FIV Dr. Laura Dracea (13)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Gata cu mailurile, acum pot sa va povestesc. Va spuneam ca sunt dezamagita, dar poate e mai bine asa, nu stiu. Recapitulez, pentru cine nu stie/a uitat, ca Miruna a avut Atrofie Musculara Spinala, si noi suntem amandoi purtatori ai aceleiasi mutatii genetice, ne-a fost confirmat de curand, si deci Miruna a mostenit cea mai proasta combinatie posibila de la amandoi, si a dezvoltat boala. Si voiam FIV cu PGD (testare genetica preimplantare a embrionilor) ca sa nu riscam sa ajungem din nou in aceeasi situatie. Asa... toate bune si frumoase in teorie, mai putin pana ajungi in cabinet si ti se prezinta situatia asa cum e de fapt.

Doamna doctor Dracea e o draguta, o persoana deosebita, si o apreciez pentru ca a fost foarte sincera. Putea sa ne vanda promisiuni, dar ne-a prezentat clar sansele REALE pe care le avem. Embrionii nostri ar trebui crescuti pana in ziua 3, pe la 8 celule deci, apoi sa ia din fiecare embrion o celula, maxim 2, si sa le trimita la analizat. Biopsierea embrionului ar face-o un specilist din Spania, care ar veni special pentru noi, si fiecare mostra ar fi trimisa cu avionul la laboratorul lor din Spania. Spania este pe primul loc in Europa la FIV cu PGD, deci aici e ok, ar umbla la embioni cineva care face asta pe banda rulanta, si deci are experienta. Doamna Dracea a spus ca nu s-ar risca sa faca biopsierea un emriolog care face asta o data/de 2 ori pe an in cadrul Gynera, ci ar merge la sigur. OK, perfect pana aici.

Problemele apar de aici incolo. Embrionii trebuie sa ajunga la stadiul de 8 celule pt. a putea face biopsia. Deja posibil un numar nu foarte mare. Nu exista garantia ca embrionul biopsiat mai este capabil sa se dezvolte ulterior. DACA se dezvolta, el trebuie sa treaca testul genetic, adica sa fie ori sanatos perfect, ori purtator asimpotmatic, ca si noi. Deja vorbim de un numar redus de embrioni care ar trece testul genetic. Embrionii mai trebuie sa reziste pana in ziua 5-6 cand am avea rezultatele genetice, iarasi potential de reducere a numarului lor, in cel mai fericit caz ajungem cu unul, maxim doi, de calitate buna, la un FIV normal, fara PGD. Facem un calcul, in cazul PGD, si deja tindem spre 1 sau chiar zero bun de implantat. Si stiti bine ca odata implantati, asta daca ajungem pana acolo, nimeni nu garanteaza ca se si prind, ca evolueaza corect, etc. Urmeaza orcium biopsia de vilozitati coriale in sapt. 10-12 de sarcina (similar amniocentezei, doar ca se ia din placenta), pentru a exclude cu siguranta boala, pentru ca mai sunt cazuri cand embrionii au unele celule normale si altele cu mutatii, si exista riscul de a alege pentru biopsiere exact a celulei sanatoase, iar restul sa fie bolnave, e mic ce-i drept, riscul asta, dar exista, si trebuie exclus ulterior in timpul sarcinii. Amniocenteza asta care se face in sapt. 10-12 are un risc de avort, iarasi aspect de luat in calcul.

Si stand si analizand la rece, sansele reale de a avea ce implanta tind spre maxim 18%, maxim. Dupa implantare e posibil sa fie ok, e posibil sa nu. Costurile sunt undeva pe la 6000 de euro o procedura, fara medicatia de stimulare.

Doamna doctor spune ca sunt costuri mari, procedura FIV e greu de suportat fizic si psihic, si un posibil esec si mai greu de suportat psihic mai ales ca deja am avut un moment greu de curand. In fine, aici cu emotionalul decidem noi nu ea. Sa ne gandim bine daca ne permitem financiar si emotional. Si sansele de esec sunt foarte mari in cazul nostru. Si ne sfatuieste sa luam in calcul cealalata alternativa, sa concepem natural, si sa facem biopsia de vilozitati coriale in sapt. 10-12 si daca nu e ok sa facem avort. Ca e mai ieftin, si cu mai putine implicatii.

Ce sa spun, mi-a fost greu sa diger toate astea, de asta m-am gandit la FIV cu PGD de la bun inceput, sa evit sarcina naturala si un posibil avort, ca nu imi doresc sa omor cu buna stiinta un copil. Imi ajung sentimentele de vinovatie cu Miruna, ca poate n-am facut destul ca poate am facut prea mult si i-am daunat mai mult decat am ajutat-o. Finaciar imi permit FIV cu PDG, destule proceduri, daca e cazul. Emotional nu stiu, eu zic ca da. Dar nu am simtit sustinere din partea ei, nici optimism, nimic. Ca si cum degeaba vom incerca, ca nu va iesi, pentru ca e prea complicat sa reziste embrioni aia atata, sa mai fie si sanatosi sa se mai si prinda. Asta a fost sentimentul general, ca ne-a spus voalat ca degeaba vom incerca, ca vom cheltui bani in prostie fara rezultat, timp si energie. Am bocit joi seara pana mi s-au umflat ochii, si vineri am zis ca nu ma mai gandesc la asta, ma bucur de vacanta.

Prin urmare nu prea stiu ce sa fac. Ea zice sa incercam natural, si daca n-o sa iasa si n-o sa iasa santos, atunci sa reconsideram FIV-ul cu PGD. Daca ne hotaram din rpima pt. FIV, ne vedm la sfarsitul lui septembrie. Trebuie sa aflu ce presupune un avort intai, si apoi vom hotara.

Ana cu bebe Miruna-Andreea
pozici cu Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irip spune:

Anamariam, e normal sa te fi bulversat intalnirea cu doamna doctor, mai ales ca, probabil, nu te-ai gandit ca iti va spune ca sansele de reusita nu sunt mari. Poate e mai bine ca a fost franca cu voi si nu v-a vandut sperante desarte.
Cu totii ne dorim copii sanatosi, dar, din pacate, nu tine intotdeauna de puterile noastre. Si cu toate astea, avem avantajul ca stiinta este de partea noastra, prin amniocenteza si biopsia vilozitatii coriale.
Curaj si nu-ti pierde optimismul!

Mergi la inceput

Fetelor, ce mai faceti? Cum va mai simtiti? Nikoniko, te asteptam cu vesti de la ecograf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrg spune:

Eu sunt bine,lucrez imi vad de treaba ca si pana sa raman insarcinata.
Azi am fost la o prietena si mi-a facut o eco si mi-a zs ca s-ar parea ca e baiat...oricum pana prin luna a 5-a nu prea cred nimic,mai ales ca dr Herghelegiu a zs ca s-ar putea sa fie fata.Mie mi-a placut ca l-am mai vz pe bebe care se tot fataia de colo-colo facea cu manuta si se uita spre noi,isi punea o manuta pe cap....
Bafta tuturor fetelor!

+15 cu

Mergi la inceput

Mrg, imi place semnatura ta. Ce repede trece timpul, uneori. Burtica se vede? Cand ai dpn?
Tebligia, Crisa, voi ce faceti? Nikoniko, inca te asteptam de la ecograf. toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISA1980 spune:

Am revenit de la eco,,,avem 9 sapt si 3 zile,3cm, ne bate inimioara si cam dadeam din maini.Momentam cam atat stim pana acum.
Mrg sa ma inveti si pe mine sa ma semnez, pana la urma te-ai decis cu cine nasti?
Niko,,,ne tii in suspans, te tot astept de ieri cu vesti, dezleaga misterul.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_wanted spune:

Buna seara, fetelor
Va rog din suflet sa ma ajutati, cu un numar de telefon de urgenta pentru dna dr Dracea sau altcineva din clinica Gynera, va rooooog.

Mergi la inceput

Crisa, unde ai facut ecografia pana la urma? ai identificat vreun medic care sa-ti urmareasca sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Kiss all the girls...Acum am ajuns acasa, am avut o zi lungaaaa si plina. Sa va zic...Azi am avut prima intalnire cu microbebe, care are deja activitate cardica si are aprox 7 mm si este si foarte frumos.
Ce sa va spun, m-a facut fericita microbebe! Ca dupa dupa doua ore m-am intalnit cu maxibebe(16 ani) care face crize de personalitate si incearca sa preia controlul lucrurilor si am revenit cu picioarele pe pamant din al noualea cer unde pluteam eu pe norishori , e deja alta poveste
Va multumesc tuturor celor care mi-ati fost aproape si m-ati incurajat si celor care inca nu sunteti gravidutze, va doresc din tot sufletul sa traiti sentimentul pe care l-am avut si eu azi cand am vazut inimioara aceea miiiiiiiiiiiiiica pulsand
Anamariam, curaj si cu Dumnezeu inainte.
Irip, dar tu parca aveai programare pe 5 la clinica. Nu ne spui nimik?
Crisa ce-mi place relaxarea ta (ca mi-aduc aminte ce agitata erai in periada et)
Mrg, frumoasa semnatura ai!
Noapte buna va doresc si va pup
Niko

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Niko, te asteptam si pe tine cu o semnatura frumoasa ca a lui Mrg.
Da, am fost pe 5 la intalnirea cu dna doctor. Urmeaza sa mai merg cam peste 2 saptamani si ceva. Mi-a prescris ce trebuie sa imi achizitionez pentru tratament. Nu prea am inteles care e treaba cu Gonapeptylul, adica de ce mi-a dat sa cumpar 11 injectii, cand eu trebuie sa fac doar o jumatate pe zi. Poate imi mai explicati voi ce si cum. Probabil ca ma va lumina si dumneai cand mai merg la clinica. In rest, nu am vesti.. Ma gandesc ca am ramas singurica pe aici, desi la clinica era aglomerat. Astept intariri!

Mergi la inceput