Ce ati alege?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Tocmai ziceam, ambele variante sunt la fel de frustrante.

Insa exista la multi perceptia asta (printre care chiar si eu o am) ca nu poti sta acasa la infinit, bun, rau, prost platit, job mult sub nivelul tau, trebuie sa il accepti pana apare jobul ala potrivit. Indferent daca asta inseamna sa te duci la camp sau sa lucrezi in constructii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Vezi, e si o chestie de perceptie. Eu nu m-as duce numai asa sa nu stau.
Adica sa merg la lucru sa am cu ce plati bona? Care e avantajul?

Din cele scrise de tine tind sa cred ca tu ai vrea ca el sa faca orice job, numai sa nu-l mai vezi acasa, iar el nu e de acord. Cred ca trebuie sa-l lasi pe el sa aleaga (mai ales ca partea financiara nu intra in discutie).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Mickyyy, dar cum stau lucrurile la voi? In sensul ca daca sotul isi gaseste job, aveti nevoie automat de bona/afterschool pt fete?
Adica nu puteti acoperi cu program prelungit la gradinita? Sau cu vreo ruda ceva, pt scoala celei mari?
(pe vremea mea, a noastra, stii bine ca se practica "cheia de gat", aplicata si la mine cu succes din cls 1...ce bone, afterschool-uri si altele!!)

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Cand a implinit Victoria 1 an m-am gandit sa ma duc la servici. Mai ales ca aveam diploma in domeniul pe care mi l-am dorit intotdeauna; am facut socoteli (salariu-cresa-trasport-mancarea de pranz (care e mai scumoa cumparata de la restaurant decat gatita acasa)= $500 profit). Am hotarat impreuna cu sotul meu ca pentru banii aia nu se merita sa ne creasca altcineva copilul. Am ramas acasa. Si suntem toti trei multumiti.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

povestea e mai lunga si mai complicata, probabil daca ar fi ramas fara job de curand, adica vreo cateva luni maxim, nici n-as fi stat pe ganduri si as fi zis ca cel mai bine sta acasa. dar cand situatia e de luni bune asa (ca sa nu zic ani) si mai suntem si la un pas de executare silita.....

Si da, e o chestie de perceptie, recunosc, tocmai de asta va intreb si pe voi, sunt curioasa cum gandesc si altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Gabi, daca intrebarea e pusa sec fara detalii as alege statul acasa pentru sot si as astepta sa fie toate in ordine cind ma intorc (ordine, copii mincati si cu lectiile faute, cumparaturi si facturi platite). Nu-s aburda sa-i cer sa-mi brodeze in broderie sparta o fata de masa.

Insa (!) daca sotul ar avea un job la care trebuie sa se tina la curent l-as impinge/forta sa-si gaseasca de lucru chiar pe salar mic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Mickyyy, dar cum stau lucrurile la voi? In sensul ca daca sotul isi gaseste job, aveti nevoie automat de bona/afterschool pt fete?
Adica nu puteti acoperi cu program prelungit la gradinita? Sau cu vreo ruda ceva, pt scoala celei mari?
(pe vremea mea, a noastra, stii bine ca se practica "cheia de gat", aplicata si la mine cu succes din cls 1...ce bone, afterschool-uri si altele!!)

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

depinde ce job isi gaseste, de programul de lucru. Dimineata la pot duce eu la scoala/gradi, problema e ca la gradi se termina programul cu o ora mai devreme decat as putea ajunge eu....iar scoala se termina la pranz....si nu pot sa-i pun cheia de gat.....e abia clasa a doua, si nici scoala nu e la 2-3 minute distanta (ma rog, nu e nici foarte departe, vreo 15 minute de mers lejer pe jos, dar are de traversat un bulevard cu 6 benzi!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Mai vroiam sa zic ceva: daca nu as iesi "cu plus" nu mi-ar veni sa ma duc la serviciu si tot salariul meu sa il dau bonei.. practic as simti ca muncesc "in gol".... sau si mai defavorabil, sa muncesc pe un salariu mai mic decat as da bonei - chiar nu renteaza, numai de dragul de a avea job...

Adica bun, sa muncesc si pe salariu mai mic, dar cresterea copilului sa fie "gratuita" (bunici, rude, ceva) sau la "costuri mai mici" (cineva de incredere cu care te intelegi la o suma sub pretul pietei, hrana la gradinita - pe care oricum o platesti, fie ca ai serviciu sau nu)

Editez ca sa raspund si la ce a scris mickyyy
Intr-adevar, este o problema cu orarul prelungit al gradinitelor... programul prelungit este gandit sa acopere perioada de lucru a parintilor, insa in momentul de fata acopera integral doar programul de "stat" acela pana in orele 16 - 16.30, or in firmele private se lucreaza pana pe la 17-18-18.30 (fara stat peste program)..
De ex. si la noi la gradinita programul prelungit se termina la orele 17.30, deci in functie de unde ai locul de munca, trebuie sa termini pe la 16-16.30, maxim la 17 (daca esti f aproape) ca sa te incadrezi...

Iar cu scoala... aia clar se termina la pranz, cand orice om e pe la job... Offf.. acum e mult mai riscanta varianta cu cheia, fata de cum era pe vremea noastra... si cu traversatul ala de 6 benzi, cu traficul de acum...
Pai eu aveam scoala pe aceiasi parte cu casa (nu trebuia sa traversez bulevardul mare), aveam cam 10-15 min de mers pe jos si de traversat 2 strazi secundare... dar la traficul de atunci, mai trecea cate o masina, asa din cand in cand.... Insa acum...

Mergi la inceput

Ok, sa zicem ca as iesi totusi pe plus, dar cu o suma nesemnificativa, 2-3 milioane, ar schimba cu ceva datele problemei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Ok, sa zicem ca as iesi totusi pe plus, dar cu o suma nesemnificativa, 2-3 milioane, ar schimba cu ceva datele problemei?

TU ar trebui sa iti raspunzi la intrebarea asta. Spuneai mai sus de executare silita. Cele 2-3 milioane ar schimba situatia? (Eu nu stiu ce sau cat mai inseamna 2-3 milioane in ro)

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput