Fetita mea nu mananca aproape deloc
Raspunsuri - Pagina 2
blackgirl0 spune:
off topic: Corina, nu-l constipa. Din contra, ii regleaza tranzitul si balonarile. De fapt, eu tot ceai de menta recomand pt deranjamente digestive si pacientilor mei.
Flowerbee, un prim semn al anemiei este si lipsa poftei de mancare. Insa cu grija, caci fierul constipa.
Naty spune:
bee te rog mult, nu te panica!
Sti ca sunt posesoarea celui mai slabanog copil de la odiseea noastra
Hai sa-ti spun cam cat mananca Nadi intr-o zi: dimineata o cana de lapte cu cacao; pe la 11 uneori (dar nu in fiecare zi) cateva inghitituri de paine cu Almette/cascaval; la pranz cateva guri de ciorba/supa (doar zeama si, mai nou, cativa taietei) si, uneori, dar nu mereu, cateva inghitituri de carne; cand se scoala dupa masa un iaurt cu cereale; seara cateva inghitituri de branza/sunculita si 1/2 cana de lapte chior. Asta se intampla zilnic, niciodata nu a mancat mai mult; nu are nici un deficit, e sanatoasa tun, are o energie debordanta. Se pare ca ii ajunge cat mananca.
Ioana a avut si ea o asemenea perioada, a tinut-o vreo 2 ani; acum mananca, nu mult, dar totusi mananca.
Crede-ma ca am incercat si eu toate metodele - fara rontaieli intre mese, fara dulciuri, dievrse vitamine. Nimic nu merge.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flowerbee Selene, nu cred sa fie anorexie nervoasa. Stiu ca astfel de probleme apar ca urmare a unor momente de stress, atunci cand copiii cer atantie etc. Nu am ridicat niciodata vocea la fetita, nu a fost in nici un fel traumatizata, tot ce fac, tot ce spun, incerc sa fie cu voce calma si calda, vorbesc si ii explic de la inaltimea ea, ma joc cu ea, nu ii impun nimic, este consultata in tot ceea ce face, o invat sa ia decizii. Ma gandesc ca poate s-a speriat atunci cand a varsat in somn si asociaza mancarea cu varsatura. Nu mai stiu...astept rezultatele la analize si voi nota tot ceea ce papa pentru ca sa vad unde gresim noi, adultii. Bee Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009) Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri! |
Da' nu m-am gandit niciodata ca ai fi tu cu ceva de vina...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Kora_B spune:
Bee, sa stii ca si la baietelul meu a functionat Colostrum cu probiotice de la Childlife. De curand ii dai si ulei din ficat de cod tot de la childlife.
Am avut si noi probleme cu mancatul la baietel, are 2 ani si jumatate si era tare slabut si micut. Dr pediatru ne-a recomandat Colostrum cu probiotice din aprilie si rezultatele sunt considerabile.
Elimina dulciurile din alimentatie, mai ales cele din comert. Prepara-i sucuri de fructe si legume. Sunt foarte bune si contin vitamine.
Incearca sa gatesti cate 2-3 feluri de mancare, portii mici, si da-i sa aleaga. La noi a functionat asta.
Si musai vb cu dr pediatru si expune-i situatia chiar inainte de a avea rezultatele la ultimele analize facute.
Succes!
35+ cu DPN 01.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +
dana vio spune:
Eu ii dau Kid's B complex +Mg , functioneaza bine, plus ca are toate B-urile si Mg.
Alex mananca foarte selectiv si foarte putina carnita, dar am reusit sa-i creez obiceiul pranzului, indiferent ce altceva mai mananca are un pranz complet. Dar are perioade si ea cand mananca foarte putin. Analizele i-au iesit intotdeauna bine si dr zice ca s-o las in pace. Duminica am fost la tara la niste prieteni si am stat 5ore in care n-a gustat decat putin tort, pe drumul spre casa n-am auzit decat: mi-e foame, mi-e somn!
Alexandra Maria
14.12.2007
dana vio spune:
Inca ceva: daca nu vrea sa manance, se stramba, plange etc trebuie sa guste 3 lingurite, cati anisori are ea! Si povestim: numai 3ling, cati anisori ai tu, si cand mananca normal si zice gata noi ii spunem : inca 3ling si tot asa. Deja s-a obisnuit.
Alexandra Maria
14.12.2007
flowerbee spune:
Ieri am primit o parte din rezultatele la analize: coprocultura si examenul coproparazitologic II - negative; sumar urina si sediment cu leucocite, hemoleucograma buna, cu exeptia limfocitelor care sunt crescute (8.79 fata de maxim 5) si inca doua valori (parca neutrofile discret modificate). Calciul este f bun, la fel fierul.
Asteptam celelalte rezultate si azi sau maine ne vedem cu dna dr.
Aseara am fost tare speriata dupa ce am citit pe net cand creste numarul de limfocite, noroc cu prietena mea de nadejde, Irina, care a reusit sa ma mai calmeze.
Naty, merci de incurajari!
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Vivela spune:
noi dupa un episod de greva a foamei care nu se mai termina odata (timp de o luna si jumatate baiatul cel mare - aproape 4 ani - nu a mancat decat lapte, dimineata, la pranz si seara, nimic altceva), am ajuns la homeopat. dupa vreo 2 zile nu mai faceam fata cererii, a fost extraordinar de eficient, nici acum nu-mi vine sa cred cum de s-a rezolvat atat de simplu si rapid.
la noi problema n-a fost de ordin fizic, ci de natura emotionala/psihologica, pe fondul geloziei (are un fratior mai mic), schimbarii locuintei, intreruperii gradinitei (vacanta)...
flowerbee spune:
Am primit si restul de analize, helicobacter pylori e slab pozitiv in fecale. Am citit ca printre simptome se numara si anorexia.
Maine mergem la dr sa vedem ce e de facut si pt a repeta analiza si la alt laborator.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
turturica spune:
flowerbee, ce greutate are fetita ta?
Si eu am un baietel de 10 luni care nu se omoara deloc cu mincarea, pina acuma il mai salvam cu alaptatul, dar mai nou cred ca nu mai am nici cine stie ce lapte si refuza complet laptele praf, asa ca sint in pana de idei. Solidele le maninca extrem de prost, asa ca mi-e groaza sa ii fac analize sa vad cum sta cu rezultatele.