Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (175)
Raspunsuri - Pagina 7
Victo spune:
alina, da era vaccinata contra rujeola?
noi pana la urma am facut RORul luni.
peste aprox. 2 ore Stefan va pleca la tara, pt o sapt/maxim 2. va tin la curent cum ma voi simti :)
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
laurika1982 spune:
Eu sper sa nu fie vreo boala din asta..ca tocmai am facut vaccin.
Si nici cu sotul nu ma mai inteleg.Stiu ca poate si eu gresesc si mai exagerez, dar ma simt singura, absolut singura cu toata casa in cap,,sim unde mai pui ca baga si scorpia de soacra-mea strambe.:((ieri cica nu am vrut sa-i raspund la telefon...asa-mi vine cateodata sa ma duc in lume sa nu mai aud nimic..
Laura Mami de Minune Cristian Alexandru 10.08.2010
ochidut spune:
Crissy, La Multi Ani, sa fiti impliniti, sa aveti o casa plina de veselie, armonie si impacare sufleteasca.
Tina, pupam pe Raducu. Dar poate nu ii ramane semn. Poate stiu fetele cu ce crème s ail mai dai, stiu ca vb ele odata, dar nu am retinut. Aia cu arnica nu o fi buna?
Si mie imi place prima pagina. Multumim!!!!
Diana, m-am cam panicat cu husa de scaun, si noi plecam in septembrie si avem masina inchiriata…..Ce sa mai zic ca eu imi fac griji ca poate nu ne dau nici scaunul, ca ziceau acolo in formular ca nu garanteaza disponibilitatea. Ce ma enerveaza.
Cu Revelion pt cele care intrebati: sincer nu ar fi prima mea optiune. Cu toata dragostea v-as primi la mine, dar in opinia mea personala, de prietena, e cam mult sa dai atatia bani ca sa mergi la un Revelion undeva la munte. Intr-adevar e mancare multa multa si buna,e meniu festiv, e dj in 2 seri, e karaoke, dar………. Acum ca si prestator de servicii, iau in calcul si preturile din zona, costurile si normal adaosul mare pt ca e sarbatoare (si nu orice sarbatoare ci revelionul) iar daca pachetele se dau foarte bine, eu sunt multumita si in fiecare an s-au dat din timp (chiar si pe criza) si lumea a fost multumita. Insa si acum dupa atatia ani , chiar si ca prestator de servicii, nu imi explic de ce intotdeauna revelionul e asa de mult “plusat”, adica se face un adaos mai mare.
Asta ramane SECRETUL nostru
Spre ex. de Craciunul e aproape la jumate de pret, iar mancare si atunci….o gramada, si cozonac, se face bradul, si sunt si colindatori, si vine Mosul. Cu mare caldura mai degraba as recomada Craciunul, poate si subiectiv ca imi place mai mult, dar chiar sunt multe lucruri incluse in pachet si multa mancare!!!! Decat sa stai atata sa muncesti acasa...mai bine iei familia si gata. nu mai stai sa faci sarmale, salata boeuf, caltabosi, carnati, cozonac si mai stiu eu ce. Oricum pana la urma faci bradul si acasa, faci si acolo ceva pregatiri pt intre sarbatori, dar macar nu mai stai sa pui si sa ridici masa fix de Craciun.
Eu imi aduc aminte cum era cand nu aveam pe cap afacerea asta, era frumos acasa, dar frate erau ani cand veneau randuri randuri de familie si prieteni, toata ziua stateam cu masa insirata, o ridicam, o asezam, spalam vase, incalzeam mancarea.
Mama 2 zile inainte de craciun era terminata cu pregatiriel.
Lasa ca acum am terminata-o si mai tare, face pt o pensiune intreaga
de Larisa Ioana 24.06.2010
ainotna spune:
Victo, te duci la start/all programs, cauti internet explorer, dai click dreapta pe el, te duci la send to , si alegi optiunea desktop(create shortcut). Si o sa iti faca shortcut pe desktop.
ochidut spune:
Aelita, legat de asigurare, zice sotul "se face si la 73 ani, doar ca pretul va fi aproximativ dublu decat la persoane de alte varste. Chiar si asa, nu toate companiile de asigurari accepta, unele dau refuz" A zis ca ma anunta care accepta.
POVESTE "DISTRACTIVA" CU RECOLTAT ANALIZE- pt noi nu a fost, dar am zis sa va povestesc
Noi in sfarsit am facut azi pipi in punga,la clinica, pentru analize
ne stie toata lumea acolo si ne intreaba : iar ati venit????
de 2 ori am fost cu sangele nu au reusit sa ii ia, a 3-a oara cu chiu cu vai din deget si cu niste plansete dezastruoase, ca deja era copilul super speriat. cele 3 dati au fost la intervale diferite, cam de 2 saptamani.
apoi acum vreo luna, am venit 4 zile la rand sa incercam sa facem pipi si odata sa aducem caca. Acolo nu a facut nimic si pana la urma am reusit acasa.
Insa in urocultura a iesit infectie cu e coli, desi sumarul de urina era perfect, nimic in afara parametrilor. doctorita a zis ca daca era infectie, ar fi treb sa iasa ceva anormal si in sumar, deci avand in vedere conditiile in care am luat proba, probabil e contaminata. Asa ca sa le repetam.
Asta era saptamana trecuta, cand am fost de 2 ori si nu am reusit, am stat de la 8.30 la 11
Azi mi-am facut o adevarata tactica, am zis sa ii dau laptele sa il bea la clinica, asa cam-am trezit la 7, m-am pregatit eu, am imbracat-o pe ea in somn, in pat (ca dormea profund) si am luat-o cu masina. Evident ca atunci cand am luat-o in brate s-a trezit dar a fost cuminte si a mai motait in masina.
La clinica i-a pus punga, ne-am baut lapticul, ne-am jucat cu alti copii si apoi mi-am invitat fiica sa servim micul dejun la French Bakery, care era chiar lipita de clinica. Cine mai statea la 8.30 la terasa, la sandvich, cafea, corn cu unt si apa. Tactica era sa ii dau putina mancare ca sa bea si apa. Dupa vreo 20 de min la terasa am reintrat la clinica si am mers sa ne verifice punguta. Cand mi-a zis asistenta ca a facut, mai va zic cat se poate de sincer, imi venea sa o iau in brate sa o pup, si pe ea si pe Larisa
Asa ce m-am distrat, Doamne, uite cata fericire iti poate provoca faptul ca in sfarsit copilul tau a catadicsit sa faca un pipi in punga
ainotna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bumblebee Victo, nici eu nu ma pricep. Laurika, dragul de el.. nu are cum sa fie o boala de asta a copilariei? Am vorbit cu o fata duminica, care printre altele a povestit ca a facut de 2 ori rujeola (sper sa nu gresesc), o forma mai grava ca alta, cica la a 2-a tura i s-a umflat capul , probabil din cauza bubelor parea mai mare. Alina si Victor Andrei - 23.07.2010 La mare, la soare! |
E destul de greu sa deosebesti rubeola de rujeola. Si acum au mai aparut si alte viroze eruptive care pot evolua destul de rau si care semana oarecum...
ochidut spune:
intrebare legata de analize de sange
daca ati citit povestea de mai sus, ati vazut cat ne-am chinuit sa luam sange.
la rezultate, multe valori au iesit putin marite, dar foarte putin (spre ex calciu, fosfor, bazofili, eritrocite; sa zicem ca max era 40 si ei ii iesea 40,5 sau 41- nr. e doar un exemplu ca sa va dati seama ce vreau sa zic).
pediatra mi-a facut o analiza detaliata, nu are rost sa o reiau pe toata...Concluzia era ca din analiza lor combinata, nu e nimic neregula si ca exista posibilitatea ca si datorita modului de recoltare (din deget, ) sa dea aceste valori putin anormal marite.
Ca presiunea sangelui nu mai e aceeasi, ca din deget nu pot curge cantitati asa mari si se face presiune prin apasare (nu curge cu acceasi viteza si concentrare ca din vena) si nu mai iese cu aceeasi concentratie si nu se mai coaguleaza asa bine(pt analizele unde treb sa se coaguleze)......Asa explicat mai pe romaneste, ca ea a folosit si termeni medicali mai elevati
ati mai auzit asa ceva?
ca acum nu stiu ce sa fac; valorile sunt doar putin marite, modul de recoltare intr-adevar a fost chinuit dar pe de alta parte nu le pot nici ignora. cam asta a fost si concluzia pediatrei. nici sa nu chinuim copilul degeaba dar nici sa stam asa in delasare...
asa ca indicatia ei- sa le mai repetam peste 2 luni si pana atunci mai putin vigantol si fara nici un fel de alte aporturi de vit, calciu.
ainotna spune:
Bravo Larisa pentru pipi in punga Sper sa fi fost proba contaminata, sa nu aiba nimic
puiutz_mic spune:
Am reusit si eu sa pun pe picassa ceva poze de la ziua lui Raducu.
Nu va ganditi ca a fost cine stie ce petrecere... am fost doar noi, bunicii si nasa, ca nasul era bolnav.
Am servit masa in curte, ca in casa nu incapeam toti. Eu m-am enervat de 1000 de ori in ziua motului din diverse motive, unul mai caraghios decat celalalt...nimic nu era gata la timp, am facut dus in graba si parul imi statea aiurea, tortul nu a iesit cum am vrut eu (am vrut sa scriu un 1 mare din ciocolata alba, dar mama deja apucase sa rada ciocolata alba pe toata suprafata, asa ca pe 1 l-am facut din ciocolata obisnuita ), Dan nu a avut grija sa umfle toate baloanele si sa le prinda si el pe undeva, sa se vada - au stat pe jos prin sufragerie etc...
si ca sa imi puna capac ceva, Raducu a adormit devreme si nu a mai vazut tortul si nici nu a suflat in lumanare ...
Sper la anul sa iasa cum vreau eu, sa avem spatiul pregatit altfel ca sa invitam si copilasi!
A doua zi dupa mot am mai facut si criza aceea de migrena+vomat de nu ma mai opream, chemat salvarea sa-mi faca injectii ca nu puteam inghiti nimic, vomam imediat...cred ca a fost de la fiere, dupa multi nervi din ziua anterioara
Eei...acum au trecut toate! De-as putea sa iau totul mai cu calm
Uitati si pozele: https://picasaweb.google.com/117560909103704109814/RaducuLa1AN#
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!
puiutz_mic spune:
ochidut, nu stiu ce sa zic de analizele de sange, pare logica explicatia doctoritei, dar stiu si eu...alt pediatru nu poti intreba?
chiar ca am chinui copiii sa le luam din vena la varsta asa de mica
si lui Raducu i-au luat tot din deget si i-a iesit Ca peste limita, dar hemoglobina putin sub limita, avea ceva anemie (la 9 luni)...acum ar trebui sa le repetam la 1 an
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!