Strugurasi S-O11 - HAI Theea, Nati! (106)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neata.. de fapt desi ar fi dimineata de la 6 la mine.... oricum bebita e ff cuminte, doarme 4 h mereu, nu am auzit-o inca sa planga decat in spital o singura data... e ff cuminte, ...

LALI... mie mi-a pus fire care se reabsorb, si dr a zis sa nu stam pe fund 2 saptamani.. acum daca s-a vindecat? nu stiu ce sa zic ca nu stiu cum arata inainte ( adik cat eram in spital)... oricum nu ma doare si nu m-a durut deloc.. nici acum nici cand mi-a facut-o..

39+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Neata

Eu am dormit prost.. m au durut oasele...

as bea un ness si cu okii...doamne ce pofta imi e!
Azi lancezesc. am facut ieri de mancare iar azi stau degeaba cu nesimtire

Oana 36+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Neata gagici,

Am avut si eu o noapte mai neproductiva... adica am avut cosmaruri , tot ma trezea burtica tare si adormeam greu... cred ca o sa incep si eu sa numar oite... bine ma gandeam ca poate fi de la agitatia de zilele astea cu sfintitul. A fost foarte obositor, dar frumos.

Ionela, eu in general mananc foarte putin sarat mancarea... ca soacra mea daca face mancare pentru mine, restul stau cu sarea langa ei sa isi sareze mancarea (in afara de sotul meu...care e obisnuit ). Totusi as putea sa mai reduc...din salate si mai vad eu. Multumesc de sfat . Si celelalte sfaturi le notez, k acus acus imi vine si mie vremea.

Natalia, buna gluma cu printese. Lasa ca vine si vremea ta .

Kora, multumesc
Eu am baut o limonada, dar fara nimic (zahar sau miere), citisem ca nu avem voie miere in sarcina http://www.reclamamascataatentie/sarcina/despre-sarcina/Propolisul-in-sarcina-si-alaptare-a7145.html
(desi in primul trimestru cand am fost racita am baut ceaiuri cu miere si lamaie de am spart). Si mai pap si acum, dar mai rar decat de obicei
Uite si un post care spune ca mierea e ok... deci ca de obicei pe internet sunt sustinatori la ambele variante http://www.despre-copii.com/este-bine-sa-mananc-miere-in-timpul-sarcinii/2011/07

Pupici si o saptamana cat mai frumoasa

Lena - 34+

Mergi la inceput

LALI... asta am zis si eu, moasa a gresit a doua oara, m-a monitorizat o perioada, adik primele vreo 3-5 min insa chestia aia a picat la un moment dat si nu m-a mai monitorizat, eu nu aveam forta sa o caut sau sa o tin... Daca as fi stiut nu as fi acceptat nimik mai ales ca moasa se ruga de mine de la 2.30 sa imi faca calmant, la 5 am acceptat din disperarea ca nu eram dilatata decat 3 cm...

IONELA... , multumesc ff mult,.. ma mulg dupa alaptat numai pana cand sanii devin moi ( adik nu mai sunt durerosi si umflati- cu noduli de lapte- adik pana cand nu mai sunt bolovani).. cu masatul in spital asistentele masau pana ieseau ochii din cap, probabil numai ca sa deblocheze canalele,,, Compresele calde inainte si reci dupa, le prestez cu succes...
Oricum furia asta a laptelui mi-a aparut datorita idioatelor din spital, care in 24 h mi-au adus-o la alaptat doar de 2 ori.. ca sa nu zic ca in prima zi jumate deloc... cat a stat la lampa am zis ca merg eu in salonul de neonato sa ii dau sa pape.. insa crezi ca m-au lasat? a zis sa ma mulg si sa ii ii duc.. ok insa pompa nu e sterilizata ( ca nu vreau sa ii dau cu biberonul) , si infirmiera zce nu e nimic ca avem noi sticluta sterila... adik ma mulg nesteril si ii dau c bibe steril?... si asa nu au adus-o , pitik a mancat lapte praf si eu m-am impietrit...

I-a picat buricelul..., in ziua 5... in gaura buricelului i-a ramas insa putin alb... sper sa nu fi picat buricelul din alte cauze ( gen masat pe burtica sau pampers) .. cu ce sa o spal? rivanol sau spirt?

A facut fata mea si caca dupa 4 zile.. in care eu intrebam in disperare asistente si doctorite ce sa fac.. iar raspunsul lor era sigur a facut pe sectie...

Oricum experienta din spital e f inumana ... majoritatea te ajuta daca dai bani, sunt draguti daca stiu ca urmeaza ceva.. de ex eu nu am dat la asistenta care ne-a facut iesire nimik.. dar nici nu a zis cineva ceva , cum sa o ingrijim, depsre buricel, cum sa o manevram... o colega a dat 100 lei.. asistenta ( o alta) a luat-o manevrat-o , schimbat-o. pupat-o, i-a explicat cum sa o tina la san, sa ii spele buricelul, fata , nasucul, cum sa o spele, l-a lasat pe sot in salon , i-a dat-o in brate, etc... Eu nu am vrut sa dau decat chiar la cele care m-au ajutat .. si gata nu sa obtin o informatie...

Despre epizotomie.. cred ca totusi nu am probleme , probabil asa arata si inainte.. nu sangerez, nu ma doare sau pisca... probabil ieri a fost f obosita si agitata...

Mergi la inceput

Sei, eu nu inteleg ceva...despre ce calmant e vorba? Tu ziceai ca aveai.dilatatie 3 si dupa calmant/ anestezic te ai dilatat foarte bine. nu cumva a fost vorba de oxitocina?! Ca asta te ar fi ajutat sa te dilati
si daca e oxitocina, de ce ai refuzat in prima faza? :(te ai fi chinuit mai putin ...bine , dureri mai intense dar travaliu mai scurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Am citit o poveste interesanta despre o nastere in Constanta si vroiam sa o impartasesc si cu voi
http://codrutabrustur.blogspot.com/2011/01/nasterea-mariei-sofia.html

extras din poveste "A fost lasata putin sub apa, mi-a fost pusa pe piept cu cordonul inca pulsand – cordonul a fost taiat doar dup ace nu a mai pulsat de catre Andrei"

referitor la ce spusese Ionela, deci se poate si in Romania...

Sei, esti o mamica foarte curajoasa, te admir. Si te admir si pentru faptul ca nu ai dat bani decat celor care s-au comportat ca atare.

Lena - 34+

Mergi la inceput

Nati..., abia astept sa ma suni ca esti la spital....
Despre epizotomie , asa e , azi arata bine .. m-am fortat ieri mult , azi voi incerca sa fiu mai cuminte ( desi vin socrii cu batrana cu tot ), pe wc nu m-am gandit sa stau intr-o parte dar de acum asa voi face...

Multumesc de felicitari fetelor... e atat de frumoasa si cuminte ..

CRed ca nu am felicitat aseara pe

JADE .. Felicitari, ma bucur ca totul a trecut, mamicuta eroina..
Bine ai venit bebe frumos....

Ramo.. felicitari pt ingerasi.. daca ai chef mai intra pe la noi si ne povesteste cum e sa fi mamica la dublu...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Sei, eu nu inteleg ceva...despre ce calmant e vorba? Tu ziceai ca aveai.dilatatie 3 si dupa calmant/ anestezic te ai dilatat foarte bine. nu cumva a fost vorba de oxitocina?! Ca asta te ar fi ajutat sa te dilati
si daca e oxitocina, de ce ai refuzat in prima faza? :(te ai fi chinuit mai putin ...bine , dureri mai intense dar travaliu mai scurt.

Nu e oxitocina.. eu stiu ca mi-au dat scobutil sau mialgn . acum nu mai stiu exact stiu ca a fost doza dubla, mama imi zice sa atuncii-am zis ca mi-a dat scobutil, eu stiu ceva de mialgin...

Fetelor ma inttreb? ce se intampla daca faceam epidurala? Doamne iti multumim ca voia ta a fost sa fim bine

Mergi la inceput

Sei, teoretic n ar fi trebuit sa se intample nimic rau atata timp cat bebita ar fi fost monitorizata pt a se vedea momentul intrarii in suferinta fetala. din punctul meu de vedere problema a fost la dilatatie...mica pt prea mult timp. daca zici ca durea asa rau de ti au facut doza dubla de calmant nu mi imaginez ce dureri ai f avut de la oxitocina.

bine s a terminat cu bine! Medicul tau nu a fost langa tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineatza!!!

Eu m-am trezit cu gandul ca sunt taare egoista. Nu am mai intrebat nimic de burtici,ce mai fac, cum o mai duc ,acum m-am axat pe cele cu bebeii nascuti deja .

Oare ce or face mamicile care nu au mai intrat de mult timp? Au avut o perioada in care ne-au vizitat des si acum au disparut de tot.
Natalia de tine fac misto ca ai depasit termenul, pe mine ma intreaba stupefiati daca am nascut prematur,ca ziceam ca am termenul pe 5 septembrie .

Didiana mie nu mi s-a laasat burta deloc acum,nu a apucat , la Paul mi s-a lasat dar nu stiu sa iti spun cand.

Asta cu colicii avuti de mama sunt convinsa ferm ca este mit. Cum sa o doara pe mama cand i se formeaza flora intestinala la copil! Acum citeam in brosura data de la spital despre alaptare si colici,chestii spuse de Ana Culcer, cu care sunt in mare parte de acord. Spunea ea acolo ca pozitia de supt sa si ea colici, umplerea prea atre a stomacului,si ea da colici, chestii pe care la Paul nu le-am stiut. Mai spune ea acolo ca daca se corecteaza pozitia de supt nu mai dor ragadele,deci asa ne putem da seama daca e pozitia corecta. O sa scriu cu liniute ce scrie acolo si le atasez pegrup,sa se foloseasca toata lumea de acele sfaturi. Ma apuc si de alte chestii care or sa ne fie utile la toate,pentru pus link pe prima pagina ,in locul informatiilor pentru gravidute. Pana trecem la "scutece" ma gandesc sa le punem in paralel,pentru ca suntem destule care am nascut deja,chiar daca se face primul post de pe pagina si mai mare.
Oana cu siguranta vei naste o moldoveanca frumoasa ,blonda cu ochi verzi . eu sunt tare mandra ca sunt nascuta in Moldova ,in Botosani mai exact , si ma supar cand cineva face "moldovean" pe altcineva in cazul in care face dovada de prostie. .
Lena lasa-le incolo de kg,eu am pus 20 de la inceputul sarcinii pana cu o saptamana inainte sa nasc ,si sunt convinsa ca voi da jos repede ce a ramas dupa nastere.
Ionela pe mine ma inteapa epiziotomia daca ma asez direct pe fund ,si ma doare noada mai tare,de aia ma plimb cu buretele dupa mine . A,si ma mai doare si piciorul stang,de fapt gamba, de la manerul "calului balan" , probabil am tras cam tare cu piciorul de el. Acum ma doare muschiul .
A ,si mi-a trecut durerea de stomac,uterul vad ca nu se mai contracta dureros cand suge picia,nici sfarcurile nu mai ustura.

Kora nu stiu mamico de unde atata optimism la mine dar vad ca tot e ! Dau si la altii daca vrei.

Theea hai ca poate azi-maine,cine stie...

Seidana mie mi-a pus in epiziotomie fire resorbabile, si pielea a cusut-o cu ata normala de sutura. Diseara le scot.

Sei a fost si oxitocina sigur de ti-a grabit dilatatia . Asa au pus si la mine,scobutil cu oxitocina, si inca un calmant la care i-am uitat numele,glucoza si vitamine. Si era sa nasc in sala de travaliu.

Va pup,ca al meu sot imi trage de mouse,de pad,de toate ca vrea sa isi verifice nu stiu ce triburi si batalii...

May ai numarat toate oile lui Becali azi-noapte? Nu de alta,dar el nu cred ca a avut cum sa le mai numere,dupa o nunta si un botez cred ca doarme tun si acum.

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput