Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (58)
Raspunsuri - Pagina 7
alunixa spune:
Luny, multumesc pentru raspuns. Pana la urma am mers la medic pentru ca ceaiurile si lamaia nu mai faceau fata. Mi-a dat sa iau Homeogen sau Oscillococcinum si un paracetamol o data la 2 zile si evenutual niste sirop pentru gat. Eu mi-am cumparat ambele homeopate si le iau alternativ, paracetamol nu am luat pentru ca nu am temeperatura deocamdata si sper sa nu apara si siropul nu i-am prea gasit rostul atata timp cat beau miere cu lamaie. Sa vad in noaptea asta ce voi face. Vad ca usturimea e tot cu mine.
23+
MoniQQ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Loredana_M Multumesc fetelor pentru incurajari! Moniqq , interesant site-ul. E bine sa stii ca lucrurile nu sunt atat de negre pe cat par a fi. Tu cum esti acum? Tensiunea tot mare e? Proteinuria se mai mentine? Si ce tratament/regim urmezi? 28+ |
Mie nu mi-au pus diagnosticul tensiunea find mare inca de la inceputul sarcinii, doar ma tin pe lista de suspecti. Imi monitorizez tensiunea - mai are salturi spre 15/10, dar in general ramane la 135/80. Mi s-a spus sa ma panichez la 3 citiri peste 14, la interval de cateva ore si repaos intre ele.
Saptamana viitoare trebuie sa refac urina si analizele de sange, si tot saptamana viitoare am eco - abia astept :).
Tratament preeclampsia nu prea are - stai calma si bea multa apa e sfatul universal. Eu m-am panicat foarte tare cand am aflat (cu plansete, alea alea), dar la o saptamana dupa m-am linistit, iar acum ma simt bine.
nicoleLi spune:
buna fetele,
am vazut catalogul ..eu am mai intrat pe aici dar doar am citit, n-am mai scris pt ca am avut mai mult de lucru si am intrat doar sa trag cu ochiul ce mai ziceti, la noi e mult de lucru acum, spre iarna se mai linistesc treburile si o sa stau mai mult cu voi...plus ca am planuri mari:vreau sa ma apuc sa crosetez o paturica pt bebita, plus sa-i fac 2-3 lenjerii pt patut; am vazut niste materiale tare haioase, verde deschis cu broscute, roz cu fluturasi, saptamana viitoare cred ca mergem sa le luam...ne-am mai uitat si pe net la patuturi si saltelute...cred ca o sa-i luam patut tipul cu plasa si cu laterale detasabile, verde fistic sau portocaliu, cele roz ni se par prea rozzzz iar salteluta cu 2 straturi de cocos
hainute nu i-am luat nimic deocamdata, o sa le luam prin noiembrie
mai discutati de botez...noi ne gandeam sa-l facem dupa Paste, cand se mai incalzeste vremea, pt ca vrem sa facem party la casuta noastra,care e la rosu si nu are incalzire; oricum o sa trebuiasca sa vorbim si cu nasii daca ei ar vrea la restaurant sau e ok la casuta; bebelica o sa fie cam batrana, o sa aiba in jur de 4 luni dar si inainte de inceperea postului, in februarie, brrrrrr
24+
luny spune:
citat din mesajul lui alunixa Luny, multumesc pentru raspuns. Pana la urma am mers la medic pentru ca ceaiurile si lamaia nu mai faceau fata. Mi-a dat sa iau Homeogen sau Oscillococcinum si un paracetamol o data la 2 zile si evenutual niste sirop pentru gat. Eu mi-am cumparat ambele homeopate si le iau alternativ, paracetamol nu am luat pentru ca nu am temeperatura deocamdata si sper sa nu apara si siropul nu i-am prea gasit rostul atata timp cat beau miere cu lamaie. Sa vad in noaptea asta ce voi face. Vad ca usturimea e tot cu mine. 23+ |
eu tot sustin www.sfatmedical.ro/Dictionar_medicamente/DECASEPT_comprimate" target="_blank">Decaseptul, e un excelent dezinfectant ca are albastru de metil si merge in sarcina si alaptare!
in rest, de acord cu ce ti-a dat... si mie imi spusese sa iau paracetamol, dar la fel, nu am luat, febra nu am facut, asa ca merg pe homeopate si naturale..
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui MoniQQ Mie nu mi-au pus diagnosticul tensiunea find mare inca de la inceputul sarcinii, doar ma tin pe lista de suspecti. Imi monitorizez tensiunea - mai are salturi spre 15/10, dar in general ramane la 135/80. Mi s-a spus sa ma panichez la 3 citiri peste 14, la interval de cateva ore si repaos intre ele. |
MoniQQ, si eu sunt sub observatie ptr HTA, dar ca sa mentin tensiunea la 125/80 am luat tratament, aveam valori in jurul valorii asteia casa cand mergeam la medic crestea la 135/8, partea nasoala e ca de la ultima vizita la medic tensiunea a sarit la 150/90 si mi-a recomandat dublarea dozelor de pastile, acasa insa iar tensiunea a scazut in jur de 130-135/80, la doau saptamani am mers la medicul de familie si desi afara din cabinet tensiunea a fost 125/80 in cabinet a sarit la 140/85, in fine medicul de familie a spus ca dpdv lui de vedere nu e nevoie sa dublez doza pentru ca si daca as avea maxima de 150 cata vreme minima se mentine sub 100 nu e cazul sa dublam pastilele. Ce a spus medicul de familie despre valoarea minima au confirmat ulterior si moasa dar si un cardiolog din spital. Dar si moasa si cardiologul au recomandat totusi dublat dozei de medicamente, pentru ca la ei masuratorile au indicat valori de peste 140 pentru maxima si peste 90 pentru minima. Am dublat doza, ultimele zile m-am simtit cam rau, ameteli si dureri de cap, plus tensiunea aiurea...cand 125/80 cand 140/95..asta la intervale de timp scurte.
Sarat nu servesc, apa beau cu galeata, in afara de lapte e singurul lichid pe care il inghit fara sa am arsuri.
La analiza de proteurinie , facuta pana acum de 3 ori, doar nivelul glucozei a iesit marit, medicul care imi urmareste sarcina a zis ca nu e de speriat, moasa insa a recomandat testul de glicemie provocata, il voi face pe 20 septembrie. Incerc sa tin cont de parerile tuturor sau macar sa trag un numitor comun.
Nu m-au diagnosticat nici pe mine cu preecl. au zis doar ca trebuie monitorizata tensiunea pentru ca exista riscul de preecl. Asa ca ma dau si eu optimista cata vreme nu am un diagnostic fixat.
Sanatate tuturor si noapte buna!
Nina, 24+,
tia_Mia spune:
Neata si o cu lapte
cum ati dormit?
va doresc o zi minunata si plina de soare
Andreea 25+ Maya Maria
MINUNEA MEA
abramburika spune:
Neata!! Multam de cafea, tia!
Ma bucur sa vad ca raspund fetele la catalog!
irina - m-am gandit mereu la voi cu Aidan si sper sa fie doar o alarma falsa glucoza aia. Ooofff, Doamne!!
nina - nici ca puteai sa detaliezi mai bine trairile mele vis-a-vis de credinta si randuieli bisericesti. O mare imbratisare pt. experienta trista pe care ati avut-o in familie.
georgia - si tie, mamica incercata. Eu nu puteam sa fac asa la TI, nu se face, nu dadea voie la nimeni. E alta mentalitate, conceptie, deci nu puteam eu sa "rastorn" regulile cu pretentiile mele. Da' chiar nu-mi pasa, sa fie asta singurul meu pacat, voi raspunde in fata lui D-zeu.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
abramburika spune:
Acum despre noi ... vestile de la eco sunt de la ff bine in sus. Elisa s-a intors cu capsorul in jos, insa asta nu schimba decizia mea de cezariana. Pe care o am programata pe 8-9 noiembrie. Nu se poate mai devreme de 39 de sapt., dar nici nu imi doream. AM cules de la dr. toate informatiile, merg pe calea asta pt. ca asa simt ca o sa ne fie mai bine.
Elisa e bine, miscacioasa, are 1,300 kg. Analizele toate bune, oleaca de fier in plus ca-s cam la limita. EU am +6kg ceea ce iarasi e bine, tensiunea ok.
Vreau sa spun ca am vazut o fata bucalata de Elisa de m-am pe loc, instantaneu. Asa de frumoasa e (cra ) si asa de bine s-a vazut!! Bineinteles ca atunci cand a fost vorba de poza nu a mai prins pozitia aia, nu s-a lasat pozata la fel de frumos cum mi s-a imprimat mie pe retina si suflet. Da' nu-i bai, traiesc si din/cu astfel de amintiri!
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
ooka spune:
neata si o cafea! + bonus o prajitura cu prune..
Irina iti tin pumnii sa fie totul bine si analiza sa fi fost doar din cauza febrei! Sanatate multa oricum si Doamne ajuta!
Brambu, felicitari pentru eco, sa'ti fie sanatoasa si frumoasa bebelina!
In sfarsit am reusit sa gatesc aseara, am facut praji si niste cartofi frantuzesti, foarte buni. Am fost si cu cupilu la doctor si e bine sanatos (mi'era frica sa nu se intinda la plamani ca la mine).
Luny, si eu sunt pro albastru de metilen, numai ca eu il iau asa solutie, e foarte bun si am citit ca in cantitati mici e foarte bun pentru creier. Plus ca eu il folosesc si pentru inconfort la urinat si e si haios ca face pipi verde
mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!
luny spune:
haideti la cafeluta buna
Brambu, ce ma bucur, tot asa sa duci sarcina, pana la capat! lasa ca nu-i un capat de lume cezariana aia, si prin cate ai trecut, chiar trebuie sa alegi varianta care sa fie cea mai confortabila pt tine, psihic si fizc.. o sa fie bine!
eu am tusit mai putin azi noapte, am reusit sa las sotul sa doarma, ca azi e la munca.. a venit cu o captura de stiuci f faina
nu m-am laudat, dar ieri chiar m-am mobilizat, am spalat faianta in bucatarie si toate dulapurile (la exterior, dar tot e bine, ca am stat si cocotata pe scaun),am dovedit si frigiderul ca nu-l mai curatasem de nu stiu cand, si pe seara am pus si de-o dulceata de piersici aromata cu scortisoara, ca aveam un castron plin si era pacat de ele sa se strice, a iesit o bunatate
ma duc sa mananc, beau cafeluta si plec la coafor la vopsit, sa fiu ca tot implinim 6 luni azi!
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!