Strugurasi S-O11 - HAI Theea, Nati! (106)
Raspunsuri - Pagina 15
Kora_B spune:
Andreea, dr noastra de familie la care suntem inscrisi de 11 ani are si pregatire de pediatrie, asa ca l-am inscris pe Ianni la ea. A venit sa-l vada pe Ianni a doua zi de cand am iesit din spital.
Pe al2lea bebe tot la ea il vom inscrie.
Vine acasa ptr consultatii, vaccinuri, ii dam 100 ron/vizita. E disponibila si la tel si pe email. Sunt foarte multumita de ea si am recomandat-o cu caldura si altor prietene mamici care la randul lor sunt multumite de ea.
Din ce stiu merge doar in anumite zone din oras, ptr ca ea s-a mutat cu domiciliul in Balotesti, de curand.
Daca vrei, ii pot cere o recomandare de alt dr/dra care sa vina la voi acasa.
Citat: |
citat din mesajul lui andreea_t Fetele care ati nascut sau aveti copii, vine pediatrul acasa in primele saptamani? Care sunt criteriile dupa care ati ales pediatrul? 38+ Doamne iti multumim! |
35+ cu DPN 01.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +
May3 spune:
camady, ceva oarecum asemanator in ro.
de 3 ori mai scumpa
http://www.materna.com.ro/Wallaboo_FLEUR.html
35+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
Kora_B spune:
Camady, la magazinele mothercare din Bucuresti se pot aduce la comanda lucruri din catalogul lor. E posibil sa ajung maine in apropiere de un magazin de al lor. Da-mi un sms daca vrei sa ii intreb cat dureaza pana vine prin comanda si care sunt costurile.
citat din mesajul lui camady May la ce pret ajunge paturica aia? Nu poti sa ma ajuti si pe mine sa-mi comanzi? Te rog mult. 37+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 anisori camady's baby |
35+ cu DPN 01.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +
ionelamaria spune:
May, criteriul sa nu fie periculos infasatul e sa lase piciorusele bebelusului sa stea in forma de M. De aceea si sacii de dormit sunt ok ca nu il obliga sa stea cumva.
Asa-mi vine sa Facem pariu ca medicul de familie habar n-are de el si va spune ca stie. Il poti verifica intrebadu-l de categoriile expuse( 1 sportivii,2 mai mult femeile decat barbatii, 3gravidele) E posibil sa stie totusi dar sa nu se fi gandit la el
Tot sunt si eu buna la ceva nu ma dau rotunde de pomana ( ci pentru ca sunt rotunda la propriu cu burtoiul asta) Ce e scris italic e gluma si rad cu gura pana la urechi ca intre prietene care se alinta
Sei, laptele scade cand nu este lasat bebe la san de cate ori vrea si cat vrea. Asta e primul motiv. Mai scade pe fond se stres ( de aceea calm si liniste multa sunt esentiale. si asa ne stresam din cauza de bebe mic, nu trebuie nimic in plus lasat sa ne atinga), mai scade de la oboseala.
Studiile au aratat ca inainte sa scada lactatia de la deshidratare mama deja nu mai transpira si nu mai urineaza pentru a nu pierde lichid si a-l folosi pentru bebe
Pe acelasi criteriu si mancare: intai pica mama si nu se mai poate ridica si apoi scad proprietatile laptelui.
Evident ca 1. nu trebuie sa ajungem acolo si 2 ambele variante presupun un bebe atasat la san fara pauza. Adica are lapte suficient si bun chiar daca mama a ramas aproape fara resurse si e deshidratata daca e lasatla san continuu
De dorit e sa ne hidratam corect si sa mancam normal cantitativ dar variat, astfel incat sa avem surse de vitamine si minerale si gradimi si tot tot continuu.
Andreea, eu acum as alege un pediatru dupa criterii subiective
Nu poti sti daca e medic bun nefiind de specialitate si tu. Dar poti sti daca e sau nu pe sufletul tau
As alege un medic ce prefera sa ma trimita la analize cu bebe cu febra si sa nu ma bage in antibiotic "preventiv"
As alege un medic care sa verifice cu antibiograma care e antibioticul potrivit nu unul care ne da ca asa a mers si la altii
As alege un medic proalaptat exclusiv pana la 6 luni ( sa nu imi povesteasca la prima intalnire cata apa si cat ceai indulcit sa dau copilului)
As alege un medic pediatru care sa ma incurajeze cand vin disperata dupa o solutie nu sa imi mai livreze un nou produs farmaceutic sa scape de mine
As alege medicul care imi spune"femeie esti cu capul, copilul e bine"( riscand sa ma supere) in defavoarea unuia care simte nevoia sa-mi dea o reteta de cate ori ma vede ca sa se faca util si sa ma tot duc sa-i pun in buzunar( sincer i-as fi pus unui astfel de medic in buzunar pentru ca m-a trimis acasa sa dorm linistita ca bebe meu e ok si mi se pare.... asa fericita n-am plecat in veci de la medic, dar era la cabinetul lui propriu si era mai mult decat ciudat ca plateam consultatia oricum)
Nu e foarte important sa vina acasa atat timp cat se respecta orele de la programari si nu e foarte departe.
Consultatia acasa se plateste
Repet, astea sunt criteriile mele si sunt subiective si nu obiective
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu
May3 spune:
ok, daca esti asa rotunda ai idee de ce dreptul mi se umfla mai tare ca stangul? picioru
cred ca paturica aia tine bebe mai strans ca sacul. te-ai uitat la ea?
35+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
Dbunny spune:
Yoy ce bebeluse scumpe si grasunici am vazut
lali mete seamana fata leiiit cu tine, aul seamana tot cu tine¿ incerc sa-mi fac o idee ca daca primul baiat seamana cu tata, a 2-lea, fiind fetita va semana cu mama cum stai cu stomacu¿
seidana 55cm¿¿ ce inaltime aveti tu si sotul¿ pt buric aici se da cu alcool de 7oº, nu se panseaza, nici nu se strange cu nimic...doar un tifon f mic asezat peste...
camady yoy ce horror a sunat prima ta postare dupa ceza acum mai ai deranjuri cu copcile sau¿ poti incerca sa te m,ulgi inainte de a o pune la san. la inceput laptele e mai lichid, iese mai usor, e f bun si ala pt sete, dar d´abia dupa iese lapticul mai gras, poate ala o sal bea mai incet, si-o sa dureze mai mult intre mese...zic eu
marina mami, tie ti-e frica de spitalul respectiv sau de nastere naturala¿ actualizeaza semnatura ca niciodata nu stiu cat vi-s de mari
marryan primele zile tresaream si noi la fiecare susur a lui dani, si cand nu-l auzeam respirand ne trezeam si aprindeam becul si-l studiam cum respira, cere ajutor(fata la curatenie, mancarica facuta de cineva de incredere, orice, numai nu te stresa. plus ca hormonii inca iti joaca feste...
loredana fa un carton cu: mami&bebe se odihnesc..reveniti peste cateva zile...si agata-l la poarta/usa
alayna nutella are alune a protestat ficatul
despre noi: se cam duce vara, mai vin norisori, insa n-aduc decat zapuseala. Mai nou ma trezesc de 2 ori pe noapte sa fac pipi in conditiile in care ma culc la 1.3o si ma scol la 8.3o
eu azi am gasit niste ceai de fenicul ecologic, am cumparat sa fie
felicitari inca o data tuturor mamicilor!!
32+
Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui May3 ok, daca esti asa rotunda ai idee de ce dreptul mi se umfla mai tare ca stangul? picioru cred ca paturica aia tine bebe mai strans ca sacul. te-ai uitat la ea? 35+ cu Beatrice Ana zebraroz.ro |
Burtica nu ma ajuta si la faza cu piciorul. Poate dormi pe o anumita pozitie, preferi sa tii piciorul x peste piciorul y mai mult decat invers
Despre paturica asa imi pare si mie ca tine piciorutele mai apropiate ceea ce nu e genial de bine, dar e posibil sa fie asa fotografia ca am vazut ca partea de jos pare un buzunat si aripioarele se suprapun asa ca ma gandesc eu ca poate va fi ok si ai sa poti lasa piciorutele cum stau ele. Bebe din poza oricum nu e un nou-nascut , deci e mai marisor. Fetita ta va fi mai mica la inceput cand are nevoie de libertate la piciorute, iar mai tarziu nu va mai fi afectata
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu
andreea_t spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Kora_B Andreea, dr noastra de familie la care suntem inscrisi de 11 ani are si pregatire de pediatrie, asa ca l-am inscris pe Ianni la ea. A venit sa-l vada pe Ianni a doua zi de cand am iesit din spital. Pe al2lea bebe tot la ea il vom inscrie. Vine acasa ptr consultatii, vaccinuri, ii dam 100 ron/vizita. E disponibila si la tel si pe email. Sunt foarte multumita de ea si am recomandat-o cu caldura si altor prietene mamici care la randul lor sunt multumite de ea. Din ce stiu merge doar in anumite zone din oras, ptr ca ea s-a mutat cu domiciliul in Balotesti, de curand. Daca vrei, ii pot cere o recomandare de alt dr/dra care sa vina la voi acasa.
35+ cu DPN 01.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani + |
Multumesc mult Kora
Vorbesc cu al meu sot si iti spun. As vrea un pediatru deschis, nu unul comunist.
38+ Doamne iti multumim!
May3 spune:
la pozitia de dormit m-am gandit si eu. ca dorm numai pe stanga cu o perna intre picioare, deci dreptul atarna cumva, ca perna e mai sus asa bagata intre ele. :D
merci de impresii cu paturica. ma gandesc ca englezii n-or fi facut asta degeaba. ei sunt foarte atenti la protejarea bebelului si i-ar fi mancat vreunii pe aia de la mothercare daca vindeau prostii.
dbunny, ce faci mami?
tu te plangi ca dormi de la 1:3- la 8:30?
ha! esti o fericita :D
eu dorm de la 1 la 2, apoi de pe la 3 la 4, apoi de pe la 6 la 7, apoi de pe la 9 la 11.
in rest stau cu okii in tavan si numar oile lu becali :D
35+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
andreea_t spune:
citat din mesajul lui ionelamaria Andreea, eu acum as alege un pediatru dupa criterii subiective Nu poti sti daca e medic bun nefiind de specialitate si tu. Dar poti sti daca e sau nu pe sufletul tau As alege un medic ce prefera sa ma trimita la analize cu bebe cu febra si sa nu ma bage in antibiotic "preventiv" As alege un medic care sa verifice cu antibiograma care e antibioticul potrivit nu unul care ne da ca asa a mers si la altii As alege un medic proalaptat exclusiv pana la 6 luni ( sa nu imi povesteasca la prima intalnire cata apa si cat ceai indulcit sa dau copilului) As alege un medic pediatru care sa ma incurajeze cand vin disperata dupa o solutie nu sa imi mai livreze un nou produs farmaceutic sa scape de mine As alege medicul care imi spune"femeie esti cu capul, copilul e bine"( riscand sa ma supere) in defavoarea unuia care simte nevoia sa-mi dea o reteta de cate ori ma vede ca sa se faca util si sa ma tot duc sa-i pun in buzunar( sincer i-as fi pus unui astfel de medic in buzunar pentru ca m-a trimis acasa sa dorm linistita ca bebe meu e ok si mi se pare.... asa fericita n-am plecat in veci de la medic, dar era la cabinetul lui propriu si era mai mult decat ciudat ca plateam consultatia oricum) Nu e foarte important sa vina acasa atat timp cat se respecta orele de la programari si nu e foarte departe. Consultatia acasa se plateste Repet, astea sunt criteriile mele si sunt subiective si nu obiective Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu |
Ionele, multumesc pentru expunerea parerii. Ciudat, nu sunt atat de informata ca tine, dar fix cu astea sunt si eu de acord. Faza cu antibiticele e dureroasa rau la noi in RO, are febra, e putin racit, baga antibiotic...care il termina pe bebe in timp.
38+ Doamne iti multumim!