Febra 38,7...?
Raspunsuri - Pagina 11
CorinaDani spune:
asta incercam noi sa-ti spunem Oana ! tu crezi ca-l doare gura pe medicul acela sa-ti spuna "da, e necesar antibioticul" ? practic merge la sigur cu prescrierea antibioticului.
la fiecare schimbare de medic, nu ai fost intrebata cine este medicul de familie al copilului sau la ce alti medici ai fost si de ce i-ai schimbat ? ti-ai aratat vreodata nemultumirea sau criticile la adresa medicilor anteriori, in fata unui medic nou ?
lasa jena deoparte, spune-i medicului : "d-le dr X-ulescu, eu nu mai vreau sa dau atata antibiotic copilului meu, ii nenorocesc sistemul imunitar. Va rog sa-mi spuneti ce alte remedii sau tratamente exista, de preferat cat mai naturale sau mai putin toxice pentru ficat/organism; imposibil sa nu se poata rezolva problema si fara temutul antibiotic"
nu spun ca toti medicii asa fac, poate ca tu ai avut ghinionul de a da peste astfel de profesionisti. ai spus la un moment dat ca ai gasit totusi un medic care nu ti-a prescris antibiotic din prima, care a mers pe principiul tratarii simptomelor, cu un tratament mai bland. poate acesta ar fi medicul potrivit pentru voi...
oana_lex82 spune:
Probabil acela ar fi..Acum am mers la cea mai buna pediatra din oras, adica e cea mai bine cotata de toata lumea cu care am intrat in contact si are copii mici sau a avut la un moment dat nevoie de serviciile ei, deocamdata sa vedem cum merge aici, supa tratament urmeaza sa facem analize, cu care ne vom prezenta din nou la control si un urma rezultatelor vom vedea ce stabileste dansa pt imunitate si pofta de mancare,sau daca mai e Doamne Fereste! vreo problema...Sper sa nu fie!
Baby1320 spune:
Oana, dar ai timp, nu gluma sa stai atata pe forum si sa iti macini nervii analizand si raspunzand la sfaturile si parerile fiecareia. Sa stai sa dai refresh asa ...
Cand copilul imi e bolnav, nu ca nu am nervi sa citesc ceva, dar uit ca exista calculator pana nu se face bine. Poate sunt eu mai ravasita din fire ..... Oricum, nu faci decat sa te bramburesti mai mult decat esti urmarind metodele fiecarei mame. Fiecare si le cam stie pe ale ei si nu foloseste la nimic sa iti pierzi vremea facand flick-flack-uri printre mesajele de pe forum. E doar un sfat pe care poti sa il ignori asa cum observ ca faci pana la final ....
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
mihaangy spune:
sa stii ca m-am regasit un pic in tine oana...si eu sunt din focsani..si eu am schimbat o gramada de medici pediatri si tot nu am gasit unul bun....toti sar cu antibitic,va zic din proprie experienta.
oana cum o cheama pe dr pediatra? carjan sau boscan? de curiozitate
eu pe scurt...am sa deschid si eu un subiect tot pe problema cu febra care ne confruntam si noi,,nu mar ,dar exista si e deranjanta,dar eu m-am saturat sa ii dau atata antibiotic si m-am hotarat sa pun puct odata...ca sunt constienta ca nu rezolv nimic cu asta
de exemplu luna asta la inceput am tinut-o cu o tuse urata 1 saptamana si ceva si nu i-am dat decat siropele pt rse pe baza de plante si tantum verde in gatut.coughen se numeste siropul.
acum eu as vrea sa va intreb....fetita mea are 4 ani si 1 luna si merge la gradinita din noiembrie.
a primit antibiotic martea trecuta pe data de 23 pentru ca facea febra ,prima data a facut 38,5...diagonsiticul a fost de amigdalita acuta pultacee.......a mai facut un pic de febra 2 zile in timp ce ii administram antibioticul,zinat am primit.cate 37,7 sau 38 maxim...si azi cand am terminat antibioticul a facut iar 38.ce ar putea sa aiba?
precizez ca azi am consultat si un dr orl-ist si a consultatt-o cu atentie si in nasuc si in gatut si la plamani si nu are nimic....e curata cum s-ar spune.........dar ea totusi imi face cate un pic de febra si nu stiu de la ce
acum nu ii mai dau nimic decat tantum verde si nurofen cand face febra...atat si nu mai vreau sa ii mai dau antibiotic ca imunitatea ei este praf,mai ales acum in ultimele dati knd a luat antibiotic.
m-am lungit aici...sper sa imi raspunda cineva...am sa deschid maine un subiect si pt mine ca ma intereseaza parerea voastra
oana_lex82 spune:
Am timp, e problema ta?? Poate tocmai chestia asta imi mai ia din temeri, ti-ai pus intrebarea?? A, dar stai, k tu n-ai timp...
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Am timp, e problema ta?? Poate tocmai chestia asta imi mai ia din temeri, ti-ai pus intrebarea?? A, dar stai, k tu n-ai timp... |
uite, oana, la asta m-am referit eu. Mamica a vorbit frumos, tu ai sarit parca te-ar fi acuzat de vrajitorie. Esti prea obosita, Oana. Deja esti pachet de nervi, ai impresia ca toate avem ceva cu tine, ca toti medicii fac intentionat impotriva ta si ce medic prost e ultimul care nu ti-a facut exudat si ti-a dat direct antibiotic, desi explicata e simpla - deja dadusesi ceva medicamente si exudatul nu mai iese clar si e inutil. Sunt multe alte explicatii in spatele lor.
Pt binele copilului, cauta un medic de familie si expune-i tot istoricul. Du-te cu toate retetele anterioare.
Apropos, noi la fetita am primit in Ro, un fel de carnet cu istoricul in care a trecut pediatra vreo 2 ori statusul, bolile parintilor, boala/diagnosticul copilului. Mi-a recomandat sa il iau la fiecare dr care merg - din pacate am neglijat asta de 2 ori, cu mentiunea ca face bine copilului.
Fa tu un caiet cu asta, unde capsezi retetele.
Si mergi cu el la medic data viitoare. Este f. important de a vedea un istoric!!!
Ei, si daca tot esti nemultumita de cadrele medicale, nu iti mai consuma energia pe atitudine negativa, fii constructiva dsi invata ceva din asta: pune mana si citeste carti de specialitate - fetele de aivci iti pot da carti frumos adunate din tarile occidentale; fa curs de asistente, sau de ce nu, de medic!
oana_lex82 spune:
Ai un PM de la mine..as spune mai mult, dar e un forum public si nu vreau sa dau nume de medici k sa le fac reclama proasta, eu una nu-i mai vizitez!
ROG MODERATORII SA INCHIDA SUBIECTUL! MULTUMESC!
julia23 spune:
Fetita mea are aproape 8 ani si pana acum i-am dat doar de 5 ori antibiotic,ultima oara acum 2 sapt. din cauza muscaturii de capusa.Avem o dr. pediatra care f. rar ne da antibiotic,cand avea febra 39 ne dadea antitermice si in rest mergea pe produse cat mai naturiste.Pana la 2 ani cat am alaptat-o nu mi-a racit mai deloc,dar cand a inceput sa mearga la gradi in primul an racea din 2 in 2 sapt,plus rosu in gat,bronsite....dar f. rar am mers pe antibiotic.Cand avea rosu in gat ii dadeam cu tantum verde,miere cu lamaie,pt tuse ii faceam ceai de ceapa cu miere.
Din al 2-lea an de gradi nu am mai avut probleme,in sezonul rece luam ossciloccocinum,multa vitamina c,cavit,fructe si legume.
La cat antibiotic i-ai dat tu e normal sa aiba imunitatea scazuta si sa raceasca mereu,incearca sa-i cresti imunitatea,cauta un dr. homeopat care sa-ti recomande ceva.