Pufi fericiti de ian-feb 2010 (41)
Raspunsuri - Pagina 4
dandanaG spune:
si sa zicem si de bine cat da ciorba in clocot
sa va zic cum numara Dragos
pe 1 si 2 ii sare desii ii stie dar cred ca s-a plictisit de ei
teei, aatru, tzintzi, asee, ooot, dece
Dragos Andrei
ana_g spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dandanaG si sa zicem si de bine cat da ciorba in clocot sa va zic cum numara Dragos pe 1 si 2 ii sare desii ii stie dar cred ca s-a plictisit de ei teei, aatru, tzintzi, asee, ooot, dece mami de shugubetz Dragos Andrei |
cat de tare!!! mi se pare mie sau dragos al tau e cel mai vorbaret dintre baieti?
pasta de modelat cred ca o sa-i iau si eu. sper sa nu o manance, chiar daca ar fi din aia comestibila.
_
mama lui Stefan, pui scump
nyny spune:
Salut...
Ale1212xa sarumana pt cofee... sunt deja la a doua.
Ana bine ca a fost doar mazgalitura de pix.
Rocco zic si eu ca fetele: Welcome to the club!
Dandana foarte foarte tare Dragos. Cred ca este primul puf care stie sa numere.
Eu nu inteleg, tot stau si ma gandesc... ce-i gresit in a da copilului o pauza, fie ea si la coltul de rusine. Care-i problema? Ca doar nu il tii legat cu lantul de picior sau mai stiu eu ce suferinta fizica ii provoci. Atata timp cat sta cateva secunde si nu se intampla decat in cazuri extreme, cand asa cum spunea si Dandana nu te intelegi de nici o culoare cu el ....nu toata ziua buna ziua hai la colt. Il mai iei si cu vorba buna, cu distragerea atentiei, dar cand nu merge asa si il duci frumos la colt, tot cu blandete bineinteles si cu explicatiile de rigoare ... Inteleg ca e prea mic, dar totusi daca el pricepe de ce e pedepsit (sau cel putin asa imi lasa impresia pt ca se potoleste) .... ce e rau in asta? Va rog mult, daca puteti sa ma elucidati si pe mine care-i treaba ..ca sa nu ma trezesc ca traumatizez copilul.
Mamica fericita de Mara si de David
simplicity spune:
Nyny eu nu am vrut sa supar sau sa te fac sa te indoiesti de metodele tale....eu din ce am citit am inteles ca la varsta pe care o au copii nostrii nu se poate pune prb de a pedepsi, mai degraba distragi atentia....daca il pui la coltul rusinii de acum chestia asta va intra cumva in rutina(pt ca daca vezi ca mergi tot aplici), e altceva cand e vb de un copil de 4 ani, dar la ei la asa varsta...par ca inteleg totul dar in mintea lor se refuleaza, pot deveni timorati, nu e obligatoriu, dar s-au intalnit cazuri....poate sa zica cand va fi mai marisor nu pot face asta ca ma pune la colt sau ma cearta....mie mi-ar placea ca Ariana sa decida sa nu faca un lucru nu pt ca i-am interzis eu,ci pt ca a inteles ca nu e voie/periculos ...eu de aceea consider ca prin vorba buna poti rezolva multe....ca de ex (bine e pt adolescenti dar mi se pare o comparatie buna) nu ai voie sa mergi la discoteca! ce fac majoritatea tinerilor cand au dat de libertate? gusta din fructul oprit....si ce am rezolvat cu asta?! mai bine explicat ca nu e la varsta potrivita inca, ca poate sa mearga insotit de cineva mai mare(verisor ex. ) iar daca ii place se poate face concesii...nu stiu cum sa explic, dar eu in sufletul meu cred cu tarie ca prin pedepse nu rezolvam nimic decat pe moment, cel putin la varsta asta...nu imi plac amenintarile de genul nu fa aia ca stai la colt....ce e in capul copilului atunci? mai sunt eu prietena lui? sau devin un fel de mami care nu o las sa faca mai nimic....eu zic ca pt chestii periculoase explicat de ce nu e voie si distrasul atentiei...nu spun ca am dreptate , e parerea mea, asa simt eu si desi imi e f greu( pt ca am si eu limite si oboseala e maxima) vreau sa imi apropii copilul, nu vreau sa ma vada ca pe o mama autoritara, nu acum la varsta de nici 2 ani...
nu am vrut sa jignesc absolut pe nimeni, fiecare face cum considera....asta e parerea mea, chiar asa simt eu(cel putin acum dar sper sa nu imi schimb parerea)....daca am suparat cer mii de scuze
Mami de Ariana
Motto-ul meu:
"All I know is that I know nothing."
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nyny Salut... Ale1212xa sarumana pt cofee... sunt deja la a doua. Ana bine ca a fost doar mazgalitura de pix. Rocco zic si eu ca fetele: Welcome to the club! Dandana foarte foarte tare Dragos. Cred ca este primul puf care stie sa numere. Eu nu inteleg, tot stau si ma gandesc... ce-i gresit in a da copilului o pauza, fie ea si la coltul de rusine. Care-i problema? Ca doar nu il tii legat cu lantul de picior sau mai stiu eu ce suferinta fizica ii provoci. Atata timp cat sta cateva secunde si nu se intampla decat in cazuri extreme, cand asa cum spunea si Dandana nu te intelegi de nici o culoare cu el ....nu toata ziua buna ziua hai la colt. Il mai iei si cu vorba buna, cu distragerea atentiei, dar cand nu merge asa si il duci frumos la colt, tot cu blandete bineinteles si cu explicatiile de rigoare ... Inteleg ca e prea mic, dar totusi daca el pricepe de ce e pedepsit (sau cel putin asa imi lasa impresia pt ca se potoleste) .... ce e rau in asta? Va rog mult, daca puteti sa ma elucidati si pe mine care-i treaba ..ca sa nu ma trezesc ca traumatizez copilul. Mamica fericita de Mara si de David |
Buna,
Am vazut postarile si m-am ambtinut sa comentez ca n-am timpul sa am rabdarea necesara. Incerc saptamna viitoare, sper sa am mai mult timp.
De ex in metoda Montesori nu exista coltul rusinii; metoda e similara adica se discuta cu copilul si i se recomanda sa mearga intrun loc singur, caci se vede ca nu e in apelele lui daca ii deranjeaza pe ceilalti si sa stea acolo pana crede el ca s-a linistit. Dupa care revine in clasa fara sa ceara voie.
S-ar putea ca tu sa procedezi similar, si doar denumirea de colt al rusinii sa fie drastica, tu stii cel mai bine. Dar de tinut minte, ca metoda asta se aplica dupa 3 ani. Tonul face muzica. De ex nu-i spui ca nu-i cuminte, ca e rau, chestii care sa-l defineasca pe el intrun fel, ci ii faci observatie asupra comportamentului lui. Atfel risti sa-i creezi o percetie negativa despre el si sa-i afectezi rezilienta in viitor. Ca in povestea aceea ca daca ii spui tot timpul ca e prost, la final chiar crede ca e prost. Oricum incerc sa revin saptamana viitoare.
La aceasta varsta copilul nu face ceva special, ca asa vrea el ca sa-l everveze pe parinte. N-are cum ca n-are neuronii dezvoltati pt asa ceva. Trebuie sa aiba procese cognitive evoluate ca sa faca ceva inadins. Momentan n-au decat niste concepte precognitive. Dupa ce se instaleaza bine limbajul, putem vorbi de ceva mai evoluat. Pana atunci sunt in faza satisfactiei, adica vad ceva si se duc si cerceteaza conform impulsului, iar acesta este mare. Nu-si pot controla pantalonii, dar mai ales nervii, in conditiile in care nici nu se pot exprima.
Pana atunci insa, reamenajarea casei ca sa aiba cat mai putine tentatii, ce sa-ti zic.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
nyny spune:
Simply Doamne, nici nu poate fi vorba de suparare. Departe de mine gandul asta. Omul cat traieste invata. Si la noi functioneaza de cele mai multe ori vorba buna si la fel am simtit si eu ca atunci cand eu sunt linistita si calma... la fel sunt si ei. Dar sunt momente de criza, cand vor amandoi atentie in acelasi timp, sau li se pune pata ca cine stie ce prostie de jucarie nebagata in seama luni de zile si se incaiera aiurea (Larisel sunt sigura ca stie despre ce vorbesc). Zici ca sunt doi pitbulli in actiune. Bine, asta e doar un exemplu... nu imi caut scuze, doar vreau sa spun ca mai sunt si situatii de criza, cand pur si simplu e nevoie de o pauza. Cred ca fiecare dintre noi isi doreste sa fie o mama perfecta pt copilul ei.... si citind la voi despre evitarea pedepsei, am inceput sa-mi pun niste semne de intrebare. Repet, nu m-ai suparat in nici un fel, ba dimpotriva... Discutam, invatam ...nu d-aia suntem aici?
Mamica fericita de Mara si de David
micki_mica spune:
Salutare dragele mele!
Sunt cu lectura la zero.
Dar am intrat sa va spunem ca nu am reusit sa incepem gradi sapt asta, pentru ca desi luni luasem avizul de la dr, dupa-amiaza si apoi seara pe la 21 30, mi-a varsat jet, si a inceput cu kk moale.
Varsaturi nu au mai fost, dar kk ala moale inca este. Si copilu' pe regim.
Apoi (marti) a inceput nebunia cu schimbat tevile de apa calda prin tot blocul, si in afara de copil cu regim si cacacios, am avut si casa cu curu-n sus, si plina de praf, ca treaba nu au terminat-o in 2 zile, si am stat cu oalele si farfuriile pe peste tot si prin cutii...
Mai avem putin si le dam la capat si ma voi mai elibera si eu. Atunci intru sa citesc si sa mai scriu.
Ideea e ca poate luni-marti incercam iar un inceput de gradi.
Va pupam, si va dorim weekend placut, daca nu mai reusesc sa intru!
Si desi nu am apucat, un gand bun pentru Happyella si sotul lui Bea si Alexandrii si Alexandrele noastre si pentru cei 8 ani de casatorie (ce frumos!) si mi-e dor sa fiu la zi cu toate...
Mami lu' Kiti
NOUTATI - www.lucrumanual.tk/cercei/188-cercei-roco-rosu.html" target="_blank"> Cercei "Roco" rosii, www.lucrumanual.tk/cercei/189-cercei-roco-galbeni.html" target="_blank">galbeni, www.lucrumanual.tk/cercei/190-cercei-roco-bleu.html" target="_blank">bleu, www.lucrumanual.tk/cercei/191-cercei-roco-verzi.html" target="_blank">verzi, www.lucrumanual.tk/seturi-crosetate/192-set-cora.html" target="_blank">Set "Cora" si www.lucrumanual.tk/botosei/180-botosei-tenisi.html" target="_blank">botosei tenisi roz
Magazinul meu
simplicity spune:
Nyny
Am pus o carte pe mail, e scurta, are 60 de pagini , mi-a placut ff mult(am primit-o si eu de la o mamica careia ii multumesc f mult)...poate ca o sa va placa
Tomaca
Mami de Ariana
Motto-ul meu:
simplicity spune:
Micki sanatate la Kiti...of cat s-a mai chinuit mititelul si colac peste pupaza a mai aparut si faza cu tevile
Mami de Ariana
Motto-ul meu:
tomaca spune:
Ruxi - uite aici despre practici cu albume foto bebelusi http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=2
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un