Clasa I 2011-2012 [3]
Raspunsuri - Pagina 6
sirimie spune:
Am fost la Real dar am gasit o uniforma chinezeasca la fel ca la Cora dar cu 20 de lei mai scumpa. Camasi albe exista mai ieftine la carrefour si cora.
cosmina_p spune:
Azi i-am aratat fiica-mi,in Carrefour,o uniforma ....de aceea cu picatele,cum am purtat si noi(dar are si niste "dantelute" oribile la guler si pe la poale)...si am intrebat-o daca i-ar place!Raspuns:"Cum crezi ca mi-ar sta in asa ceva???Nu vezi cat de urata e???"M-am prefacut ca nu-s de acord cu ea,dar ma rog ca scoala la care va merge sa nu aleaga uniforma asta.Offf....alt stres cu uniforma!!!Am luat si un penar cica echipat,dar nu cine stie ce...asa,ca sa aiba ceva copilul in ghiozdan in prima zi de scoala!Si am testat iar piata in ceea ce priveste oferta de rechizite...eu cred ca sunt pt toate gusturile si toate buzunarele!
eveline spune:
Na belea....am gasit sarafan pentru fiica-mea. Problema e ca nu stiu ce culoare sa iau...tocmai am aflat ca unele clase au rosu altele visiniu. Si acest aspect probabil se va stabili de comun acord abia la sedinta cu parintii de pe 12. Problema e ca tanti aia ce vinde a zis ca ar cam fi cazul sa cumpar daca-mi trebuie ca multe bucati nu mai are....
"Io cu cine votez...?"
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
anya spune:
Eu am copilul mai mare retras de la religie. La inceputul anului duc la secretariat o cerere prin care solicit retragerea de la religie. Pana acum nu mi-au oferit un optional alternativ. Daca e prima/ultima ora (cum a fost in clasa a2-a) copilul poate veni/pleca si face doar 3 ore in ziua respectiva. Invatatoarea ii da un bilet pe care il prezinta la paza de la intrare. Daca este la mijlocul programului exista alternative:
- sta in clasa dar nu este ascultat/notat (la clasa 1 baiatul meu statea linistit si isi facea temele la alte materii)
- merge in cancelarie sau alta sala cu invatoarea (la noi se oferise sa il ia cu ea in alta sala)
- merge la biblioteca si citeste ceva
- vorbiti cu profesorul de sport sau limbi straine si il ia la clasa la care preda in acel moment (asta e mai neoficial, dar mai folositor)
Copilul meu a avut momente in care a vrut sa asculte ce spunea profesorul de religie (am inteles ca il plac copiii) si l-am lasat. Avantajul este ca nu e obligat sa invete rugaciuni sau mai stiu ce chestii cu care sunteti sau nu de acord. Eu am luat hotararea sa-l scot de la religie dupa ce am rasfoit manualul de clasa 1.
In clasele 1 si 2, limba straina nu e obligatorie ci optionala cf programei scolare. Marea majoritatea a scolilor au limba straina la clasele mici. Cunosc 1 singur caz in care au avut alt optional. In fiecare zi au 4 ore si limba straina nu devine a 5-a. Din clasa a 3-a cunosc copii care au intr-una din zile 5 ore, dar nu stiu dac ae ceva generalizat sau doar au vrut parintii vre-un optional.
Naty spune:
Am fost plecati cateva zile la munte; acum am revenit in Bucuresti si incepem pregatirile de scoala.
Nici eu nu stiu inca la ce clasa va fi Ioana.
lbelciug merci de info, e foarte utila, chiar ma gandeam sa merg sambata cu ea la AFI in cautare de ghiozdan, rechizite, pantofi, trening, camasi, etc.
Unde e targul de rechizite?
anya deci au camasi albe la H&M si Zara? Cat costa? Sa stiu cu cati bani plec
Oare la Real au camasi albe?
Din pacate nu am timp prea mult de bantuit, mi-am fixat sa merg la AFI si vreau sa iau totul de acolo
soleil la Cervantes mergeti? Mie mi se pare super ca va invata spaniola. A fost si la noi una dintre optiuni Cervantes, pana la urma am ales alta scoala care e mai aproape.
Problema scaunelor ma intereseaza si pe mine. Tot fx as vrea.
manuelacrina si eu ma gandeam sa iau 5 camasi. Altfel, dupa cum ma cunosc, precis ma voi trezi intr-o dimineata ca nu am camasa curata.
dorsilia merci de ponturi.
Pentru sport ce tricouri sa iau? Si cate?
lbelciug spune:
Naty, targul de rechizite va fi in cadrul AFI de pe 1 sept dar nu stiu exact locatia, (parca langa cinema?), sunt oricum tablite indicatoare.
Confirm cele spuse de Dorsilia in leg cu scaunul vizitator. Am cumparat si noi in w-e exact unul ca al ei (de la Auchan); la picioare i-am pus scaunelul Ikea, insa nu m-am lamurit daca e musai sa-l foloseasca. Ce se intampla daca ii atarna piciorele after all?
Am mai luat lampa de birou, penar echipat (Herlitz, ca asta ne-a placut - na, ca-s in trend acum ), stilou EasyClick de la Bic.
Cine imi spune si mie va rog de unde ati luat camasa alba simpla cu maneci scurte pt baieti? In Cora si Auchan nu aveau, cica s-au vandut.
manuelacrina, cat a costat camasa alba cu maneca scurta luata de la Lumea copiilor? N-am vazut-o pe site.
Vad ca ati vorbit de religie, eu n-am nimic impotriva sa faca, voua de ce nu va place? Anya, ce contine manualul de clasa I?
La sport de ce trebuie tot tricou alb? Sau nu trebuie?
Mai vreau sa intreb mamicile de scolarei ce fel de coperti recomanda. Banuiesc ca cele colorate si netransparente.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
roxanaz spune:
buna dimineata de luni
Soleil, Anya, sigur ca am intrebat copilu'! departe de mine tupeul de a lua asa ceva important fara acceptul lui . si da, a fost de acord, si l-am comandat vineri. abia astept sa soseasca
scaun de birou: am luat anul trecut www.ikea.ro/product/show/code/80073021" target="_blank">snille de la ikea, e rotativ dar nu se roteste usor, roteala are doar scop de ridicat/coborat. e galben si mi se pare comod.
eu sunt de acord cu cele doua ore de sport, avem curte mare si sala de sport, sper doar sa si faca. de la religie trebuie sa il scutesc, iar limba straina.. e ok din clasa a 2-a. macar sa invete ei sa scrie si sa vorbeasca corect in romana.
R
manuelacrina spune:
In wk am fost cu bobocica si am achizitionat ghiozdanul , din Carefour, cel prezentat de Soleil, rosu cu roz; ... desi "Hello Kity nu este o pisicuta prea frumoasa" ; am mai luat pixul minune si alte maruntisuri (plastilina, acuarele, alte caiete).
Cam cate caiete de mate si cate de tip I folosesc ei tot anul in clasa I ? 2-3 de fiecare ajung ?
Am mai vizitat si medicul de familie pt:
- adeverinta pt. after-school,
- fisa cu vaccinele pt scoala,
- adeverinta "apt pt ed. fizica".
Stiti cumva pt. scoala este nevoie de un formular special de la medicul de familie ?
... mie nu mi-a dat decat o copie stampilata a fisei copilului cu toate vaccinele efectuate.
M-ar ajuta mult daca puteti sa-mi spuneti si mie cam cat va costa after-school-ul (in afara scolii) - cu masa de pranz si invatatoare care supravegheaza temele, program mediu de la 11.30 la 17.30.
Eu am impresia ca cel ales de mine este f scump (800 lei/luna), dar ma avantajeaza mult locatia si personalul este ok.
lbelciug spune:
manuelacrina, detaliaza te rog, de ce iti trebuie
- adeverinta pt. after-school,
SI
- adeverinta "apt pt ed. fizica".
Una singura pt scoala nu e suficienta, eventual xeroxata pt AF? Adica nu e ca la gradi, cea din care trebuie sa reiasa ca e "apt pt colectivitate" si ca e "clinic sanatos"?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
manuelacrina spune:
Ibelciug eu am luat camasute de fetita de la mag. Lumea copiilor, cu 50 lei/buc, dar sunt mai deosebite. Tot acolo aveau si pt. baietei - si cu maneca scurta si lunga.
Vreau sa mai cumpar 2-3 tot albe, dar simple.
In Carrefour am vazut camasi albe, dar numai pentru baietei, erau in jur de 20-30 lei/buc. Or fi fost si de fetite, dar nu am cautat eu bine ...