Strumfi si prichindei iul-aug2011(1)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Scriu repede, de-abia am reusit sa scap de "pachetelul de vara", ca numai in brate poate domnisoara sa adoarma ... zici ca are "senzor de mami", cum o pun in pat, sta 10 minute si incepe sa planga, pana o iau eu ...

Apropo de socializare, eu nu sunt de parere ca se poate vorbi de asta inainte de 3 ani ... Cresa de la varste atat de fragede mi se pare un pic aiurea, stiu ca in strainatate se practica asta pt a putea mamele sa se intoarca la job cat mai repede, asa ca este incurajat sistemul, dar mie personal nu mi se pare ca o cresa, oricat ar fi ea de buna, poate inlocui grija si atentia mamei ... Plus ca de la 1 an incep cele mai frumoase momente, primii pasi, primele cuvinte, imi aduc aminte cum ii citeam Irinei din carticele si cum se observau progresele de la o zi la alta ... Se creeaza o relatie speciala intre mama si copil, plus ca atunci se invata multe din obiceiurile de mai tarziu ...

Irina a fost la gradinita de la 2 ani jumate, cand m-am intors eu la servici si a trebuit sa gasim o solutie; nu a fost bine, nu i-a placut, s-a imbolnavit foarte repede. Am facut o pauza si am dat-o din nou la 3 ani; adaptarea a fost mult mai usoara ! Tot s-a imbolnavit, dar macar nu mai era asa mica, tratamentul era mai usor.

Asta nu inseamna ca nu socializeaza, se intalnesc cu copiii prin parcuri, se joaca in societate, interactioneaza cu adultii ...

Mai revin cand mai pot ...

Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Nu mai reusesc deloc sa tin pasul cu voi.

Resimt din ce in ce mai acut lipsa de timp si asta doar ca matza mica imi ocupa efectiv tot timpul...iar de maine sunt cu ambii toata ziua acasa. Sa dea Domnul sa ma descurc.

Despre noi..pitica e o mancacioasa si din pacate ne infruntam cu niste monstrii de colici..stam cu infacolul dupa noi...sa vedem daca o sa dea si rezultate.

In rest Ana e o zambicioasa, daca ar putea toata ziua ar rade. Si ne urmareste cu privirea si e asa de interesata de nooii ...iar pe mine toata ziua ma cauta cu privirea..cand ma vede da din labutze ca o broscutza mica.

Cand o mai pun pe mine e asa de fascinata de tricoul meu si face o guritza asa de tzuguiata iar ochisorii aia nitzel strambi ii dau si mai mare farmec. Imi vine sa o pap toata! Acum sa o pup ca nu stiu cand o sa ma mai lase mai incolo .

Anaemi bine ai revenit din concediu, sper sa fiti toti sanatosi si sa reveniti si tu si Petru cat mai repede

Roberta sper sa aveti cand mai curand rezultatele si sa fie negative

Mihahegarty relax, copii sunt diferiti!!!Fiindca e primul copil sunteti si voi mai speriate/stresate si de aia urmariti copilul mai mult decat trebuie (stiu...ca si noi am facut-o , si acum avem una bucata cupil ce cere tot timpul atentie maxima...ca asa l-am invatat)

Ramona bafta la operatie, oricum trebuia sa se intample ...si mai bine acum cat bb e inca mititel. Plus ca fiind pe LP, nu ai de ce sa iti faci griji, e in maini bune cu sotul tau. Asa ca acum trebuie sa te pui pe picioare.. Iustin are nevoie de o mama sanatoasa in preajma lui! Succes mult

Ilida ...ce sa zic. eu nici nu m0as fi ridicat la nivelul tau sincer...chiar ma bucur ca ai predat tu stafeta strugurasilor Inca o data felicitari si ...ar trebui fructificat acest talent (in vreo carte ceva)

Acum fug si eu la somn ca sunt efectiv franta... plus aud chitaituri si tare mie ca matza are alte planuri....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Babylicious foarte frumose si tare adevarate sfaturile coilului catre parintii lui . I-am ciit si sotului meu si a inceput sa imi tremure vocea. Nu stiu ce am , dar am devenit tare sensibila , si zau ca nu eram asa...
Felicia mama lor de colici mare batai de cap dau !! sunt sigura ca ai sa te descurci de maine, mobilizre maxima si totul o sa fie perfect
mihahegarty foarte frumos, plecati in vacanta pste 2 saptamani . Ziceai ca operatia la deget o sa fie pe la 4 luni (parca asa am retinut) . De ce au hotarat dr sa o faca abia la 1 an ? si ca intrebai cat o sa stam acasa cu cei mici, eu stau 2 ani, chiar zilele astea am trimis catre firma fomularul completat . Noi chiar nu avem cu cine sa o lasam dupa 1 an, iar o bona, este exclus ptr ca nu ar veni niemni sa stea 12 ore/zi cu ea plus ca ea atunci incepe sa mearga , sa vorbeasca, deci un efort mult mai mare, dar in primul rand nimic nu ma va face sa pierd momentele astea magice. Dpa 2 ani este altceva, vb , zice papa, ce o doare, te poti intelege cu ea si as avea curaj sa o duc la unul dintre bunici, dar pana atunci vreau sa traiesc si sa petrec fiecare clipa alaturi de ea.
MihaelaV soacra soacra ...te rog eu nu pune la suflet ca are puiul de tras ! nu merita
Florina bravo voua!! ma bucur ca aveti un program , iar sotul te ajuta conteaza enorm de mult !
Burtcika in cat timp vin rezultatele de la analize ?( scuze daca ai zis si mi-a scapat) tinem pumnii stransi sa fie totul perfect
Ramo bafta multa la operatie !! inca putin si scapi si tu de toate belelele cu rinichiul multi pupici lui Iustin si sa se faca bine cat mai repejor
O seara placuta si linistita(fara colici) sa avem cu toate

de buburuza Ruxandra Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Buna seara, dragelor! Acum am si eu ceva timp sa intru si sa mai scriu...
La capitolul Sfaturi, recomand calduros cartea Dr. Spock, despre ingrijirea sugarului si a copilului pana la 18 ani, este la un pret acceptabil (50-60 de lei), si in ea gasesti toate situatiile posibile si imposibile legate de copii, inclusiv acordarea primului-ajutor. Am zis ca mai bine dau mai multi bani o data si iau o carte buna, decat 20 mai slabute.
Ce-am citit din carte: de ex., ca nu are nicio imp. culoarea scaunului, nu semnifica absolut nimic. Parintii isi pot da cu presupusul, dar de fapt culoarea asta nu are relevanta. Relevanta este consistenta, sa nu fie prea moale sau prea tare.
Cand copilul este alaptat la san, este in regula sa aiba scaun chiar si o data la trei zile, deci daca are scaun rar , dar e hranit cu lapte de mama, nu e cazul sa ne alarmam.
Se recomanda ca bebe sa doarma pe spate, e cea mai buna pozitie.

Din alta categorie, Parintii intreaba, parintii raspund :
la noi Infacolul este singurul care a avut efect in cazul colicilor. Trebuie dat cu consecventa, cel putin in cazul meu, adica inainte de fiecare masa. Am vrut sa sar niste mese si sa-i dau alternativ, dar a plans iar ca la inceput, adica ingrozitor. Il tin pe Infacol pana la trei luni cel putin si dupa aceea il elimin treptat. Bonnisan n-a mers, Debridat nu, Colief nu. Am inteles ca cel mai bun Infacol este cel fabricat in Anglia, fetele de acolo sunt deci niste fericite.

Concediu de maternitate - si eu vreau sa-mi iau doi ani, adica mximum posibil, pentru ca de cand am scapat de colici m-am indragostit de baiatul meu si nu-mi vine sa-l las un minut. Poate ca suna cam egoist, avand in vedere cat l-a durut pe el, saracul, imi pare rau, dar acum suntem toti linistiti si fericiti. Doamne-ajuta sa tina cat mai mult, adica pana cand apar dintisorii si poate si mai mult!

Pentru alaptat: am gasit pastilele de la Dacia Plant, din gama Mami, vi le recomand cu caldura. Eu scoteam cu pompa 120 de ml in jum. de ora, acum am scos si 200 de ml in acelasi interval. Sfat: ma gandesc ca daca se tot spune ca trebuie sa alaptezi copilul atunci cand cere, adica destul de des, tot asa tebuie sa te si mulgi, deci sa fii consecventa si sa nu sari peste ora de muls (sa treaca max. 3 ore intre pompari). La mine pastilele astea, cu anason, fenicul si o planta numita shatavari, au mers foarte bine, ceaiurile au fost mai mult pentru racorire, n-au avut efecte notabile.

Mai aveam idei, dar le-am pierdut pe drum. Revin cand pot.

Multa sanatate si nopti dormite!

Mami de Robert - 7 iulie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

Bun gasit in noua casuta!

Am si eu o intrebare pentru voi, de azi noapte lui Bobo au inceput sa ii miroase partuletele, sa imi fac griji? Maine mergem la vaccin si o sa vorbesc cu pediatra, dar pana atunci poate aflu ceva din experienta voastra. Roberta parca tu ziceai la un momedat de partulete mirositoare. El face si caca rar de o saptamana.

Si colac peste pupaza s-a blocat iar sanul, asa ca nu am dormit nicio o ora. Sunt varza, toata noaptea am dat la pompa si am pus comprese si am facut deja a doua injectie cu oxitocina si abia abia se simte ceva si il mai chinuii si pe saracu bebe sa traga de san. Evident ca nu prea ii place ca nu vine lapte cum trebuie.

Si ca sa fie tacamul complet, cred ca m-a tras curentul ca am niste dureri de ceafa, in partea dreapta (tot aia cu sanul) groaznice, am fost nevoita sa iau un nurofen de 200. Am incercat sa evit dar nu s-a mai putut. OFFF.

Dam tortulet si suculet si pentru bebei putin laptut de la Petru Nectarie.

Mami fericita de Petru Nectarie (30.06.2011)

Mamutz si lui Imi i au mirosit partzurile vreo 3 zile si am observat aceasta schimbare atunci cand am introdus infacol. Probabil ca se obisnuia corpul ei cu acest medicament. Dupa 3 zile nu i au mai mirosit si de atunci nu i au mai mirosit. I ai schimbat ceva lui Bobo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

stafeta a fost predata

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilida spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

stafeta a fost predata

multumim Betty!

am deja un cavaler!
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie"

Mergi la inceput

Eu acum incerc sa recuperez din urma si am ajuns la una din postarile lui Babyblue. Vreau sa ti spun iubita ca am ras cu lacrimi la modul in care il descriai pe Iustin. Absolut hilar!!! Facea sunete de pasare/hiena/urs!! Apoi ai zis ca s a apucat de sremut ca apucat de scremut ca apucat de streche!! Super!! M am amuzat foarte tare!!

Mergi la inceput

Babyblue trebuie sa spun ca esti super funny!! Nu ma mai opresc din ras!! Am mai descoperit o postare in care ziceai ca te capiaza de cap cu plansetul lui.... Of doamne, iti spun sincer ca actiunea nu e de ras, dar modul in care povestesti este superb!! Sa traiasca Babayblue!!!!

Pufi, acum mi am dat seama ca Eduard face 3 luni pe 2 septembrie. Cum stai cu colicii acum? Tot asa rau ca la 1 luna jumate? Eduard papa doar san sau si LP?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Neatza...sunt terminata,Rares s-a scancit toata noaptea,ba dormea,ba se scremea...iar ca tacamul sa fie complet Razvan a vomat toata noaptea,din ora in ora...sunt facuta praf,acum Razvan vrea sa stau langa el,rares plange ca il doare burta,sotul a plecat la servici,cum sa ma impart???
Astept doctorita sa vina sa il vada...iar in casa e dezastru,dar efectiv nu pot sa fac mai nimic...

Mami de Razvan (09.05.2007) si Rares (12.08.2011)

Mergi la inceput