Nasterea la Arcadia - Iasi (17)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

e normal sa ii tremure barbita cand suge? din maternitate au zis ca e de la lipsa de calciu si ca va trece. dar cand?!

Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Oare daca facem o criza de isterie cu bocete il lasa pe tati la baita ?

Lena - 34+

vai ce-am mai ras, chiar asa ,ciar fi sa incercam si o astfel de abordare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Lori, orice aliment care fermenteaza sau baloneaza este un potential motiv pentru dureri de burtica. Colicii nu ii aduci cu ceva. Daca nu are colici poate sa o doara burtica de la balonare. Daca o va durea burtica si fara sa fi mancat tu in ultimele 48 de ore ceva mai putin prietenos sunt colici, dar nu adusi de ceva.
caldut pe burtica imediat ce da semne. Cea mai buna pozitie e pe burta ta ( asta daca si fata o agreeaza) eventual piele pe piela. Primeste astfel caldura direct de la mami si ii alina durerea. Daca functioneaza cu picaturi ii dai cand altfel nu cedeaza. Mai un plimbat prin casa, mai o mangaiere lunga cu mana calda pe burtica in sensul acelor de ceasornic( asa e dispus intestinul gros si ajuti la eliminarea gazelor). Rabdare.
Nu ai de unde sti de la ce o va durea burtica. pe unii copii ii doare de la laptic dulce baut de mama, pe altii de la fructele crude , indiferent care, legumele care baloneaza sunt de evitat ( fasole, mazare varza etc), dar sunt bebei care nu au nimic indiferent ce papa mama. Solutia e ca atunci cand introduci ceva nou in alimentatia ta sa urmaresti copilul. daca ceva nu e ok eviti alimentul pana dupa diversificare

Iulia, eu cred ca explicatia limitarilor noi pentru vizite este strans legata de trecerea de la rezerva cu 1 pat la cea cu 2 paturi. Ideea e ca taticul mereu prezent in rezerva poate stanjeni cealaltas mamica. Sunt situatii dificile, unora le e rau, apoi petele de la lohii ( care nu sunt neaparat prezente dar sunt mai mult decat jenante in fata unui barbat strain). Deasemeni si vizitatorii: pai daca ambele mamici primesc odata 3-4 vizitatori iti dai seama ce inseamna 10 adulti si 2 bebelusi in aceeasi incapere? S-a dus confortul si sansele de pastrare a igienei
Si pe mine ma deranjeaza schimbarile pentru ca, desi as vrea sa nu vina nimeni la maternitate de sot am nevoie. Am fugit de Cuza pentru ca a fost crunt ca nu ne-am vazut alea 3 zile decat cand am depus eu efort sa cobor etajele si sa ajung la el , apoi nu aveam cu cine lasa bebelul ( am stat in salon de 2 paturi dar colega mea era o pustoaica de 18 ani abia impliniti care nascuse la dispensarul din sat de capul careia am stat alea 3 zile sa se spee pe maini inainte sa puna mana pe bebe, mai ales dupa ce venea de la baie, asa ca era exclus sa o rog pe ea sa se uite la bebe al meu, desi era o fata tare de treaba).
Concluzia mea e ca tind sa platesc diferenta pentru salon singura ca sa nu mi se sugereze ca tati e cazul sa plece. Probabil nefiind o limitare a timpului prezentei lui acolo se va tine cont de circumstante.
Lori, si tremurul barbitei legat de lipsa de Ca e un mit. Chiar le e greu sa spuna ca sistemul neurovegetativ al copilului este incomplet dezvoltat si ca, incet odata cu cresterea tremurul asta va disparea?! Ideea e asa: inca nu isi pot controla toate miscarile si tremura barbita cel mai mult si manutele si piciorutele uneori mai putin vizibil. Calciul nu are a face, pana se dezvolta muschii, nervii dureaza. Cu cat va fi mai stapana pe miscarile ei cu atat ii va disparea tremurul. Asta deci se va intmpla treptat in cateva luni.
Tu ai iesit cu analizele fetei din maternitate, arunca o privire... e ceva in neregula? NU! atunci care lipsa de Ca????
Asa fac bebeii, marea lor majoritate.
Fina mea plecase cu fetita din maternitate din danemarca cu aceleasi simptome, mi-am batut capul cu ea de am innebunit si tot a intrat in panica de teama sa nu fie ceva grav ( ea deja se gandea la epilepsie) Au internat-o cu fetita, analize, supraveghere, totul ok. la externate: clinic sanatos.... Si atunci??? In ultima instanta a intrebat ea medicul daca nu e ce-io ziceam eu cu sistemul neurovegetativ... si ala i-a raspuns senin ca atat timp cat scriu clinic sanatos inseamna ca orice vezi la fata e normal sa fie asa... da, va disparea cand creste tremurul si e pentru ca nu poate sa se coordoneze inca, nu are control... dar e normal.
Imi venea sa-l strang eu de gat pe medicul ala: pai nu puteai sa-i zici femeii de la inceput ca majoritatea bebeilor fac asa de la nivelul de dezvoltare firesc pentru varsta lor, dar ca pentru linistea ei o internezi??? saraca fina-me 2 zile in spital a fost neom si pleca tot fara raspuns de acolo daca nu intreba. Macar la ei nu le inventeaza o cauza chiar daca nu le da o explicatie. las noi vinovatii de serviciu sunt laptele mamei, lipsa de Ca( si asta fara analize, clar!)

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

buna ziua mamici si burtici si felicitari proaspetelor mamici!
nu am intrat cam demult,dar va urmaresc destul de des. eu si ESTERIKA mea suntem bine,apropo MADA, a mea are 5kg la 3 luni si o sapt.(nascuta de 2900 si iesit din maternitate cu 2770),este f vesela ,uda scutecele si doarme f bine.nu stiu daca e ok greutatea pt ca nu am ajuns la medic de ceva timp ,eu sper ca da ,sapt viit vom vedea ce zice si medicul la controlul de rutina.ma bucur ca noi nu avem prb cu somnul,cred ca ma aflu printre parintii norocosi,ea doarme de la o luna de la 12 la 5-6 dim, fara trezit deloc, acum se cere adormita la 10.30-11,stam lungite amundoua cu tita in gura cate o ora ,pana vrea ea si o vad adormita dus si pana dim la 8.30-9 kiar 10 cateodta,(azi s-a trezit la 10) doarme neintrerupt si tare ma bucur(crek seamana cu mine la somn).ca sa o aduc la acest program am facut ce aM crezut eu ca e bine pt ea urmarind-o cum ii convine-de la 22.30-13 in casa se face linstita TOTALA,calculator inkis,tv pe mute si eu nu mai vb cu nimeni ,de fapt nimeni nu vb cu nimeni,tel pe silent,bec inkis si doar noi 2 lungite si titza of course CAT VREA EA DESI AMORTESC DE NU MAI POT CATEODATA! daca se mai trezeste cand o pun in patut,desi f rar,o iau iar in pat si o pun la cealalata tazta cat vrea ea pana adoarme bine(asta mi-a luat cateodata si 15 min dar si o ora).asa am facut si facem in continuare si sunt o mama odihnita.
cu colicii nu am avut prb,daor o ff usaora forma cu inrosire si strangere de pumni pe la vreo luna,nici nu mai tin minte bine,deasemenea nici puseu de nici un fel.
noi seara..ca si MADA, e regula de iesit la aer de la 6-7 pana pe la 10-11 kiar,baita si apoi intram la programul de care ziceam mai sus.in timpul zilei cateodata doarme de la 3-4 pana la 6 ora mesei ,dar pana la 3 stam mai mult treze si ne jucam.tin sa precizez ca avem un leagan-scaunel cu vibratii si o bara de jucarii desupra in care ziua o tin 80% din timp, m-a ajutat fffff mult.
cu papa stam bine,are orele fixate demult dar si cand cere tizta vine .suzeta nu ii dau,nici nu o vrea.mi-am propus sa o alptez cel putin pana la 6 luni ,doar san
se cunoaste ca nu-s 'vorbita'.... faza e ca am invatat ca trebuie sa am multa rabdare si sa caut orice modalitate de a-i oferi confort ,cum zic eu..in diferite situatii..aplic planul A B C..pana da rezultate,de ex daca plange nu i-am bagat suzeta in gura si gata..am cautat sa vad d c plange aplicand diferite modalitati de calmare.
gata ca v-am innebunit,revin

revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

multumesc ionela. cum ziceam si ieri - bazeaza-te pe medici !
si ei au zis ca e normal, un fel de "lipsa normala" de calciu. ehm ... medicina si poezia par a avea multe in comun .

v-am zis ca fetita mea a dormit asta noapte?! sunt fresh azi ! uau ... a! dar sa nu spun jumatate de adevar : cred ca a dormit asa pt ca i-am dat Alinan aseara cand incepuse criza pe care eu am decretat-o criza de colici. ma gandesc ca de la picaturile alea a dormit asa...

Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Citat:
Foloseste cineva umidificator de camera??? Cum imi dau seama daca in camera am nevoie de asa ceva??

Exista niste termometre care masoara si umiditatea din camera, au si sonda pe care o scoti afara ca sa stii si temepratura din exterior. Costa in jur de 100 de lei, noi le-am luat de la un magazin specializat in vanzari echipamente frigotehnice. Acum imi scapa numele, dar cum imi amintesc, cum scriu. In functe de temperatura si umiditate, calculezi indicele de comfort termic si iti dai seama daca aerul e prea umed sau prea uscat.
De exemplu, eu a trebuit sa aduc un dezumidificator industrial sa scot umezeala din casa si nu as fi stiut ca trebuie sa fac asta, daca nu as fi avut umidometrul acela.

Ionela, ce frumos ca inca alaptezi! Eu am o prietena care e mai tanara cu cativa ani decat mine, e mamica de fetita de 5 luni. Dansa e genul acela foarte fashion, cu silicoane si extensii de gene fitoasa chiar. Saptamana trecuta ne-am intalnit in parc. Cum eu intarziasem putin , am gasit-o in parcul extrem de aglomerat, pe o banca, cu fetita la san. O imagine atat de frumoasa! De atunci am decis si eu sa ma imbrac in asa fel incat sa pot alapta pe oriunde sa nu trebuiasca sa fug repede acasa pt ca-i e foame copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Iulia, te inteleg ca esti necajita, o sa stea si tati cu tine la nastere, si asta ajuta f mult! Si cred ca nu iti va zice nimeni ca trebuie sa plece din rezerva daca el mai vrea sa stea.Se mai aud multe dar nu toate sunt chiar asa la fata locului.Chestia cu vizitatorii ma gandesc ca nu au anuntat deoarcee inca nu esti la spital,asa cred.Pe sarcina burticile au tot timpul din lume sa isi puna mii si mii de intrebari si ei nu cred ca se gandesc absolut la toate amanuntele! Oricum esti tare simpatica,sutn convinsa ca daca vrei ceva cu adevarat o sa obtii, si asta si legat de prezenta sotului la nastere si altele:)! Eu cel putin asa am facut, nu cred ca i se refuza nimic unei gravide in travaliu, mizeaza pe asta!!!

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

IONELA, esti o bogatie pt noi,ti-am urmat multe sfaturi care au dat rezultate la noi ,de ex..bebe nu plange degeaba si cautarea motivului pt care e nelinistit sau plange, titza la cerere si in liniste facand momentul doar pt noi doua,de fapt tot ce tine de alaptat a fost super ca sfaturi, si mai sunt dar nu-mi vin acum in minte..oricum ma regaseam in unele situatii si le-=am aplicat cu succes.. TU CUM TE MAI SIMTI ,CE FACE BEBE IN BURTICA?
MULTUMESC SI SUCCES!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gravidacori

buna ziua mamici si burtici si felicitari proaspetelor mamici!
nu am intrat cam demult,dar va urmaresc destul de des. eu si ESTERIKA mea suntem bine,apropo MADA, a mea are 5kg la 3 luni si o sapt.(nascuta de 2900 si iesit din maternitate cu 2770),este f vesela ,uda scutecele si doarme f bine.nu stiu daca e ok greutatea pt ca nu am ajuns la medic de ceva timp ,eu sper ca da ,sapt viit vom vedea ce zice si medicul la controlul de rutina.ma bucur ca noi nu avem prb cu somnul,cred ca ma aflu printre parintii norocosi,ea doarme de la o luna de la 12 la 5-6 dim, fara trezit deloc, acum se cere adormita la 10.30-11,stam lungite amundoua cu tita in gura cate o ora ,pana vrea ea si o vad adormita dus si pana dim la 8.30-9 kiar 10 cateodta,(azi s-a trezit la 10) doarme neintrerupt si tare ma bucur(crek seamana cu mine la somn).ca sa o aduc la acest program am facut ce aM crezut eu ca e bine pt ea urmarind-o cum ii convine-de la 22.30-13 in casa se face linstita TOTALA,calculator inkis,tv pe mute si eu nu mai vb cu nimeni ,de fapt nimeni nu vb cu nimeni,tel pe silent,bec inkis si doar noi 2 lungite si titza of course CAT VREA EA DESI AMORTESC DE NU MAI POT CATEODATA! daca se mai trezeste cand o pun in patut,desi f rar,o iau iar in pat si o pun la cealalata tazta cat vrea ea pana adoarme bine(asta mi-a luat cateodata si 15 min dar si o ora).asa am facut si facem in continuare si sunt o mama odihnita.
cu colicii nu am avut prb,daor o ff usaora forma cu inrosire si strangere de pumni pe la vreo luna,nici nu mai tin minte bine,deasemenea nici puseu de nici un fel.
noi seara..ca si MADA, e regula de iesit la aer de la 6-7 pana pe la 10-11 kiar,baita si apoi intram la programul de care ziceam mai sus.in timpul zilei cateodata doarme de la 3-4 pana la 6 ora mesei ,dar pana la 3 stam mai mult treze si ne jucam.tin sa precizez ca avem un leagan-scaunel cu vibratii si o bara de jucarii desupra in care ziua o tin 80% din timp, m-a ajutat fffff mult.
cu papa stam bine,are orele fixate demult dar si cand cere tizta vine .suzeta nu ii dau,nici nu o vrea.mi-am propus sa o alptez cel putin pana la 6 luni ,doar san
se cunoaste ca nu-s 'vorbita'.... faza e ca am invatat ca trebuie sa am multa rabdare si sa caut orice modalitate de a-i oferi confort ,cum zic eu..in diferite situatii..aplic planul A B C..pana da rezultate,de ex daca plange nu i-am bagat suzeta in gura si gata..am cautat sa vad d c plange aplicand diferite modalitati de calmare.
gata ca v-am innebunit,revin

revin

MAMA PRINTESEI ESTERA ELENA-26MAI 2011

Ehei,lume noua,lume noua.Ma bucur ca ai un copil asa de cuminte, zici ca e model de cumintenie.Esti tare norocoasa.Legat de greutatea ei dr iti va face o medie , deci la 3 luni 5000g, -2900 gr la nastere,ar veni fix 700 gr pe luna,ceea ce e sub limita inferioara, asa mi s-a zis si mie.Estela a pus in medie 700 gr pe luna, dar iti zic de pe acuam sa nu te sperii,daca fata suge bine asta e cel mai important lucru, sa nu renunti la san deloc..eu am mai avut meomentele mele de clacare, dar mi-am reventi cu ajutor!!Si eu ca si tine ii multumesc mult ionelei!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Madline, de unde iei informatiile astea despre pusee? Poate ne dai un link, ca sa pot sa ii fac bookmark sa il am cand o sa fie nevoie .

Iulia, sunt de acord cu tine in tot ce ai spus... daca eu uit ceva din ce imi spune sa il fac la baita...mi s-a intamplat sa fiu in euforie la doctor si sa nu tin minte ca mi-a spus sa iau Ca, de exemplu... noroc de sot
Dar legat de vizitele din partea altora, eu cred ca atunci ai sa ai nevoie de liniste si timp pentru tine si bebe. Nu cred k o sa iti lipseasca vizitatorii... parearea mea... ne pot confirma/infirma mamicile

Lena - 34+

Lena, nu am link, am informatiile de la o prietena buna din Germania, care are si ea un bebe de o seama cu fata mea! Mai aveam despre puseul de 5-6 sapt, dar tre sa il gasesc!

Mergi la inceput