Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (197)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Aha, ma bucur ca nu ai inteles rau mesajul,
De fapt, la asta ma gandeam si eu, totul depinde de firea copilui, baiatului.
Eu ti-as recomanda o familie ff apropiata, prieteni buni, ceva, nu neap rude, rude daca sunt si ff apropiate, ca asa...daca iti sunt rude doar, bifeaza "ajutorul' poate fara sa se implice f mult. Nu stiu, Doamne ajuta s aiasa bine!!!
Sincer, eu mi-as ajuta rudele asa, sau niste prietni buni, presupunand prin absurd ca as avea 3 camere. Asa ca...acum e momentul sa vezi cine si ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Cleo, ma bucur ca ati terminat cu bine cu dintisorii.
Tinem pumnii sa nu mai aiba prob prea curand

Lumi, hai ca ma bag si eu -- sper sa nu te superi vorba lui Lori
Eu nu inteleg de ce nu il luati si pe el?
Normal ca cu cat sunteti mai multi e mai dificil, da usor-usor se poate aranja totul. Poate merge acolo la scoala, nu ii strica sa invete o limba straina si e si impreuna cu familia lui, mult mai bine decat singur, zic eu.
Mie mi se pare o varsta detul de dificila 15-16 ani -- chiar daca e un copil bun, nu poti sti ce se intampla si cum alunca pe panta cealalta.
Un copil de 16 ani care pe langa scoala si teme, examene si etc trebuie sa-si spele, calce, faca cumparaturile, gateasca -- nu stiu --- eu m-as gandi bine inainte sa iau o hotarare?

adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Cleo, ma bucur ca ati terminat cu bine cu dintisorii.
Tinem pumnii sa nu mai aiba prob prea curand

Lumi, hai ca ma bag si eu -- sper sa nu te superi vorba lui Lori
Eu nu inteleg de ce nu il luati si pe el?
Normal ca cu cat sunteti mai multi e mai dificil, da usor-usor se poate aranja totul. Poate merge acolo la scoala, nu ii strica sa invete o limba straina si e si impreuna cu familia lui, mult mai bine decat singur, zic eu.
Mie mi se pare o varsta detul de dificila 15-16 ani -- chiar daca e un copil bun, nu poti sti ce se intampla si cum alunca pe panta cealalta.
Un copil de 16 ani care pe langa scoala si teme, examene si etc trebuie sa-si spele, calce, faca cumparaturile, gateasca -- nu stiu --- eu m-as gandi bine inainte sa iau o hotarare?

adriana

Adriana, mai are un cateva luni si face 18 e aproape major (dar a fost dat tarziu la scoala)...deci teoretic pe picioarele lui.
Sa-l luam acolo acum ar fi ideal, dar cum el nu stie germana, ma gandesc ca i-ar fi mult mai greu sa se integreze la liceu acolo, decat sa ramana aici 2 ani, cu sprijin bineinteles, nu lasat de izbeliste; cred ca mai rau l-ar da peste cap schimbarea asta brusca de scoala...
Cu Cristiana e altceva, la varsta asta cpoiii sunt mult mai adaptabili...
Oricum, va asigur ca nu ma supar pe niciune dintre voi care doreste sa-si spuna parerea fata de aceasta situatie a noastra. Dimpotriva, va multumesc, poate in felul asta ma faceti sa vad unele aspecte care poate mie imi scapa

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

eu am vazut prima si singura factura de la doctor dupa ce l-am nascut (prin cezarina) pe alex. nu mai tin minte exact, dar sigur nu erau toate detaliile, ci numa cate zile am stat in spital eu, cate bebe (acelasi zile). ce nu o sa uit toata viatza e totalul: 10 000 (zece mii) euro. evident ca a fsot totul platit de asigurare.
de atunci, cuva s-a intampalt ca toate faturile emrg direct la asigurare. cred ca s-a schimbat sistemul.

lumi. zic si eu la lori, va e greu asa, dar e o perioada tare importanta in viata baiatului tau. am inteles ca e baiat de incredere (numai cand povestesti tu ca il lasi cu cristina), dar nu e greu sa se piarda la varsta asta. si anturajul, si psihic vorbind, nu mai vobresc de perioada grea care il asteapta (vezi bac-ul de anul asta).
doi ani trec repede. plecati dupa aia toti.
stiu ca poate nu am dreptul sa vorbesc, sunt sigura ca voi v-ati gandit la toate si stiti mai bine, dar ti-am spsu si eu parerea mea.

simona, sa va fie vacanta de bine si acomodare cat mai repida. e tare dragut robert cu nevestele lui. da, asa sunt astia mici, au urechile ciulite tot timpul. si cand vorbesti in soapta te aud.

gabitza, ti-am vazut flacaii tai frumosi. frumosi de frumosi. ce de fete o sa ai si tu la usa....

am vazut pe fb si niste poze cu familie frumoasa de alysh. unde ati fost in vacantza, frumoshilor? tu, mamico, esti superba.

lorich, pana la urma cum e cu post-ul ala de pe fb si cu muraturile? eu nu m-am prins. dar asa sunt eu, mai inceata.

noi am avut sambata singura si unica zi de vara adevarata de anul asta. si vorbesc aici despre vreo 30 grade. poate unde ne auzise cel de sus ca ne plangem ca nu am avut vara (in olanda). si ia ghiciti voi cum am petrecut-o?
eu in asmterdam, la testul de engleza, intr-o cladire veche si prafuita, pana la ora 15:00. tati intr-o sala de sport, mirosind a transpiratie (presupun, ca nu am fost acolo), pana la ora 18:30.

iar copiii... copiii in pielea goala, in gradina proprie, in piscina (din aia gonflabila, nu va ganditi la vaste gradini), cu verisoara lor, cu unchiul si matusha (respectiv cumnatul si cumnata mea). distractie maxima pe ei, dar asa mi-ar fi placut sa fim si noi cu ei....
ca sa mai reparam putin, cand m-am intros eu acasa, am mers cu totii (matusa, unchi, verisoara, copiii), dar mai putin tati, la picnic undeva in afara delftului. eu am mers cu bicicleta cu trei roti, care are in fata o cutie unde erau introduse cele doua mandre: odo si verisoara alia. nu numai ca e grea bicicleta, dar mai erau si fetele grasune. am dat din picoare pana nu am mai putut. pe vreo doua dealuri m-am oprit si am impins cu mare spor. si unde mai pui ca noaptea dormisem numa 3 ore, eram plecata de acasa de la ora 6:30. eram numa buna de biciclit.
dar le promisese matusha copiilor ca ii duce la picnic si chiar nu am vrut sa ii trimit numa pe ei. dupa ce ca toata ziua fusesem plecata...
dar asta e, daca ne-a luat vara prin surprindere...

acum ploua. orizontal!! si eu am lasat geamul de la etajul doi intredeschis. mi-era teama ca ma sufoc. acum calculez unghiul din care ploua sa vad daca e cazul sa schimbam parchetul sau nu.

va tin la curent.
pupici

ps: hai ca vad ca pana am scris eu pomelnicul, voi ati mai discutat. pupici lumi, si sper sa lcururile sa se asheze cum e mai bine pt voi toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

alina anto, da-mi un email. Ca iti prapadii adresa...

Luminel, vin si eu cu pareri/explicatii. Deci de printesa voastra sa nu iti faci griji aiurea,ca se va integra perfect. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Si va invata germana inaintea voastra. M-a uimit mara, pronuntand f. clar: "merg la l'ecole maternelle" .
Tati are job stabil acolo? contract/asigurare medicala/chirie & co? Cu limba el cum se descurca? Eu ma gandesc ca si flacaul puteti sa il luati cu voi, dar mai intai sa discute tati la o scoala, si sa ceara parerea lor din experienta lor cu copii in cazuri asemanatoare. Sa vada in cat timp recupereaza lipsa limbii si literaturii germane + istoria germana, incat sa termine scoala acolo; ca la mate/fizica/geografie/biologie o sa ii fie parfum.

Cat despre gazde, eu as cauta tot printre rude. De obicei,in regim de gazda numai babele mai iau, dar ... sunt unele care o sa ii faca capul calendar si numai de asta nu e cazul.
O alta varianta, poate printre colegii lui, vreun coleg mai apropiat - si a carui parinti sa nu se descurce asa bine cu banii ... Nu stiu, nu am alte idei. Sau, sa ii cauti o garsoniera, si o ruda pensionara sa vina de 2 ori pe sapt sa ii gateasca/calce/menaj. Sau, sa ii inchiriezi un aprt. dar nu singur, cu inca un baiat/familie care stau tot cu chirie; de, un regim de student .
Pt copiii din alta localitate, exista alternativa camin; dar e una din ultimile alternative in caz de liceu.

Stai de vorba cu el. E un tip matur, responsabil, chiar daca nu stie sa calce sau sa faca sarmale .

E greu sa stati in 2 case, ambele cu chirie; e haos si pt tine, si pt copii. Pt amandoi. Iar responsabilitatea de tata, pica tot pe fiul tau - pt ca este complet implicat in supravegherea printesei.

DanaH, ce mai bicicliti voi . Eu nu stiu sa merg cu bicicleta.
Calculezi unghiul? cum masori unghiul de cadere al ploii?. Ai raportor? vezi ca este si streasina la casa si mai tine dos; geamul e larg deschis sau rabatat?
P.S. si noi avem o verisoara Alia. De 2 ani juma, din Bucuresti. Coincide?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Lumi, e greu sa iei o decizie in ce priveste baiatul tau. Mai ales ca decizia cu privire la el e in mare parte a ta, cred. Din cate am inteles, sotul tau nu e si tatal baiatului si atunci probabil gradul de implicare al sotului tau in luarea deciziilor cu privire la viitorul baiatului e unul mic. Pana la urma e si normal sa fie asa, cred ca si tu daca ai fi in locul sotului tau ai proceda la fel.
In fine, ce voiam sa iti zic...mama tocmai imi spunea despre o cunostinta ca a plecat cu copil catel purcel in Germania pentru un an.....copilul facuse primele 2 clase primare in Romania, apoi in Germania a facut clasa a III-a, iar cand a revenit in Romania si normal copilul ar fi trebuit sa intre in clasa a IV-a, nu i-au fost recunoscute studiile din afara asa ca a trebuit sa repete clasa a III-a. Nu stiu daca m-am facut inteleasa. Ideea e ca trebuie sa te interesezi bine care e sistemul lor...adica daca il luati cu voi si termina liceul acolo, ii este recunoscut apoi in Romania? Sau invers, daca termina aici liceul si dupa bac vine in Germania, acolo e recunoscut ca absolvent de liceu?
Oricum te vad mai mult hotarata sa il lasi sa termine aici cei doi ani de liceu, atunci ai mare grija pe mana cui lasi baiatul. Nu-i vorba, in anturaje dubioase poate intra si acum cand esti tu langa el...dar daca nu esti aici sa il mai supraveghezi, trebuie sa gasesti o mana de fier care sa te inlocuiasca. Din pacate nu stiu pe nimeni, o sa mai intreb in stanga-dreapta. E greu, stiu, esti mama pentru doi copii si vrei ca fiecaruia sa-i fie bine...cu siguranta vei lua cea mai buna decizie pentru puii tai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78
DanaH, ce mai bicicliti voi . Eu nu stiu sa merg cu bicicleta.
Calculezi unghiul? cum masori unghiul de cadere al ploii?. Ai raportor? vezi ca este si streasina la casa si mai tine dos; geamul e larg deschis sau rabatat?
P.S. si noi avem o verisoara Alia. De 2 ani juma, din Bucuresti. Coincide?

cleo, sora ema de suferinta....nici eu nu stiu sa biciclesc. de ce crezi tu ca am laut eu bicicleta cu trei roti? cu aia merg, dar nu ma intreba cum ma doare acum fundul de la 15+15 minute de biciclit in ritm f incet.
pot sa merg si cu bicicleta normala, aia cu doua roti, dar numa duminica dis de dimienata, cand sunt strazile goale. cum apare prima bicicleta sau mashina, intru in panica.

unghiul in calculez din ochi, de la fereastra biroului meu (la munca fiind). in loc sa imi fac treaba. geamul e deschis putin. noroc ca s-a oprit ploaia. acum e soare. dar nu e exclus sa mai dea o rafala pana ajung eu sa inchid geamul.

verisoara noastra alia are un an jumate si e din delft. e drept, cu parinti din bucuresti, dar nascuta aici. ce-ar fi fost sa fim si rude?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Cleo si Simonix hai sa va fac in ciuda La noi totul e gratuit! Cand am nascut, nasterea a fost gratuita. Scutecele, pompa de san folosita acolo, tampoanele, etc., totul a fost gratuit! De cate ori am fost internate am primit pachete de pampers si servetele umede de la pampers, toate gratuit! Inclusiv sapun pentru copii ce mi-au dat sa o spal pe Victoria a fost gratuit! TOT in spital e gratuit, daca ai card de sanatate. Am stat aici la un moment dat (eram intre acte... adica viza temporara imi expirase si asteptam viza de rezidenta) fara card de sanatate. Atunci s-a intamplat sa am ultima sarcina extrauterina (sarcina dinaintea Victoriei) si am platit vreo $500 pe un ecograf, statul in urgenta o zi si vreo 2-3 injectii (sa dizolve sarcina); bine ca nu a mai fost nevoie de o alta operatie.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Gabitza, am vazut baietii tai

Lumi o buna prietena de-a mea din Romania (fosta mea cumnata; era maritata cu fratele fostului meu) a plecat in Italia si si-a lasat baiatul (din prima ei casnicie) tot asa era, prin clasa a 10-a parca. Ea e si acum in Italia, baiatului ii inchiriase garsoniera si baiatul e fff cuminte, si-a vazut de scoala, premiant in fiecare an. Adevarul e ca nu mai stiu nimic de ea de anul trecut. Mi-am schimbat telefonul, nu mai am nr. ei si nici ea nu-mi are nr. nou, dar ce vreau sa zic e ca baiatul a fost ok si singur. Deci, nici macar lasat sub supraveghere, ci absolut singur intr-o garsoniera. (te intreb, asa in soapta, imi cer scuze daca ating un punct sensibil, doar ca nu l-ai mentionat niciodata: tatal baiatului unde e?)

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Lumi, am vazut ca de fapt vrei sa il lasi in gazda.
Nu stiu care e solutia cea mai buna.
Oricum Cristiana, fiind cu mami si tati se va adapta cel mai repede.

Am inceput scoala -- a fost frumos, Lara e f incantata, mai vrea sa mearga si maine

Eram restanta cu niste poze -- pt. cine are chef si timp

Vacanta Creta

Vacanta Busteni

Mergi la inceput