Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Stitzi cumva...

Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 5


andacos



6554 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite andacos un Mesaj Privat  Reply with Quote

Stitzi cumva...

ce as putea pune(ma refer la produse naturale)in sosurile cu rosii,pentru a dilua aciditatea?

Poate stitzi vreun trick ceva,ce as putea adauga in acest tip de sosuri pentru a nu mai suferi apoi de arsuri stomacale!

Multzumesc anticipat pentru eventualele idei!

Dana

handarbeit
      (0 aproba) (0 dezaproba) |

danielag



1314 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite danielag un Mesaj Privat  Reply with Quote
Dana, eu stiu ca in sosul de rosii se poate pune putin zahar (brun, eventual) pentru a corecta aciditatea. Asta din punct de vedere gust. Nu stiu insa daca in felul asta previi arsurile stomacale, ca nu m-am lovit de problema asta.

Daniela
Mergi la inceput

glimmer



1405 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite glimmer un Mesaj Privat  Reply with Quote
Daca e sa luam in cosiderare latura "chimica", bicarbonatul de sodiu ar trebui sa aiba efect.
Mergi la inceput

natalia_nica



870 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinatalia_nica Adauga semn de carte la raspuns Trimite natalia_nica un Mesaj Privat  Reply with Quote
Scuze ca ma bag si eu, dar aveam aceasta problema la mancarurile gatite unde foloseam prajeli (ceapa, usturoi). Si sosul de rosii il faceam cu ceapa prajita. Dupa ce am renuntat la orice fel de prajeli, nu am mai avut arsuri stomacale. Poate nu e cazul la tine, mi-am dat doar cu parerea...

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)
Mergi la inceput

andacos



6554 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite andacos un Mesaj Privat  Reply with Quote
Daniela,pun zahar insa tot arsuri stomacale avem!Si eu si sotzul!La mine e mai rar asa,sotzul insa(el are si probleme e dreptd)e cite ori maninca ceva cu rosii(spaghetti de exemplu cu sos bolognes)sufera de arsuri!

Glimmer,potzi detalia putzin cu bicarbonatul?

natalia,mi s-a intimplat ca si la salata de rosii de exemplu sa avem arsuri,deci nu e de la prajeli!

Maia stept sfaturi,chiar le voi aplica,va promit,poate -poate gasesc miracolul!

Dana

handarbeit
Mergi la inceput

mihaela_s



11195 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat  Reply with Quote
Dana, eu am citit ca rosiile sunt indicate in tratamentul hiperaciditatii gastrice. Ca ele contin 90% apa, acizii oganici continuti fiind in cantitate mica. De curiozitate, poti intreba la farmacie daca au hartie cu care sa masori pH-ul si sa vezi pH-ul sucului de rosii sau a unei rosii proaspete(atentie, sa iei hartie pentru pH acid).

Eu mananc rosii goale cate vreau si nu am nimic, pe vremuri cand aveam, beam suc de rosii...nu e un aliment care sa dea aciditate, dimpotriva.

Eu cred ca deranjul vostru la stomac e de alta natura, poate nu ar strica un consult medical. Zic si eu....


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie
Mergi la inceput

andacos



6554 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite andacos un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s


Eu cred ca deranjul vostru la stomac e de alta natura, poate nu ar strica un consult medical. Zic si eu....


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie



Miha,articolul pus de tine merge pe principiul"cui pe cui se scoate"!

Da,sotzul are probleme...declarate la stomaceu insa am ramas cu o sensibilitate dupa ce m.-am lasat de fumat!

Nu stiu cind si d ela ce aparae(la mine vorbesc)arsura stomacala,uite am facut ieri sos de bolognese si n-am avut nimic!
Alta data insa mi s eintimpla(mie )sa am arsuri si d ela salata d erosii!

Poate intra totusi glimmer ca chiar ma intereseaza chestia cu bicarbonatul!

Am s amai studiez articolul tau,poate mai aflu mai multe!

Dana

handarbeit
Mergi la inceput

mihaela_s



11195 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu imi mentin parerea ca nu au rosiile nimic a face cu aciditatea "voastra" .

Bicarbonatul de sodiu e o sare bazica, in reactie cu un acid dezvolta hidroxidul de sodiu si neutralizeaza astfel acidul. Il poti incerca pus in sosuri, numai ca nu e natural :). Eu totusi as face proba ce am zis, cu hartia de pH, sa te convingi mai intai de aciditatea rosiilor si a sosurilor.


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie
Mergi la inceput

CorinaDani



4969 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite CorinaDani un Mesaj Privat  Reply with Quote
andacos, poate ar trebui sa va faceti amandoi analizele pentru depistarea helicobacter pylori.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Mergi la inceput

glimmer



1405 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite glimmer un Mesaj Privat  Reply with Quote
Problema aciditatii din organism, generata de alimentatie in general, ma intereseaza foarte mult. Pentru ca aciditatea din organism sta la baza multor boli grave.

Cu riscul de a divaga un pic de la subiect, am aflat ca importanta este reactia pe care o da in organism un anumit aliment. Sunt alimente care dau reactie alcalina, chiar daca ele sunt acide (de exemplu citricele). Chiar si rosiile le-am gasit in diferite clasificari, cand la alimente alcaline, cand la slab acide, si in orice caz ca fiind benefica pentru sanatate. E drept ca pentru cei care au probleme cu stomacul, colonul, in general tubul digestiv, multe cruditati nu sunt recomandate. Rosiile preparate termic insa, sub forma de sos, suc, bulion, sunt acide. Ideea era de a neutraliza acidul, iar bicarbonatul, fiind o baza, tocmai asta ar trebui sa faca. Se poate adauga in cantitate mica, un varf de cutit, o jumatate de lingurita, astfel incat sa nu schimbe gustul mancarii. Dealtfel, datorita proprietatilor lui, chiar daca nu este o substanta naturala, bicarbonatul se poate utiliza in foarte multe "directii", dar nu vreau sa ies din subiect.In plus, bicarbonatul este biodegradabil si netoxic.
Mergi la inceput

mihaela_s



11195 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

andacos, poate ar trebui sa va faceti amandoi analizele pentru depistarea helicobacter pylori.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)


Eu nu am vrut sa fiu atat de directa, dar la asta ma gandeam si eu...sau ceva de genul asta.
Mai ales ca spui ca nu e de fiecare data cand mananci rosii sau preparate din rosii...eu inclin sa cred ca nu ele sunt cauza, mai ales ca nu dau astfel de reactii in general.


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie
Mergi la inceput
Pag. din 5 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com