ce-i urasc si eu, si ce greu e cu batista ca nu sta deloc...
Intrebare intrebatoare:
Cum adormiti voi copilasi peste zi, somnul de la amiaza, al meu fara tzatza nu vrea si pace, se foieste, maraie, se agita, oricat de obosit ar fi nu adoarme fara iubita lui tzatza... de suzi nici nu vrea sa auda, am incercat si cu cantat si cu leganat, cu toate ca mai bine cu tzatza decat cu leganatu si cantatu, dar am zis hai sa incerc sa vad, ieri si astazi am incercat, gata m-am lecuit, dar ma roade curiozitatea :))
asa ca ramane intrebarea, voi cum faceti?
Ca si Elfica ma intreb si eu ce-i face cand nu va mai fi tzitzi...
bebelu86 spune:
Adi noi am luat un aspirator din ala cand era nati racita rau. am zis sa numai deranjam vecinii in toiul noptii cu aspiratoru mare. dar nu a facut nici o treaba poate dc avea muci lichizi scotea ceva. dar ea avea ca flegmele (scuze de detalii) asa k tot la batista bb am ajuns. iar p ala l-am vandut.
sanatate multa la puiuti. am vazut poze cu ei. sunt superbi
Ramo la noi p timp de zi merge numai leganat p picioare. seara adoarme singura dupa ce termina de papat bibe. dar cand o alaptam numai la tzatzi adormea si ea.
Elfica eu zic sa nu iti faci griji atata timp cat e sanatoasa si cu energie. poate asta e ritmul ei. am 2 prietene care bebeii lor au 6.5kg la 8 luni.si cu toate astea sunt sanatosi tun si nu au probl
asa face si nati.cum o scap 2 sec din ochi,cum gaseste ceva interesant de tras, rupt, ros stiu..cand e liniste, face vreo boroboata ceva.
si cu intarziere Mariilor si Anutelor!! sa fiti sanatoase si voioase.
mai..cum dau de voie p fb?
un we minunat
amelia_ilie spune:
Ramona a mea ziua adoarme ca intotdeauna in brate. Cand vad ca a inchis ochisorii (sau o simt moluta, asa), o asez usor in patut si cand incepe sa miorlaie ii dau suzi. Se intoarce pe o parte si adoarme la loc. Seara incerc s-o invat sa adoarma singura in patut. de vreo 2 luni incerc, inca nu mi-a iesit . Seara in patut de obicei incepe joaca/urlatul/zbieratul. De cele mai multe ori ajungem la 12-1-2 cu titi.