Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 62-

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

bine dar in principiu chiar daca sunt inutile in FIV sunt foarte importante trompele astea. sau ma rog starea lor.
sunt femei care s-au chinuit cu hidrosalpnix (sper c-am scris corect). si fiv-ul cu hidrosalpnix nu e un succes decat daca infectia este foarte putina sau deloc (daca exista starea asta).
eu am o prietena care tare se mai chinuie cu diagnosticul asta si are si incredere oarba in medicii la care merge. pe scurt zic ei ca inca nu e caz de fiv....dar nici nu i-au curatat tot pe acolo...si a trecut pana acum prin 2 laparo si instilatii.
si ea nu avea nici un simptom, dureri nimic. tare greu l-au depistat pt ca a trebuit sa treaca prin inseminari artificiale, histeroscopie, pastile de la aspirina + duphaston pana la toate neamurile de vitamine.
si l-a depistat la HSG. apoi au urmat laparo si instilatii.
dar inainte de asta....toti doctorii o trimiteau acasa sa mai incerce si cand nu mai puteau de gura ei ii dadeau cate o aspirina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia_buc spune:

MeAlex si mie preturile de la Medlife mi se par mari, in alta parte sunt la jumatate de pret. Pana anul acesta nu am intrat intr-o clinica Medlife, daca dr A ar lucra si in alta parte ar fi perfect, scap de 1-2 h de asteptare de fiecare data cand merg la consult ... sa nu mai vorbesc de fetzele celor de la receptie!!! Eu l-am ales in urma comentariilor de pe DC, nu este un medic comunicativ dar, este atent, iti raspunde la intrebari, explica.
Qiao asa cum i-am spus si lui Alex, preturile de la Medlife sunt mari, cu histero sunt de acord ca e mai complexa dar... sa dau 700 lei sa-mi pulverizeze o substanta in... mi se pare mult. La Regina Maria costa 350 lei si la Medsana 400 lei.
Stiu ca la FIV nu conteaza trompele .... e bine sa le verific...asa cum ai zis si tu scap de pitic.
Imi pare rau ca am pierdut timpul cu profesori, conferentiari .... care se multumeau sa ne spuna "mai incercati". Ca sa nu mai vb de:"gandeste-te cati bani au dat unele femei pe anticonceptionale, tu ai facut economie!" Mi s-a parut aberant! Concediu placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Atunci mai bine ma intorc la dr meu de la Regina Maria...ma intelegeam f bine cu el...

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

cumnata la Giulesti le-a facut moca (HSG, histero) si e f multumita de serviciile de acolo. mi-a zis si mie sa merg, dar eu nu ma desprind de Albu, e pastila mea de stare buna.

tare faza cu aspirina ! aporpo, hidrosalpinx-ul nu se vede la eco ??

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Am fost la 2 medici la Giulesti...am renuntat pentru ca nu prea iau in seama trombofilia, unul dintre ei mi-a spus ca nu s-a dovedit ca ar exista o legatura intre pierderea sarcinilor si trombofilie...as fi apreciat daca spunea ca nu a avut cazuri, ca nu a studiat problema...dar sa nu imi toarne asta...a, si a mai zis ca nu crede ca am trombofilie...mi-a zis asta uitandu-se la mine, nu va ganditi ca s-a uitat pe vreo analiza...
Tot acolo am facut un chiuretaj si am simtit tot pentru ca s-a grabit si nu a asteptat destul sa prinda anestezia locala...a fost crunt...nu pot descrie...
Ma mai gandesc cum fac, dar cred ca voi merge la spital de stat...

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

nu stiu daca se vede la eco hidrosalpnix-ul. pe aici pe la ecografurile din iasi pe unde mersese nu-l vazusera.
cred ca se vede daca e mai avansat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Ptiuloi Doamne, ca-mi reveni memoria!!!
Fetelor, la histeroscopia aia de saptamana trecuta, Albinosul pompa apa cu sare, sau ce pompa el in dodoasca ea - si eu simteam cum se duce pe trompa stanga, iar el a zis ca daaaa, se duce, doar ca nu-si da seama daca se intoarce sau trece spre ovar - bine, omul nu-si dadea seama ca-s eu defecta, dar la o femeie u trompe normale, isi poate da seama. deci, cris, daca ajungi iar la control, intreaba-l daca poate vedea daca trece apa aia sarata prin trompa - poate scapi de HSG?

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia_buc spune:

Citat:
citat din mesajul lui aristica

Ptiuloi Doamne, ca-mi reveni memoria!!!
Fetelor, la histeroscopia aia de saptamana trecuta, Albinosul pompa apa cu sare, sau ce pompa el in dodoasca ea - si eu simteam cum se duce pe trompa stanga, iar el a zis ca daaaa, se duce, doar ca nu-si da seama daca se intoarce sau trece spre ovar - bine, omul nu-si dadea seama ca-s eu defecta, dar la o femeie u trompe normale, isi poate da seama. deci, cris, daca ajungi iar la control, intreaba-l daca poate vedea daca trece apa aia sarata prin trompa - poate scapi de HSG?

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Buna idee! Il intreb cand merg la control.

Mergi la inceput

aristica sunt cateva metode prin care doctorii pot verifica trompele si una este si cea de care spui dar ...din cate am inteles eu doctorul vede doar daca intra lichidul sau nu. oricum o parte din lichid i se intoarce si atunci nu poate garanta ca trompa e libera pe toata lungimea ei, ca e subtire, ca e uniforma. prin histeroscopie are acces doar la uter, nu-si poate baga camera aia prin trompele femeii. cam asa spun si doctorii care fac instilatii - uite a trecut tot lichidul, nu s-a intors nimic, inseamna ca e bine. tot ei spun ca nu e chiar asa.

stiu ca se mai poate vedea ecografic apa aia cu sare (metoda practicata si la kaali la budapesta) - pe asta am facut-o eu - dar chiar si aici Kovacs mi-a spus ca nu poate garanta ca nu a trecut lichidul pt ca uite se vede un firicel alb aici. dar per ansamblu ale mele par infundate bine.

si se mai pot vedea la raze (HSG)

cea mai sfanta dar si cea mai scumpa laparoscopia (vede forma trompei - ca doar o vede prin gaurile din burta si vede daca trece lichidul - daca a ajuns pe partea cealalta).

la HSG apare pe radiografia aia forma si grosimea trompei. la fata cu hidrosalpnix apareau niste "gogosari" pe trompe.

inutil sa va spun ca eu una am trecut prin toate metodele astea si pe fiecare le-am banuit ca nu-s bune. cea mai simpla si sigura a fost laparo evident. cea mai ieftina si sigura a fost HSG. laparo a insemnat in schimb un disconfort pe parcursul a catorva zile, in timp ce HSG a creat un disconfort de o zi.

e mai practica HSG in schimb nu ar trebui sa uiti sa fii sigura ca n-ai infectii inainte de a purcede la asa ceva. la fel ca in cazul tuturor celorlalte proceduri de altfel....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

ooofff fetelor...hidro se vede si la eco...ecograful tre' sa fie mai performant dar cel mai important e sa "vada" bine medicul...mie nu mi l-au vazut toti medicii

si eu am facut toate investigatiile...m-am apucat sa-mi recitesc foile de externare de prin spitale-d ela Medlife adica ...de prin 2007 si pana acum.

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna

Mergi la inceput