Intrebare (PFI-CIC)

Intrebare (PFI-CIC) | Autor: Byl

Link direct la acest mesaj

Sotia mea este in CIC si totodata este traducator autorizat (PFI). Intrebarea mea este daca are voie sa taie facturi pe PFI in timpul CIC?? Mentionez ca nu are angajati pe PFI si ca nici ea nu este angajata acolo!
Multumesc!!

aaa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

NU poate.
Ca PFA, este platitor de impozite si taxe. Printre ele, si CAS.
Nu uita ca in acest caz, indemnizatia, ca prestatie de asigurari sociale, reprezinta venit de inlocuire pt pierderea veniturilor profesionale, ca urmare a maternitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Byl spune:

Da nu am platit niciodata CAS pt PFI!!!
Doar impozit pe venit (anticipat) si o taxa anuala la Primarie! Cind se plateste CAS??

aaa

Mergi la inceput

Aaa, si inca ceva a avut contract de munca de 5 ani la alta firma, asta (PFI)era separat!!
Nu avea contract de munca pe PFI

aaa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Byl

Da nu am platit niciodata CAS pt PFI!!!
Doar impozit pe venit (anticipat) si o taxa anuala la Primarie! Cind se plateste CAS??

aaa

Pentru a constitui vechime in munca si a beneficia de drepturile de asigurari sociale, PFI incheia un contract de asigurare cu Casa de pensii teritoriala.

Mergi la inceput

Nu m-a interesat aspecul cu vechimea...nu am incheiat contract cu Pensiile niciodata e vreo problema in cazul asta??

aaa

Mergi la inceput

In acest caz nu au cum sa-si dea seama.

Mergi la inceput

Poate din declaratia pe venitul global, dar chiar cred ca nu am nici o legatura cu Pensiile. Este ca si cum ar fi un SRL fara nici un angajat care are domeniu de activitate ...si plateste impozit mai mare (40%)

aaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Recomandabil nu este. Acum fiecare isi asuma riscuri mai mari sau mai mici. Daca era un SRL sau orice forma comerciala origanizorica prevazuta de legea societatilor comerciale nu era chiar nici o problema, asa insa dupa cum a precizat Liviu sotia dvs. este beneficiara de venit de inlocuire pt incapacitate temporara de munca ceea ce contravine prestarii unei munci generatoare de venituri fiscale. Probabilitatea "descoperirii" este intradevar foarte mica. Riscul insa exista.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Multumesc, acum oricum este prea tirziu...daca stiam...

aaa

Mergi la inceput