autism?
Raspunsuri - Pagina 4
betiana spune:
Am citit cateva din raspunsurile date la problema. Toti cei din jurul fetitei sunt responsabili pentru viitorul ei.Toti ar trebui sa se implice in formarea ei ? Nu mai taraganati problema ! Consultati neuro-psihiatrul si orelistul !
smaranditza spune:
Imi pare rau ca nu au inchis moderatorii subiectul atunci cand i-am rugat. S-au scris multe sfaturi bune dar si multe balarii si acuzatii nefondate. In fine...nu o sa-mi bat capu' sa raspund acum la toate, pt ca nu mai are rost.
A vorbit mama mea cu amandoi parintii fetei (chiar nu stiu cum s-a inteles ca ar avea mama ceva cu cumnata...si de aici s-a tesut o initreaga intriga ). Insa...nu vreti sa stiti raspunsul ca o sa luati foc mai rau ca mine.
Ata ete...cu forta nu se poate face nimic....
Rog moderatorii sa inchida subiectul pt ca nu isi mai are rostul.
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
My_Lady0091 spune:
Imi pare rau,smaranditza!
poate..poate,totusi veti reusi sa faceti ceva!E de-a dreptul trist!
*Blackmoon Lady 17+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui smaranditza Imi pare rau ca nu au inchis moderatorii subiectul atunci cand i-am rugat. S-au scris multe sfaturi bune dar si multe balarii si acuzatii nefondate. In fine...nu o sa-mi bat capu' sa raspund acum la toate, pt ca nu mai are rost. A vorbit mama mea cu amandoi parintii fetei (chiar nu stiu cum s-a inteles ca ar avea mama ceva cu cumnata...si de aici s-a tesut o initreaga intriga ). Insa...nu vreti sa stiti raspunsul ca o sa luati foc mai rau ca mine. Ata ete...cu forta nu se poate face nimic.... Rog moderatorii sa inchida subiectul pt ca nu isi mai are rostul. Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta |
Nu e corect pentru cei carora chiar le pasa :(
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
roxy spune:
raspunsul e cumva sa nu se bage ca nu e treaba lor?
Oricare ar fi fost raspunsul, daca acesta inseamna ca fetita va ramane mai departe asa cum e acum inseamna ca e condmnata , si vina o veti simti fiecare, chiar si tu smaranditza vei purta fara sa vrei o parte de raspundere, pentru ca nu pot sa cred ca vazand copilul peste ani in situatia trista in care va fi lasat sa se dezvolte de la sine si vazand ca rezultatele nu sunt cele scontate , nu vei considera macar in gand ca daca nu lasai acum lucrurile asa, cu replic aca nu se poate ...lucrurile nu ar f fost mai bune pentru fetita
Posibil ca dupa aceasta discutie sa mai vedeti copilul iar peste 5 ani, dar faptul ca poate mama macar va incerca sa faca ceva pentru ea, tot e bun.Nu pot concepe ca o mama , oricum ar fi ea, sa nu puna mai presus copilul fata de orgolilul ei visavis de soacra...
Sabina spune:
nu conteaza primul raspuns! conteaza sa continuati sa va implicati si sa salvati copilul.
adultii si sentimentele lor palesc in fata acestei situatii care vizeaza o fetita de 5 ani
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
smaranditza spune:
Mai, eu de aici de la sute de km distanta nu pot face absolut nimic decat sa vorbesc cu ei. Iar de vorbit...a vorbit si mama cu ei si tot degeaba!
Si nu e vorba de nici un conflict nora-soacra! Chiar deloc.
Problema e ca lor nu li se pare ca ar fi ceva in neregula.
Nici unul din parinti nu e vorbaret si foarte sociabil, si tot comportamentul fetei il pun pe seama faptului ca seamana cu ei. Ei sunt convinsi ca nu are nevoie de nici un medic, ci fata "isi va da drumul" cand va merge la gradinita.
Le-au povestit ai mei si situatiile pe care vi le-am expus, iar raspunsul lor a fost: hm...asa e ea, nu e intotdeauna atenta cand vorbeste cineva cu ea si raspunde aiurea.
Ce ar putea face ai mei, care sunt acolo in tara? Au avut ieri o discutie de cateva ore cu parintii fetei si degeaba! Mai mult de atat ce sa faca? Cu forta nu o pot duce ai mei la medic! La urma urmei e copilul lor!
Cum spuneam, ai mei sunt contra TV-ului. Si eu la fel. 3 saptamani fata nu s-a uitat deloc. Ieri cand au venit dupa ea, parintii au fost socati (exact asa au spus, ca sunt socati!) ca a rezistat atata fara sa se uite la desene cateva ore pe zi. IN loc sa se bucure ca la bunici au reusit sa o dezvete de asta, ca acum ii place sa iasa afara si sa se joace cu copiii (mai mult sa alerge printre ei, dar fara sa vorbeasca nimic), parintii ii promit induiosati: lasa ca ajungem acasa si o sa te uiti cat vrei tu la desene! poftim cultura!
In concluzie: NU ai cu cine te intelege! Pur si simplu refuza amandoi sa creada ca fata ar trebui vazuta de un medic, ca nu e normal ca la varsta asta sa nu....si sa nu...si sa nu...
Asa cum va spuneam, mie mi se rupe inima cand ma gandesc la copil, dar ce sa fac? Probabil as fi cu constiinta total impacata daca le-as spune si eu inca o data ce le-a spus mama (si tatal meu). Desi...mai mult decat au putut sa le spuna ai mei cu exemple concrete nu vad ce le-as putea spune eu...
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
kariguld spune:
sunt parinti carora nu ai ce le spune. sau mai precis, orice le-ai spune nu primesc. sunt ca niste pietre tari si vorbele nu ajung la inima lor.
din pacate si realist, de la distanta nu ai ce sa faci. uneori nici cand esti langa nu te poti implica. ptrca trebuie deschidere din partea parintilor.
nu spun toate astea ptr a gasi scuze parintilor. din contra, sunt foarte realista.
as vrea sa aud soltii concrete si aplicabile de la cei care spun implicati-va si salvati copilul. cum s-o faci eficient de la distanta. si sa ai macar o mica garantie ca vei schimba ceva? cum?
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
monica70 spune:
Ba poti sa ii mai suni si tu si le mai spui odata,sau macar sa insisti sa o duca la gradinita in toamna asta.Ca sigur s-o sesiza pe-acolo educatoarele si daca ii vor atrage si ele atentia ca nu e ceva in regula,poate se trezesc.Asta cu " la gradinita isi va da drumul" e pentru copii de 2-3 ani nu de 5 ani
Uite baietelul meu care abia a implinit doar 2 ani deja vorbeste aproape perfect,in fraze lungi si complexe (pe R nu-l poate inca pronunta) si la fel a fost si fetita mai mare.Deja numara pana la cinci,stie ceva forme geometrice etc. Fetita inca inainte de 3 ani recunostea formele,culorile,ma rog stia o multime de lucruri si majoritatea copiilor stiu deja astea la 3-4 ani,iar nepotica ta are deja 5 ani si nu stie mai nimic Nu inteleg cum pot sa fie atat de "orbi" Si stat la desene cateva ore pe zi? Ai mei pana la 3 ani nu s-au uitat mai deloc la TV ,chiar imi doream sa mai stea si ei locului cateva minute.Si mama ei mai si sta acasa cu ea? Eu la fetita am inceput lucrul cand avea doar 3 luni,mai lucram si acasa suplimentar si de-aia de pe la 2 ani tot i-am citit povesti in fiecare seara,ne-am jucat impreuna de cate ori apucam . E clar ca mama ei e total dezinteresata Sper sa aiba dreptate si sa fie doar tacuta din fire,dar miram-as.Daca esti tacut ,taci,nu raspunzi aiurea la intrebari ... asta suna sau a autism sau a probleme de auz.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"