Febra 38,7...?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Problema mea acum e ca dupa dexametazona de dimineata nu i-a scazut febra, si acum frige si nu-i pot pune supozitor pt ca face diaree, deci nu stiu ce ii mai pot da, //
Nurofen sau Panadol se poate daca are diaree? Cu pediatra nu am cum sa mai iau legatura pana diseara la 21:30..off

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Da' parca avea varicela? Cum si de ce are antibiotic???
Axetine? Asta (daca nu ma inseala memoria) e un antibiotic de clasa 3, deci la o faringita nu prea are ce sa caute.
Nu cumva ceri tu "ceva mai puternic"?
Ma intreb (retoric) ce foloase iti aduce netul daca nu ai aflat ca DEXAMETAZONA nu scade febra, deci nu-i antipiretic???
Ar fi nimerit daca ai incerca sa nu mai vezi la tot pasul jigniri, rautati gratuite... Cine face efortul de a raspunde sutelor de subiecte pe care le tot initiezi cu siguranta n-o face pt. a te jigni, in special cand e vorba despre sanatatea unui copilas.
Si nu pot sa nu ma intreb cum oare, dupa 1,3 ani de cand ai devenit mama, sa nu fi capatat putina incredere in tine, sa stii ce masuri imediate se impun atunci cand e nevoie (de genul scazut febra copilului).

Mamici, nu va mai osteniti in zadar cu sfaturi, oricum NU ARE NEVOIE initiatoarea subiectului .
Pierdere de timp...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Oana daca temperatura e peste 38.5 poti sa ii dai paracetamol sirop sau nurofen sirop. Nu ii da paracetamol sirop daca nu au trecut 8 ore de la ultimul supozitor cu paracetamol. Daca temperatura e sub 38.5 urmareste-l in continuare, eventual fa-i un dus caldut dar nu ii mai da medicamente suplimentar.
Sanatate puiului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Problema mea acum e ca dupa dexametazona de dimineata nu i-a scazut febra, si acum frige si nu-i pot pune supozitor pt ca face diaree, deci nu stiu ce ii mai pot da, //
Nurofen sau Panadol se poate daca are diaree? Cu pediatra nu am cum sa mai iau legatura pana diseara la 21:30..off

Nu are legatura dexametazona cu scaderea febrei, e normal sa nu ii scada in urma administrarii. Antitermice trebuie sa ii dai pt scadere febrei. Paracetamol sirop sau nurofen sirop sunt f. bune pt asta. Nu ii mai pune supozitoare daca are scaun moale.

Era bun un exudat daca reuseai sa=i faci dimineata, pe nemancate. E foarte posibil sa aiba un streptococ ceva in gat daca face atat de des amigdalite/faringite si alte de astea.
Sanatate multa!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

2. febra pt. care sa merg/intreb dr. este de la 38,5 (axial)

Axilar, nu axial

Desiree, pt. virusuri exista medicamente antivirale.

Merci!

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s
Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Eu NU CER NICIUN TRATAMENT, medicul mi-a prescris ceea ce a considerat ca este bun pt afectiunea copilului...Nu are varicela, are faringita acuta..asta mi-a zis medicul de aseara,Tot ea mi-a zis ca ii va administra dexametazona cat timp este febril, am vazut si eu ca nu e antitermic si de aia am zis aici, poate stie cineva de ce mi-a prescris acest medicament..si exact asa mi-a zis ii faceti de 2 ori pe zi atat timp cat e febril...De la siropuri nu face oare diaree??? Supozitor i-am pus ultima data aseara la ora 20, de atunci nu pt ca mi-a facut diaree...Nu i-am mai dat nimik pt febra, pt ca pana acum la ora 8 nu a facut febra, la 6 cand a venit asistenta sa ii faca injectiile i-am luat febra la axila si avea 37,8...Nici acum nu pare sa aiba febra mare, dar un 37,8-38 tot are...
Plange ff tare la usa pt ca era obisnuit sa il scot afara/...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Oana multa sanatate puiului. Eu n-am trecut prin asa ceva, ca al meu n-a fost bolnav pana acum, deci nu stiu ce sa-ti spun. Vreau doar sa te incurazej ca sa ai forta.
Poate ca tu esti mai emotiva si reactionezi altfel cand iti stii puiul bolnav. Si mie mi-e teama ca atunci cand va face prima oara febra am sa lesin langa el vazandu-l bolnav. Sau poate am sa ma intaresc cine stie. Fiecare om este diferit. Iti tin pumii si sa fii tare.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Eu NU CER NICIUN TRATAMENT, medicul mi-a prescris ceea ce a considerat ca este bun pt afectiunea copilului...Nu are varicela, are faringita acuta..asta mi-a zis medicul de aseara,Tot ea mi-a zis ca ii va administra dexametazona cat timp este febril, am vazut si eu ca nu e antitermic si de aia am zis aici, poate stie cineva de ce mi-a prescris acest medicament..si exact asa mi-a zis ii faceti de 2 ori pe zi atat timp cat e febril...De la siropuri nu face oare diaree??? Supozitor i-am pus ultima data aseara la ora 20, de atunci nu pt ca mi-a facut diaree...Nu i-am mai dat nimik pt febra, pt ca pana acum la ora 8 nu a facut febra, la 6 cand a venit asistenta sa ii faca injectiile i-am luat febra la axila si avea 37,8...Nici acum nu pare sa aiba febra mare, dar un 37,8-38 tot are...
Plange ff tare la usa pt ca era obisnuit sa il scot afara/...

Eu am luat de la farmacie Nurofen sirop ca sa-l am in casa si m-au intrebat daca il cumpar la recomandarea medicului caci irita stomacul. Sa am grija sa i-l dau dupa ce a mancat. Acum nu stiu, daca are legatura cu diareea dar se pare ca irita stomacul.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Multumesc mult Tomaca, sper sa nu ai niciodata copilul bolnav, e groaznic...poate sunt eu o fire mai slaba, dar nu pot sa nu-mi fac friji cand il vad cum e de rau...Multumesc mult pt intelegere..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Oana 37.8 - 38 nu este febra. Nu ii da niciun siropel, doar urmareste-l cu atentie. E normal sa mai faca febra inca 1 zi poate ceva mai mult chiar daca tratamentul este corect. Administreaza antitermice doar la nevoie (la temperatura peste 38.5)

Mergi la inceput