Unde pot sa curat rochia asta?
Mi-am cumparat acum cateva luni rochia asta:http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_008010432965_-1?breadcrumb=Home%7EWomen%7EOccasion+%26amp%3B+evening+wearDupa ce am purtat-o m-am ales cu niste pete de la deodorant si de la nu mai stiu ce. Pe eticheta ei scrie "professional dry clean only". M-am dus pe la vreo 2 curatatorii unde mi s-a spus a la curatare chimica margelutele de pe ea se vor topi. Iar ca daca o curat cu apa, e posibil sa se increteasca materialul. Ce sa fac cu ea? Sa incerc sa o bag eu in niste apa rece, cu niste detergent pentru rufe delicate? Ati dat la curatatorie ceva de genul asta si a iesit ok? Imi puteti recomanda o curatatorie? Eu am fost la cea din Auchan Titan si la cea din Titan Mall. Am o nunta pe 4 septembrie si tare as vrea sa pot folosi rochia asta, ca numai chef si bani de alta nu am. Multumesc!Mami de Miruna si de Vladut
Raspunsuri
CorinaDani spune:
pai daca la curatatorie varianta este ca se vor topi margelutele, cred ca mai bine ar fi sa incerci sa o speli tu, cu apa calduta si un detergent lichid pentru rufe delicate. intre margelute topite si un pic de material incretit (care poate fi totusi indreptat cu un dispozitiv din acela cu abur), cred ca de preferat ar fi ultima varianta.
nu stiu daca la curatatoriile ecologice se folosesc produse si metode de curatare care sa nu afecteze margelutele si materialul...
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani pai daca la curatatorie varianta este ca se vor topi margelutele, cred ca mai bine ar fi sa incerci sa o speli tu, cu apa calduta si un detergent lichid pentru rufe delicate. intre margelute topite si un pic de material incretit (care poate fi totusi indreptat cu un dispozitiv din acela cu abur), cred ca de preferat ar fi ultima varianta. nu stiu daca la curatatoriile ecologice se folosesc produse si metode de curatare care sa nu afecteze margelutele si materialul...Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
geniest spune:
Eu as trata intai petele cu ceva profesional si dupa as spala-o cu detergent delicat.
Incearca si la topliniutaclean.ro/servicii.html. Spun ca, curata si rochii de mireasa. Ma gandesc ca alea au si margelute, nu ???
http://chicboutique2011.blogspot.com/
CorinaDani spune:
ori asa scrie in general pe etichetele producatorului
ori, daca rochia e produsa in alta tara, acolo e la mare rang dusul hainelor la curatatorie, mai ales daca e vorba de obiecte de imbracaminte mai pretentioase.
desigur, poti intreba si la magazin, insa s-ar putea sa nu primesti informatiile dorite, iar timpul se scurge, mai ai o saptamana pana la nunta.
CorinaDani spune:
am uitat sa te intreb ce era mai important : care este compozitia materialului din care este confectionata rochia ?
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani am uitat sa te intreb ce era mai important : care este compozitia materialului din care este confectionata rochia ?Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Poliester 100%. O fi asa pretentios??geniest, teoretic si la curatatoriile unde am mers eu scria ca, curata si rochii de mireasa.Mami de Miruna si de Vladut
hcclara spune:
Am si eu o rochitza asemanatoare ca material, acelasi lucru scria si pe a mea, dar m-am gandit ca o spal usor cu mana si ce se poate intampla...insa am o floare aplicata pe ea , as fi vrut sa o dau jos inainte de a o spala, insa nu am putut, asa ca am spala-o cu floare cu tot...si mi s- a sifonat atat de rau, nu o stiu calca...am de gand sa o duc la calcatorie.
Am vazut ca si tu ai multe flori pe ea, margelutzele nu cred ca vor cadea daca o speli usor.
Mult succes!
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ralucutza77
Poliester 100%. O fi asa pretentios?? geniest, teoretic si la curatatoriile unde am mers eu scria ca, curata si rochii de mireasa. Mami de Miruna si de Vladut |
poliesterul devine pretentios abia la temperaturi ridicate de spalare.
daca speli cu apa calduta, detergent lichid ptr tesaturi delicate (matase, dantela), eventual folosesti un pic de balsam de rufe, cred ca va functiona.
incearca sa nu storci rochia, mai degraba pune-o la scurs pe un umeras, apoi cred ca ar fi bine s-o intinzi pe o suprafata plana, pe un prosop gros, incercand sa intinzi aplicatiile cat mai bine prin tamponare cu alt prosop. la un magazin de haine am vazut ca foloseau un "fier" de calcat din acela cu abur (l-ati vazut la teleshopping, precis), calcau hainele direct pe manechin. si zau ca functiona excelent, m-am oprit special sa vad daca intr-adevar aparatul acela facea minuni in privinta netezirii cutelor.
matilda33 spune:
Incearca sa scoti petele de deodorant cu putin otet pus pe pata si lasat sa actioneze vreo jum de ora minim.
La mine otetul e singurul produs care scoate deodorantul de pe orice!
Bafta si sa ne spui ce a mers pana la urma.
madau spune:
Am si eu o rochita de la Debenhams, tot cu aplicatii de paiete si margelute, la fel am patit, mi-au spus ca nu se poate curata ca se topesc margelutele, etc. Am dus-o la Lavanderia si mi-au curatat-o chimic, nu s-a distrus nimic, e in perfecta stare. Asa ca mergi si intreaba.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX