Febra 38,7...?
Raspunsuri - Pagina 10
CorinaDani spune:
oana, nu a zis nimeni ca tu ii dai copilului antibiotic aiurea. incercam sa-ti spunem ca poate tu esti cea care insista sau exagereaza simptomele atunci cand ajungi cu Iustin la medic, probabil le povestesti si istoricul lui medical, iar medicii respectivi, pentru ca ii tot schimbi si nu stiu care a fost evolutia copilasului tau, prefera sa-ti prescrie antibiotic decat sa-si asume un oarece risc in privinta evolutiei bolii copilasului. poate si starea ta ii determina sa-ti dea antibiotic, te vad agitata, panicata, etc. si nu stiu daca mersul la cei mai renumiti medici din oras este echivalentul cu a primi un tratament adecvat, acesti medici sunt in general foarte solicitati, lucreaza si la stat si in sistemul privat, poate ca nu mai au timpul si rabdarea necesara sa te asculte, sa gaseasca un tratament alternativ, se multumesc sa-ti scrie reteta de antibiotic pentru confortul tau si al lor si gata, urmatorul pacient sa intre. mai bine cauta un medic oleaca mai tanar, mai informat, mai dispus sa incerce si tratamente neconventionale.
uite, hai sa lasam un pic boala lui Iustin.
incearca sa-ti dai seama ce se intampla, de ce copilasul tau prinde atat de usor toti acesti germeni, si nu ma refer aici la imunitatea lui scazuta, ci la modul de viata. il tii in contact prelungit cu alti copilasi in parc, mergi cu el la supermarket in mod frecvent, il imbraci mai gros/mai subtire decat ar fi necesar, are momente cand baga manutele murdare in gura ? n-ar fi rau ca si voi, adultii cu care sta mai mult Iustin, sa va faceti urgent un exudat nazal si faringian, deoarece voi puteti fi purtatori de diversi streptococi/stafilococi in nas/gat, nu aveti simptome, insa il contaminati pe cel mic.
dupa ce trece perioada asta, te rog sa te gandesti foarte serios sa cauti un medic homeopat BUN, sa recladiti impreuna imunitatea lui Iustin. e un proces de durata, rezultatele nu se vad de la o zi la alta, insa e cea mai sanatoasa cale de a-l pune pe picioare pe micutul tau. e clar ca in acest moment imunitatea lui e la pamant, organismul nu mai are cu ce sa lupte impotriva atacului microbilor. si incearca remedii cat mai naturale pentru cresterea si sustinerea imunitatii, cum ar fi miere cu catina sau vezi ce-ti recomanda medicul homeopat. totul depinde de tine, nu renunta si nu te lasa influentata.
oana_lex82 spune:
Ok, am citit cate ceva despre si chiar e super daca masoara asa rapid..la noi e teroare cu masutaul temperaturii rectal...Cred ca in curand vom achizitiona unul. Multumesc!
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Nu primeste smecta deloc, i l-am pus si in apa, si in ceai de menta (pe care il adora) pur si simpul nu primeste.. |
incearca cu cereale de la nestle + lapte delactozat. cerealele se numesc "burtica fericita", sunt special concepute pentru perioada de diaree (sunt pe baza de orez si roscove).
daca nu, poti incerca cu Linex, nu are nici-un gust/aroma cand il dizolvi in apa.
abramburika spune:
Nu am insinuat ca i-ai dat de capul tau. Ci ca esti prea agitata, speriata la orice muc sau tuse si iei lucrurile prea in tragic. Aceasta "tragedie" o prezinti medicului si el iti da tratamentul in consecinta. Nu ma refer la sb. de fata, ci la multele sb pe care le-ai deschis. Da' ce iti spun acum nu e un repros, ci parerea cuiva din afara, mai relaxat.
Sa stii ca bine au spus fetele pe-aici ca tu esti la pamant cu rabdarea si asta se reflecta in tot ceea ce face copilul tau. Nu trebuie sa fii violenta in limbaj si comportament cu el, te simte oricum, chiar daca pe el il tratezi cu blandete. Simte ca esti agitata. Adica si daca intr-o zi tuseste de 2 ori, gata, e grav bolnav, intri in panica.
ina - sunt si eu de acord sa nu chinui copilul sa il tina legat sdemii de pers. ca sa ii ia temperatura, da' medicii respectivi nu se refereau la cazuri de-astea extreme. Pur si simplu cica e un abuz asupra copilului sa ii bagi termometrul in fundulet.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
Didididi spune:
E chestie de perceptie. Copilul meu sta la pus termometrul in fundulet, dar e o adevarata arta sa il convingi sa te uiti in gura. Ca daca vrei sa ii mai bagi si ceva in gura sa vezi mai bine, iti trebuie trei persoane. Deci, pana la urma depinde de copil:).
oana_lex82 spune:
MS de pareri fetelor, nu merg niciodata la medic sa exagerez nimik din simptomele copilului pt ca niciodata n-as face asta si pt ca de fiecare data cand consult un medic merge si sotul cu mine si el chiar nu exagereaza in nimik si m-ar contrazice daca ar fi asa...Nu il imbrac prea subtire/gros pt vremea de afara, analize ne-am facut si eu si sotul in mai si au iesit ok toate, dar am sa mai repet sa vede,...Mainile le mai baga in gurita pe afara, dar asta rar, cand chiar nu sunt cu ochii pe el, dar ii sterg frecvent manutele cu servetele umede, dar nu-i exclus sa ia vreun microb de pe jos...In contact cu alti copii sta, avem vreo 4 prieteni de familie cu care ne vedem aproape zilnic in parc, dar numai daca copiii sunt sanatosi,nimeni nu si-a adus copilul vreodata bolnav, sau daca era bolnav nu parea, pt ca avem o "conventie " intre noi, k daca copilul meu sau al altuia e bolnav sa evitam sa ne vedem tocmai pt a nu imprastia virusul/boala..
Dupa ce il tratez de faringita asta mi-a dat medicul o lista ff lunga cu analize pe care trebuie sa le fac: HLG + formula leucocitara (eozinofile);calcemie;calciu ionic;sideremie;glicemie;transaminaze;electroforeza proteinelor serice;sumar urina;VSH;Ag. antigeardia;Ag helicobacter pylori.
CorinaDani spune:
oana, dar cand mergi la un medic nou, acesta nu te intreaba : de ce boli a mai suferit Iustin, ce medicamente i-au fost prescrise, etc. ?
ei, poate medicul, afland ca Iustin se imbolnaveste destul de des si ca a mai luat antibiotic (destul de mult, cred), merge tot pe varianta antibiotic pe de o parte stiind/fiind constient deja ca sistemul imunitar al baietelului tau nu mai poate lupta singur, pe de alta parte poate vrea sa previna o suprainfectare. nu cred ca multi medici si-ar asuma riscuri inutile, cu un pacient nou, cu un istoric incarcat de raceli si tratamente cu antibiotic si alte minunatii. poate pentru acesti medici asta e calea cea mai comoda si sigura, care nu le da batai de cap pe viitor, ba chiar le poate aduce pacienti noi din recomandari.
cred ca cele mai bune intrebari pe care le-ai putea adresa medicului ar fi " dvs. aveti copii ? daca ati fi in locul meu, cum ati proceda, ce medicamente i-ati administra ? tot pe varianta antibiotic ati merge si in cazul copilului dvs. ?"
oana_lex82 spune:
Sincer si eu ma gandesc mereu la asta, medicul imi da antibiotic ca sa scape usor de noi, pt ca stie sigur ca organismul va reactiona pozitiv si atunci nu are rost sa se complice in a ne propune un tratament alternativ, sa nu credeti ca am tacut si am acceptat, poate la inceput, dar de regula mereu am intrebat daca chiar e nevoie de antibiotic si de fiecare data raspunsul e DA.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Problema mea acum e ca dupa dexametazona de dimineata nu i-a scazut febra, si acum frige si nu-i pot pune supozitor pt ca face diaree, deci nu stiu ce ii mai pot da, // Nurofen sau Panadol se poate daca are diaree? Cu pediatra nu am cum sa mai iau legatura pana diseara la 21:30..off |
Dexametazona e steroid. nu are nimic a face cu febra!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Dorsilia spune:
dar ce are daca-i iei temperatura la axila?
exista termometre cu alcool, urca fff rapid coloana, nu tre sa stea cu minutele. Si masoara f exact. De fapt deja cred ca stii cand are febra dupa "mana", cand ii pui mana pe frunte simti daca are o temperatura normala sau nu, dupa cum e de rosu la fata, dupa cum ii lucesc ochii, dupa cum respira noaptea. Febra e in crestere cand frisoneaza. Extremitatile, maini, picioare sunt reci, dar capul si pieptul sunt fierbinti. Se infasoara prosoape cu apa la temperatura camerei pe membre, de la umar pana la palma, nu si palma, de la coapsa pana la labuta piciorului. Imunorezistan junior e f bun de dat imediat in conditii de febra crescuta, daca e vb de viroza e suficient, si influcid, produsul homeopat, nu au gust rau, se pune una sub limba, se topeste in maxim 30 de secunde.