Nasterea la Arcadia - Iasi (17)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

lore trebuie sa reusim sa trecem peste toate, e important sa ramanem cu mintea intreaga si sa invatam sa ne bucuram de copiii nostri! Sper s-aveti o seara linistita! Ma uit cu infrigurare la ceas ca-i 8 si bebe doarme frumos momentan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Lena, incerc sa gasesc toate puseele, daca nu o rog pe prietena mea sa faca la ele si le traduc eu eventual.

Lore
nu toti copilasii e musai sa reactioneze la fel la colici,unii au colici mai agresivi, altii mai moderati, altii usor disconfort ,etc.E o loterie cum av fi al tau.Estel;a arata detsul de bine, dar eu zic ce a zis dr pediatru.

Corina
, si Estela mea e tare cumintica, aproape ca nu plange sau palnge f matzait si finut,dar nu imi doarme mai deloc ziua, ea e f activa de felul ei, va ziceam ca la 7 saptamani deja isi tinea capusorul la 7 sapt si 2 zile s-a rostogolit si a cazut din pat, mi se pare destul de precoce, ei ii palce f mult s studieze locuri si oameni noi, de mica am invatat-o cu lume multa si rade si e sociabila cu oricine rade sau o ia in brate.Cand ne plimbam in copou ea sta in brate la mine sprijinita in fundulet si se uita spre exterior, la lumea care trece, ii place f mult sa studieze si sa auda ce se petrece in jur.Singura dorinta ar fi sa mai doarma si ziua mai mult..in erst e tare cumintica, cel putin asa zice lumea

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

ma bucur MADA ca si ESTELA e cumintica,asa si mandruta mea cu plimbarea...ii place afara mult,mai ales cand o tine tati in brate ,se uita peste tot cu oki mari,in copou se uita pe sus la copaci..nici nu clipeste ,nici nu misca.asa-i de fascinata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Multumesc Madline ,

Din partea mea poti sa le pui si in engleza

Lena - 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlynaB spune:

Buna fetelor!!! Ce faceti? Noi intram mai rar, dar sa stiti ca va citesc zilnic. Imi pare rau sa aud ca s-au restrict vizitele la arcadia, dar poate ca este mai bn asa.....adica pt mine ar fi fost ok.....pt ca am avut fffffffffff multe vizite cat am stat internata, putea intra oricine la tine.O data intrate in salon nu aveai cum sa ii dai afara...nu mi-a convenit deloc mai ales ca eu il aveam pe bebi in salon....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Liniste totala??? Toata lumea e ok? Noi nu prea. Au inceput sa se inteteasca crizele de colici si eu mooooor de mila ei. Nu stiu ce sa-i mai fac, ce sa-i dau.

Bubitele nu au disparut, sunt multe si mici si numai pe burtica de jos pana sus, la baza gatului. M-am tot gandit de la ce ar putea fi si nu imi dau seama. O spal la fel de la inceput, uleiul e acelasi. De mancat... am mancat numai alimente permise si nimic suspect. Aparitia bubitelor coincide cu ziua cand am inceput sa ii dau Protectis. De maine il intrerup, oricum nu are niciun efect.

Fetele care stiti, maine vreau sa merg sa fac molifta de 40 de zile. Trebuie sa iau si bebelusa sa o impartaseasca? Mama mea zice ca da. Eu nu prea as vrea sa o iau in biserica unde e fum, lume multa si lingurita aia -chiar si de argint- nespalata. Cum se face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Eu stiam ca prima impartasanie a copilului e cea de la botez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Oana, imio pare rau de colici si bubite
Copilul nebotezat NU E CRESTIN. Atat timp cat nu esti crestin ortodox nu poti fi parte la nicio taina afara de botez. Nici macar la citirea evangheliei nu sunt primiti in biserica "necrestinii". Veti spune : "si cine ii da afara". Raspunsul e simplu: preotul in ritual. El spune o chestie care incepe asa:"usile! Usile"! si continua cu ceva de tipul toti cei chemati iesiti... bla-bla, nu cunosc exact textul. Ideea e ca la acel moment toti necrestinii sunt invitati sa iasa.
In concluzie, daca fata nu e botezata nu primeste impartasanie. Cu toate astea am impresia ca i se poate citi o rugaciune ceva

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana.irina

Fetele care stiti, maine vreau sa merg sa fac molifta de 40 de zile. Trebuie sa iau si bebelusa sa o impartaseasca? Mama mea zice ca da. Eu nu prea as vrea sa o iau in biserica unde e fum, lume multa si lingurita aia -chiar si de argint- nespalata. Cum se face?

Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011

Eu din cate stiu, poti chema preotul acasa pentru molifta.
De exemplu vineri am fost la biserica de m-am spovedit si impartasit si am intrebat preotul daca vine acasa sa faca molifta. Mi-a zis ca daca nu i-o face in maternitate( in cele de stat vine preotul) sa-l sun si vine.
Poti incerca asta, e mult mai comod.
Multa sanatate bebelinei

Claudia 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia33 spune:

Oana,prima molifta se face acasa de obicei imediat la o zi sau doua dupa ce ai venit acasa de la spital, mama+bebe pentru a putea iesi afara sau a putea primi vizitatori.La 40 zile ti se face doar tie molifta in holul bisericii pentru a putea tu intra in biserica.Cu impartasitul cum ti-au zis si fetele la botez se da prima impartasanie la copil .La noi a coincis botezul cu implinirea celor 40 zile.Eu asa stiu, acum "cate bordeie atatea obiceie"

Sofia Maria

Mergi la inceput