Ce ati alege?
Raspunsuri - Pagina 10
anca_nicolae spune:
Maaai, cu ironia ne indepartam de subiectul in sine. Mela a vrut doar sa sublinieze ca desi muncise de ceva timp cu functia de director [chiar nu conteaza domeniul/profesia] totusi nu s-a impiedicat de orgoliu si a acceptat sa munceasca temporar si altceva, sub calificarea lui.
Pe Micky nu o intereseaza ce profesii avem noi sau partenerii, ci cum se apleaca balanta intre:
- stat acasa + orgoliu
vs.
- munca.
Mela, un bravo pentru sotul tau! [Chiar daca nu stiu ce fel de director era, si tot stau si ma framant... ]
Poze cu noi
Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori
adriuta spune:
Executare silita???? cu 3 copilasi, si maricei din cate am inteles, fara casa si cu banutii castigati numai de mami. Trimite-l draga mea la lucru ca nu-i a buna.
Asa cum zicea si Rufus ...chiar daca acum iese o suta doua in plus, se invarte printre lume si prinde oportunitatea unui serviciu mai bun. Nu te supara dar din situatia spusa de tine nu ai avea nevoie de bona full time. Apai eu nu cred ca ati iesi la 0 cu o bona cateva ore si salariu intreg, este imposibil. De ce nu incearca draga sa ia ceva la paza si protectie pe noapte, eu stiu sigur ca se cauta muncitori in domeniu pt ca sunt obligati cumva de stat, ma refer la firme si angajeaza.
NU imi sariti in cap dragi forumisti dar din cate am citit...domnul e ff comod...SINCER. Nu stiu cat timp petrece pe calculator cand este ea plecata,ce face, cum se gateste si ce face dar... din mesajele lui Micky reiese ca e un pic dezamagita. Nu iti fie frica draga mea, pune piciorul in prag si spune-i...mai rau de atata nu se poate, ACUM trebuie sa mergi la munca si sa avem acoperis deasupra. Ce ai de gand? Lasa ca ne descuram noi cu toate.
Si eu am o cunostinta care-l tine la 2 copii acasa, dar mai mici copiii, 3 respectiv 1 an si e casa cu fundu-n sus...mananca semipreparate, mai face si el asa una doua...sta toata ziua pe calc si se joaca si chatuieste...si se vaita mereu ca el e fara viitor, ca ea nu-l merita ca ea e buna desteapta, ca el nu-si gaseste job pe calificarea lui, vai saracu pui de cuc...vb aia.
Acuma in situatia in care ar fi o afacere de familie de ex...sa aveti si sa castigati destul sa puteti trai fain si bine nu are rost sa iti privezi copiii de grija. Ei sunt cea mai mare investitie. Dar sa fi amenintat sa iesi in strada cu 3 copii si sa stai acasa...pffffff esti un inger draga mea. Spune-mi ceva, toti 3 copiii sunt ai vostri sau provin din casatorii diferite?
Si mai am un verisor care sta acasa cu fetita si umbla...daaaa:))) umbla dupa gagicute pe net(fara sa stie prea multa lume) si ea munceste in Austria si face 1500 euro pe luna. Si cand ajunge ea acasa asa o "pieptena" ca e buna ca e frumoasa ca el e vai de el si ce noroc e el ca o are, si cand pleaca ea la munca isi face de cap. Fata creste cum creste si il mai ajuta parintii lui f mult.
Personal nu am toleranta fata de lene, va spun. Iar cuvintele executare silita m-au dat peste cap...offf trebuie sa faceti ceva, sincer e pacat de copilasi.
Succes
Mickyyy spune:
Da, copii sunt toti 3 ai nostri, si nu mai avem nici eu nici el alti copii din alte relatii .
Si da, asta gandesc si eu, ca daca veniturile mele ar fi suficiente pentru un trai decent, sau macar sa nu fim in prag de executare silita, atunci n-as avea nimic de comentat, stai draga si cauta-ti linistit jobul potrivit. De fapt la inceputuri, cand a ramas prima data fara job, cam asta a fost in primele luni atitutidinea.
Dar timpul trece, si nu in favoarea noastra Am facut greseli "financiare", n-am stiut sa fim chibzuiti atunci cand aveam de unde, n-am pus de-o parte bani pentru zile negre, si consecintele...se simt.
ralutzy_che spune:
parerea mea:decat sa muncesti pentru nimic mai bine stai pentru nimic.
in situatia descrisa de tine as alege clar copiii- pt ei e mult mai util sa-si petreaca timpul cu unul din parinti decat cu un strain, iar un job nesatisfacator atat financiar cat si personal e o sursa de stres permanent.
Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 17+ cu
ralutzy_che spune:
scuze nu am vzt ca erau mai multe pagini cu discutii...
acum inteleg
ce am raspuns era pt situatia strict descrisa in intrebare fara alte completari. dupa ce am citit tot tind sa-mi schimb parerea.
Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 17+ cu
msilvy spune:
a trecut cateva luni de la inceputul discutiei , scoala a inceput de ceva timp ; cum ati rezolvat situatia ? ce ati decis pana la urma ? job sau stat acasa cu copii ?
eu as vota absolut pentru job! chiar si pentru un job mai prost platit!
sa ai job nu inseamna sa nu mai fi mama sau tata ! in ziua de azi marea majoritate a mamelor muncesc ; asta nu le face mai putin mame .
aceeasi parere am si despre tatici !
pisigri spune:
Nu am citit decit prima postare, dar eu nu as fi de acord sa accepte un post mult sub pregatirea profesionala decit daca ati fi intr-o criza financiara atit de mare incit acel minim pe economie sa insemne o diferenta.
E drept ca o intrerupere lunga in cartea de munca nu da bine, ca dupa o anumita virsta e mai greu sa te angajezi, dar daca voi doi nu sunteti frustrati de faptul ca sta acasa, nici nu vad de ce s-ar duce sa faca munca de necalificat. Copiii incep gradinita, da' mai racesc, mai vine o vacanta...cine sta cu ei atunci?
Eu sunt subiectiva; m-am intors sa termin doctoratul cu frecventa, am o bursa de 380lei/luna iar bona ma costa 700/luna. Dar nu aveam de ales, daca nu ma intorceam la data X trebuia sa returnez cam 1000 de euro, pe care nu am de unde sa ii scot. Dar sunt necajita, frustrata, tembelizata de sistem si profund ofticata ca fac munca voluntara, cu bani de acasa, in timp ce copilul mi-l creste altcineva
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Mickyyy spune:
Credeam ca a murit de mult subiectul .
Pana la urma a ales jobul, destul de prost platit, raportat la cat avea el inainte si la cat am avea noi nevoie sa putem supravietui (luand in calcul creditele, ca altfel, la cat castigam amandoi am boieri-o fara credite), dar nu e nici minimul pe economie, si nu e nici agent de paza . E tot ceva in domeniul lui, o firma relativ mare, cu oaresce posibilitati in viitor.
Cat despre copii, cea mare a ajuns la afterschool, cele mici sunt la gradi, iar in mod normal el termina suficient de repede programul cat sa le ia de la gradi pe cele mici iar eu sa o pot lua de la after pe cea mare.
Faza haoiasa e ca de cand a acceptat acest job (are vreo 2 saptamani de cand lucreaza) au inceput sa-l caute pentru interviuri de la o gramada de firme, numai joi si vineri a primit vreo 4 invitatii la interviu . De unde inainte cand statea acasa avea 1-2 interviuri pe luna, acum au inceput sa curga, in conditiile in care el nu prea a mai aplicat.
Poate o iesi si la noi soarele, dar inca mai avem luni bune sa ne luptam cu creditele sa le aducem la zi, si apoi sa incepem sa achitam si din restul datoriilor. Am renuntat la masina, dar sper sa reusim sa salvam apartamentul, sa nu fie nevoie sa vindem nimic.
Vom vedea ce va mai fi.
mianna spune:
multa bafta, sa vi se schimbe norocul! abia astept sa vii sa ne spui ca unul din acele interviuri (sper ca si merge la ele) s-a concretizat intr-un job excelent.