Nasterea la Arcadia - Iasi (17)
Raspunsuri - Pagina 10
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camelia33 Fetelor, e vre-o problema daca la baie ii intra fetei apa in urechi? Ca is mereu stresata mai ales ca a doua zi dupa baie chiar daca am curat-o cu betisoare cu opritor, presupun ca din cauza apei care ii mai ramane acolo, se formeaza iar ceara si eu cum is cam zuza ii bag nasul fetei in ureche si mi se pare ca miroase... oare am innebunit? Ionela, ce parere ai de laptele de vaca de la 6 luni in loc de LP? Sofia Maria |
Lapte de vaca in loc de LP de la 6 luni CATEGORIC NU! ArgumenteZ MAI TARZIU CA ACUM NU AM TIMP
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu
ionelamaria spune:
A, SI APA IN URECHI E UN ALT MIT ROMANESC. PAI E ABSOLUT OK! Doar in lichid a stat 9 luni. Asa se curata urechea de ceara cu apa in urechi nu cu betisoare. Betisoarele ajuta lka formarea dopurilot. Folosesti betisor cu opritor dar cam asa:
Introduci usor in pavilion betisorul exact la exterior. Tii putin betisorul pe loc sa absoarba apa si apoi invarti putin si gata. Atat cat s- a sters e suficient.
Urechea umana e atat de mica cam cat e si degetul mic de la mana. Pe ala il invelim normal in tifin si stergem urechea personala. La bebei nu ai cum cu degetul tau, dar betisorul nu trebuie introdus adanc pentru ca impinge ceara in ureche si face dop
sanda_baby spune:
Buna tuturor mamicilor si felicitari celor noi. noi nu am mai intrat de mult pentru ca am fost plecati in concediu vreo luna iar in rest stau mereu cu eduard care daca se vede in fata laptopului incepe sa dea si el cu palma de nu reusesc sa mai fac nimic. acum a crescut baiat mare sta in fundulet a inceput sa pape si legume fructe si supa( din cauza ca ii curgea din gura cand vedea pe cineva mancand si statea cu gura deschisa ca de altfel mai intarziam putin diversificarea dar mi-a fost mila de el). In rest e cuminte dar de cand am fost in concediu s-a invatat sa ma vada tot timpul si cam face scandal daca ma pierde din vizor.cred ca ne pregatim pentru aparitia primului dintisor care ne chinuie putin.
multa sanatate tuturor
oana.irina spune:
Camelia, o sa ii iau azi cand ies in oras si ii dau Calciu, nu mai am rabdare pana maine ca sa merg la dr. Ma gandesc ca oricum nu are ce rau sa ii faca.
Apa in urechiuse cred ca mai intra, nu stiu daca e periculos, daca o deranjeaza sau nu. Eu o sterg meticulos de fiecare data si chiar are cerumen galben ca un om mare. Nu am mirosit niciodata, diseara o fac.
Fetelor, am descoperit si bubita de la vaccinul din spital, in manuta. La pipait se simte asa ca un graunte mic si e rosu-vinetiu la suprafata. Niciun doctor la niciun control nu mi-a spus ca s-ar putea sa se faca o buba cu puroi acolo. Noroc ca a spus oyoi pe forum, si astfel nu m-am mai panicat.
oana.irina spune:
Sanda, ce faaiiin o luna in concediu! M-am uitat acum si am vazut ca are 6 luni Eduard. Mi-am si imaginat cum saliva micutul. Ca la reclama aceea la nutela.
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camelia33 Fetelor, e vre-o problema daca la baie ii intra fetei apa in urechi? Ca is mereu stresata mai ales ca a doua zi dupa baie chiar daca am curat-o cu betisoare cu opritor, presupun ca din cauza apei care ii mai ramane acolo, se formeaza iar ceara si eu cum is cam zuza ii bag nasul fetei in ureche si mi se pare ca miroase... oare am innebunit? Ionela, ce parere ai de laptele de vaca de la 6 luni in loc de LP? Sofia Maria |
Ce comica esti Cami, eu nu i-am mirosit niciodata urechiusele, dar de unde iti dai seama ca are ceara in urechiii???
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
camelia33 spune:
Oana sa ceri calciu kids si sa ii dai o lingurita pe zi cam 2-3 zile
M-am linistit si cu apa in urechi... eu am sesizat ceara si mirosul pt ca imi place mereu sa o miros in par, la gat si uite asa cum am un nas ff fin am simtit si m-am uitat atent la lumina si am observat putina ceara si cum aveam o problema cu apa la baie imediat am facut legatura...De acum gata nu o mai chinui cu stersul ca poate o ranesc.
Mamici care ati pus cercei la bebeline, dupa ce se face gaura in ureche se infecteaza de obicei?
Sofia Maria
LenaC spune:
Neata
Am pus in acest document toate informatiile despre pusee trimise de Madline https://docs.google.com/document/d/1eWNSM37RU99vxsheLWI95dbO-4w-HAEHaKUqmK8BWxU/edit?hl=en_US.
Lena - 35+
ionelamaria spune:
Camelia, laptele de vaca este foarte gras fata de laptele uman si sarac in fier. Bebe va fi predisous la anemie si risca si probleme digestive ca lv se digera diferit. Normal trebuie amanata cat mai mult introducerea lv in alimentatia bebeilor. daca se poate san, e cel mai bine, nu are nevoie de nicun altfel de lapte asa. Daca e pe LP , macar pana la 1 an trebuie sa ramana pe lp. LV nu e deloc ok pentru nevoile bebelusilor plus ca poate face alte probleme.
Iaurtul e putin mai ok, daca e iaur "curat" adica din lapte bine fiert/pasteurizat si culturi probiotice, nimic altceva ( doamne cate poate contine un iaurt din comert) dar si ala nu poate inlocui cantitatea de lapte pe care o bea un bebe de 6 luni. Ar fi prea mult
Sanda, edi are 6 luni deci e ok cu diversificarea. Cu toate astea balutele sunt de la dintuci si de la nevoia de a studia cu gurita tot ce ating , nu de la pofta. La varsta asta principalul mod de a studia lumea este inca bagatul in gurtia, deci saliveaza muuuult
Oana, ba da, calciul dat aiurea poate face probleme grave. Citeste despre hipercalcemie. Corpul uman nu stie neaparat sa elimine singur surplusul de Ca si se depune pe unde nu trebuie. Apar probleme de crestere si oasele devin casante. Normal Calciul se da numai cu analize, se pare ca la noi nu... dar in fine. Ideea e sa stii ca se poate sa faca si rau... tu decizi daca ii dai sau nu
LenaC spune:
Mamici/burtici pentru cati ani ati optat, sau o sa optati pentru CCC (concediu de crestere a copilului)?
Eu as merge pe 1 an...
Daca mai este cineva in situatia asta, vreti sa il dati la cresa dupa?
Cam cand as putea sa dau bebelusul la cresa?
Si a doua intrebare...
Ce se intampla daca la exudat analiza nu e ok?
A patit cineva?
[Edited]
Lena - 35+