Schimbare culoare PAL

Schimbare culoare PAL | Autor: Soleil

Link direct la acest mesaj

Pe scurt: vreau sa schimb culoarea unui birou de calculator facut din PAL .

Pe lung: e cires si vreau sa fie negru. Cand l-am facut, era singura mobila din camera, noua ne placuse nuanta la ciresul ala si iaca biroul. Dupa o vreme, ne-am schimbat gusturile si restul mobilei din camera e neagra. Biroul ala ma scoate din minti, arata ca un caca-maca la mine in sufragerie .

M-am gandit sa lipesc folie autocolanta pe el, de-aia de se foloseste la reconditionat usi, dar cred ca ma apuca Sfantu' Asteapta cu el ca are saptesutesaptezeci de compartimente - etajera, dulapior, spatiu pt calculator... Si nici nu stiu cum se aplica o astfel de chestiune ca sa nu iasa cu goluri de aer, incretituri, etc.

M-am mai gandit sa-l vopsesc, e mai simplu. Dar cum? Cu ce soi de vopsea?

Ce ziceti, am vreo sansa sa-l fac negru?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

prima varianta ar fi sa-l intrebati pe mesterul care v-a facut biroul, daca se poate vopsi PAL-ul. ce fel de PAL este, lucios, semi-mat sau mat ? deoarece nu cred ca cel lucios poate fi vopsit, nu cred ca adera vopseaua la suprafata lucioasa. poate doar daca il slefuiti inainte cu ceva abraziv...
pe alte forumuri am gasit informatia ca ar putea fi vopsit (dar nu era precizat tipul vopselei), dar nu cu pensula, ca lasa urme, ci cu trafalet/rola. si ca exista riscul ca pe margine/canturi sa iasa alta culoare, daca a fost aplicata banda din aceea cu termolipire.
daca ajungeti la un magazin de bricolaj, n-ar fi rau sa intrebati si acolo.

a doua varianta ar fi sa vindeti acest birou si sa va cumparati/comandati un birou nou, in culoarea dorita.

cu autocolant merge, dar e migaleala multa, mai ales in zonele mici, inguste. pentru evitarea golurilor de aer se poate folosi tot un trafalet, cu care presati/intindeti colantul pe suprafete, din aproape in aproape, cu grija si atentie. daca totusi raman mici goluri de aer, se pot rezolva cu o mica intepatura de ac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Corina, multam'.
Da, se pare ca varianta cea mai simpla, desi nu cea mai putin costisitoare, e sa iau altul... L-as vinde pe asta, da' nu stiu cum .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

pune-l la mica publicitate aici pe forum - la bazar.
si intreaba vecinii, rudele, colegii de birou - poate gasesti un cumparator.

Mergi la inceput