Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(35)
Raspunsuri - Pagina 11
Elfica spune:
Buna! Am avut un sfarsit de saptamana foarte activ si obositor. Rau este ca a cazut Iulia din patul mare pe jos, dar bine e ca n-a patit nimic. Asteptam o doamna in vizita, am trebaluit noi cu ceva curatenie, intre timp copilul a obosit, am culcat-o, am vrut sa o las singura, inconjurata de perne, gandindu-ma ca abia a adormit si sansele sa se trezeasca sunt foarte mici (nu cred ca s-a intamplat vreodata). Sotul a zis ca nu se poate, ca e riscant si s-a dus sa stea el langa ea, ca eu sa mananc. Am terminat de mancat si a primit telefonul ca trebuie sa plece sa o ia pe doamna si sa o aduca la noi. A plecat si eu imi spun sa aranjez deja cele cu care urma sa o servesc pe doamna. Si ma duc la bucatarie, dar vad niste vase nespalate. Ma apuc sa le spal, apa curgea, asa ca nu auzeam perfect si cand in sfarsit am auzit ureletul era prea tarziu, ca Iulia era deja pe jos. Ea urla, eu ma apostrofam cu voce tare " Doamne Dumnezeule, ce i-am facut?", m-am dus in alta camera, sa ii distrag atentia si sa uite de cazatura, dar ea tot urla. Apoi mi-am spus ca poate i s-a rupt ceva si de-asta plange rau. Am incercat sa o verific, dar nu ma lasa, urla si urla. Atunci am zis sa o pun la san, ca asa se linisteste automat. Iar daca are o suferinta, plange in contionuare. Din fericire a tacut si nu a avut nimic, dar tare m-am speriat! Nu o mai las acolo singura. Dar unde o mai pot lasa? Deocamdata numai din tarc nu mi-a dovedit ca poate iesi, desi si acolo se catara pe plasa, dar nu asa sus, ca nu ajunge la margine la fel de bine ca la patut, incat sa se traga. Dar nu e departe, asa ca riscant tot e. La patut mi-a dovedit ca poate sa cada, dar eram langa ea si mi-a aterizat in brate. Insa a demonstrat ca e maimuta si ca se catara, se inclina si cade.
Revin, ca acum ma cauta la tzitzi. Ma duc sa o culc ca de dimineata s-a trezit la 6.30, ca de obicei si la 10 cand a adormit, m-am trezit eu sa vorbesc la telefon, zicand ca e somnul profund de inceput si ca nu aude. Dar s-a trezit dupa vreo jumatate de ora, asa ca e somnoroasa rau. Fug sa o culc iar.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
mommy_to_be spune:
In primul rand vreau sa va felicit pentru ptiticii vostri pretiosi. Va doresc multa sanatate si voua si lor, caci asa se fac toate.
In al doilea rand, imi cer scuze ca dau buzna pe la voi asa, pe nepusa masa...
In al treilea rand, as vrea sa va prezint magazinul meu de botosei handmade, pentru bebei. Am si eu o minune in varsta de 1 an si 4 luni pe care am incaltat-o cu botosei facuti de mine si inca o incalt. Trageti un ochi si vedeti de va intereseaza ceva
http://www.breslo.ro/Shop/mirabelle
adipapazi spune:
martutza, imi pare rau de ce citesc, sa va faceti bine odata ca vaz ca mucii, febrele, tusea sut la putere.
joann, esti prea meseriasa sa le cresti tuta sola! pe fiecare bucata de gresie meriti cate o statuie. soacre? mame? niciun ajutor?
eu am scris ca le dau colostrum de la secom. le dau si oscilo, mai poti da septilin daca admiti parabenii, plus muuuulta vitamina c.
amelia, nu te mai simti vinovata. asa cum am mai spus, oboseala e cea mai groaznica tortura. trebuie sa te gandesti nu la ziua de maine, ca nu vei vedea progrese din zi in zi decat de la u punct incolo. esti o mama grijulie, daca nu ai nimic sa iti reprosezi, daca te stii ca faci tot ce trebuie pt puiuta ta, lucru de care sunt convinsa, atunci relaxeaza-te. inteleg frustrarea ta de mama care compara copilul cu altii de varsta lui si remarca diferente care il dezavantajeaza pe copilul ei.sa stii ca si eu m-am amabalat/dat cu capul de pereti/simtit nedreptatita (vai, m-am kinuit sa raman gravida, sa stau numai in pat gravida, am nascut prematur etc), du copiii la taspe dri, du-i la kineto 4 luni every week, fa acasa cu ei kineto zilnic, pt ca pediatra sa imi spuna ca as fi ajuns cu ei in acelsi punct si fara toate aceste eforturi, doar ca un pic mai tarzior. asa ca ai incredere in copila ta, asa cum a spus corina, este PERFECTA!
si nu inteleg de ce la mine nu apar activat pm-ul tau. da-mi tu un pm gol ca sa iti pot da reply.
raportez porci care papa cate 250, mai nou.sa-i tina foamea asta!
moshulik spune:
Buna seata!
Jo Ann eu ii dau oscillo o data pe saptamana, un tub, preventiv!
vreau insa sa incerc si colostrum ( mi-a data Adipapazi) ideea!
amelia_ilie spune:
Adi si eu o vad perfecta, evident, doar ca stau si cu teama (e un copil foarte dorit si cu mare mare probabilitate singurul) si vreau sa fie perfecta din punctele de vedere ale tuturor (si al meu si ale celorlalti). Nu ma exprim eu prea citet la ora asta, sunt si obosita si destul de amarata (sotului meu nu prea ii fac nimic nici unguentele, nici tincturile, nici masajul...).
Iti dau imediat un pm.
Mami de printesa Cristiana (29.12.2010)
JoAnn spune:
adipapazi ma gandeam si eu la colostrum .
ca si ajutor...o am pe mama...tot pe seara, ca ajunge si ea acasa pe la ora 17. am noroc ca mai face ea mancare, dar smotrul tot pe mine ramane, ca zuzele gasesc si cea mai mica firmitura si o baga in gura .
mai nou fetele mele nu vor sa manance nimic....doar ceva lapte, si asta bagat prin somn... si mai rontaie cate jumate de biscuit de la nestle si cateva bucatele mici de paine....sper sa isi revina, ca nu au de unde slabi.
amelia_ilie spune:
Bun gasit barlog !
La multe lunite ursuletilor sarbatoriti azi:
Diana Nicole bebe de Msymo
Alexandra bebe de mamiralu
Anais & Vanesa 2 bebe de Mairis
Alexia bebe de Sunset_zuzi
Vlad Andrei bebe de Lore1983
sa cresteti mari, sanatosi si norocosi!
Mami de printesa Cristiana (29.12.2010)
Elfica spune:
Fetelor, vine careva la Baby Expo, joi dimineata? Eu am vorbit cu sotul sa ma duca acolo inainte de serviciul lui. Pana incepe o plimb, cand incepe, intram. Daca mai vine cineva, dati un semn, poate ne vedem un pic pe acolo.
Fetele de pe FB organizeaza o petrecere a ursuletzilor pe 18 nov., ora 20.00, asadar daca sunt amatoare, spuneti. Asta ca se ne vedem si noi, ursoaicele, cu pui, cu soti, cu cine dorim, sa marcam un anisor al puilor, unii cu anul deja implinit, altii care urmeaza sa-l implineasca.
Marta: Nici a mea nu mai sta nicaieri, ma termina. Azi dimineata a urlat si in tarc, unde mai statea o vreme linistita. Abia i-am facut mancarea. Am venit si langa ea, in sufragerie, sa rad merele in fata ei, sa nu fie singura. Dar problema ei era ca vroia afara din tarc, sa misune pe covor. Pana nu am luat-o, nu a tacut. Si cum e matinala... imi imaginez ce or fi zis vecinii. Cred ca ii voi face mancarea de cu seara, dupa ce adoarme ea, sa evit astfel de situatii. Acum insa sta in tarc de destul timp si e cuminte, dar probabil ca si-a facut pofta de misunat .
Eu nu ii dau nimic pentru imunitate deocamdata, ca nu a racit niciodata si e singurul copil, deci sansele sa ia de la altcineva sunt mici. In parc nu socializam cine stie ce, ca nu merge decat pe banca. In casa am vazut ca merge singura tinuta de maini doar de forma. Dar nu se sprijina de mine, ci merge singura. Doar ca nu vrea prea mult, face cativa pasi si se pune in fund. Eh, cand o vrea ea, atunci o ia din loc. Dar e contrastant cum pe langa canapea sau marginea patului sau a tarcului sta zeci de minute si cand sa mearga de mana nu vrea. O fi independenta si vrea sa poata singura!
Fetelor, voi ii spalati pe copii pe dinti sau macar ii stergeti? A mea are 6 dinti, dar inca nu am prestat. Ce periuta sa cumpar, ca ma uit la BE? Pasta de dinti? Adipapazi: spune-ne tu, ca sora e medic stomatolog si stie care e mai buna (atat pasta, cat si periuta).
O zi frumaosa tuturor!
Elfica spune:
Inca ceva: Iulia ridica ochii imediat de la jucarii sau de la orice face atunci cand apar reclame cu copii. Preferata e cea de la biscuitii Oreo, cand rade si da din maini, face bravo, e o dulce! Legat de biscuiti, voi ce biscuiti le dati copiilor? Daca ati incercat mai multe marci, care v-a placut mai mult? Eu nu i-am dat pana acum, am vrut sa iau din Auchan, dar apoi m-am gandit ca la BE poate gasesc o oferta mai variata si poate aflu si parerile voastre, sa iau dupa recomandari, ca e mai bine.
Ce faceti pentru a preintampina accidentele puilor, acum, ca au luat-o sau o iau in curand din loc? Am auzit de la cineva pe FB de protectie de colturi masa, protectii priza, din Ikea. Alte idei, atat obiecte, cat si sursa achizitionarii lor?
Gata, ma retrag! pentru toate mamicile eroine! Rabdare tre' sa avem, frate.... si sa o antrenam permanent, ca oricand e loc de mai multa
BraveGirl spune:
vreau si eu la party, dar fix pe 18 e ziua Ariannei.
eu ii dau biscuiti plasmon si Hipp.
Protectii pt colturi am luat de la farmacie, de la Chicoo. Sunt mai bune decat cele din Ikea, pe care A. le scotea f usor.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE