Sezatoarea canadiana (215)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

La Multi Ani Ancuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

La multi ai Anca, sa fii sanatoasa si mereu voioasa.

Eu nu mai vad Canada in nicio culoare...am avut momente cand o vedeam mai roz, momente cand o vedeam tare cenusie, dar numai prin prisma celor citite pe forumuri, pe bloguri. Acum o vad ca o tara normala, cu bune si rele. Ce mi-a placut la voi, e ca, desi poate erati nemultumite de anumite aspecte, nu le-ati expus cu inversunare la adresa Canadei, si asta cantareste mult la moralul dornicului de emigrare, mai ales unul usor influentabil, ca mine

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

La multi ani Ancuta, la multi ani Sonia, sa cresteti mari, sa fiti sanatoase si iubite!

DIANA- sa stii ca imi place aici pentru ca imi dau seama ca Patrick are parte de experiente noi si interesante. Atatia oameni noi, fete noi (desi el e timid si retras si reactioneaza foarte urat la agitatie si aglomeratie... dar se invata incet incet) alte moduri de viata, de comportament, etc. Dar ma enerveaza tocmai ca e pe terenul bunicilor care nu ne asculta deloc si il indoapa cu toate prostiile. Ma atac cand vad, dar nici nu vreau sa fac scene prea multe. Azi dimineata, exemplu de mic-dejun : ficat de porc ! Nu mai zic cate dulciuri baga in el, n-a vazut saracul in viata lui atata ciocolata, bombonele si porcarii. Mama vede pe un pachet scris mare : bogat in calciu, si gata, considera ca e ceva super bun. Nu se mai gandeste ca mai are si o tona de zahar, aditivi si alte prostii. In fine, ma abtin cu greu, nici nu vreau sa ma cert cu ei ca e cam ultima vacanta mare, nu mai pupam noi doua luni. Dar din punctul asta de vedere, abia astept sa ma intorc la felul nostru de a manca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Doi la multi ani si de la mine pentru Soniuta mica si Ancuta mai mare un pic. Sa cresteti mari si sa aveti numai bucurii.
Eu va scriu de pe noul gadget, acuma descopar noile functionalitati, fac comparatie cu ipad-ul si tot gasesc diferente, unele bune altele diferite. Touchpad rules. In mare imi place, ma duc sa-i cumpar niste accesorii de protectie. Sa le iau roz?
O zi buna,
Carmençita,
Cristian 4ani Si Alex 15 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

La Multi Ani Ancuta & Sonia!
A mai trecut un an peste puiii vostri.

Rox, sa te bucuri din plin de finuta cea mica! Imi pare rau ca nu am ajuns inca sa va vizitez galeria...Neasteptatul din viata m-a pus pe asteptare.

Diana, sportivo! Tare in forma te gaseste toamna asta, BAFTA la scoala si la stagiu!Sigur o sa iesi castigatoare din experienta asta!

CGE Dar Victor in ce an este acum? Ce mai trece timpul!

Oana, chiar m-am chinuit aseara sa inteleg faza cu anul in plus sau in minus la MdF, dar O fi oboseala, caci tu sigur ai explicat bine!

Carmencita, rozul e pentru pustoaice, acum depinde ce simti tu... (Oare nu se murdareste repede rozul?)

Dana, cum iti merge munca? Te poti concentra?

Ana, chiar imi face placere sa povestesti despre Tudor! Bafta la colegiul asta de aproape, am auzit numai de bine despre el, cate locuri sunt scoase la examenul de secondaire? 2 clase de 30 sau 3 de 25?

Doloress, ficatul e bun pentru globule rosii si pentru vedere. Stiu ei ceva parintii tai Si eu cand ma gandesc la ai mei am aceleasi senzatii de prea mult, de incarcat, eu chiar sunt zgarcita la mancare in comparatie cu ei: eu numar chiftelutele sau sarmalele cand le fac, fiecare are 3 biscuiti, o bucatica de fromage, 4 linguri de orez...etc, adica eu sunt rationalizata in comparatie cu ei. Dar asa au fost vremurile lor, tatal meu a facut foametea in timpul razboiului si de aceea are provizii in camara si in pod mereu. Par contre, ei ne vad pe noi la un continuu regim.
Am vazut pozele tale din peregrinari si tare dau DOR de acasa, de coclauri, de munti, de zmeuris, de izvoare, de cobza cu pastravi... Dar doar de acasa, nu de tara ( Ro) in general.
Pentru noi vizita de anul trecut a fost cat 5 ani de viata acolo, ne-a plimbat mult si ne-am intors si fara banuti si tare obositi.
Sa va fie de bine calatoria si experienta!

Mergi la inceput

Multumesc de urari de sanatate indelungata

Sotul meu imi tot spune ca am avut/ am fost o masina perfecta, acum i-am zdrelit franele si discurile si caroseria...deci masina nu mai e perfecta.
La phisiotherapie mi se spune: tu ai un Lamborghini, cu potential, dar nu mai ai essence ca sa rulezi!!!....
Ei, chiar sunt eu o masina????

By the way: am noroc de o echipa de profesionalisti super, chiar am fost norocoasa. Ortopedul ma trimisese cu recomandare la un phisiotherapeut oarecare, dar doctorul de familie mi-a recomandat l'Hopital Juif de réadaptation din Laval si am avut noroc, m-au primit si e o echipa intreaga care lucreaza cu mine: un phisiotherapeut, un ergotherapeut, un psiho, un neuro, un doctor generalist, o infirmiera in readaptare si o secretara.
Deci daca din nefericire are cineva nevoie, eu recomand acest spital cu toti evreii lui! ( am zis-o in sensul bun, sper sa daram preconceptiile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

iselin, multa santate si recuperare usoara. Vad ca e serioasa treaba, eu nu stiam. Credeam ca e doar asa ca o gripa mai urata cand spuneai acum catva timp pe forum ca ai probleme cu sanatatea.

Eu exersez statul cu parintii in aceeasi casa( appartament de fapt) si am deja nervii la pamant dupa 4 zile. Intelegeti voi, calcat pe picioare, principii diferite sau numai senzatia ca nu ai linistea ta de toate zilele. E clar ca e complicat intr-un 4 jumate 5 persoane.... Si ce comod e insa cand ai mancarea gatita cand ajungi acasa!!!!! Dar in rest, uf cum mai imbatranesc parintii nostri. Tata a inceput vizita in Canada cu un atac de guta..... Asa ca 3 zile a stat pe tusa. Abia azi a coborat scarile pe care le urcase miercuri.
Bine ca a revenit vremea frumoasa.

by

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Hehe, Mikion, imi suna cunoscut! Si al meu face atacuri de guta tot timpul. Si cat a fost in Canada a tinut-o numai intr-un atac din pacate, urla prin deplasari si abia isi tara piciorul. L-am scos cu forta din casa la Quebec de exemplu. La magazine nu avea nimic (e fan magazine) dar cand era vorba de vizitat ceva, avea guta.

ISELIN- pai eu nu zic sa nu-i dau niciodata, dar chiar la mic dejun? Deci iti dai seama cum continua ziua, daca la prima masa servim ficatei prajiti. Bacon, salamuri, sunci, n-spe feluri de carne de porc, pana si aia de vita din supa are grasime. Ne contram in fiecare zi pe tema asta. Si tocmai ce le zisesem ca am colesterol mare si doctorul m-a pus la regim timp de 6 luni, ca de nu tratament toata viata ma paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Iselin
Putere si moral bun sa duci totul la bun sfarsit. Placutele si dischetele se schimba. acum inveti sa fabrici benzina care trebuie la Lambutghini!
Si

Despre mancaruri date la copii in Ro. La mine nu e asa. Se stie ca noi suntem diferiti la mancare si meniurile le stabilim cu o zi inainte pt. micul dejun si dimineata pt. paranz. Seara au voie sa faca ce vor ei, noi mancam ce vrem.
Ai mei zic ca ei sunt la regim cand mergem noi acasa.

Mikiion, eu te cred. Desi am casa mare zic eu, tot nu reusesc sa rezist mai mult de o saptamana. 10 zile cu eforturi. Nervi de otel!

Noi visam la Canada in continuare!

Mergi la inceput

DELPHIN, daca mai citesti o data raspunsul meu intelegi mai bine, cu sotul meu nu discutam despre masina din dotare, ci despre corpul uman, corpul meu care a fost o masina, o masinarie perfecta...Si asta era mirarea mea: cum de toti in jur ma compara cu o masinarie, cu un utilaj, cu o masina...fie ea si un Lamborghini...

Daca ati ajuns bine acasa dupa vizita din Canada inseamna ca tre' sa reveniti, nu? Si apoi un termen ca 2012 - 2014 mi se pare super rezonabil, adica ati gandit totul din timp. Si apoi mai vedeti si voi ce e cu situatia geo-politica pana atunci, poate va atrage inca tara asta sau poate o sa va placa de exemplu nordul Africii, tot e o zona bogata in resurse.

Miki, eu inteleg incarcatura nervoasa prin care treci. Cand au venit parintii aici, in 2007, desi eram la casa, tot ne-am incercat nervos unii pe altii. Adica nu e faptul ca e un 4 1/2 apartamentul, ci faptul ca voi sunteti obositi de peste zi, parintii asteapta ceva discutii, explicatii, atentie...voi v-ati obisnuit singurei...

Doloress,
Mult a fost, putin mai este. Pe cand o sa fiti acasa la voi?
Oricum, ochiul tau vigilent i-a cenzurat pe parinti, dar copiilor le-a prins tare bine iesirea in peisaj.

Eu cred ca e super cum face Delphin, meniul de astazi pentru maine.
Eu inca n-am incercat asa, dar data viitoare putem incerca. Sper sa existe o data viitoare de asemeni in vizita. Tare mi-e groaza de toate bolile lor stiute sau ascunse si ca o sa sune telefonul sa plecam in regim de urgenta. NU vreau sa se stinga inca nimeni. Moral nu sunt preparata inca.

Mergi la inceput