Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (57)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuknuknuk spune:

MoniQQ intr-adevar la maternitatea Bucur se fac cursuri de puericultura, si costa 150 lei, daca nu nasti cu un dr. de acolo.
Am un coleg care le-a facut acolo si a fost foarte multumit de informatiile si exemplele primite.
Si eu tot acolo ma gandeam...dar le facem mai tarziu.

26+ Luca Eduard

Mergi la inceput

pentru cele interesate de cursuri:

Inscrieri la cursul ,,Scoala Mamei,, - Maternitatea Bucur
- cursul are 5 module a cate 2 ore fiecare –

Cursul se desfasoara pe parcursul a 10 ore (5 module de câte 2 ore) cuprinzând jocuri, activit#259;#355;i practice #351;i teoretice despre alimenta#355;ie #351;i igien#259;, exerci#355;ii fizice permise în sarcin#259;, metode #351;i tehnici de relaxare în timpul sarcinii, în perioada travaliului #351;i în timpul na#351;terii, tehnici de respira#355;ie, al#259;ptare, l#259;uzie, îngrijirea nou n#259;scutului (masajul, baia, schimbatul scutecului, etc), depresia postnatala, legisla#355;ie etc.
Toate gravidele care sunt urmarite pe perioada sarcinii de un medic ce isi desfasoara activitatea in Maternitatea Bucur si care urmeaza sa nasca in clinica noastra pot participa gratuit la toate cele 5 module ale cursului. Pentru a beneficia de gratuitate, pana la sfarsitul cursului (modulul 5), gravida trebuie sa se prezinte cu o adeverinta/trimitere in care sa ateste ca sarcina este urmarita de un medic din Maternitatea Bucur si sa poarte semnatura si parafa medicului.
Gravidele care nu sunt urmarite si nu urmeaza sa nasca in Maternitatea Bucur, pot participa la cursuri platind o taxa de participare de 150 ron (pentru toate cele 5 module).
Toti viitori tatici participa gratuit la cursuri, indiferent de locul unde este urmarita si urmeaza sa nasca partenera lui. La sfâr#351;itul cursului vor primi un atestat de participare ce ii acord#259; dreptul de a beneficia de 10 zile concediu pl#259;tit, dupa na#351;terea copilului, conform Legii concediului paternal nr. 210/1999, aprobat#259; prin H.G. nr. 244/2000.
Cursurile se desfasoara in Maternitatea Bucur, Pavilionul B, in Sala de cursuri (a doua usa de termopan din curtea maternitatii), Str. Bucur nr. 19.
Pentru mai multe informa#355;ii #351;i înscrieri pute#355;i scrie pe adresa de mail: scoalamamei@yahoo.com, sau v#259; pute#355;i adresa moa#351;elor #351;i asistentelor medicale ce î#351;i desf#259;#351;oar#259; activitatea în Pavilionul B al Maternit#259;#355;ii Bucur.

Agenda de curs

Primul modul: - Anatomia si fiziologia sarcinii. Schimbari normale si fiziologice in sarcina, Importanta consultatiei prenatale, Ce mananc cand sunt gravida? - alimente permise si interzise in sarcina, Igiena sarcinii, Stil de viata sanatos, balans pelvic, exercitii Kegel, miscarea în sarcina, exercitii fizice utile.
Modul 2 - Masuri de confort si tehnici de relaxare in sarcina (postura corecta, masajul in sarcina, somnul la gravide, meloterapia, aromoterapia, cromoterapia, imageria mentala, hidroterapia), respiratia in sarcina si travaliu, planul de nastere si bagajul de spital (toate mamicile primesc o lista cu bagajul de spital),
Modul 3 – Nasterea naturala, Semne pozitive de travaliu, Semne de alarma travaliu timpuriu, Tehnici de confort pentru travaliu timpuriu, Travaliul activ, Sprijin emotional si fizic în travaliu, Statii de travaliu Tehnici de respiratie în stadiul al doilea de travaliu, Pozitii pentru împingere, Restrictii de miscare, mâncare si bautura în travaliu, Expulzia si nasterea, Epiziotomia, Nasterea prin cezariana, Celule stem, Rolul partenerului, familiei, prietenilor; Importanta nesepararii, contactului apropriat si frecvent pentru mama si nou nascut
Modul 4 - Lauzia fiziologica, Cum sa ne ingrijim in lauzie, Anatomia si fiziologia alaptarii, Ce mancam cand alaptam?, Beneficiile alaptarii la san pentru mama, copil si societate, Cum se produce laptele. Mecanismul suptului, Initierea si stimularea lactatiei, Pozitionarea pentru alaptare si atasarea corecta la san, Alaptarea eficienta si ineficienta, Compozitia laptelui de mama, Laptele praf , Semnele timpurii de foame ale nou nascutului, Mulsul si conservarea laptelui. Incidentele alaptarii,
Modul 5 - Cum arata copilul meu?, Comportamentul nou-nascutului dupa nastere, Fizionomia nou nascutului, necesitatile si abilitatile lor, Ingrijirea nou nascutului si sugarului – demonstratii practice - (toaleta partiala, baia generala a nou nascutului, igiena imbracamintii, igiena mediului nou nascutului, masajul nou nascutului), Regimul de viata al nou nascutului, Schema de vaccinare, Semnale de alarma pentru depresia post-partum, Sexualitatea postpartum, Drepturile femeii gravide (legislatie). Ce pasi urmeaza taticii pentru a obtine certificatul de nastere al copilului.

26+ Luca Eduard

Mergi la inceput

scuzati pt mesajul cat China!
nu dati cu rosii, ca nu mi-am dat seama ca am facut caracterele prea mari!

26+ Luca Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

mary, aparentele insala, crede-ma!

noi am facut cursurile de puericultura la Matei, la First Bebe, te inscrii pe site si e gratuit, ff util si iluminant, la primul copil si asa este, taticii absolventi au 10 zile libere!

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Va pup pe toate, am citit in fuga ce ati scris!

Petro, un pupic mare si o imbratisare!

Bun venit fetelor noi!

Sunt amarata pt ca mi-e copilul bolnav, a facut febra mare azi noapte 40...nu am chef de nimic, trebuie sa merg la servici si sa-l las acasa cu taica-su...nu vreau sa ma gandesc cum va fi cand vor fi doi,am intrat in panica rau.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Mary, bine ai venit! Si o sedere cat mai placuta si mai linistita la noi!
Miere, puiutul bolnavior. Sa se faca repede bine!
Brambule, zici ca ai mare pictorita in casa? Eu nu i-am cumparat inca lui Stefan set de pictat acasa, mi-e ca toata casa o sa fie tot o acuarela. Si nici talent nu stiu pe cine ar fi sa mosteneasca, eu aveam 10 la mate si romana, dar 8-9 la desen . Si taica-s a fost la olimpiada la desen, insa tehnic, nu pictura

diana23+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Miere, sanatate multa lui Aidan,de la ce crezi ca e febra? off, te inteleg asa de bine..si eu sunt obosita f tare ca e Vlad cam racit si de cateva nopti doarme ffff prost...iar eu simt ca mor de oboseala si stau si ma gandesc cum o sa rezist cand o sa vina si bebe

[b]Mary
, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin astfel de momente, dar ma bucur ca s-a infirmat suspiciunea si o sa aveti un bebe sanatos! Sper ca o sa te simti bine alaturi de noi si o sa scapi si de atacurile de panica ce te supara

Si sigur mai voiam sa zic ceva dar am uitat

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 24+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

miere sanatate puiului si putere tie!

luny caut si eu la first bebe sa vad daca mai sunt gratuite! 10x pentru pont

26+ Luca Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

Citat:
citat din mesajul lui anna-mama

Dana, sanatate multa, sper totusi ca nu e nimic grav
Carola, ai grija de tine si stai cumintica! Ai gasit ceva dulapior interesant la Ikeea? Si eu sunt in cautare...

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 24+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

la Ikea nu am gasit ceva accesibil ca pret ptr mine. Am gasit aseara site-ul asta targuldemobila.ro si am vazut niste dulapioare ok. Vreau sa merg sambata sa le vad.

29+

www.flickr.com/photos/carola456

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

ooka yo sper ca fii-miu sa fie cu bun simt si s-o lase pe domnisoara ta prima sa iasa
mary bine ai venit
si vezi ca-s altele si mai batrane

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

bebelinul meu scump

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
Florin 18 ani si +29

Mergi la inceput