Strugurasi S-O11 - HAI Theea, Nati! (106)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Lena,n-ar trebuie sa te ingrijorezi,e normal , e doar apa si va fi eliminata dupa nastere

35+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Sei, epiziotomia dezinfecteaz o cu betadina.uite te sa vezi de la ce sangereaza. eu nu cred ca se desface ci doar ca undeva pe langa un fir ai probleme. daca pui degetul si ti se pare ceva anormal gen: adancitura sau dimpotriva chist/hematom sau vreo suprafata inegala gen margine suprapusa atunci ar trebui sa te vada un medic sa se asigure ca se vindeca acolo corect..

oricum spalatura cu betadina e suficienta cel putin pana se prinde plaga.

Oana 36+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

bine ai revenit seidana!
e suberba pitica ta! bravo ei ca e atat de activa, de mititica! iti tinem pumnii pe mai departe cu alaptatul!
orium, pentru mine, cele care ati nascut/nasteti natural, fara epidurala .... tot respectul! eu nu ma declar capabila de asa ceva. nu pot, pragul durerii la mine e unul fooooarte redus. asa ca natural cu epidurala scrie pe mine!
sei, legat de taietura, nu stiu sa iti spun, dar, daca ai dubii cel mai bine e sa mergi la doctor. decat sa fie probleme, sa treci pe eu stiu ce tratament care sa iti afeceze lapticul, mai bine mergi din timp la doctor si te lamuresti.
lena, acum se acumuleaza mai multe lichide.
nati, te-ai plimbat sau te-ai oprit la spital sa nasti? da-ne de stire, sa pregatim motatele!

michella mami de Teodora si 36+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Alayna crede-ma ca nu am cum sa confund contractiile uterului cu durerea de stomac.A mai trecut dupa 2 ore de somn si 2 litri de ceai "baby tea" si de sunatoare . A,si la mine nu trece durerea de uter daca ma asez pe burta, nu trecea nici la menstruatie,de aia nu ma plang prea tare de durerea de uter,sunt obisnuita cu ea. Tu ce faci? Cum esti? Cand mergi iar la ginecolog? De data asta nu il mai lasa sa te supere.

Michella asa am facut. Sa stii ca nu a fost chiar asa groaznic nici naturel,fara epidurala ,pentru ca la mine a fost travaliul scurt.Daca era mai lung da, ar fi fost utila, ca dupa epuizare atat iti mai trebuie,sa te dilati greu si sa te doara infernal oe intregi.

Seidana bine ca e bine bibica acum . Dar nu te-au monitorizat? Nu au vazut ca intra in suferinta fetala? Ca si mie tot de aia mi-a bagat o doza de occitocina(mai,cum naiba e corect? oxitocina sau occitocina? ),i-a foste teama dr-ului sa nu pateasca bebita ceva,ca avea putine batai pe minut ale inimii.
Cat adevar spui prin cuvintele"abea acum am invatat sa traiesc" ,asa simt si eu, abea de cand l-am avut pe PAul am invatat asta,iar acum iti dai seama, ca mama ma simt implinita.
O frumusete fetita ta!

Eu zic sa suni dr-ul,iti spune el. Dar n us-a vindecat de miercuri pana acum? Eu maine merg sa imi scoata atele, si nu ma mai ustura la pipi deloc.

Lena merci .

lore nici printesuca ta nu e mai prejos . Mie imi e tare drag sa vad copilasii infasati sarmaluta , desi eu fata nu am innfasat-o deloc,iar pe Paul doar cateva zile.
Iar coincidenta e chiar stranie. La toata lumea "cuibareala" se manifesta prin frecat dulapuri si podele,la noi prin crosetat.
Oanaiasi felicitari! Si zici ca va fi blonda? Tu si sotul cum erati cand v-ati nascut?
Nanna si Seidana si eu am ramas uimita ca Teodorei nu ii tremura capusorul daca o tin pe burta mea ,de ex, si-l ridica frumos si se uita in partea din care se aude sunet.

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Al meu sot rade de mine ca umblu prin casa cu un burete-spatar de scaun ,si il pun sub fund oriunde ma asez . Cele care ati nascut deja si aveti epiziotomie, puteti sa va asezati pe fund? Ca eu stau ori aproape intinsa,ori caraghios pe o parte,ori pe burete.

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lali, sotz s a nascut blond, acum e saten mediu cu oki verzi.

eu m am nascut satena, dupa cateva luni m am blonzit si carliontat si am rama asa pana la 5 ani cand mi s a indreptat parul brusc si s a facut negru abanos.

de asta ce zici?!

Oana 36+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

JADE felicitari mamico! bravo, sa va traiasca! te asteptam sa ne scrii!

SEIDANA bine ai venit acasa. vad ca ai dat rapid jos kilele. si eu la 3 sapt de la nastere eram cu toate kilele jos.
in leg cu taietura eu m-a spalam de cel putin 2 ori pe zi cu ceai de pelin. poti folosi si o crema de galbenele.

LALI am editat ca uitasem sa iti raspund. eu la nasterea trecuta am stat imediat in fund. nu am avut probleme, nu mi-a trebuit pernutza, colac sau alte chestii din astea. medicul a fost meserias. sper ca si de data asta medicul sa faca bine treaba si eu sa ma vindec frumos.
cu durerea de stomac nu stiu ce sa zic. ai vreo gastrita ceva? renunta la orice aliment care simti tu ca iti poate provoca durere. chiar daca e vorba de lapte. eu mai iau uneori maalox pt aciditate si senzatie de disconfort la stomac. mi l-a dat medicul, am vazut ca e ok in sarcina, dar nu mai stiu cum e in alaptare. da o cautare pe google.

bravo fetelor care alaptati. si ma refer aici in special la cele care sunteti la primul copilash. e greu la inceput dar merita tot efortul.

maine ma duc la analizele de final. poimanine ma duc la medic sa mi le citeasca, sa ma mai controleze pe masa ca sa vada starea colului. la mine in burtik e liniste, nu am mai avut zile cu contractii cum aveam mai demult.
burta mi-a crescut mult in utimele zile.

o seara linistita!
36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Alyana, Michella78 multumesc .
Stiam ca e ingrijorator daca pui prea mult... o sa ma mai cantaresc si maine, oricum nu prea am incredere in cantarul meu .

O seara frumoasa. Eu am fugit la nanic

Lena - 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

eu iar fac o stana

35+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Sei, Felicitari in primul ranbd! Esti o mamica tare curajoasa! Imi pare rau de experienta neplacuta dar e bine ca sunteti bine.
Despre furia laptelui: atentie si la scos cu pompa ca daca scoti mereu mult faci mai rau ca sanul tot va produce mai mult. Dupa alaptat scoti cat sa se relaxeze sanii dar nu te astepta sa arate ca de "nemamica". Eventual pui comprese reci pe sani si atentie sa nu ii presezi cu nimic( nu cusatura, nu dormit pe ei sa nu se blocheze vreun canal ). Compres rece dupa alaptat, dar inainte de alaptat cald, eventual un dus fierbinte. Masajul bland, dinspre gat spre sfarc , nu strange tare ca te ranesti.
In rest nu pot decat sa te felicit ca perseverezi!!Bravo!!
Despre icter: scoate fara afara zilnic. Laptele tau si sorele o bvor ajuta sa treaca mai repede peste icter( a nu se intelege ca spun sa expui la soare un bebe abia nascut, ca nici nu poate fi vorba de asta)
Lore, iti spun si aici bravo!
Lore, ca sa tasnesca trebuie occitocina iar pentru asta e nevoie de cele mai multe ori de o gurita de bebe, deci nu vezi. Faptul ca la "muls"nu tasneste nu inseamna absolut nimic. E posibil sa nu scoti nimic tu ioar bebe sa scoata si sa se sature.
cA SA VEZI CA BEBE SUGE URMARESTI CUM TRAGE: trag sugand de 1-2 ori apoi urmeaza o pauza de inghitit ( scurta, dar se vde la barbita ca e o miscare diferita) Adica miscarea e Trage-Inghite sau Trage-Trage-Inghite. De multe ori auzi exact zgomotul specific inghititului, dar nu e obligatoriu ca poate papa ca o domnisoara rafinata fara zgomote.
Daca uda 6-8 scutece pe zi si e vesela si tonica e mai mult decat sigur ca e bine hranita si hidratata
Sei, despre epiziotomie: daca tu chiar crezi ca se desface e mai bine sa mergi la medic. Ea se poate vindeca si singura, fara cusatura dar: ai risc de infectie si se poate prinde aiurea. Am eu o banuiala ca mai ai nevoie de "doamna" asa ca asigura-te ca va redeveni ca noua. daca ai o discutie cu "sot"despre asta, pariu ca in noaptea asta te duce la medic Cu calm, dar e bine sa te vada cineva. Intepaturi simti de la fire si fara sa se desfaca ceva. De sangerat mai sangereazasi de la asezat aiurea o data, de la o miscare neatenta... mai ales la inceput. Incerc sa spun ca nu e de alarmat, dar mai bine faci ceva decat sa regreti
Lena, sa va fie de bine sfintitul. In saptamanile astea punem mai mult odata, apoi, bebe are pusee de crestere, mai retinem apa... mai da eroare cantarul. Poti incerca sa scoti sarea
Lali, eu la prima nastere am facut hematom la epi si m-au descusut la vreo 4 ore sa ma curate. Sincer ala a durut mult mai mult ca nasterea. Ideea e ca la 24 de ore, cu grija ma asezam pe fund dar durea pana ma asezam de tot. Cam la 10 zile ma asezam si eu ca mul fara sa ma gandesc prea mult si fara sa fac o strategie pentru asta. Stiu mamici care foloseau un colac de inot pentru asta, eu nu mi-am batut capul. Durea, dar a trecut.... si oricum termenul de comparatie era durerea de la hematom si ma simteam usoara ca o capriora fara durerea aia 9 cu toate tonele pe care le aveam inca)

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

Mergi la inceput