Nasterea la Arcadia - Iasi (17)
Raspunsuri - Pagina 7
iulia_iulia spune:
IONELA cand am semnat contractul am cerut in mod expres sa stau singura in rezerva ,chiar daca asta implica niste bani in plus.
MADLINE m-am mai calmat putin ,sper sa nu mai apara alte modificari !Aveti niste frumuseti de fetite ,si tu si gravidacori
oana.irina spune:
Iata ca a iesit si soarele. Eu astazi merg la salon, la cosmetica. Incet, incet intru si eu in sfarsit in randul lumii. Maria va merge in parc cu sora mea. Sta cumintica la aer. Am liber 2-3 ore sa imi fac de cap.
Zilele trecute ii iesisera niste bubite mici mici si dese. Astazi inca le mai avea. Acum am verificat-o iar si incep sa dispara. De la ce ar putea fi? Dr. nostru e in concediu si am mai asteptat asa sa vad cum evolueaza si se pare ca trec. Sper sa nu fie alergie la ceva. Alergiile odata starnite, sunt ingrozitoare.
madline82 spune:
Iulia ma bucur ca te-ai mai calmat:), si mie mi se pare cel mai bine singura in rezerva, cel putin la prima nastere cand emotiile te coplesesc total si ai nev de mai multa forta ,linsite, calm si sustinere.
Oana, poate are bubite de la caldura, sau din cauza ca sunt zone care se aerisesc mai greu, sub pliuri de piele, de ex.Ce bine ca te rasfeti..super!
Eu azi n-am prea avut chef de nimic..off, mi-e dor de serile cand mergeam la cinema cu sotul..ce vremuri
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
madline82 spune:
Corina, vad ca tu nu etsi trecuta pe prima pagina la mamici, desi tin minte ca ai nascut pe 26 mai parca.Da-ne toate datele cu ce dr, ziua, ora, cati cm, nume la fetita, in afara de Estera, ma mir cum de s-a omis asta, desi stiu ca erai pe tabel al un moemnt dat..tare ciudat!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
gravidacori spune:
MADA,eu stiam ca e ok 700g p luna ..la control nu am fost decat de-o luna...si pana atunci nu mi-a zis ca ar fi ceva in neregula..voi vedea sapt viit.
intr-adear,am o fata cuminte si nu m-a mostenit p mine(mama a zis ca am fost f rea si plngacioasa)dar eu tind sa cred ca mi-am si format-o asa cu 'sacrificii' si calm.adica toata atentia si grija erau pt ea pana la maxim...eu nu am vb la tel in primele 2 luni decat ffff rar..se intrebau toti ce-i cu mine..(sotul le mai explica),daca fata vroia sa stea 2 ore la san si eu operata atunci proaspat nu mai puteam de durere ..asa stateam,daca consideram ca e nevoie de liniste in casa nici musca nu respira, apoi am incercat sa evit sa planga si sa-i rezolv problema cat mai repede .( am auzit de bebeii care daca plang si nu li se rezolva problema care o au,tot plang si se invata cu plansul la un moment dat.
nici in brate nu am invatat-o,am luat in brate cand tacea..nu cand plalangea..de fapt asta era cam ultimul lucru care il faceam daca nu o potoleam..intai verificam toate posibilele motive pt care plangea si daca nu mergeau o luam intr-un final in brate si o tineam 10 min. se potolea si o puneam inapoi in leagan,dar asta s-a intamplat rar.
un alt 'sacrificiu'...fara vizite...cand am considerat EU a venit cineva la noi,si IONELA zice ffff bine despre acest subiect,la fel si in maternitate...sunt f de acord numai cu prezenta sotului.
de e x..acum la 3 luni,am fost o sapt la mama ,un kin a fost pt mine si fata,total skimbata!
nu neg ca e f bine sa se invete bebe cu ale pers si locuri..dar cred eu ca o sapt .deodata a fost cam mult pt ea.a plans intr-una si parca se speria de mama atunci cand o alinta..bine..nici mama nu are o metoda de alint prea placuta...parca jeleste ,i-am zis ca ma sperie pe mine ,dapoi fata,ca sa nu mai zic ca i-am reporosat ca are metode ceausiste si ineficiente de calmare a copilului... cam dur dar eram f suparata cu comportamentul fetei.oricum ,abia asteptam sa vina tati sa ne ia si totul a intrat in normal.
apropo de un motiv pt care nu am mai scris...am avut dureri crunte d masea.....vreo cateva sapt...pana mi-am dat seama d c ....si acum sunt ok .eu am luat in fiecare zi pana la un moment dat CA cu D3,la recomndarea doctoritei ,pe toata perioada alaptarii.am intrerupt un timp si neavand nici o alta sursa d calciu,eu mancand o masa pe zi si aia kinuita..mi-a atacat dintii...a fost groaznic-groaznic stiind ca nu pot lua nimic..am luat intr-un final cand am zis ca ori o iai razna ori iau pstila,MIG400 si mi-a mai trecut,apoi intr-o zi mi-a picat fisa ca de la lipsa calciului am dureri.am inceput sa iau vitaminele iar si am scapat
Inca un lucru f f important pt noi 3,pe TATI l-am rugat sa isi ia concediu .tot...si a stat cu noi 2 luni acasa..mai avea de luat si niste libere pt mai multi ani....si am incercat sa ne organizam si cu casa si cu bebe si cu timpul pt odihna si relaxare..a fost incredibil de bine si usor asa pt noi!nu a avut nevoie de nimeni...mama..etc ,el a fost mai mult decat 2 bunici ,s-a implicat extrem d mult,mai ales cand eram proaspat operata.
waw cat am scirs iar...si mai am ... sorry...
revin
loredanar spune:
... cred ca sunt colici. toata ziua a fost agitata, a strans piciorusele la piept, scanceste - nu a plans, a vrut la san totul "dezorganizat", somnul la fel a fost iepureste cate 10-15 min apoi ia voia la san si adormea cu tita in gura. biata mititica mea . cand ma gandesc ca e posibil sa urmeze mult mai rau... si tot nu reusesesc sa ii scot mereu aerul dupa supt - daca nu strugurii au adus colicii , asta cu scosul aerului sigur a contribuit major.
gravidacori felicitari pt tonusul fetitei tale. e minunat ca ati trecut cu bine peste clasicele dificultati cu somnul si colicile.
mada Estela din poze nu arata deloc slaba, inca ziceai ca are si putina gusita... cum ar trebui sa fie? dolofana? ca sa fie in grafic.
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!
gravidacori spune:
mada...datele sunt ESTERA ELENA, 26 MAI ORA 14.28,50CM SI 2900G, CEZARIANA ,DR MIHAELA SAMOILA
flyhigher77 spune:
madline poate gasesti si articolul pentru 5-6 sapt, ca-s interesata , oricum le salvez si pe astea, foarte utile , multumim!
Lore si la noi au debutat colicii mai puternic de 3 zile, ce functioneaza la noi: baita calda, cum apar durerile la 8 seara facem baie macar 10 minute in cadita, ii tot torn pe burtica apa calduta si inceteaza plansul infernal ca prin minune. Apoi masajul, ii place si sta, masaj in sensul acelor de ceasornic pe burtica, apoi bicicleta si dupa asta incepem cu pelinci incalzite. Si nelipsitele picaturi anticolici, am incercat Espumisan si Alinan ,pe ultimu-l am din maternitate. Intreb fetele care au trecut prin asta: picaturile care functioneaza ar trebui sa elimine total durerile, sau doar atenueaza colicii? Deocamdata episodul de colici tine 45-60 de minute, cu baie, masaje, pelinci calde am reusit sa reduc plansul vreo 20 de minute. E si ziua maraita, dar imcomparabil cu ce e seara, plus ca am senzatia ca se suprapun colicii cu un puseu de crestere, vrea san mult mai des, la 1 ora jumate ziua, doarme maxim o ora intre supturi si de regula noaptea doarme neintrerupt 4-5 ore, azi-noapte s-a trezit la 2 ore si a supt ca o neasatula. Oricum Lore ia lucrurile ca atare, eu la primul episod am crezut ca mor, m-a terminat plansul ei si-am crezut ca cedez, imi venea si mie sa urlu, dar m-am adunat si mi-am dat seama ca trebuie sa gasesc solutii, n-as vrea sa ajung la sentimentul ca serile-s un calvar pentru amandoua! O sa schimb si picaturile daca o sa constat ca-s ineficiente! si succes!
toate mamicile si gravidutele!
LenaC spune:
Madline, daca nu iti este greu trimite pe emailul comun toate fragmentele cu pusee. Multumim
Lena - 34+
loredanar spune:
flyhigher77 multumesc pt incurajari. sper sa trecem si noi cu bine peste colicei. mie imi e mila acum cand o aud ca plange un pic dupa baie cand trebuie sa o stergem si sa o pigulim peste tot ... nu stiu cum voi rezista o ora de plans in continuu. Doamne ajuta.
bibi e in continuare maraita, se trezeste din ora in ora atunci cand reuseste sa adoarma. acum am pus-o pe genunchii mei si vad ca doarme linistita....
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!