Ce ati alege?
Raspunsuri - Pagina 11
msilvy spune:
Mickyyy : felicitari , poate nu sunt multi bani dar e un inceput !
si daca va descurcati si cu copii fara sa fie necesar un ajutor extern e si mai bine .
Schimbi locul , schimbi norocul .
danaarghir spune:
Daca trebuie sa ne punem in pielea unui barbat atunci ar trebui sa mearga la job, oricine sta acasa mai mult de 2-3 luni o ia razna din toate punctele de vedere...oricum interesanta intrebarea!
Danii spune:
Parearea mea : chiar daca e foarte greu de ales, gasirea unui job este mai importanta decat ramanerea acasa cu copii. Pentru ca trebuie sa te gandesti si la viitor, la pensie (asta daca o mai apucam) sa nu fi o pvara prea mare pe umerii copiilor . Am vazut cazuri in care din cauza a catorva zile lipsa, persoana respectiva nu a mai beneficiat de pensie . E greu si cu pensie, da fara ea e imposibil .
Porumbita spune:
m-am tot gandit la situatia voastra insa nu am avut timp sa scomponesc pe DC
ma bucur ca vestile sunt bune, inteleg ca ati renutat la ideea cu plecatul din Bucuresti?
sper iesiti la liman!!
Mickyyy spune:
Momentan ne mai zbatem poate reusim sa ramanem in Bucuresti si sa nu vindem apartamentul.
Jobul gasit insa e destul de prost, si ca bani (insuficienti sa ne rezolve problemele), si ca munca (ajunge si la 9 seara acasa, in conditiile in care incepe la 8 dimineata programul). Si nu neaparat ca munceste mult ar fi problema, ci ca atunci cand a acceptat a facut-o in ideea unui program care sa ii permita sa ia fetele de la gradi/after, ca bani sa mai platim pe cineva in plus nu erau, ori in conditiile astea, el nu mai ajunge sa le ia, eu ma tot invoiesc sa ma duc dupa ele, si n-o sa mai pot face prea mult timp asta, iar daca mai dam bani si cuiva sa aibe grija de ele 1-2 ore pana ajung eu acasa, chiar ca dupa ce tragem linie nu mai ramanem cu mare lucru.
Sper totusi ca asta sa fie inceputul, fie sa ii creasca salariul dupa perioada de proba (e posibil, pentru ca IT-ul e externalizat acolo, si daca firma renunta la externalizare si preia el totul, ar fi loc de o marire semnificativa), fie sa isi gaseasca altceva.
vom vedea ce va fi in viitor!
DidiAlex spune:
Michyy,
nu stiu exact problema voastra..dar nu pot decat sa va intreb: ce este asa rau sa stai cu chirie? stiu ca la romani e ca si cum ai fi repetent..dar intr-un apartament personal sta viata noastra?
cazul meu: noi stam intr-un cartier bun, cu chirie. Casele sunt foarte scumpe. Sa imi iau casa aici m-ar omora cu zile..sa plec de aici..nu, pt ca investitia in copilaria copiilor mei nu are granitze.
Fiecare isi face un calcul si alege in functie de valorile personale.
Mickyyy spune:
Daca am fi intr-o tara civilizata, chiria probabil ar fi un lucru absolut normal. In Bucuresti din pacate majoritatea celor care inchiriaza la preturi cat de cat accesibile sunt bisnitari marunti. Exceptand faptul ca nu prea se fac acte, nu ai nicio garantie ca peste cateva luni proprietarul se va razgandi si fie va modifica chiria, fie va renunta la ea. Adica nu ai nicio certitudine ca odata inchiriat un apartament poti sta acolo macar cativa ani.
Daca n-ar fi copii la mijloc, probabil nu m-ar deranja, dar sa ma plimb din casa-n casa, cu 3 copii dupa mine, sa le schimb scoli si gradinite ori de cate ori proprietarul are chef sa ma dea afara, nu e o solutie. Ca sa nu mai zic si de faptul ca atunci cand aud de familii cu 3 copii, fie cresc chiria, fie o dau cotita, ca fac scandal, deranjeaza vecinii, strica in apartament, etc.
Plus ca o chirie in Bucuresti ar fi cam tot cat platesc eu acum rata la apartament.
Daca as stii ca pot inchiria un apartament pe cel putin cativa ani, la un pret decent, si as avea certitudinea ca in perioada aia nu ma deranjeaza nimeni, atata timp cat eu imi vad de plata chiriei si a utilitatilor, probabil as inchiria chiar maine. Dar nu e asa, am stat cu chirie ani buni in Bucuresti cand eram mai tanara, si am avut parte doar de proprietari dusi cu pluta! Vesnic nemultumiti de ceva. Ca sa nu mai zic de stadiul absolut jalnic al apartamentelor, pe care daca vrei sa le aranjezi o faci pe cheltuiala ta (am pus la un momentdat apometre intr-unul din apartamentele in care stateam cu chirie si ne-am tiganit cu baba cateva luni pana ne-am recuperat banii (adica nu te gandi ca ni i-a dat inapoi, ci a acceptat sa nu ii mai platim o luna chiria).
blackgirl0 spune:
Acelasi lucru pot confirma si eu: chiria este uneori chiar mai mare decat rata la propriul apartament. Exemplu recent: chiriasi apartament 4 camere platesc cca 400 euro lunar, rata ar fi 320 euro. Si ce este rau in chirie? Faptul ca nu poti sa modifici mai nimic, orice imbunatire a tb sa o facem pe cheltuiala noastra (noi nu aveam parchet ci doar linoleu si mochetuta subtire-subtire, iar pt a nu simti copilul frigul cand sta pe jos si se juca a tb sa mochetam tot apartamentul cu mocheta groasa, distractie de "numai" 1000 ron). Ca sa numai spun zugraveala/investit in instalatii/robinete, eu m-am saturat sa fac la altul nu mie.
Mickyyy, trageti cat puteti pt casa si familia voastra, cereti ajutor inclusiv financiar de la parinti, sa va trimita mancare/legume, orice de acasa/detergenti/ulei (parca tu erai din Ploiesti, nu?, deci la o aruncatura de bat). Sa nu va fie rusine, orice care v-ar ajuta sa razbiti peste iarna aceasta, lasati mandria si orgoliul la o parte si ganditi-va la copii!!! Sora mea isi duce inclusiv rufele la spalat mamei, mancarea o ia gata gatita sau ingredientele primare (carne, fructe, legume ) si asta ii ususreaza chletuielile la maxim.